Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie ogarnia totalne lenistwo, nic mi się nie chce. Po pracy najchętniej bym coś zjadła i zakopała się w kocu i oglądała głupoty w necie 😀
A poza tym to 9 dzień cyklu poki co nie mam oznak owulacji jeszcze, temperatury nie mierzę bo mi się nie chce. W poniedziałek idę do lekarza zobaczymy co się tam dzieje w środku.
Ana.Te podziwiam za cierpliwość ja bym zatestowala już milion razy 😀
Helcia, Ana.Te trzymam kciuki za dwie kreski. Musi się w końcu coś to rozchulać na tym forum 😀😀😀
Ściskam dziewczyny nie dawajcie się choróbskom!!!Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zrobiłam drugi test, ale dalej biel a okresu brak. Może coś mi się opóźni ...
Tulipan lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Ja na szczęście zdrowa, zatoki mnie rozłożyły w sierpniu na urlopie więc może wyczerpałam swoją pulę jak narazie ja jak nigdy czekam na miesiączkę, żeby rozpocząć stymulację od następnego cyklu. Dostałam letrozol i z jednak strony jestem pełna nadziei a z drugiej nie chce się na nic nastawiać. Dziewczyny jak się robi ta stopkę do swojego konta? Nie potrafię tego znaleźć w aplikacjiOna 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
Kropeczka95 wrote:Ja na szczęście zdrowa, zatoki mnie rozłożyły w sierpniu na urlopie więc może wyczerpałam swoją pulę jak narazie ja jak nigdy czekam na miesiączkę, żeby rozpocząć stymulację od następnego cyklu. Dostałam letrozol i z jednak strony jestem pełna nadziei a z drugiej nie chce się na nic nastawiać. Dziewczyny jak się robi ta stopkę do swojego konta? Nie potrafię tego znaleźć w aplikacjiStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Flovers, przesilenie jesienne? U mnie chyba też. Kciuki za monitoring Dobrze pamiętam, że chodzisz do doc. M.? Masz monitoring w klinice?
Helcia, przytulam.
Kropeczka, to jestesmy w podobnej sytuacji. Ja też czekam na miesiączkę i zacznę brać Lamettę. Ale już bez takiego optymizmu jak wtedy, gdy zaczynałam brać Clostilbegyt... -
Dziękuję za odpowiedź, korzystałam tylko z aplikacji i właśnie całą przejrzałam i nie mogłam znaleźć tych ustawien. Ja na pierwszy rzut letrozol, byłam pewna że dostanę clostilbegyt, ale już nie wnikalam, ufam mojej ginekolog, wie co robi. Zobaczymy jak zareaguje na ten lek, kontrolne USG 9-12 d.c. Teraz biorę luteinę, żeby wywołać miesiączkę bo na swoją własną to bym mogła czekać i czeeeeekać, a ja bardzo nie lubię czekać.Ona 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
Hej dziewczyny potrzebuję pomocy .Wczoraj 21 dc (owulacja 13/14 dzień .15 dnia ciałko żółte ) progesteron 12,4 .Dziś 22 dzień progesteron 6,8 😭 jestem na duphastonie .Czy któraś z Was tak miała .Te 12,4 było najlepsze odkąd staramy się z mężem po stracie synka 18 TC....Zaczęliśmy w czerwcu pomóżcie bo żałuję że dziś zrobiłam tego proga dziękuję
-
Adorable wrote:Flovers, przesilenie jesienne? U mnie chyba też. Kciuki za monitoring Dobrze pamiętam, że chodzisz do doc. M.? Masz monitoring w klinice?
Adorable dzięki, być może to przesilenie jesienne 😀
Co do lekarza to chodzę do dr Korabel. Nie byłam jeszcze w klinice leczenia niepłodności. Poki co mój mąż miał tylko tam badania. -
Kropeczka, myślę, że nie masz powodów do obaw. Co prawda nadal Clostilbegyt jest lekiem pierwszego rzutu, ale część lekarzy stosuje zamiast niego właśnie Letrozol. Powodzenia, oby stymulacja przyniosła spodziewany efekt Trzymam kciuki.
Flovers, a no tak, pomyliłam Cię z inną dziewczyną -
Ja słyszałam nawet że Letrozol jest o wiele lepszy niż clo, więc sama zobaczysz
Helcia powtórzę się nie ma @ to czekamy dalej zobaczymy co przyniosą kolejne dni trzymam nadal kciuki )
Tenter ... jeśli zaglądasz czasem napisz jak się masz, jesteśmy cały czas z tobą:**TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Cześć dziewczyny. Również z mężem staramy się o dzidziusia, w zasadzie od 3 cykli. Dzisiaj, tydzień po owulacji i tydzień przed okresem pojawiło mi się najpierw delikatne krwawienie (krew jasnoróżowa) a potem brązowe plamienie. Czy któraś z Was też tak miala ?
-
Hej dziewczyny dziękuje że mogę na Was liczyć i trzymacie kciuki 😘 A żebyście wiedziały jak mnie kusiło żeby zrobić test.
Przetrwałam tylko dlatego że dla Mnie ostatnio doba za krótka🤦♀️ Tyle spraw na głowie. Wykańczam dom i wszystko trzeba wybierać na raz- a ceny kosmos i szukam i szukam, gdzie się bardziej opłaca to co mi się spodoba (typowa księgowa😂) A i w pracy nie lepiej (zmiana kadry) więc 2 razy więcej roboty. Trzeba wszystko tłumaczyć 😱.
Ale... Jutro testuje i oczywiście dam znać.
Ps. Chyba dlatego tak odwlekam, bo chciałam choć chwile mieć nadzieje. Zobaczymy co to będzie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 23:36
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Helcia, a ile jesteś po? Testy też czasem „kłamią”.
Karola ja brązowe plamienia miewam, ale zaraz przed okresem (ok 2 dni przed). Jesteś po owulacji 🤔 więc może szansa na II. 🤔😃
spona86 niestety nie pomogę. Najważniejsze zachowaj spokój - może umów się na konsultację do ginekologa- na pewno się uspokoisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 23:38
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny, czytam Was codziennie. Nie odzywałam się do tej pory bo potrzebowałam trochę czasu żeby dojść do siebie. Psychicznie powoli jest coraz lepiej choć nadal to bardzo trudny dla mnie temat. Co do formy fizycznej to okaże się w piątek po wizycie kontrolnej u ginekologa, cały czas mam krwawienie wiec dowiem się czy to normalne.
Nie zamierzam się poddawać, wierze, że urodzę jeszcze kiedyś dziecko. Póki co musimy odłożyć starania na conajmniej 3 cykle. Ale wrócę do działania jak tylko będzie to możliwe.
Zostaje z Wami na forum żeby przesyłać dobre fluidy i trzymać za Was mocno kciuki.
Na koniec taka moja refleksja- dziewczyny, nie popełniajcie mojego błędu i starajcie się na wczesnym etapie ciąży zachować tą wiadomość dla siebie i partnera. Dzisiaj żałuje każdej jednej osoby której musiałam się później tłumaczyć co się stało, że nie jestem już w ciaży i opowiadać jak to znoszę. Pomimo iż na pewno każdemu szczerze było przykro, to ja przeżywałam mój dramat na nowo za każdym razem poruszając ten temat. Tak wiec następnym razem będzie wiedział tylko mój mąż i Wy.
Ściskam Was mocno i bardzo Wam dziękuje za wsparcie. -
Drogie Panie - witam się z Wami w 1 dc niestety, testy nie kłamał 😥 ehh powoli tracę nadzieję...
Tender- trzymaj się Kochana. Powoli na pewno dojdziesz do siebie ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 22:13
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Flovers, a co u Ciebie? Ja korzystam z urlopu
Tenter, trzymaj się Kochana. Na pewno jest Ci ciężko. Mocno wierzę, że doczekasz się dzieciątka jeszcze. I nie obwinaj się o to mówienie innym o ciąży... Wiadomo, że człowiek chce się podzielić radością z wyczekanej ciąży, nic w tym złego. Ale fakt, że dopiero narodziny zdrowego dziecka i dobry stan mamy po porodzie świadczą o prawidłowej ciąży i porodzie. Trzymaj się ciepło i daj sobie czas
Helciu, bardzo mi przykro Jakie kroki dalej planujesz? Nie poddawaj się, działamy dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 09:27
-
Helcia przykro mi ... ale mam nadzieje ze się nie poddajecie ? Jak badanie nasienia ? Może tu jest problem ? Coś wspominałaś że mąż sie zapisze i nie pamiętam jak to było dalej
Tenter trzymaj się Kochana:*** jesteśmy tu z Tobą!
Adorable odpoczywasz trochę?
Ana.Ta jak test ?
Flovers kazda z nas to współczesna równa babka i zarobiona albo odpoczywa na urlopie w ramionach ukochanego ja chodzę wiecznie niewyspana bo dzień w dzień po 5 mamy pobudke ale w grudniu wymykamy się na koncert i pies zostaje w teściami to się 1 dzień wyśpimy, kiedyś jeździliśmy do hotelu żeby się właśnie nie wyspac w czasie podróży a teraz będziemy spać jak bobry hahaha byle do grudnia, obyśmy nie zaspali na koncertTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Chyba się nie poddamy, ale tracę już siły i ja...
Mąż ma zrobić badania nasienia w przyszlym tyg, ale wszystko mamy pod górkę, teraz się rozchorował i nie wiemnczy nie bedzie musiał brać antybiotyków 😔 więc pewbie znowu bedziemy czekać... ja będę chciała zrobić drożność.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥