Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flovers, przykro mi Co dalej?
Kessa, heh, na pewno, sprzątania jest nie mało po remoncie. Ale grunt, że jesteś zadowolona z nowego miejsca, mam nadzieję ,że będzie Ci (Wam) się tam dobrze mieszkać.
Kropeczka, powodzenia Co do wahań nastroju, chyba normalne... Ja się powoli oswajam (choć czy z tym da się oswoić?), na początku było mi najciężej.
Ana, ja bym poszła w 6/7 tyg, 5 tydzień to jeszcze trochę za wcześnie. Cieszę się, że na razie wszystko dobrze i wciąż trzymam mocne kciuki!
A ja dalej czekam... Ale to denerwujące heh. Chciałabybym już dalej działać. -
W następnym cyklu mam tez monitoring jeśli nie będzie owulacji to włączy mi jakieś lekarstwa. Na początku cyklu mam zrobić badania krwi. A pod koniec roku jak nie pojawi się ciąża a hormony będą uregulowane to zrobimy badanie drożności. Wydaje mi się ze znów mi skoczyło tsh bo stawy mnie bolą wcześniej tez tak kiedyś miałam a po włączeniu eutyroxu minęło. Ehhhh chyba się tez przejdę do endokrynologa. Tylko pewnie kolejki duże.
Dużo ciepełka Wam życzę w te chłodne dni. -
Adorable wrote:Alicja, myślę, że najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem o wątpliwościach. W końcu on zna najlepiej Twoja sytuację, stan zdrowia i wie czy można czekać, czy trzeba już działać. Generalnie teraz jest podejście, żeby nie tracić zbędnego czasu w staraniach, bo czas i wiek też działają niekorzystnie na płodność.
Dziewczyny jak po weekendzie? Ja cały czas czekam na miesiączkę i doczekać się nie mogę heh.
Ana, jak się czujesz?
Helcia, jak nastrój?
A jak u Ciebie ?Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Flovers, najważniejsze, że jest konkretny plan działania Może faktycznie TSH Ci skoczyło... Ja też sprawdzałam niedawno, bo czuję się mocniej zmęczona, ale nie to, więc pewnie przesilenie jesienne. I wzajemnie :*
Helciu, może to i dobrze, bez pracy byśmy chyba nie dały rady. Trzymam kciuki za monitoring i wyleczenie infekcji. W tym cyklu działasz bez leków? No i super, że mąż idzie na badanie w końcu.
U mnie nic... Spóźnia mi się miesiączka na skutek tej torbieli, która czuję coraz mocniej. Jeszcze poczekam kilka dni, ale mam w domu Duphaston, więc nie wiem ile wytrzymam i czy nie zacznę leczenia nim. Denerwuje mnie to bezczynne czekanie. W pierwszych dniach miesiączki mam mieć USG i jeśli torbiel się wchłonie, to znowu działamy. Jeśli nie... To znowu pewnie cykl na straty i jakieś leki.
Helciu, ale nie poddajemy się, pamiętaj :*
Dziewczyny polecam w ogóle fanpage Niepłodni razem, średnio raz w tygodniu są ciekawe webinary o wiadomo jakiej tematyce -
Hej Można dołączyć ?
Wypada się najpierw trochę przedstawić i napisać coś o sobie.
Mam 27 lat i jestem mamą dwójki dzieciaków - córka 4 latka (05.2017r.), syn 2,5 roku (01.2019).
Sama nie wiem od czego zacząć. Nie jestem dobra wpisaniu, a już pisać o sobie to wg nie umiem. Może tak w skrócie. Z mężem od zawsze chcieliśmy mieć min 3 dzieci. Jednak pół roku po porodzie syna stwierdziłam, że 3 dziecko dokładam długo długo w czasie. Wniosku z tym założyłam implant (nawet wygodna metoda antykoncepcji ). 1 września implant usunęłam bo od jakiś 2 m-sc myślę o 3 dziecku na poważnie. I tu zaczynają się moje obawy i wątpliwości. A mianowicie, od 1,5roku pracuje (niestety na umowę zlecenie bez perspektywy powrotu po macierzyńskim), dzieciaki chodzą do przedszkola. Prowadzimy spokojne, ustabilizowane życie i boje się, że 3 ciąża wszystko przewróci do góry nogami. Boje się, że nie mamy odpowiednich warunków na rodzinę 2+3 i kot - mamy własne mieszkanie 48m2, niestety ani na budowę domu, ani na większe mieszkanie nas nie stać, gdy będzie nas więcej będzie jeszcze ciężej wymienić na coś większego .
Powiem Wam, mam taki mętlik w głowie. Chcę 3 dziecko ale się boje. Sama nie wiem co robić..
Dodam, że o córkę staraliśmy się 3 cykle, syn udał się za 1 podejściem. Wiem i czuję, że z 3 ciążą też się szybko uda. Od wczoraj mam okres i tak siedzę i myślę czy spisać ten cykl na straty czy może zacząć starania. Obydwie ciąże planowane. Nie żałuje różnicy, choć bywało i była ciężko. Chce, żeby 3 dziecko też nie było z dużą różnicą wieku - dlatego 3 ciąża też jest planowana.
Czy to jest dobry moment na 3 dziecko? Może jeszcze poczekać? Mętlik mam straszny
Napisałam tu na forum, bo potrzebuje się wygadać. A może któraś podzieli się doświadczeniami jak to jest z 3 dzieci.
Dziękuje za przeczytanie i wszystkie słowa.
Trzymam za wszystkie starające kciuki. Postaram się tu zaglądać i udzielać. -
Adorable wrote:Flovers, najważniejsze, że jest konkretny plan działania Może faktycznie TSH Ci skoczyło... Ja też sprawdzałam niedawno, bo czuję się mocniej zmęczona, ale nie to, więc pewnie przesilenie jesienne. I wzajemnie :*
Helciu, może to i dobrze, bez pracy byśmy chyba nie dały rady. Trzymam kciuki za monitoring i wyleczenie infekcji. W tym cyklu działasz bez leków? No i super, że mąż idzie na badanie w końcu.
U mnie nic... Spóźnia mi się miesiączka na skutek tej torbieli, która czuję coraz mocniej. Jeszcze poczekam kilka dni, ale mam w domu Duphaston, więc nie wiem ile wytrzymam i czy nie zacznę leczenia nim. Denerwuje mnie to bezczynne czekanie. W pierwszych dniach miesiączki mam mieć USG i jeśli torbiel się wchłonie, to znowu działamy. Jeśli nie... To znowu pewnie cykl na straty i jakieś leki.
Helciu, ale nie poddajemy się, pamiętaj :*
Dziewczyny polecam w ogóle fanpage Niepłodni razem, średnio raz w tygodniu są ciekawe webinary o wiadomo jakiej tematyceStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa Wasza psychiczna pomoc jest nieoceniona.
Adorable mam nadzieje ze ta torbiel się wchłonie i będziecie mogli działać. Może jakieś ziółka by może na to pomogły?
Helcia mam nadzieje ze „oczysczanie” przyniesie pozytywny skutek i wkrótce będą II! Zwłaszcza ze teraz podreperowanie owulki będą jeszcze ładniejsze
Milixx, witaj Chciałabym pomoc ale nic chyba mądrego Ci nie doradzę bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, sama czekam na pierwsza ciąże jak na cud i ciężko mi sobie wyobrazić ze mam rozkmine nad trzecim dzieckiem. Mam nadzieje ze wkrótce podejmiesz decyzje najlepsza dla Was
A jak tam reszta dziewczyn się miewa? Pozdrawiam -
Flovers- dzięki ♥
mam nadzieję, że pojawi się u Ciebie owulka. Ta pierwsza upragniona ciąża jest tak wyczekiwana przez nas...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Ja fatalnie.. aktualnie przyzwyczajam się do tego żeby się wypisać ze starań ale trzymam za Was mocno kciuki!!! ❤️’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Flovers, dziękuję Na razie jeszcze czekam, ale nie wiem na ile mi starczy tej cierpliwości.
Helcia, dziękuję. Faktycznie warunki wydają się u Ciebie idealne, myślałam, że więcej Lametty przyjmowałaś. Ja za Ciebie też trzymam kciuki, w końcu się uda.
Sylza, Co się dzieje?Helcia lubi tę wiadomość
-
AMH tak niskie po usunięciu torbieli ze nawet na in vitro mam słabe szanse ale postaram się jak tylko będę mogła żeby poszło ❤️’94
🏥Salve Łódź
🏥KrakOvi
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Adorable też właśnie się mi tak zdawało, przemyślałam i przepisałam się na 11.10.
Jestem po becie, wynik 14 890, jutro robię drugą- mam nadzieje, że rośnie.
Milixx witaj. Ja nie opowiem, bo nie jestem jeszcze mamą - nie wiem o ile zmienia się świat po urodzeniu dziecka. Podejrzewam, że o 180 stopni i pewnie tak będzie i z 3 dzieckiem. Zadaj sobie pytanie, czy nie będziesz żałować , że nie działałaś kiedy np. po czasie z różnych przyczyn byś nie mogła zajść w ciąże?
Chyba tu większość z Nas oczekuje pierwszego wymarzonego dziecka i pewnie by powiedziała, że cofnęła by czas, bo wcześniej nie byłoby problemów, które wydarzyły się z upływem lat ...
Przemyśl porządnie, czy to czujesz- żebyś nie żałowała po czasie jak już to w Tobie się obudziło. Bo dobra materialne są mniejsze, większe... myśle, że w każdej sytuacji można sobie poradzić.
Sylza tylko się nie poddawaj. 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 23:18
Sylza lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Karola ja tak miałam ale brałam duphaston i to chyba przez niego. Kolejny cykl wskazywał na to ze to był dziwny okres i potwierdził to lekarz ale najlepiej to skonsultuj’94
🏥Salve Łódź
🏥KrakOvi
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰