Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:

Zaczęłam mierzyć temperaturę od tego cyklu i zastanawiam się czy tak niskie temp (34/35st) to norma? Możecie podpowiedziec jak monitorować ta temp jak czytać wykres??

Nie śmiejecie się z pytania :)

Tulipan, może zbadaj sobie tarczycę, słyszałam ze przy niedoczynnosci tarczycy są takie niskie temperatury i uczucie zimna. A co do tego monitorowania to nie mam z tym zbyt dużego doświadczenia bo jeszcze nie monitorowałam ani raz porządnie przez cały cykl.

Tulipan lubi tę wiadomość

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu od niedawna. Czytam wasze wspisy i postanowiłam się przywitać :)

Mam 29lat i staram się z mężem o dzidziusia. Drugi cykl po odstawieniu tabletek. Pierwszy cykl po odstawieniu trwał meega długo ponad 40dni. Teraz zaczęłam drugi i mam nadzieję że już się w miarę wszystko unormuje.
    Biorę witaminy dla mam planujących ciążę.

Zaczęłam mierzyć temperaturę od tego cyklu i zastanawiam się czy tak niskie temp (34/35st) to norma? Możecie podpowiedziec jak monitorować ta temp jak czytać wykres??

Nie śmiejecie się z pytania :)

Po pierwsze tu nikt z nikogo się nie śmieje, pamiętaj nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Pytanie jak mierzysz temperaturę (usta, pochwa, odbyt). Drugie pytanie czy mierzysz temperaturę o stałej porze codziennie. I trzecie pytanie czy robiłaś badania hormonalne? Jak nie to w przyszłym cyklu między 2-5 dc zrób estradiol, LH, fsh, prolaktyne. Do tego zrób tsh, ft3 i ft4. Teraz w tym cyklu zrób sobie w 7 dpo (dni po owulacji) poziom progesteronu. I mierz temperatury i będziesz widzieć jak wygląda Twój cykl. Ja też mam niskie ale obserwuję to już któryś cykl i u mnie to norma 😊 z tym że ja rzeczywiście mam niedoczynność tarczycy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 10:51

Tulipan lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Po pierwsze tu nikt z nikogo się nie śmieje, pamiętaj nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Pytanie jak mierzysz temperaturę (usta, pochwa, odbyt). Drugie pytanie czy mierzysz temperaturę o stałej porze codziennie. I trzecie pytanie czy robiłaś badania hormonalne? Jak nie to w przyszłym cyklu między 2-5 dc zrób estradiol, LH, fsh, prolaktyne. Do tego zrób tsh, ft3 i ft4. Teraz w tym cyklu zrób sobie w 7 dpo (dni po owulacji) poziom progesteronu. I mierz temperatury i będziesz widzieć jak wygląda Twój cykl. Ja też mam niskie ale obserwuję to już któryś cykl i u mnie to norma 😊 z tym że ja rzeczywiście mam niedoczynność tarczycy 😊

Dziękuję za odpowiedź :)
    Mierze temp w ustach zazwyczaj k stałej porze 7 lub 7.30. Badan żadnych nie robiłam, mój ginekolog mówil by do 3cylki po odstawieniu tabletek nie robić badań bo hormony się normują i badania mogą różnie wychodzić. Mówił że jest szansa na ciążę nawet od razu ale rzadko się zdarza. To mój 2 cykl po odstawieniu więc poczekam do kolejnego. Nie nastawiam się nie wiadomo na dwie kreski już w tym cyklu ale bardzo by się chciało juuz już widzieć te wymarzone II kreski :) :)
    Dziękuję za podpowiedź jakie badania mam zrobić. Cieszę się że tu można się czegoś dowiedzieć bez wyśmiewania itp :) :)

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Mierze temp w ustach zazwyczaj k stałej porze 7 lub 7.30. Badan żadnych nie robiłam, mój ginekolog mówil by do 3cylki po odstawieniu tabletek nie robić badań bo hormony się normują i badania mogą różnie wychodzić. Mówił że jest szansa na ciążę nawet od razu ale rzadko się zdarza. To mój 2 cykl po odstawieniu więc poczekam do kolejnego. Nie nastawiam się nie wiadomo na dwie kreski już w tym cyklu ale bardzo by się chciało juuz już widzieć te wymarzone II kreski :) :)
    Dziękuję za podpowiedź jakie badania mam zrobić. Cieszę się że tu można się czegoś dowiedzieć bez wyśmiewania itp :) :)

No to tak jeśli chodzi o mierzenie to albo 7 albo 7:30 bo niby pół godziny, niby może być ale lepiej o jednej godzinie 😊 po drugie przy mierzeniu w ustach trzeba pamiętać żeby mierzyć zawsze z tej samej strony i w tym samym miejscu. Polecam kupić też jeśli nie masz termometr owulacyjny i mierzyć od następnego cyklu w pochwie. Ok to nie rób hormonów kobiecych ale tabsy nie powinny mieć wpływu na wyniki hormonów tarczycy 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa a co u Ciebie ?

• Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę się dołączyć do wątku?
    Czytam wasze wpisy i czasami podziwiam ogrom wiedzy.
    Zczęliśmy starania na poważnie. Naturalnie nie wychodziło więc zrobiłam badania i bylam na monitoringu. Bez badań starania zaczęliśmy od grudnia 2020 roku z przerwa dwumiesięczną na zmianę pracy. Pęcherzyk w środę miał 11 mm - 8 dzień cyklu, dzisiaj 12 mm - 11 dzień. Ginekolog powiedziała, że raczej bede potrzebować stymulacji jeszcze dla potwierdzenia jadę sprawdzić w poniedziałk. Cykle mam 31 dni, myślę czy to nie za wcześnie na takie stwierdzenie? Moze jeszcze ruszy, niby powinnam miec owulacje za tydzień w sobotę - 18 dzień cyklu, tak podpowiada apka na podstawie poprzednich cykli.
    Mam wysoką prolaktynę i niskie żelazo. Biore bromergon od dwóch tygodni, witaminy i żelazo.
    Mogłybyście coś poradzić?

Trochę się tym przejęłam i wyjeżdżając z parkingu od ginekologa walnęłam tylnym zderzakiem w drzewo 🙈 naszczescie nie została nawet rysa, ale ciepło mi się zrobiło.

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa hmmm na stymulację chyba za szybko tym bardziej że masz pęcherzyk więc po co już stymulować? Hmmm ... dobrze że nic poważniejszego sie nie stało i to tylko drzewo :)

Bubu ma rację co do mierzenia temp. Ja sama mam zazwyczaj niska - niedoczynność...

Alicjaa18 lubi tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Alicjaa hmmm na stymulację chyba za szybko tym bardziej że masz pęcherzyk więc po co już stymulować? Hmmm ... dobrze że nic poważniejszego sie nie stało i to tylko drzewo :)

Bubu ma rację co do mierzenia temp. Ja sama mam zazwyczaj niska - niedoczynność...

Też tak myślałam że trochę za wcześnie, to dopiero mój pierwszy monitoring. Może kolejny cykl będzie lepszy. Sama nie wiem co o tym myśleć.

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 19 września 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa18 wrote:
    Też tak myślałam że trochę za wcześnie, to dopiero mój pierwszy monitoring. Może kolejny cykl będzie lepszy. Sama nie wiem co o tym myśleć.
    Alicja, myślę, że najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem o wątpliwościach. W końcu on zna najlepiej Twoja sytuację, stan zdrowia i wie czy można czekać, czy trzeba już działać. Generalnie teraz jest podejście, żeby nie tracić zbędnego czasu w staraniach, bo czas i wiek też działają niekorzystnie na płodność.

Dziewczyny jak po weekendzie? Ja cały czas czekam na miesiączkę i doczekać się nie mogę heh.

Ana, jak się czujesz? :D

Helcia, jak nastrój?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 22:57

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście się wydaje że skoro są pęcherzyki, należy najpierw poczekać czy pękają czy nie , bo stymulacja jeśli pęcherzyki są może zaburzyć naturalna owulacje i prowadzić do mnogiej ciąży, jeśli natomiast po monitoringu okaże się że nie pękają wywoczas wystarczyłby jedynie zastrzyk na pęknięcie... no ale co tam lekarzem nie jestem ale chyba ma to sens

Weeken minął pochmurnie i deszczowo, cały weekend byłam jakoś bez sił... może dopada mnie jesienna depresja :)

Pozdrawiam Was gorąco i życzę miłego tygodnia!

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. Ta ogromne gratulacje!! Bardzo sie cieszę, życzę aby wszystko szło teraz jak najlepiej.

Ja dłuższy czas się nie odzywałam, przeprowadziliśmy się już w zeszły weekend. I tak jakoś czas mi cały czas przelatywał że nawet nie miałam kiedy na te forum zajrzeć. Myślałam o was i co u was, ale jak już miałam wejść i poczytać to coś tam się zawsze wydarzyło że i tak nie wyszło. Teraz mam gorący okres w pracy i myślę że dlatego nie bardzo mam czas skupić się na czym innym. Okazuje sie, ze jestem już w 11 dc. Niedługo powinna być owulacja ale na razie po jajnikach nie czuję nic. Biorę dalej inofolic ostatni cykl wrócił do normy więc mam nadzieję że teraz też nie będzie żadnych hocków klocków. W piątek Mój był na badaniu nasienia wyniki powinniśmy mieć już do końca tego tygodnia. Już teraz jak dostanę okres to zrobię sobie badania, bo w tym miesiącu nie miałam jak...powtórzę wszystko I wtedy zapiszę się z tym wszystkim do lekarza.
    Ale powiem Wam, że taka przerwa Nawet od tego czytania o różnych rzeczach na forum bardzo dobrze mi zrobiła. Nic sobie człowiek nie wkręca, nad niczym się nie zastanawia...już zapomniałam jak to jest poprostu żyć i nie skupiać się na myśli, kiedy w końcu będę w ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 08:14

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Mi osobiście się wydaje że skoro są pęcherzyki, należy najpierw poczekać czy pękają czy nie , bo stymulacja jeśli pęcherzyki są może zaburzyć naturalna owulacje i prowadzić do mnogiej ciąży, jeśli natomiast po monitoringu okaże się że nie pękają wywoczas wystarczyłby jedynie zastrzyk na pęknięcie... no ale co tam lekarzem nie jestem ale chyba ma to sens

Weeken minął pochmurnie i deszczowo, cały weekend byłam jakoś bez sił... może dopada mnie jesienna depresja :)

Tak, pewnie, że tak jest, ale właśnie tu sugestia dla Alicji, że najlepiej rozmawiać bezpośrednio ze swoim lekarzem o wątpliwościach... Czasem też tak jest, że w sytuacji stresowej można coś źle zrozumieć. A może występują inne czynniki, których nie znamy, a spowodowały przypuszczenie konieczności leczenia. Zawsze lepiej przedyskutować każde rozwiązanie.
    Kejt, depresji precz :D Ja nie będę pisać jak mi urlop zleciał heh. Ale co zrobić ;)

Kessa, jak się mieszka w nowym miejscu? :) Trzymam kciuki za wyniki męża i Twoje :)

• Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:

Dzięki za radę, sama nie wiedziałabym co na to powiedzieć mimo, że trochę czytałam o stymulacji. Dzisiaj znowu jadę sprawdzić czy coś się zmieniło. 😊

• Kropeczka95 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj przyjęłam pierwsza tabletkę letrozolu, zobaczymy co będzie. U mnie zanim była decyzja o stymulacji były monitorowane dwa cykle, w których stwierdzono brak owulacji, robiliśmy też badania nasienia. Mi ciągle brakuje czasu, lista zadań do zrobienia się powiększa ale to nie powoduje że moje myśli odpływają gdzie indziej :/ mam takie wahania nastroju, raz mi się wydaje że jeszcze mamy czas, że się uda, a raz że jest beznadziejnie i nigdy nie zajde w ciążę. Trzymajcie się ciepło, tym bardziej że za oknem już jesień. Sezon infekcji też w pełni więc trzeba o siebie dbać dziewczyny!

Ona 26 lat
    PCOS
    Metformina, Ovarin, witamina D
    09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
    On 29 lat
    Badania nasienia ok
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na monitoringu i ani śladu owulacji :( 15 dzień cyklu :(

• Kessa Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Tak, pewnie, że tak jest, ale właśnie tu sugestia dla Alicji, że najlepiej rozmawiać bezpośrednio ze swoim lekarzem o wątpliwościach... Czasem też tak jest, że w sytuacji stresowej można coś źle zrozumieć. A może występują inne czynniki, których nie znamy, a spowodowały przypuszczenie konieczności leczenia. Zawsze lepiej przedyskutować każde rozwiązanie.
    Kejt, depresji precz :D Ja nie będę pisać jak mi urlop zleciał heh. Ale co zrobić ;)

Kessa, jak się mieszka w nowym miejscu? :) Trzymam kciuki za wyniki męża i Twoje :)
    Dobrze.. Tylko jak to świeżo po remoncie, ciągle jest co sprzątać mimo, że niby czysto 🤣

Dzięki, choć boję się jak ognia tych jego wyników.
    Moje ostatnie przy począt starań były książkowe. Mam nadzieję, że nic sie nie zmieniło.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    A ja dzisiaj byłam na monitoringu i ani śladu owulacji :( 15 dzień cyklu :(
    Kurcze... Bardzo mi przykro 😶😕

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ronilam wyniki badań do endokrynolog i zeobilam tee bete. 9 dni po owulacji beta < 0,5 😭😭😭
    Kropeczka95 tez mam takie mysli czasami, ze nie uda się,może czas leci.. ze moglam szybciej podjąć decyzję o dziecku. Może byloby inaczej, łatwiej? 😔

• Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu byłam obserwowana, jeden urósł do 17 mm więc tak jak powinien drugi stanął. Pani ginekolog mówiła że jest płyn i możliwe że mam dzisiaj owulacje. Teraz trzy dni przytulania. Trochę mały ten pęcherzyk jak na pęknięcie, ale zobaczymy. Jak nic z tego cyklu nie wyjdzie to kolejny cykl tez z monitoringiem a pozniej stymulacja. No zobaczymy, jest nadzieja 😊

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable dziękuję, czuję się dobrze 😘
    Kessa, dziękuję😘 i super, że przeprowadzka za Tobą💛 ja jestem w trakcie urządzania i nie mogę się doczekać kiedy „odetchnę”. Ale jak nie dom to praca... 🤦‍♀️ Także dużo sił życzę. I wytchnienia- masz rację przerwy od
    analizowania bardzo służą :-)
    Flovers , przytulam 😘

Nie rozszerzałam na razie badań. Miesiąc temu mialam kontrolne i wszystko było ok, oprócz niskiego żelaza, ale cały czas pije feroplex, więc wiem że ciągle go uzupełniam.
    Zaczęłam dodatkowo zażywać zaax i zmieniłam pregnę start na plus. Wizytę u ginekolog mam 28.09 - mam nadzieje, że na usg będzie wszystko prawidłowo (wg moich przypuszczeń będzie to 5 tydz..) - gdzieś czytałam że lepiej w 6 i sama nie wiem czy nie przełożyć o tydzień 🤔

Ps. Jakoś tak wszystko mi się poskładało, aż się dziwie. że wcześniej nie zorientowałam się, że to ciąża...

Dziewczyny jestem cały czas z Wami myślami! Trzymam kciuki i wierze że po kolei bedą pojawiać się u Was II. 💛💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 20:20

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ