Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam hioerprolaktynemie, tarczyca mi tez szalała. Od listopada jestem na lekach, teoretycznie wszystko jest wyregulowane, a nadal nam się nie udaje. Dzisiaj rozpoczęłam nowa prace i Pani dyrektor podczas podpisywania umowy zapytala czy planuje dzieci i ma nadzieje, ze w najbliższym roku szkolnym nie zajde (pracuje w Przedszkolu). Serio dziewczyny plakac się chce.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0707 wrote:
    Ja tez mam hioerprolaktynemie, tarczyca mi tez szalała. Od listopada jestem na lekach, teoretycznie wszystko jest wyregulowane, a nadal nam się nie udaje. Dzisiaj rozpoczęłam nowa prace i Pani dyrektor podczas podpisywania umowy zapytala czy planuje dzieci i ma nadzieje, ze w najbliższym roku szkolnym nie zajde (pracuje w Przedszkolu). Serio dziewczyny plakac się chce.
    Wiesz to teraz wszystko może tak się poukładać że właśnie najbliższym roku szkolnym zajdziesz i tego Ci w sumie życzę bo jednak to co ona powiedziała było super nie na miejscu, aż przykro się robi.

Ania0707, Britta lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaGa wrote:
    Cześć i ja postanowiłam do was doliczyć i przekazać wam moja historie:)
    Obydwoje z mężem już jesteśmy wiekowi:)(35lat) wcześniej mieliśmy furę pomysłów i rzeczy, które chcieliśmy zrobić: podróże, praca itp. wiec się nie zastanawialiśmy nad dzieckiem, nawet fakt ze od 7 lat nie zabezpieczamy się i nie mamy potomstwa zwalałam na to ze mam hiperprolaktynemie. Wiec byliśmy pewni ze jak przyjdzie czas to się weźmiemy za badania...
    i czas przyszedł jakieś 1,5 roku temu... po zrobieniu badani zaczęłam chodzić na monitorowanie owulacji. Po 2 miesiącach monitorowania usłyszałam od pani doktor podczas USG. ” Mówił ktoś pani ze chyba ma pani wrośnięty jajowód w macice? .. ale to nic postaramy się 7 miesięcy i wtedy zrobimy badanie na drożność pomyślałam sobie „ no nie! Nie będę płaciła tyle pieniędzy za wizyty i tabletki, jeśli niema pewności ze jajowody są drożne
    postanowiłam zmienić lekarza … I tu trafiłam gorzej.
    lekarz od grudnia do maja nie zrobił mi ani jednego USG. Faszerował mnie tabletkami badaniami i zwodził ze już zaraz zróbmy drożność.
    Gdy w maju 2021 usłyszałam od niego ze znowu nie zrobimy drożności, bo mój maż ma podwyższony cukier, załamałam ręce. jedyne co mi przychodziło do głowy, że każdy chce tylko kasę ciągnąć a nikt nie zastanawia się jak leczyć. Znowu postanowiłam zmienić lekarza tym razem szukałam po opiniach w google. Trafiłam do OVIklinik w Warszawie. Gdy opowiedziałam ta cala historie lekarz się nie mógł uwierzyć
    powiedział ze niema w takim razie czasu na obserwacje i zastanawianie się od razu umówił mnie na SONO HSG i zapowiedział ze robimy 3 próby inseminacji a jak się nie udadzą to invitro zrobiłam wszystkie wymagane badania i okazało się ze rzeczywiście jeden jajowód jest nie drożny.
    A ze moje cykle od zawsze trwają koło 35-37 dni przy jednym czynnym jajowodzie mam 4-5 razy w roku na zajść w ciąże.

Ale długa ta opowieść ufff!!!! to już koniec;)
    I tak więc od tygodnia jestem po pierwszej wspomaganej inseminacjI i od razu urosły dwa pęcherzyki czekam jeszcze tydzień i sprawdzam efekt
    czytam was i mocno trzymam za was kciuki!!!!
    Bardzo ci współczuję bo jednak ten czas kiedy to ci lekarze cię tak naprawdę zwodzili mogłaś wykorzystać zupełnie inaczej, a tak na dobrą sprawę Dopiero teraz trafiłaś w dobre miejsce. Ale fakt faktem, że lepiej późno niż wcale i naprawdę życzę ci z całego serca byś w końcu ujrzała dwie kreseczki. 😊

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • JaGa Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,
    za słowa otuchy. Jestem dobrej myśli i mam sporo nadziei w sobie, że na pewno się uda :)

Ale, też tą opowieścią chciałam wam przekazać, że jak macie przeczucie, że coś jest nie tak.
    Kopcie, drążcie i idźcie do przodu. Pamiętajcie, że Lekarz się może pomylić (to tylko człowiek)
    a nasza intuicja najczęściej się nie myli :) serdeczne was pozdrawiam i przesyłam moc nadzieji, wszystkim razem i każdej z osobna. :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaGa trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko i inseminacja się udała, po takiej drodze zasługujecie na szczęście, z resztą każda z nas ma swoją historię i z tego co poznałam tu każda z nas to wszystkie zasługujemy na to ogromne szczęście.

Dziś jadę po receptę czyli tabletki na tarczyce i kupię test, zrobię a co mi tam :D

Słyszałyście o czymś takim jak ovulomed max ? Podobno petarda dla osób z pcos ?

Tule Was mocno z pochmurnego Podkarpacia:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 15:22

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    JaGa trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko i inseminacja się udała, po takiej drodze zasługujecie na szczęście, z resztą każda z nas ma swoją historię i z tego co poznałam tu każda z nas to wszystkie zasługujemy na to ogromne szczęście.

Dziś jadę po receptę czyli tabletki na tarczyce i kupię test, zrobię a co mi tam :D

Pewnie że rób 😁😁 może się miło zaskoczysz 😍

Nie słyszałam nigdy wcześniej o czymś takim, ale zaraz sobie chyba z ciekawości poczytam😄

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0707 wrote:
    Moim zdaniem zapytanie jak i odpowiedź P. Dyrektor były wysoko niestosowne i nieprofesjonalne. Zdaję sobie sprawę, że teraz ciężko o pracowników w oświacie, bo są spore braki ale bez przesady. Są rzeczy ważne i ważniejsze, moim zdaniem dla pary, która planuje dzieci lub poczyniła już starania rzeczą ważniejszą jest zajście w ciążę...
    Nie przejmuj się, życzę Ci żebyś nie musiała długo czekać na efekt w postaci II :)

Ania0707 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:

Ja nie słyszałam o ovulomed, co to takiego?
    Trzymam kciuki za test :)

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulomed max - suplement diety zawierający składniki wspomagające terapię dla kobiet z zespołem policystycznych jajników. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.

Opinie ma dziad dobre, może się pokuszę hmmm ...

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie macie racje odnośnie mojej nowej dyrektorki. Zresztą poprzednia nie była lepsza, bo w lipcu nie przedłużyła mi umowy argumentując to tym, że skoro w czerwcu wyszlam za mąż, to jestem dla niej niepewnym pracownikiem, bo moge zaraz zajsc w ciaze. I to z ust kobiety, matki i babci, padają takie słowa...

Mam jeszcze do was pytanie.. badalyscie kiedys AMH? Ja mam wynik ponad 15 i zastanawiam się czy to dobrze, czy zle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 i JaGa dajcie koniecznie nam znać jak wadze testy ❤

Dla policystycznych tez dobrym suplementem wg mojej lekarki jest Miovelia. Sama stosuje od kilku miesięcy. Bomba witaminowa dla kobiet w wieku rozrodczym z nieplodnoscia i zaburzeniami hormonalnymi.

• Kropeczka95 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka natomiast poleca ovarin, co lekarz to opinia. Miałam dzisiaj USG, 7 d.c. żadnego pęcherzyka nie widać, cykl na straty, ale od kolejnego zaczynamy stymulację 💪 trzymam kciuki za wasze testowanie, dajcie koniecznie znać :)

Ona 26 lat
    PCOS
    Metformina, Ovarin, witamina D
    09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
    On 29 lat
    Badania nasienia ok
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0707 wrote:
    Co za niestosowane zachowanie dyrektorki... Brak słów i to jeszcze osoba z wyższym wykształceniem. Mam nadzieję, że na przekór temu ten rok okaże się dla Ciebie szczęśliwym :)

Ania0707, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0707 wrote:
    Dla policystycznych tez dobrym suplementem wg mojej lekarki jest Miovelia. Sama stosuje od kilku miesięcy. Bomba witaminowa dla kobiet w wieku rozrodczym z nieplodnoscia i zaburzeniami hormonalnymi.
    Ja stosuję Miovelię i Miovelię NAC od miesiąca, też mam PCOS. Może dzięki temu duetowi (i CLO) zawdzięczam dwa pęcherzyki. Wcześniej stosowałam Inofolic Combi, ale zmieniłam na bogatszy skład Miovelii. Wydaje mi się, że ma ona identyczny skład jak Ovulomed, o którym pisze Kejt.

Ja nie sprawdzałam AMH, przy PCOS jest zawsze podwyższone.

Ania, ja w obecnej pracy nigdy nie usłyszałam pytania o związki, ślub czy dziecko, a pracuje w niedużej firmie. Bardziej reszta pracowników teraz czasem niby żartuje o ciążę.

Kropeczka, tak szybko cykl na straty? Nie ma szans, że jeszcze coś urośnie? Może jeszcze za wcześnie, u mnie ostatnio w 9 dniu też nic nie było. Co dostałaś na stymulację? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 17:39

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz zlecenie od lekarza min na AMH ale to mam zrobić w 3 dc a póki co @ ni ma .

Ludzie potrafią być mega nietaktowni, wynika to z czystej chęci zysku, dziś swiat opiera się na zyskach, nie ma sentymentów. Przerażające ale tak jest.

Ovarin brałam, ale tylko jedno opakowanie, działał na mnie dziwnie, ciągle plamienia szło oszaleć odkąd nie biorę plamienia ustały.

Teraz tyle tych supli ze ciężko coś dla siebie dobrać:D ale o Miovelli tez słyszałam dobre opinie jeśli chodzi o pcos.

Dam jutro znać co z testem ale nie nastawiam się bo nie mam żadnych objawów oprócz dzisiejszego bólu głowy, który może być spowodowany pogoda ... no ale spróbuję @ nie ma więc może? :)

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • JaGa Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0707 wrote:
    Oczywiscie macie racje odnośnie mojej nowej dyrektorki. Zresztą poprzednia nie była lepsza, bo w lipcu nie przedłużyła mi umowy argumentując to tym, że skoro w czerwcu wyszlam za mąż, to jestem dla niej niepewnym pracownikiem, bo moge zaraz zajsc w ciaze. I to z ust kobiety, matki i babci, padają takie słowa...

Mam jeszcze do was pytanie.. badalyscie kiedys AMH? Ja mam wynik ponad 15 i zastanawiam się czy to dobrze, czy zle.
    Szok!!! To jest nie do pomyślenia!! Wiem że jest to duży stres, zupełnie niepotrzebny w naszej sytuacji. Ale nie puściłbym jej tego płazem;) Jeśli była do tego zdolna to znaczy że jeszcze nie raz będzie to dla niej powód do zwolnienia. Smutne :( . Ale trzymam za ciebie kciuki mam nadzieję że ci się uda, i nie będziesz musiała się nikomu tłumaczyć z tego powodu 🤩

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Dziękiiiii. Tak myślę, że chyba ja zrobie powtórkę badań hormonów znowu, w razie czego...jak dostanę @ i wtedy z tymi wynikami pojde do lekarza zaraz po tym jak mi się skończy. 🤔 Plan ambitny 😅

I bedzie to i Mój plan... ;-)

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0707 wrote:

Nie mogę uwierzyć ze takie sytuacje się zdarzają, masakra. Ciężko znaleźć stosowny komentarz na coś takiego.

Co do amh to nie badałam jeszcze nigdy.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, Adorable trzymam kciuki/ mam nadzieje że (jak pokazują monitoringi) dzidzia będzie niedługo w drodze👶🏻

Tak... rozmowa o staraniach, gdy się nie udaje nie jest łatwa... ja wgl rozmawiam o tym tylko z mężem- jakoś tak czuje się bezpiecznie...

Witaj Julia- najważniejsze, że masz zdiagnozowaną przyczynę- trzymam kciuki, aby udało się mimo wszystko. 🙂

Kejt88 trzymaj się, oby wszystkie dolegliwości szybko Ci poprzechodziły. Albo i nie 🤭 z wiadomych wzgledów- może jeszcze nic straconego💪

Jaga faktycznie przeszlas mega dlugą drogę aby znaleźć się w tym punkcie w którym jesteś- trzymam mocno kciuki za II.

Ania nie daj sobie wejść na psychikę jeśli chodzi o prace, a ciąże. Nigdy nie ma bardziej odpowiedniego momentu niż ten kiedy sie uda. Ciąża to cud. Dlatego trzymam kciuki za dobre wyniki, a reszta się ułoży. 👍💪 A dyrektorki naprawdę okropnie nie taktowne. Ja też kiedyś usłyszalam wprost od przelozonej, czy staram się o dziecko. Mega się zdziwiłam - i jeszcze powiedziała że gdyby coś- ona ma sie szybko o tym dowiedzieć.... 🤨🙄

JaGa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt trzymam moooocno kciuki za test, dawaj znać co i jak :) pozdrawiam wszystkie dziewczyny :)

Kejt88 lubi tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ