Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Komanuss wrote:jak wyleczylas IO?
Dieta, ćwiczenia, dużo wody i suplementy wspomagające w IO
Schudłam -18 kg
Ola8999 lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
hope♥ wrote:Cisnę go od roku z tym, ale jest ciężko. Czasem brak mi już sił na powtarzanie się ciągle o to samo. Może jak od lekarza usłyszy to samo albo jak zobaczy wyniki badań to coś go ruszy.
-
Oby, oby. Suple bierzemy ale zamówiłam kolejne, głównie z myślą o partnerze. Chociaż zastanawiam się nad ziołami Ojca Sroki dla siebie. Któraś z Was korzystała z nich?Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
hope♥ wrote:Oby, oby. Suple bierzemy ale zamówiłam kolejne, głównie z myślą o partnerze. Chociaż zastanawiam się nad ziołami Ojca Sroki dla siebie. Któraś z Was korzystała z nich?
Nigdy nie korzystałam ale slyszalam że Dużo Pań to stosowalo
Dla Mnie to tzw zabobon. I w takie rzeczy nie wierzę swoją drogą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 23:38
-
Plapart Tulę mocno ❤️
Plapart lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
Plapart wrote:Dziewczyny , Melodie @ u siebie od trzech dni temperatura tak spadała że nawet nie robiłam testu ;(
Plapart lubi tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:Tulę 🫂 Ja wczoraj też przywitałam i nie rozumiem... ostatnio jak @ przyszła to przyjęłam z przykrością ale z nastawieniem że walczymy dalej, a tym razem jest jakoś bardzo dołujące nastawienie..😔 szukam sił żeby wyjść z łóżka😔 Kiedyś uciekałam w pracę a teraz ona mnie męczy nie jest przyjemnością a przykrym obowiązkiem. W ogóle mam wrażenie jakby zgasła jakaś cześć mnie i to od dłuższego czasu😔 Jak jest u Was? Czytając wątki innych dziewczyn co przechodziły i ile walki musiały podejmować to wielki szacun dla Was!!!Jesteście silne babki ja też staram się być ale jakoś słabo mi to wychodzi tym razem. Przepraszam za te żale ale jakoś lżej na sercu się robi, bo póki co tylko mężowi mogę się wygadać, nikt nie wie o naszych staraniach i też czasami zastanawiam się czy to nie błąd? Może uniknęli byśmy zbędnych komentarzy o tym np że czas na dzieci, które tak bardzo bolą. Bo gdyby wiedzieli to by nie pytali?? A z drugiej strony nie chcę Ich tym obciążać że nie wychodzi i że jest Nam czasami naprawdę ciężko.
U mnie też nikt nie wie.
Mojemu M zależy na tym, żeby to była tylko i wyłącznie nasza sprawa. Ja próbuje go zrozumieć i siedzę cicho, nie raz jest naprawdę ciężko, ale życie niestety nie jest łatwe i tak powiem Wam, że tamten rok to mnie tak dojechał naprawdę, wszystko co złe siedziało obok mnie i trzymało mnie za rękę, dużo osób mówiło, że „przygasłam”, ale jak tu świecić? Wszystkie złe rzeczy trzymały się akurat mnie.
I tak znowu w tym roku wystartowałam nie najlepiej, ale staram się kurczę jakoś szukać pozytywów 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 09:15
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Powiem Wam, że czasem lepiej nic nie mówić niż słyszeć komentarze jakże cenne typu: uśmiechnij się, jak jesteś bezdomny to kup sobie dom, jak nie masz chłopaka to sobie go znajdź, jak nie masz kasy to zarób, jak nie masz dziecka to sobie je urodz. Czasem szkoda czasu i nerwów 😉
Monnie lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:U mnie też nikt nie wie.
Mojemu M zależy na tym, żeby to była tylko i wyłącznie nasza sprawa. Ja próbuje go zrozumieć i siedzę cicho, nie raz jest naprawdę ciężko, ale życie niestety nie jest łatwe i tak powiem Wam, że tamten rok to mnie tak dojechał naprawdę, wszystko co złe siedziało obok mnie i trzymało mnie za rękę, dużo osób mówiło, że „przygasłam”, ale jak tu świecić? Wszystkie złe rzeczy trzymały się akurat mnie.
I tak znowu w tym roku wystartowałam nie najlepiej, ale staram się kurczę jakoś szukać pozytywów 🫣 -
Oczekujaca wrote:Powiem Wam, że czasem lepiej nic nie mówić niż słyszeć komentarze jakże cenne typu: uśmiechnij się, jak jesteś bezdomny to kup sobie dom, jak nie masz chłopaka to sobie go znajdź, jak nie masz kasy to zarób, jak nie masz dziecka to sobie je urodz. Czasem szkoda czasu i nerwów 😉
Monnie lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Ja tam wierzę w moc ziół i to nie tylko na płodność
Mam w domu akurat ojca Sroki
Też wierzę w moc ziół. Kiedyś byłam u terapeuty medycyny chińskiej z poważnymi problemami z zatokami i zioła pomogły mi na jakiś czas. A żadne antybiotyki i inne leki nie dawały żadnych skutków. Ostatecznie jednak i tak miałam operację zatok, ale te zioła też bardzo mi pomogłyOczekujaca, hope♥ lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Plapart wrote:Dziewczyny , Melodie @ u siebie od trzech dni temperatura tak spadała że nawet nie robiłam testu ;(
Tulę mocno 💜👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
snieżka wrote:Też wierzę w moc ziół. Kiedyś byłam u terapeuty medycyny chińskiej z poważnymi problemami z zatokami i zioła pomogły mi na jakiś czas. A żadne antybiotyki i inne leki nie dawały żadnych skutków. Ostatecznie jednak i tak miałam operację zatok, ale te zioła też bardzo mi pomogły
hope♥, snieżka lubią tę wiadomość
-
Co do komentarzy ludzi z otoczenia to zauważyłam, że czasem komuś lepiej odpowiedzieć, że się jest bezpłodnym i wtedy nagle jest cisza - nikt nie pyta, każdy przeprasza za głupie teksty, a Wy dzięki temu macie spokój ducha i robicie dalej swoje bez głupich pytań po drodze.
Oczekujaca też właśnie uwielbiam wszelkie zioła/herbatki tego typu 😄 Zamówiłam sobie jedno opakowanie takiej mieszanki Ojca Sroki na próbę, zobaczymy czy zauważę jakąś różnicę chociażby w bólu menstruacyjnym albo w śluzie.snieżka, psaj91 lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on)