X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend minął szybciorem. Dzisiaj rano zrobiłam test- negatywny. Jestem w 24dc, 11 dpo. Jednak zatestowałam ale to przez to, że od kilku dni czuję mocne kłucie w jajniku, z którego była ovu. Wczoraj w nocy to aż czułam jak mi w tym miejscu pulsowało, bolały mnie plecy i piersi. Pomyślałam, że w końcu się udało, ale biel sprowadziła mnie na ziemię. Czyli zapewne objawy na @, która jutro lub pojutrze terminowo się pokaże... ;/

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥

preg.png
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, Kochana, trzymaj się. Bardzo, bardzo mi przykro ;( Mam nadzieję,że jest za wcześnie po prostu... Tego Ci życzę z całego serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend z bolacym gardłem i ogólnym słabym samopoczuciem, takze poniedziałek zaczynam z zerowa energia, a tydzien zapowiada się bardzo ciężki...

Helcia, może jeszcze bylo za wcześnie na test ? 😪 w tygodniu rozmawiałam z koleżanką z pracy i opowiadala, ze starali się z mężem o dziecko i dostala okres, test wychodził negatywny, a jakis czas okazało się, ze jednak jest ciaza i to juz 9 tydzien 😆

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Silenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma tez dostała normalnie okres, kolejny już nie przyszedł. Udała się do gina i okazalo się, że jest w 3 miesiącu ciąży :O

Ana.Ta lubi tę wiadomość

💙🩷
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jak była ze mną w ciąży tez miała okres, później coś jej się wydawało ze jest nie tak, jak się dowiedziała to już była w trzecim miesiącu… hehe
    Ja się zawsze stresuje czy nie jestem w ciąży jak chce się napić alkoholu chociaż bardzo mało pije, ale nawet jak chce się napić lampkę wina to z tylu głowy mam czy napewno nie jestem w ciąży itd…..

• Helcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa ♥
    może za wcześnie było, sama nie wiem. Dzisiaj mam 25dc. Zrobiłam test, bo bardzo bolał mnie jajnik, nigdy takiego pulsowania , kłucia nie czułam, dlatego pełna nadziei siknęłam...
    Obawiam się, że @ przyjdzie w terminie ;/

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

preg.png
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    Ja się zawsze stresuje czy nie jestem w ciąży jak chce się napić alkoholu chociaż bardzo mało pije, ale nawet jak chce się napić lampkę wina to z tylu głowy mam czy napewno nie jestem w ciąży itd…..
    Mam tak samo ;) Dlatego też od terminu przewidywanej owulacji do miesiączki już nie tykam się alkoholu, a wszyscy patrzą na mnie z nadzieją hah i tak co miesiąc...

Helcia, oby jednak miesiączka się nie pojawiła :)

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza życzę, aby mimo przeciwności los zrobił Ci niespodziankę. Będzie dobrze.

Tak jak dziewczyny piszą życie często w tym temacie zaskakuje- i ja nam wszystkim tego życzę 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 19:25

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers, Adorable / mam tak samo 🤦‍♀️ Ostatnio nawet odrzuciło mnie od wina - aż mąż był w szoku, gdzie jego dawna żona 😂 hehe

• Helcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiła się dzisiaj podwyższona temp. 37 stopni. Cały dzień taka jest. Może mnie jeszcze jakieś choróbsko pobiera :(

14.11.2023r. synuś ♥

preg.png
  • ursmurfy Znajoma

Wysłany: 13 września 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tak testy owulacyjne codziennie. Chodziło mi o to ze jeśli nie wiesz kiedy ma Ci wypaść dokładnie owulacja, to żeby nie tracić przez Np 2 tygodnie codziennie testu możesz na początku co 2 dzień. Owulacja powinna być mniej więcej w połowie cyklu wtedy możesz codziennie.

Dla przykładu, na początku starań kiedy nie wiedziałam kiedy owulacja u mnie wypada zaczynałam robić testy co 2 dzień zaraz po zakończeniu okresu. W końcu pojawiła się blada 2 kreska - to znać ze owulacja pojawi się od 24-48h. Wtedy możesz zacząć robić codziennie :) żeby nie przegapić pięknych 2 kresek. Chodzi o to żeby złapać kiedy poziom LG zacznie wzrastać
    Nie do końca, blada kreska oznacza negatyw. Musi być wyrazistą..

• Sylza Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia a może to objaw czegoś innego? ☺️

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Helcia a może to objaw czegoś innego? ☺️
    Jakoś się nie za bardzo nastawiam ;/

14.11.2023r. synuś ♥

preg.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nadal 5 dni po spodziewanym okresie... niby objawy @ były, a tu nic... przelożyłam to na stres...
    No nie wiem - zobaczę....

Helcia ja też jakoś dziwnie się czuje- oby tylko nie choróbsko. Nie dość że mnie boli gardło, to jeszcze plecy mega (chyba mnie wczoraj na rowerze przewiało😪)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 19:30

• Helcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczyny a ja nadal 5 dni po spodziewanym okresie... niby objawy @ były, a tu nic... przelożyłam to na stres...
    No nie wiem - zobaczę....

Helcia ja też jakoś dziwnie się czuje- oby tylko nie choróbsko. Nie dość że mnie boli gardło, to jeszcze plecy mega (chyba mnie wczoraj na rowerze przewiało😪)
    Niech nie przychodzi @ do Ciebie przez najbliższe 9 miesięcy :) a testowałaś?

No teraz taka pogoda, że trzeba uważać na siebie.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

14.11.2023r. synuś ♥

preg.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie.. Cały czas myślałam, że okres już „idzie”. Później zwalałam na stres, który w sumie towarzyszy mi codziennie, bo dużo się dzieje. I tak minął 5 dzień.
    Muszę zapisać się do gin. bo być może to nawrót problemów z polipami :(
    A test jak do 2 dni nie przyjdzie @ zrobie- choc raz taka możliwość. 🤭

• Helcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Nie, jeszcze nie.. Cały czas myślałam, że okres już „idzie”. Później zwalałam na stres, który w sumie towarzyszy mi codziennie, bo dużo się dzieje. I tak minął 5 dzień.
    Muszę zapisać się do gin. bo być może to nawrót problemów z polipami :(
    A test jak do 2 dni nie przyjdzie @ zrobie- choc raz taka możliwość. 🤭
    Jakbym mi się @ tyle spóźniała to na pewno zrobiłbym już test lub betę 😊 w takim razie życzę powodzenia 🍀🍀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

14.11.2023r. synuś ♥

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Te. daj koniecznie znac co wyszło na teście 🥰

Ja dolaczam do wszystkich, które pisały,.ze bierze je choroba.. gardlo i zatoki zawalone. Do tego nowa praca i niebardzo moge isc na l4.

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Jakoś się nie za bardzo nastawiam ;/
    Wcale się nie dziwię... Ja też wolę przyjąć czarny scenariusz niż się za bardzo nastawić pozytywnie, a potem rozczarowanie. Helcia, ale trzymam cały czas kciuki :*

Ana, zrób test koniecznie i daj znać jaki wynik :)

Dziewczyny, dużo zdrowia! :)

Ja zaczęłam urlop. Mam nadzieję, że szybko ogarnę domowe obowiązki, a potem relaks w kolejnych dniach :)

Co u reszty dziewczyn? :)

Helcia, Flovers lubią tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia póki nie ma @ jeszcze nic straconego, ciągle trzymam kciuki dlatego nic nie pisałam :P

Ana.Ta Daj znać co I jak u ciebie jak zatestujesz :)

Adorable udanego urlopu ! :)))

Kessa jak u ciebie ? Jak przeprowadzka ? U nas w czasie przeprowadzki uszkodzili tablice interaktywna !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 10:26

Helcia, Flovers lubią tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ