Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie weekend minął szybciorem. Dzisiaj rano zrobiłam test- negatywny. Jestem w 24dc, 11 dpo. Jednak zatestowałam ale to przez to, że od kilku dni czuję mocne kłucie w jajniku, z którego była ovu. Wczoraj w nocy to aż czułam jak mi w tym miejscu pulsowało, bolały mnie plecy i piersi. Pomyślałam, że w końcu się udało, ale biel sprowadziła mnie na ziemię. Czyli zapewne objawy na @, która jutro lub pojutrze terminowo się pokaże... ;/Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
nick nieaktualnyU mnie weekend z bolacym gardłem i ogólnym słabym samopoczuciem, takze poniedziałek zaczynam z zerowa energia, a tydzien zapowiada się bardzo ciężki...
Helcia, może jeszcze bylo za wcześnie na test ? 😪 w tygodniu rozmawiałam z koleżanką z pracy i opowiadala, ze starali się z mężem o dziecko i dostala okres, test wychodził negatywny, a jakis czas okazało się, ze jednak jest ciaza i to juz 9 tydzien 😆Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Moja mama jak była ze mną w ciąży tez miała okres, później coś jej się wydawało ze jest nie tak, jak się dowiedziała to już była w trzecim miesiącu… hehe
Ja się zawsze stresuje czy nie jestem w ciąży jak chce się napić alkoholu chociaż bardzo mało pije, ale nawet jak chce się napić lampkę wina to z tylu głowy mam czy napewno nie jestem w ciąży itd….. -
Dzięki dziewczyny za miłe słowa ♥
może za wcześnie było, sama nie wiem. Dzisiaj mam 25dc. Zrobiłam test, bo bardzo bolał mnie jajnik, nigdy takiego pulsowania , kłucia nie czułam, dlatego pełna nadziei siknęłam...
Obawiam się, że @ przyjdzie w terminie ;/Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
Flovers wrote:Ja się zawsze stresuje czy nie jestem w ciąży jak chce się napić alkoholu chociaż bardzo mało pije, ale nawet jak chce się napić lampkę wina to z tylu głowy mam czy napewno nie jestem w ciąży itd…..
Dlatego też od terminu przewidywanej owulacji do miesiączki już nie tykam się alkoholu, a wszyscy patrzą na mnie z nadzieją hah i tak co miesiąc...
Helcia, oby jednak miesiączka się nie pojawiła -
Sylza życzę, aby mimo przeciwności los zrobił Ci niespodziankę. Będzie dobrze.
Tak jak dziewczyny piszą życie często w tym temacie zaskakuje- i ja nam wszystkim tego życzę 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 19:25
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Pojawiła się dzisiaj podwyższona temp. 37 stopni. Cały dzień taka jest. Może mnie jeszcze jakieś choróbsko pobieraStarania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Sabina wrote:Tak testy owulacyjne codziennie. Chodziło mi o to ze jeśli nie wiesz kiedy ma Ci wypaść dokładnie owulacja, to żeby nie tracić przez Np 2 tygodnie codziennie testu możesz na początku co 2 dzień. Owulacja powinna być mniej więcej w połowie cyklu wtedy możesz codziennie.
Dla przykładu, na początku starań kiedy nie wiedziałam kiedy owulacja u mnie wypada zaczynałam robić testy co 2 dzień zaraz po zakończeniu okresu. W końcu pojawiła się blada 2 kreska - to znać ze owulacja pojawi się od 24-48h. Wtedy możesz zacząć robić codziennieżeby nie przegapić pięknych 2 kresek. Chodzi o to żeby złapać kiedy poziom LG zacznie wzrastać
-
Helcia a może to objaw czegoś innego? ☺️’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Sylza wrote:Helcia a może to objaw czegoś innego? ☺️Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Dziewczyny a ja nadal 5 dni po spodziewanym okresie... niby objawy @ były, a tu nic... przelożyłam to na stres...
No nie wiem - zobaczę....
Helcia ja też jakoś dziwnie się czuje- oby tylko nie choróbsko. Nie dość że mnie boli gardło, to jeszcze plecy mega (chyba mnie wczoraj na rowerze przewiało😪)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 19:30
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Dziewczyny a ja nadal 5 dni po spodziewanym okresie... niby objawy @ były, a tu nic... przelożyłam to na stres...
No nie wiem - zobaczę....
Helcia ja też jakoś dziwnie się czuje- oby tylko nie choróbsko. Nie dość że mnie boli gardło, to jeszcze plecy mega (chyba mnie wczoraj na rowerze przewiało😪)a testowałaś?
No teraz taka pogoda, że trzeba uważać na siebie.Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Nie, jeszcze nie.. Cały czas myślałam, że okres już „idzie”. Później zwalałam na stres, który w sumie towarzyszy mi codziennie, bo dużo się dzieje. I tak minął 5 dzień.
Muszę zapisać się do gin. bo być może to nawrót problemów z polipami
A test jak do 2 dni nie przyjdzie @ zrobie- choc raz taka możliwość. 🤭16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Nie, jeszcze nie.. Cały czas myślałam, że okres już „idzie”. Później zwalałam na stres, który w sumie towarzyszy mi codziennie, bo dużo się dzieje. I tak minął 5 dzień.
Muszę zapisać się do gin. bo być może to nawrót problemów z polipami
A test jak do 2 dni nie przyjdzie @ zrobie- choc raz taka możliwość. 🤭Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
nick nieaktualny
-
Helcia wrote:Jakoś się nie za bardzo nastawiam ;/
Ana, zrób test koniecznie i daj znać jaki wynik
Dziewczyny, dużo zdrowia!
Ja zaczęłam urlop. Mam nadzieję, że szybko ogarnę domowe obowiązki, a potem relaks w kolejnych dniach
Co u reszty dziewczyn?Helcia, Flovers lubią tę wiadomość
-
Helcia póki nie ma @ jeszcze nic straconego, ciągle trzymam kciuki dlatego nic nie pisałam
Ana.Ta Daj znać co I jak u ciebie jak zatestujesz
Adorable udanego urlopu !))
Kessa jak u ciebie ? Jak przeprowadzka ? U nas w czasie przeprowadzki uszkodzili tablice interaktywna !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 10:26
Helcia, Flovers lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim