Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 🙂
U mnie dziś 11dpo i na teście biel...
Ale jakoś nie czuję się okresowo na razie, zobaczymy jak to będzie wyglądało na dniach.
Piersi bolą mniej niż zazwyczaj, brzuch jeszcze nie daje o sobie znać, cera się nie popsuła 🤔
Powiem Wam, że robię kolejne badania i wszystko wygląda idealnie w normie. Aż zaczęło mnie to wkurzać, bo ze złym wynikiem można coś zrobić, zacząć się leczyć czy suplementować i czekać i wierzyć w poprawę. A jak nieznana jest przyczyna niepowodzenia, to człowiek jest coraz bardziej sfrustrowany i bezradny.
Muszę też w końcu wysłać męża na badanie nasienia, bo zaraz się okaże, że jednak problem jest po drugiej stronie, a to ja chodzę po lekarzach, łykam tabletki i spuszczam krew do badań.
Małż miał teraz bardzo intensywny okres w pracy i nie miałam serca mu zawracać dupala stresującymi go badaniami, ale już po weekendzie będzie miał więcej luzu i wtedy go wypchnę do klinki.
No, chyba że okres nie przyjdzie... 🤭8cs o pierwsze 👶🏻🍀
10.10 11dpo ⏸️❤️
13.10 beta HCG 140,12 💫
15.10 beta HCG 322,29 ✨
21.10 beta HCG 4202,94 🌟
03.11 6t3d mamy ❤️
24.11 9t3d CRL 2.94cm, ❤️ 150
04.12 10t6d CRL 4.25cm, ❤️ 147
17.12 prenatalne: USG 👌🏻, Sanco: zdrowy synek 🧒🏻 💙
27.12 CRL 9.38cm, ❤️ 147, 120g syna 🤭
14.01 ❤️ 150, 201g
8.02 połówkowe: prawidłowe 💙, 400g
4.03 702g łobuza
1.04 1266g klopsika 😊
22.04 31t4d 1934g malucha
13.05 34t4d 2751g WaFelka ❤️
27.05 36t4d 3200g KartoFelka ❤️
23.06.2022 19:49 3380g 55cm
Feliks 😍
3cs 🍀
16.06.2024 12:14 3650g 54cm
Emma 🌸 -
Dziewczyny stał się cud. U mnie pojawiły się dwie kreski, II 💛 Aż się rozpłakałam ze szczęścia.
Tylko... później włączył mi się strach. Powiem wprost - boje się... Krótko o tym...
Przeżywałam(nie na własnej skórze), ale bliskiej mi bardzo osoby dwukrotną stratę ciąży (mam tak jak ona mutację MTHFR).
Tak jak pisała Tenter ciężej było jej za pierwszym razem kiedy wszyscy wokół o tym wiedzieli.
I poprostu to we Mnie zostało...
Jednak ku nadziei.. Historia ta ma swój piękny koniec za trzecim razem się udało -zaszła w nią zupełnie niespodziewanie, dlatego nie traćmy nadziei. 💛
Tenter przytulam Cię mocno.
Ps. A ja mam nadzieje, że zwalczę w sobie ten strach Dlatego wiecie Wy i mąż i tak zostanie byle jak najdłużej💛
nadiaxcfr lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana, aaa, fantastycznie!!! Gratuluję i trzymam kciuki za nudną ciążę Ale super, dajesz nadzieję. W którym cyklu starań się udało?
Kejt, na razie nie bardzo, nie polecam spędzać urlopu w domu hah. Ale po pracy męża gdzieś sobie jeździmy. Psychicznie odpoczęłam bardzo i zbieram siły na kolejne monitoringi i dalszą walkę.
Psiak Wam robi pobudki jak maluch Może Was przyzwyczaja... Na kogo koncert się wybieracie?
Helcia, przytulam. Trzymaj się Kochana, zróbcie dalsze badania i walczymy.
Kamczi, trzymam kciuki za brak @. Może a nuż... Pewnie masz rację, niepłodność idiopatyczna jest najgorsza, ale z drugiej strony brak efektów leczenia konkretnego problemu też jest dobijający i to obwinianie siebie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 13:04
Kamczi lubi tę wiadomość
-
Ana.Ta, meega się cieszę! Super wiadomość! Trzymam kciuki żeby wszystko szło pomyślnie
Helcia, współczuje Ci, wiem co czujesz 😞😞😞 ale wkrótce @ minie, pojawi się nowy cykl, nowe działania, nowa nadzieja, trzymaj się 😘
Kejt, widzę ze macie wesoło z tym psiakiem… hehe 😀
Kamczi trzymam kciuki za dwie kreski. Rozumiem Twoja frustracje, bo zawsze kluczowa jest diagnoza, jak już jest to człowiek przynajmniej stara się coś zrobić lepiej, a ta to jest ta niewiedza… aczkolwiek u mnie jest zupełnie odwrotnie ciagle coś w wynikach jest nie tak mimo brania leków….
Tenter, przytulam Cię mocno, chociaż napewno nie wyrzucisz ze serca tego co sie stało to czas na szczęście leczy rany i będzie mniej bolało…. Odpoczywaj fizycznie i psychicznie żeby wkrótce wejść z impetem w starania.
Adorable, odpoczywaj odpoczywaj, regeneracja jest bardzo potrzebna 😘
PozdrawiamKamczi, Adorable lubią tę wiadomość
-
Adorable dziękuje 😘 mam nadzieje, że zaczęłam dobrą passę i każdej z Was życzę, aby zobaczyła II 💛 Udało się po 2 cyklach „oficjalnych” starań. Wcześniej niekoniecznie (2mce) trafiałam w owulacje.
Flovers dziękuje. 😘
Kejt faktycznie u Was taka „‚mała rozgrzewka” hihi.
Adorable lubi tę wiadomość
Dziewczyny aż się wróciłam do swoich zdjęć w telefonie 18.08 mam nagranie z bocianem w roli głównej, który pięknie się pokazał w oknie w pracy.
Chyba faktycznie bociany je przynoszą 👶🏻 - czego z całego serca Wam życzę. 💛16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyAna.Ta az sie popłakałam jak to przeczytałam, tak bardzo się cieszę,.ze jedna z nas juz ma to szczescie zobaczyć w końcu II kreski. Życzę Ci zeby wszystko przebiegało jak najlepiej, nie uciekaj czasem z forum tylko pisz jak wszystko sie u Ciebie rozwija 🥰
Tenter, trzymam kciuki żebyscie za 3 cykle na gwiazdkę mieli piekny prezent 😊
A ja jestem chora.. nawet moja dyrektorka przedszkola wysyla mnie na zwolnienie jutro,.tak źle wyglądam... jutro tez musze iść na badania krwi i zastanawiam się czy przy okazji nie zrobić Bety, aczkolwiek 6 dni po owulacji to chyba i tak za szybko. Co myślicie?Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ania dziękuje za wsparcie😘 jeśli mogę z Wami zostać to pewnie że zostanę. 😘
Jeśli już „z góry” wysyłają to faktycznie musisz być w złej formie, życzę zdrowia. Hmmm
Betę raczej powinno robić się najszybciej w terminie miesiączki, dużo ci jeszcze zostało? Niech nie przychodzi ⭐️
Ana.Ta gratulacje!!! 💛 Dużo spokoju i zdrowia 🙂 A w którym dniu cyklu/po owulacji zatestowałaś?
Ania0707 na betę to za szybko 🙂 Wstrzymałabym się jeszcze kilka dni, teraz nic jeszcze nie wyjdzie, więc szkoda 💸 i stresu.8cs o pierwsze 👶🏻🍀
10.10 11dpo ⏸️❤️
13.10 beta HCG 140,12 💫
15.10 beta HCG 322,29 ✨
21.10 beta HCG 4202,94 🌟
03.11 6t3d mamy ❤️
24.11 9t3d CRL 2.94cm, ❤️ 150
04.12 10t6d CRL 4.25cm, ❤️ 147
17.12 prenatalne: USG 👌🏻, Sanco: zdrowy synek 🧒🏻 💙
27.12 CRL 9.38cm, ❤️ 147, 120g syna 🤭
14.01 ❤️ 150, 201g
8.02 połówkowe: prawidłowe 💙, 400g
4.03 702g łobuza
1.04 1266g klopsika 😊
22.04 31t4d 1934g malucha
13.05 34t4d 2751g WaFelka ❤️
27.05 36t4d 3200g KartoFelka ❤️
23.06.2022 19:49 3380g 55cm
Feliks 😍
3cs 🍀
16.06.2024 12:14 3650g 54cm
Emma 🌸 -
Wow !!! Gratuluje II Kresek !! Teraz do roboty Ana.Ta i rozsyłaj nam ciążowe wiruski na bieżąco:D gratuluje raz jeszcze i życzę dużo spokoju :*** niech Kropeczka rośnie zdrowo :***
Ania0707 za szybko na betę musisz się jeszcze wstrzymać bo nic nie pokaże i tylko się niepotrzebnie rozczarujesz a nóż widelec się udało? Czego Ci życzę
Adorable jedziemy do Krakowa na groomy i orchestron świetna sprawa podobno zobaczymy, czekamy na grudzień, oby pandemia się nie rozszalała i nie pokrzyżowała nam planów:)
Flovers bardzo wesoło z nim mamy:D trochę radości nam wprowadził po tych nieudanych cyklach i średnim wyniku nasienia
Kamczi koniecznie w takim razie badania nasienia, nie zwlekaj nie popełniaj naszego błędu.
Helcia Kochana moja co się odwlecze to nie uciecze, oby szybko wyzdrowiał i jazda z tym przykrym badaniem. Jeśli chodzi o drożność pewnie mnie też będzie czekać chociaż żaden lekarz nic mi nie mówi o tym nie wiem dlaczego... ale z tego co pamiętam to ty też sama wyszłaś z taka inicjatywa bez lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 20:50
Adorable lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
nick nieaktualny
-
Moja znajoma miała dwa takie testy z ledwo widoczna kreska poszła na badania krwi i było jasne 3tydzien ciąży wg HCG
Nie chce ci mącić w głowie, najlepiej poczekać jeszcze dwa dni lub pójść na badania trzymam kciuki za Ciebie by kolejny był już moocny koloreknadiaxcfr, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
Ana.Ta gratulacje! Cudowna wiadomość. Życzę dyzo zdrówka Tobie jak i maluszkowi. 🙂
Dziewczyny, w szpitalu poznałam dziewczynę która przez 6 lat starała się zajść w ciąże i wszystkie badania wychodziły idealnie. Aż trafiła do immunologa i okazało się że ze względów immunologicznych zarodek nie mógł się zagnieździć. Kilka miesięcy zastrzyków i zaszła w ciąże 🙂 Nie wiem czy której z Was taka informacja się przyda ale przekazuję bo ona bardzo żałowała że nikt wcześniej jej o tym nie powiedział.Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Nadia ja widzę cień kreski:) chyba się udało:) trzymam kciuki
Tenter tak właśnie jest trzeba się badac na różnych polach słyszałam też o sytuacji że dziewczyna odstawiła gluten i zaszła zaraz w 1 cyklu a starali się kupę lat ... no i bądź ty mądry...
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt- dr kazał zrobić badania nasienia, sama myślę o drożności, ale znając mojego dr to pewnie też zleci. On z kazdym cyklem zleca coś nowego.
Niestety trzeba się badać z każdej stronyStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
No trzeba trzeba ... Ja przez swoje całe życie się tyle nie badałam co przez ostatnie 1.5 roku ... no ale ma to też swoje plusy. Tyle młodych ludzi umiera ... u nas dziś tak paskudna pogoda i wczoraj że totalnie nic mi się nie chce oprócz leżenia... leżenia.... I ewentualnie czytania
Pozdrawiam Was gorąco:)TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Hej dziewczyny, jestem tu od niedawna. Czytam wasze wspisy i postanowiłam się przywitać
Mam 29lat i staram się z mężem o dzidziusia. Drugi cykl po odstawieniu tabletek. Pierwszy cykl po odstawieniu trwał meega długo ponad 40dni. Teraz zaczęłam drugi i mam nadzieję że już się w miarę wszystko unormuje.
Biorę witaminy dla mam planujących ciążę.
Zaczęłam mierzyć temperaturę od tego cyklu i zastanawiam się czy tak niskie temp (34/35st) to norma? Możecie podpowiedziec jak monitorować ta temp jak czytać wykres??
Nie śmiejecie się z pytaniaNadzieja umiera ostatnia...