Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kessa wrote:Kejt - tabletki revalid są bardzo dobre. Ja kiedys po warkoczych syntetycznych robionych kilkukrotnie brałam te tabletki i fajnie zadziałało. Włosy mocniejsze, przestały wypadać, łamać się. To jest lek, nie suplement. Fajnie działa naprawdę.
Już później przy mojej mega niedokrwistości oczywiście nie dał sobie rady, ale zanim doprowadziłam się do tamtego stanu, to kilka lat wcześniej fajnie mi pomógł. Moja mama tez stosowała i też sobie go chwali.
Kessa dziękuję wypróbuje napewno ))Kessa lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Ma bardzo fajny skład 😊😊2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Wiesz co... Ja mam wrażenie, że i do mnie sie zbliża. 😕 Mam wrażenie, jakby miał uderzyć jutro.
Ja póki co tylko plamienia...
Ale w tamtym cyklu też tak miałam - często u Mnie się wolno „rozkręca”.16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kessa wrote:Tak myślę, że warto powtórzyć.
Mnie sie kiedyś zdarzyło omdlenie za kierownicą... To teraz regularnie robię badania... takie hity miałam... Najlepsze, że wtedy na dobrą sprawę nie czułam się ba ogół źle. Tylko wypadające wlosy, zawroty głowy czasem... I w koncu to. Wyszła niedokrwistość na pograniczu 2-3 stopnia (mieściłam się ledwo w widelkach 2). Od tamtej pory się pilnuję.
Kessa ! Dobrze, że Nie skończyło się tragicznie. 🤭
Ja też niestety podejrzewam że żyłam ładnych kilka lat nie wiedząc o anemii...
Rzadko przecież robi się badania na żelazo.
Miałam „przypadki” omdleń, ale kiedy stało się to jak byłam sama i zdałam sobie sprawę że mogło się skończyć źle- zrobiłam dokładne badania i proszę- niedokrwistość.
Niestety czesto jestem na wspomagaczach, ale lepsze to niż ta wieczna bezsilność...
Kto ma ten wie.. 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 23:45
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Witajcie,
Jestem tu nowa.
Od 3 lat z zawirowaniami hormonalnymi.
Ten cykl zaczął się 18 lipca, ale w związku z zbyt długa miesiączka dostałam od gina tabletki na jej skrócenie. Byłam w środę i powiedziała, ze na dniach pęcherzyk pęknie i tak się stało. W czwartek mocny ból brzucha, śluz podbarwiony krwią. W tym dniu było tez współżycie.
Ciekawi mnie czy się udało. Od dziś ból brzucha i piersi.
Pozdrawiam Was -
Ana.Ta - tak, niewiele brakowało do barierek.
Margharetka witaj. Oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy 😊2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Margharetka wrote:Witajcie,
Jestem tu nowa.
Ten cykl zaczął się 18 lipca, ale w związku z zbyt długa miesiączka dostałam od gina tabletki na jej skrócenie. Byłam w środę i powiedziała, ze na dniach pęcherzyk pęknie i tak się stało. W czwartek mocny ból brzucha, śluz podbarwiony krwią. W tym dniu było tez współżycie.
Pozdrawiam Was
Witaj oby się udało:)
Kessa dobrze ze nic się złego nie stało:*
Która szczęściara testuje w tym tygodniu ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 13:01
Kessa, Margharetka lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Margarethka, witaj, trzymam kciuki, żeby się udało
Kessa, to nieciekawie bardzo. Dobrze, że nic poważnego się nie stało ostatecznie.
Kejt, faktycznie długie to oczekiwanie na wyniki...
No właśnie, która kiedy testuje?
Ale dziś gorąco... A mi się tylko ciągle spać przez to chce heh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 13:42
Margharetka lubi tę wiadomość
-
Margharetka wrote:Witajcie,
Jestem tu nowa.
Pozdrawiam WasMargharetka lubi tę wiadomość
-
Flovers wrote:Zbadajcie sobie dziewczyny morfologię i żelazo bo podobno niski poziom żelaza tez utrudnia zajście w ciąże także warto wyleczyć anemię. Ja mam z kolei ciagle niskie płytki krwi ale u nas w rodzinie to jakoś chyba genetycznie to mamy.
Powtarzałam badania teraz orzed weekendem. Mam niedobór B12. Poza tym wszystko gra jak trzeba 🤔Flovers lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Adorable wrote:Margarethka, witaj, trzymam kciuki, żeby się udało
Kessa, to nieciekawie bardzo. Dobrze, że nic poważnego się nie stało ostatecznie.
Kejt, faktycznie długie to oczekiwanie na wyniki...
No właśnie, która kiedy testuje?
Ale dziś gorąco... A mi się tylko ciągle spać przez to chce heh.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa, odpocząć też trzeba, ja lubię nawet leniwe niedziele U nas też leniwa, ale cieszę się, bo czekają mnie 2 cięższe tygodnie w pracy, to może uda się trochę naładować baterie i zająć głowę czymś innym Bólu głowy współczuję.
Margarethka, oby szybko zleciały te 2 tyg -
Kessa wrote:No ja właśnie mówiłam o tym, ze po tamtym przypadku badałam i ciekawie bie było.
Powtarzałam badania teraz orzed weekendem. Mam niedobór B12. Poza tym wszystko gra jak trzeba 🤔
No to dobrze ze masz wyniki ok brałam B12 jakiś czas temu. Kupiłam sobie takie tabletki do ssania których nie trzeba było połykać żeby odciążyć trochę żołądek bo trochę tego biorę…
-
Adorable wrote:Kessa, odpocząć też trzeba, ja lubię nawet leniwe niedziele U nas też leniwa, ale cieszę się, bo czekają mnie 2 cięższe tygodnie w pracy, to może uda się trochę naładować baterie i zająć głowę czymś innym Bólu głowy współczuję.
Margarethka, oby szybko zleciały te 2 tyg
U mnie dziś objawy ustąpiły. Czyli to były bardziej owulacyjne. -
[Margharetka]Witaj
[Kejt88] ojej 🤗 Trzymam kciuki
Ps. U Mnie dziś też mega gorącoo było, śpiąco przed jutrzejszymi burzami... Ale weekend tak intensywny, że aż sie ciesze że jutro ide do pracy, wkońcu odpoczne. 🤭 też tak macie 🤣?
(Czasem mam luźniejsze dni, gdzie nic nie jest na już) 🙂
Ja właśnie dostałam @ (jak czułam), więc na testowanie trzeba czekać 😩
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Flovers wrote:Zbadajcie sobie dziewczyny morfologię i żelazo bo podobno niski poziom żelaza tez utrudnia zajście w ciąże także warto wyleczyć anemię. Ja mam z kolei ciagle niskie płytki krwi ale u nas w rodzinie to jakoś chyba genetycznie to mamy.
Ja badam regularnie i niestety kiedy przestaje pić żelazo (feroplex) poziom spada... Dieta nie pomaga. Zastanawiam się, czy nie zrobić innych badań 🤔
W moim przypdku anemia po roku wróciła jak było już ok przez kilka kontroli16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍