Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:My byliśmy ostatnio u androloga i walczymy o poprawę nasienna. Narzeczony bierze suplementy, lek poprawiający ukrwienie i dostał też euthyrox, bo TSH wyszło dosyć wysokie, ale lekarz stwierdził, że to nie jest przyczyna złych wyników. Zasmuciło nas to, że nie kwalifikujemy się do inseminacji z powodu bardzo słabej ruchliwości
Mam nadzieję, że uda nam się poprawić te wyniki, a jak nie to zostaje in vitro.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się poprawiło 🤞
Mój wczoraj był na badaniu nasienia, a ja dzisiaj na badaniach przed HSG, martwię się, że nie załapie się na II stopień czystości pochwy i nici z zabiegu w czwartek.
Dowiedziałam się, że mój szwagier ze szwagierka też mają problemy z zajściem w ciążę i odradzali mojemu mężowi Invictę, bo ponoć bez badań kierują na IVF 🙄 jakoś nie chce mi się w to wierzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 07:52
snieżka lubi tę wiadomość
👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
HSG - V 2025
Invicta Bydgoszcz - 9.04.25
Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
snieżka wrote:My byliśmy ostatnio u androloga i walczymy o poprawę nasienna. Narzeczony bierze suplementy, lek poprawiający ukrwienie i dostał też euthyrox, bo TSH wyszło dosyć wysokie, ale lekarz stwierdził, że to nie jest przyczyna złych wyników. Zasmuciło nas to, że nie kwalifikujemy się do inseminacji z powodu bardzo słabej ruchliwości
Mam nadzieję, że uda nam się poprawić te wyniki, a jak nie to zostaje in vitro.
edit już doczytałam że zależy tez od ilości. U nas ruch też nie powala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 12:06
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ IV IUI -
Ola8999 wrote:A jaką musi być minimalna ruchliwość do IUI?
edit już doczytałam że zależy tez od ilości.
Lekarz nam powiedział, że musi być minimum 6 mln ruchliwych plemnikówOla8999 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Ola8999 wrote:A jaką musi być minimalna ruchliwość do IUI?
edit już doczytałam że zależy tez od ilości. U nas ruch też nie powala.
Ale widzę, że koncentrację macie bardzo ładnąOla8999 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Oo a ja czytałam że 1mln. U was wychodzi jakieś 3,5mln jeśli dobrze liczę. Może w innej klinice by zrobili 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 12:16
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
➡️ IV IUI -
Witam wszystkie dziewczyny ❤️
My staramy się od dwóch cykli o trzecią ciążę jednak nasze przygotowania i diagnostyka trwają już bardzo długi czas. Mam pewien problem i postanowiłam was zapytać o zdanieod kliku miesięcy przyjmuję progesteron w drugiej fazie (przez 10 dni), ponieważ występowały plamienia. Ostatnio wyniki znacznie się poprawiły, ale plamienia pojawiły się nawet podczas brania proga. Od ponad roku pije Fertistim i nigdy nie było z nim problemu, ale zauważyłam, że to chyba po nim występują plamienia... Aktualnie czekam na okres i zarówno wczoraj jak i dzisiaj wypiłam Fertistim i po około godzinie wystąpiło plamienie. Czy u którejś z was wystąpiły takie skutki uboczne? Ani ja ani lekarz do tej pory nie wpadliśmy na to, że to wina tego suplementu. Co o tym myślicie ?
39tc.💔👼
wrzesień '24 cb💔👼
luty '25 - starania🌈
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸depresja
🔸immunologia?⏳
🔸polip?⏳
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊 -
Marysia996 wrote:Witam wszystkie dziewczyny ❤️
My staramy się od dwóch cykli o trzecią ciążę jednak nasze przygotowania i diagnostyka trwają już bardzo długi czas. Mam pewien problem i postanowiłam was zapytać o zdanieod kliku miesięcy przyjmuję progesteron w drugiej fazie (przez 10 dni), ponieważ występowały plamienia. Ostatnio wyniki znacznie się poprawiły, ale plamienia pojawiły się nawet podczas brania proga. Od ponad roku pije Fertistim i nigdy nie było z nim problemu, ale zauważyłam, że to chyba po nim występują plamienia... Aktualnie czekam na okres i zarówno wczoraj jak i dzisiaj wypiłam Fertistim i po około godzinie wystąpiło plamienie. Czy u którejś z was wystąpiły takie skutki uboczne? Ani ja ani lekarz do tej pory nie wpadliśmy na to, że to wina tego suplementu. Co o tym myślicie ?
Raczej nie obwiniałabym o plamienia supli. Może Acard?Marysia996 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍 -
psaj91 wrote:Raczej nie obwiniałabym o plamienia supli. Może Acard?
psaj91 lubi tę wiadomość
39tc.💔👼
wrzesień '24 cb💔👼
luty '25 - starania🌈
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸depresja
🔸immunologia?⏳
🔸polip?⏳
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊 -
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj nowa i chciałam się z Wami przywitać. 🙋♀️ Od kilku dni zaglądam na grupę i czuję niesamowitą energię – tyle wsparcia, ciepła i dobrej atmosfery! 🥰 To zdecydowanie to, czego potrzebuję 🙌 jak widać historię mam dość długą, ale walczę dzielnie nadal!
snieżka lubi tę wiadomość
💁♀️32 🤦♂️30
Od 2020 starania na luzie
05.22 drożność 🆗
22/23 - 7 cykli stymulowanych ❌ przerwa w cyklach stymulowanych na leczenie ŁZS u męża, ale nadal się staramy na luzie.
03.25 start klinika leczenia niepłodności
Kwiecień planowana inseminacja
——————————-
Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
💊 Dostinex, Pregna DHA, Ovarin, Wit. D 2000, Collagen
On: morfologia 2%, koncentracja 22mln/ml, ŁZS
💊 Bimzelx, Wit. B,D, Omega -
dzenixa wrote:Cześć dziewczyny! Jestem tutaj nowa i chciałam się z Wami przywitać. 🙋♀️ Od kilku dni zaglądam na grupę i czuję niesamowitą energię – tyle wsparcia, ciepła i dobrej atmosfery! 🥰 To zdecydowanie to, czego potrzebuję 🙌 jak widać historię mam dość długą, ale walczę dzielnie nadal!♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
➡️ IV IUI -
Ola8999 wrote:Cześć, macie jakiś plan ? Robiliście badania nasienia? Amh całkiem ładne
Tak, generalnie w lutym postanowiliśmy wrócić do starań z pomocą medyczną, nastawieni na inseminacje. Na wizycie pani dr powiedziała że owulacji nie widać, zleciła szereg badań przed IUI. Część udało mi się zrobić jeszcze w tamtym cyklu, na część czekałam do miesiączki, ale cykl się wydłużył do 36 dni (normalnie mam 29-30). Zrezygnowana że na kolejną wizytę przyjadę za wcześnie (10dc), jakież było zaskoczenie że moj pęcherzyk ma 21mm, endometrium 9 mm i śluz w kanale szyjki macicy. Zrobiliśmy zastrzyk z Ovitrelle i tego samego dnia, jak i następnego mieliśmy się starać o maluszka. 😅 może niepotrzebnie się nakręcamy, ale jakoś tak… mamy dobre przeczucie. Jutro jadę na kontrolne usg i się okaże co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 21:20
snieżka, Ola8999 lubią tę wiadomość
💁♀️32 🤦♂️30
05.22 drożność 🆗
22/23 - 7 cykli stymulowanych ❌ przerwa w cyklach stymulowanych na leczenie ŁZS u męża, ale nadal się staramy na luzie.
——————————-
Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
O to cię pęcherzyk zaskoczył
może się uda
a jak nie to ja też mam w planie pierwsza inseminację w kwietniu
który masz teraz dzień cyklu ?
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
➡️ IV IUI -
Cześć dziewczyny!
Jestem na forum już od dłuższego czasu, ale szczerze mówiąc liczyłam, że długo na nim nie będę. Tymczasem rzeczywistość wszystko zweryfikowała, pomyślałam więc, że przywitam się w tym wątku. 👉🏻👈🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 00:09
Monnie, Ola8999 lubią tę wiadomość
30 👩2017👨 33 = ♥️ Alicja 2019 ♥️
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + Inseminacja 03.2025 ⏳️ -
Ola8999 wrote:który masz teraz dzień cyklu ?
Duphaston na 10 dni i test.
Będzie testowane w Prima Aprilis 😅
A jak nic z tego nie będzie to w kwietniu inseminacja.
@BudyńŚmietankowy Cześć! ☺️Ola8999, BudyńŚmietankowy, Joasia3201 lubią tę wiadomość
💁♀️32 🤦♂️30
05.22 drożność 🆗
——————————-
@dzenixa @BudyńŚmietankowy witamy, witamy, tradycyjnie już życzymy, by Wasz pobyt tu był jak najkrótszy
dzenixa, BudyńŚmietankowy lubią tę wiadomość
👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
HSG - V 2025
Invicta Bydgoszcz - 9.04.25
Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
Monkai wrote:Psaj idź dla spokoju chociaż na te 2 tygodnie, wyluzujesz.
My dziś po wizycie, dr powiedziała że z własnym jajeczkiem mam 5% szans , z komórką dawczyni 40%. Mezo nie robią za dużo bo podobno nie było spektakularnych wyników.
Zdecydowaliśmy jednak że próbujemy, za tydzień w sobotę mezo i od kolejnego cyklu długi protokół. Transfer wypadnie ok końcówki maja.Monkai lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - wizyta ⏳️
-
Hej dziewczyny 😊 zwracam się w sumie z prośbą i pytaniem. Otóż moja siostra od 3 lat nie może zajść w ciąże. Przyczyna nie jest znana ale często kilka dni przed miesiączką ma plamienia, które trwają aż do okresu. Nasienie jej męża jest w super formie no ale od 3 lat dziecka nie ma 😕 siostra jest w ciężkim stanie psychicznym. Często płacze. W międzyczasie ja zaszłam w ciąże i urodziłam syna i to chyba jeszcze bardziej ją dobiło, ponieważ nie była w stanie patrzeć na mnie w ciąży, a ostatnio pierwszy raz od 8 miesięcy widziała moje dziecko na którego widok sie popłakała 😕 na domiar złego ostatnio w czasie odwiedzin rodziny usłyszała głupie teksty np „kiedy wy sie za robote weźmiecie” albo „w tym wieku to juz o drugie starac sie powinniście” (ona ma 25 lat) lub „na co jeszcze czekacie”… jak nie trudno sie domyśleć to wybiegła z płaczem ☹️ od kilku miesięcy są pod opieką kliniki. Pierwsza i jedyna inseminacja się nie udała, obecnie stymulacja do in vitro. Okazało się jednak ze ma torbiel i wszystko sie przesuwa w czasie. Doradźcie mi co można a czego się nie powinno mówić w takiej sytuacji. Nie chce rzucać tekstami typu „teraz napewno sie uda” bo wiem, że wcale nie musi tak być. Tylko problem z tym że nie wiem co mogę zrobić żeby poczuła się lepiej ☹️
-
Gosia9901 wrote:Hej dziewczyny 😊 zwracam się w sumie z prośbą i pytaniem. Otóż moja siostra od 3 lat nie może zajść w ciąże. Przyczyna nie jest znana ale często kilka dni przed miesiączką ma plamienia, które trwają aż do okresu. Nasienie jej męża jest w super formie no ale od 3 lat dziecka nie ma 😕 siostra jest w ciężkim stanie psychicznym. Często płacze. W międzyczasie ja zaszłam w ciąże i urodziłam syna i to chyba jeszcze bardziej ją dobiło, ponieważ nie była w stanie patrzeć na mnie w ciąży, a ostatnio pierwszy raz od 8 miesięcy widziała moje dziecko na którego widok sie popłakała 😕 na domiar złego ostatnio w czasie odwiedzin rodziny usłyszała głupie teksty np „kiedy wy sie za robote weźmiecie” albo „w tym wieku to juz o drugie starac sie powinniście” (ona ma 25 lat) lub „na co jeszcze czekacie”… jak nie trudno sie domyśleć to wybiegła z płaczem ☹️ od kilku miesięcy są pod opieką kliniki. Pierwsza i jedyna inseminacja się nie udała, obecnie stymulacja do in vitro. Okazało się jednak ze ma torbiel i wszystko sie przesuwa w czasie. Doradźcie mi co można a czego się nie powinno mówić w takiej sytuacji. Nie chce rzucać tekstami typu „teraz napewno sie uda” bo wiem, że wcale nie musi tak być. Tylko problem z tym że nie wiem co mogę zrobić żeby poczuła się lepiej ☹️
Hej. Myślę, że tu już trzeba wejść z jakimś leczeniem przeciwdepresyjnym... Prawda jest taka, że nie ma dobrych odpowiedzi. Mnie bardzo denerwowały teksty, że na pewno się uda. Wydaje mi się, że trzeba też porozmawiać z rodziną żeby nie podejmowali tego tematu. Głowa jest BARDZO ważna i bardzo dużo potrafi przyblokować.Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍