X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak i jesień rozkręcila się pełną parą. Mi wszędzie jest zimno. A w domu coraz częściej siedzę pod ciepłym kocem z kubkiem herbaty 😘

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers, przykro mi :( Co dalej?

Kessa, heh, na pewno, sprzątania jest nie mało po remoncie. Ale grunt, że jesteś zadowolona z nowego miejsca, mam nadzieję ,że będzie Ci (Wam) się tam dobrze mieszkać.

Kropeczka, powodzenia :) Co do wahań nastroju, chyba normalne... Ja się powoli oswajam (choć czy z tym da się oswoić?), na początku było mi najciężej.

Ana, ja bym poszła w 6/7 tyg, 5 tydzień to jeszcze trochę za wcześnie. Cieszę się, że na razie wszystko dobrze i wciąż trzymam mocne kciuki!

A ja dalej czekam... Ale to denerwujące heh. Chciałabybym już dalej działać.

• Flovers Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W następnym cyklu mam tez monitoring jeśli nie będzie owulacji to włączy mi jakieś lekarstwa. Na początku cyklu mam zrobić badania krwi. A pod koniec roku jak nie pojawi się ciąża a hormony będą uregulowane to zrobimy badanie drożności. Wydaje mi się ze znów mi skoczyło tsh bo stawy mnie bolą wcześniej tez tak kiedyś miałam a po włączeniu eutyroxu minęło. Ehhhh chyba się tez przejdę do endokrynologa. Tylko pewnie kolejki duże.
    Dużo ciepełka Wam życzę w te chłodne dni.

• Helcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Alicja, myślę, że najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem o wątpliwościach. W końcu on zna najlepiej Twoja sytuację, stan zdrowia i wie czy można czekać, czy trzeba już działać. Generalnie teraz jest podejście, żeby nie tracić zbędnego czasu w staraniach, bo czas i wiek też działają niekorzystnie na płodność.

Dziewczyny jak po weekendzie? Ja cały czas czekam na miesiączkę i doczekać się nie mogę heh.

Ana, jak się czujesz? :D

Helcia, jak nastrój?
    Dziękuję 😘 u mnie dobrze. Praca mnie pochłonęła ostatnio. Jestem w 7dc biorę jakieś globulki od infekcji. W poniedziałek może pójdę do dr. Na monitoring. Ale jakosnsie nie nastawiam :-/ mąż ma iść może w sobotę na badanie nasienia.

A jak u Ciebie ?

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers, najważniejsze, że jest konkretny plan działania :) Może faktycznie TSH Ci skoczyło... Ja też sprawdzałam niedawno, bo czuję się mocniej zmęczona, ale nie to, więc pewnie przesilenie jesienne. I wzajemnie :*

Helciu, może to i dobrze, bez pracy byśmy chyba nie dały rady. Trzymam kciuki za monitoring i wyleczenie infekcji. W tym cyklu działasz bez leków? No i super, że mąż idzie na badanie w końcu.
    U mnie nic... Spóźnia mi się miesiączka na skutek tej torbieli, która czuję coraz mocniej. Jeszcze poczekam kilka dni, ale mam w domu Duphaston, więc nie wiem ile wytrzymam i czy nie zacznę leczenia nim. Denerwuje mnie to bezczynne czekanie. W pierwszych dniach miesiączki mam mieć USG i jeśli torbiel się wchłonie, to znowu działamy. Jeśli nie... To znowu pewnie cykl na straty i jakieś leki.
    Helciu, ale nie poddajemy się, pamiętaj :*

Dziewczyny polecam w ogóle fanpage Niepłodni razem, średnio raz w tygodniu są ciekawe webinary o wiadomo jakiej tematyce ;)

• Milixx Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Można dołączyć ?

Wypada się najpierw trochę przedstawić i napisać coś o sobie.
    Mam 27 lat i jestem mamą dwójki dzieciaków - córka 4 latka (05.2017r.), syn 2,5 roku (01.2019).
    Sama nie wiem od czego zacząć. Nie jestem dobra wpisaniu, a już pisać o sobie to wg nie umiem. Może tak w skrócie. Z mężem od zawsze chcieliśmy mieć min 3 dzieci. Jednak pół roku po porodzie syna stwierdziłam, że 3 dziecko dokładam długo długo w czasie. Wniosku z tym założyłam implant (nawet wygodna metoda antykoncepcji :D). 1 września implant usunęłam bo od jakiś 2 m-sc myślę o 3 dziecku na poważnie. I tu zaczynają się moje obawy i wątpliwości. A mianowicie, od 1,5roku pracuje (niestety na umowę zlecenie bez perspektywy powrotu po macierzyńskim), dzieciaki chodzą do przedszkola. Prowadzimy spokojne, ustabilizowane życie i boje się, że 3 ciąża wszystko przewróci do góry nogami. Boje się, że nie mamy odpowiednich warunków na rodzinę 2+3 i kot :D - mamy własne mieszkanie 48m2, niestety ani na budowę domu, ani na większe mieszkanie nas nie stać, gdy będzie nas więcej będzie jeszcze ciężej wymienić na coś większego :(.
    Powiem Wam, mam taki mętlik w głowie. Chcę 3 dziecko ale się boje. Sama nie wiem co robić..
    Dodam, że o córkę staraliśmy się 3 cykle, syn udał się za 1 podejściem. Wiem i czuję, że z 3 ciążą też się szybko uda. Od wczoraj mam okres i tak siedzę i myślę czy spisać ten cykl na straty czy może zacząć starania. Obydwie ciąże planowane. Nie żałuje różnicy, choć bywało i była ciężko. Chce, żeby 3 dziecko też nie było z dużą różnicą wieku - dlatego 3 ciąża też jest planowana.
    Czy to jest dobry moment na 3 dziecko? Może jeszcze poczekać? Mętlik mam straszny :(
    Napisałam tu na forum, bo potrzebuje się wygadać. A może któraś podzieli się doświadczeniami jak to jest z 3 dzieci.

Dziękuje za przeczytanie i wszystkie słowa.

Trzymam za wszystkie starające kciuki. Postaram się tu zaglądać i udzielać.

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Flovers, najważniejsze, że jest konkretny plan działania :) Może faktycznie TSH Ci skoczyło... Ja też sprawdzałam niedawno, bo czuję się mocniej zmęczona, ale nie to, więc pewnie przesilenie jesienne. I wzajemnie :*

Helciu, może to i dobrze, bez pracy byśmy chyba nie dały rady. Trzymam kciuki za monitoring i wyleczenie infekcji. W tym cyklu działasz bez leków? No i super, że mąż idzie na badanie w końcu.
    U mnie nic... Spóźnia mi się miesiączka na skutek tej torbieli, która czuję coraz mocniej. Jeszcze poczekam kilka dni, ale mam w domu Duphaston, więc nie wiem ile wytrzymam i czy nie zacznę leczenia nim. Denerwuje mnie to bezczynne czekanie. W pierwszych dniach miesiączki mam mieć USG i jeśli torbiel się wchłonie, to znowu działamy. Jeśli nie... To znowu pewnie cykl na straty i jakieś leki.
    Helciu, ale nie poddajemy się, pamiętaj :*

Dziewczyny polecam w ogóle fanpage Niepłodni razem, średnio raz w tygodniu są ciekawe webinary o wiadomo jakiej tematyce ;)
    Dokładnie, czekanie jest okropne ;/ W 3dc brałam lamette, ale że mi pęcherzyki rosną same, to tylko 2 tabletki raz w cyklu biorę, żeby były ładniejsze. Owulacja też raczej zawsze naturalnie występuje, endo mam 7-8 mm. Infekcji niby nie mam, ale dr stwierdził, że spróbujemy "oczyścić" wszystko, żeby mieć pewność. Dziękuję za kciuki ♥ ja również trzymam za Ciebie i za was wszystkie kciuki ♥

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

• Flovers Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) Wasza psychiczna pomoc jest nieoceniona.
    Adorable mam nadzieje ze ta torbiel się wchłonie i będziecie mogli działać. Może jakieś ziółka by może na to pomogły?
    Helcia mam nadzieje ze „oczysczanie” przyniesie pozytywny skutek i wkrótce będą II! Zwłaszcza ze teraz podreperowanie owulki będą jeszcze ładniejsze :)
    Milixx, witaj ;) Chciałabym pomoc ale nic chyba mądrego Ci nie doradzę bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, sama czekam na pierwsza ciąże jak na cud i ciężko mi sobie wyobrazić ze mam rozkmine nad trzecim dzieckiem. Mam nadzieje ze wkrótce podejmiesz decyzje najlepsza dla Was :)
    A jak tam reszta dziewczyn się miewa? Pozdrawiam :)

• Helcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers- dzięki ♥
    mam nadzieję, że pojawi się u Ciebie owulka. Ta pierwsza upragniona ciąża jest tak wyczekiwana przez nas...

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Sylza Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fatalnie.. aktualnie przyzwyczajam się do tego żeby się wypisać ze starań ale trzymam za Was mocno kciuki!!! ❤️

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers, dziękuję :) Na razie jeszcze czekam, ale nie wiem na ile mi starczy tej cierpliwości.

Helcia, dziękuję. Faktycznie warunki wydają się u Ciebie idealne, myślałam, że więcej Lametty przyjmowałaś. Ja za Ciebie też trzymam kciuki, w końcu się uda.

Sylza, :( Co się dzieje?

Helcia lubi tę wiadomość

• Sylza Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH tak niskie po usunięciu torbieli ze nawet na in vitro mam słabe szanse ale postaram się jak tylko będę mogła żeby poszło ❤️

’94

🏥Salve Łódź
    🏥KrakOvi
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022

Transfer 12.10.2022
  • Ala_d Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza pamiętam ze gdzies około maja była tutaj na wątku K&K której wyszło bardzo niskie AMH (ok 0.3) a po miesiacu czy dwoch okazalo sie ze jest w naturalnej ciazy :D takze mysl pozytywnie mimo wszystko

Sylza, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak owulacja wystąpiła to do miesiączki jest podwyższona temperatura? Czy może być podwyższona nawet gdy nie było owulacji?

Karola825 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable też właśnie się mi tak zdawało, przemyślałam i przepisałam się na 11.10.
    Jestem po becie, wynik 14 890, jutro robię drugą- mam nadzieje, że rośnie.

Milixx witaj. Ja nie opowiem, bo nie jestem jeszcze mamą - nie wiem o ile zmienia się świat po urodzeniu dziecka. Podejrzewam, że o 180 stopni i pewnie tak będzie i z 3 dzieckiem. Zadaj sobie pytanie, czy nie będziesz żałować , że nie działałaś kiedy np. po czasie z różnych przyczyn byś nie mogła zajść w ciąże?

Chyba tu większość z Nas oczekuje pierwszego wymarzonego dziecka i pewnie by powiedziała, że cofnęła by czas, bo wcześniej nie byłoby problemów, które wydarzyły się z upływem lat ...

Przemyśl porządnie, czy to czujesz- żebyś nie żałowała po czasie jak już to w Tobie się obudziło. Bo dobra materialne są mniejsze, większe... myśle, że w każdej sytuacji można sobie poradzić.

Sylza tylko się nie poddawaj. 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 23:18

Sylza lubi tę wiadomość

• Karola825 Znajoma

Wysłany: 24 września 2021, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś tak miala ze od 19 dnia cyklu (tydzień po owulacji) dostala brązowego plamienia które trwa już 10 dni a okresu nadal nie ma ? Spóźnia się już 3 dni. Czy to może być ciąża?

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tak nie miałam, ale uważam, że w takiej sytuacji, to po pierwsze od razu zrobiłabym test, a po drugie umówiłabym się szybko do gina. To może być jakieś zaburzenie hormonalne, a może być też ciąża, w obu przypadkach trzeba sprawdzić

• Sylza Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tak miałam ale brałam duphaston i to chyba przez niego. Kolejny cykl wskazywał na to ze to był dziwny okres i potwierdził to lekarz ale najlepiej to skonsultuj

’94

🏥Salve Łódź
    🏥KrakOvi
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022

Transfer 12.10.2022
  • Karola825 Znajoma

Wysłany: 24 września 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam dziś badanie beta hcg, wyszło mi 509 jednostek 😊🤰 w poniedziałek ide do ginekologa

Sylza, Starania2021❤️, Ala_d lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola825 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam dziś badanie beta hcg, wyszło mi 509 jednostek 😊🤰 w poniedziałek ide do ginekologa

Super ! trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 💛

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ