X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Nie każdy to rozumie najwidoczniej ;)
    Ale test pozytywny.. ;)

Jesteśmy tu po to by sie wspierać.. każdą z nas .. bez względu na ilość postów a nie po to by kogos " cisnac" bo w drugim poscie wstawił zdjęcie pozytywnego testu. Nic tylko sie ciesz ;)
    Spokojnie, nie odebrałam tego jako pocisk.
    Rozumiem frustrację, sama ja odczuwam od dłuższego czasu. Bardzo długiego w zasadzie. Trzymajcie się ciepło.

preg.png
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    To nie jest tak, że jak masz skok temperatury i pozytywny test to owulacja była.Jednak nie sugerowałabym tutaj testów owulacyjnych, bo to nie potwierdza owulacji w 100%
    Monitoring i pewność gwarantowana.

Stuprocentowym potwierdzeniem owulacji jest tylko ciąża i to już nie raz na tym forum się sprawdzało kiedy lekarze się mylili😁 ale oczywiście USG jest najbliżej faktów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 17:01

👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
    🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A czy któraś z Was miała może możliwość zażywania „Miovelia” ? Właśnie zaczynam się tym faszerować i właśnie wyczytałam, że też ma ten inozytol 🙂

Miovelia wychodzi cholernie drogo w porównaniu do innych suplementów z inizytolem jest jedną z droższych. Skład ma dobry, ale szkoda przepłacać bo są inne z tym składem dużo tańsze

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A jak się dziś czujesz?

Lepiej się czuję, trochę mam mdłości i nadal czuję się trochę osłabiona, ale jest lepiej.

Panika lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż jestem troche zmartwiona, bo byłam dzisiaj u ginekologa i nie widać na usg pęcherzyka mimo, że jestem w 13dc. Ginekolog zwróciła na to uwagę, ale powiedziała, że może też być tak, że jak mam długie cykle (ok. 35 dni) to pęcherzyk może później zacząć rosnąć. I że tak w ogóle to do roku czasu, żebym próbowała się starać, a jak się nie uda to dopiero wtedy przyjść.

I też byłam u niej z problemem takim jak silne pieczenie pochwy po kontakcie z nasieniem. Powiedziała, że to może być infekcja albo alergia i w ciemno postanowiła mi przepisać leki na infekcję i dla partnera: Flucofast i globulki symbactin. Mówiłam jej, że to pieczenie pojawiało się już kilka lat temu i z innym partnerem, więc dziwne że tak infekcja tyle by trwała i nie dawała innych objawów. Zapytałam czy da się jakoś sprawdzić czy to alergia a ona zaśmiała się i powiedziała, że to by trzeba zapytać alergologa.. Naprawdę bardzo śmieszny temat 😡

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że warto zrobić prywatnie wymaz z pochwy (badanie na obecność bakterii)? W Diagnostyce robią to za 60 zł. Niby nie dużo, ale diagnostyka problemów z żołądkiem już mocno mnie obciąża finansowo :/

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Myślicie, że warto zrobić prywatnie wymaz z pochwy (badanie na obecność bakterii)? W Diagnostyce robią to za 60 zł. Niby nie dużo, ale diagnostyka problemów z żołądkiem już mocno mnie obciąża finansowo :/
    Zawsze warto, ale jeśli chcesz bardzo dokładny wymaz to polecam Ci Centrum Badań Mikrobiologiczhych na Slawkowskiej 17. Tam robią chyba za 90zl pakiet wymazów.

snieżka, Panika lubią tę wiadomość

• Luna Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Nawet jeżeli napiszemy Ci że miałyśmy podobną sytuację, to czy coś to zmieni w Twoim życiu?
    Trzeba zacząć chodzić na monitoringi cyklu, wtedy dowiesz się czy masz tę owulację czy nie.

Z chęcią bym poszła ale jeden ginekolog powiedział, że nie widzi takiej potrzeby bo krótko się staramy, a druga zleciła mi badania z krwi i po 20.01 jak wróci z urlopu mam do niej iść z wynikami, wtedy powie co dalej robimy.

• Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos inozytolu to suplementuję się obecnie PrenaCare Start od Aliness, które też mają go w składzie, obok folianów, cynku i witamin (brzmi jak reklama, więc dodam, że ma TYLKO 500 mg tego inozytolu w 1 kapsułce, a z tego co czytałam dziewczyny z pcos powinny brać go dużo więcej na dobę)

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

HSG - V 2025
    Invicta Bydgoszcz - 9.04.25

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
  • Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Stuprocentowym potwierdzeniem owulacji jest tylko ciąża i to już nie raz na tym forum się sprawdzało kiedy lekarze się mylili😁 ale oczywiście USG jest najbliżej faktów.

Niby tak, słyszałam właśnie o takich dziewczynach co były na monitoringu i lekarz powiedział, że nie było owulacji w tym cyklu a tu bach ciąża 😆

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Niby tak, słyszałam właśnie o takich dziewczynach co były na monitoringu i lekarz powiedział, że nie było owulacji w tym cyklu a tu bach ciąża 😆

Tak!!! Widziałam nawet na forum taki przypadek🫣
    Także jak ta ciąża ma być to nawet medycyna nie ma siły 😂

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie suplementów - kurcze, ja jestem zła, bo nagle Fertistim dla mężczyzn zniknął z Allegro i większości aptek. Nie wiem czy coś zmieniają czy co. Wcześniej stosowaliśmy Nucleox, ale większej poprawy nie było. Polecicie coś dla mężczyzn? 😕 Biednemu wiatr zawsze w oczy 😂

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
    5+6 tc - mamy ❤️
    6+6 tc - 1,02 cm 😍
    8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
    9+5 tc - 🩺
    12+6 - I prenatalne
    13+6 - 🩺
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    W temacie suplementów - kurcze, ja jestem zła, bo nagle Fertistim dla mężczyzn zniknął z Allegro i większości aptek. Nie wiem czy coś zmieniają czy co. Wcześniej stosowaliśmy Nucleox, ale większej poprawy nie było. Polecicie coś dla mężczyzn? 😕 Biednemu wiatr zawsze w oczy 😂
    Właśnie nie ogarniam co się stało, początkiem stycznia jeszcze normalnie kupiłam.

A nagle nigdzie nie ma

psaj91 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu daje profertil + szaszetki proxeed plus
    Wcześniej dawałam mu androvit
    Ale chyba przejdę na tenfertil on-zastanawiam się nad tym.
    Zobaczymy jak to będzie, za bardzo się nie nastawiam na spektakularne efekty przy żpn

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Alicjazkrainy Nowa

Wysłany: 14 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, staramy się z partnerem o dziecko od kilku miesięcy. Jestem 5 dni po owulacji przy której uprawialiśmy seks i mam dziwne objawy które wcześniej nie występowały tzn. Bol w prawym jajniku przechodzący chwilami do pachwiny, częste oddawanie moczu. Czy to mogą być pierwsze symptomy ciazy czy może sobie już wmawiam ?

• Loraa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjazkrainy wrote:
    Witam dziewczyny, staramy się z partnerem o dziecko od kilku miesięcy. Jestem 5 dni po owulacji przy której uprawialiśmy seks i mam dziwne objawy które wcześniej nie występowały tzn. Bol w prawym jajniku przechodzący chwilami do pachwiny, częste oddawanie moczu. Czy to mogą być pierwsze symptomy ciazy czy może sobie już wmawiam ?
    Jeśli 5 dpo to raczej sobie wmawiasz. Zarodek implantuje się jakoś pomiędzy 9 a 12 dpo. Do tego organizm też potrzebuje czasu żeby zatrybić, że jest w ciąży.

Ja mam takie objawy od kilku cykli i też się nakręcałam, że to ciąża. A niestety nic z tego.

Niestety trzeba czekać do przynajmniej tego 12 dpo. Trzymam kciuki

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjazkrainy wrote:

Raczej daj sobie na luz
    Myślę,że to za wcześniej na takie objawy.
    Zresztą ja na przykład w tym cyklu miałam idealnie wszystkie objawy jakie mogą być przed ciążą 😆
    I co? Niepotrzebnie się nakręcałam, tylko człowiek potem cierpi bardziej

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A czy któraś z Was miała może możliwość zażywania „Miovelia” ? Właśnie zaczynam się tym faszerować i właśnie wyczytałam, że też ma ten inozytol 🙂

Mi się jeszcze o uszy obiło Miovella Nac. To się bierze przez 5 dni chyba od 3dc. Sama się nad tym zastanawiam 🫣

Panika lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia ✅
    🔸AMH 7,17

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Mi się jeszcze o uszy obiło Miovella Nac. To się bierze przez 5 dni chyba od 3dc. Sama się nad tym zastanawiam 🫣

Ja mam akurat Miovelia Pro
    I to są saszetki + tabsy

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te testy owulacyjne z Horiena już mam w domu, teraz czekam na koniec 🐒 i będę je testować, a przy okazji pójdę na ten monitoring i od razu ten progesteron zbadam, to jest cel na styczeń ☺️
    Wróciłam do treningów, wczoraj ćwiczyłam pierwszy raz od niepamiętnego czasu i mam takie zakwasy na brzuchu! Ale to dobrze, dobry znak 😂

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ