Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
a_aandzela wrote:A to dopiero ciekawe ,jaaaak
Też byliśmy w szoku, ja nawet sobie pomyślałam „kurde teraz to on pomyśli, że to ja wyolbrzymiam” i że wcale to nie jest takie złe jakby się mogło wydawać 🫣 ale na szczęście wziął się w garść.
Tylko do tej pory zastanawia mnie to dlaczego w tym okresie mieliśmy dużo lepsze nasienie, niż potem jak zaczęliśmy o siebie naprawdę dbać 😳2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
TaSama wrote:Hej dziewczyny,
witam się z wami w ten zimowy wieczór 😁 chciałam dołączyć do was. Starania chcemy zacząć dopiero od marca, ponieważ mój partner jest marynarzem,więc niestety więcej go nie ma niż jest 😜 długo dojrzewałam do tej decyzji, w zeszłym roku miałam mega parcie na dziecko, ale za krótko znałam się z partnerem. Nadal mam wiele wątpliwości, bo związek 'młody', jednak oboje jesteśmy coraz starsi, ja mam zaraz 36 lat, on 46.
Pierwszą córkę rodziłam 11 lat temu, więc czuję się jakby wszystko było dla mnie nowe hahah 🤣 chciałam zacząć sprawdzać owulację, plus witaminy, badania. Do marca w sam raz się wyrobię.
W pierwszą ciążę zaszłam od razu, ciąża bez komplikacji. Ciekawa jestem jak tutaj będzie.
Trochę się obawiam, ale tak bardzo chcę tego malucha, że czuję, że to ten czas.
Zapraszamy i życzymy szybkiego spełnienia marzeń o dzieciątku 😍TaSama lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Też byliśmy w szoku, ja nawet sobie pomyślałam „kurde teraz to on pomyśli, że to ja wyolbrzymiam” i że wcale to nie jest takie złe jakby się mogło wydawać 🫣 ale na szczęście wziął się w garść.
Tylko do tej pory zastanawia mnie to dlaczego w tym okresie mieliśmy dużo lepsze nasienie, niż potem jak zaczęliśmy o siebie naprawdę dbać 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:35
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Panika wrote:Też byliśmy w szoku, ja nawet sobie pomyślałam „kurde teraz to on pomyśli, że to ja wyolbrzymiam” i że wcale to nie jest takie złe jakby się mogło wydawać 🫣 ale na szczęście wziął się w garść.
Tylko do tej pory zastanawia mnie to dlaczego w tym okresie mieliśmy dużo lepsze nasienie, niż potem jak zaczęliśmy o siebie naprawdę dbać 😳
To az abstrakcja wrecz jak to możliwe.. ale ludzki organizm jest naprawde dziwny.. człowiek dba o siebie jak moze je owoce , warzywa.. aktywności fizyczna i mimo tego wszystkiego ciężej zajść w ciążę jak kiedy się odpuszcza żre mc Donalda ( jak Ja )🤣🤣 zero witamin itd. Nie wiem od czego to zależne jest naprawdę. -
psaj91 wrote:Dziewczyny, a robiłyście może przeciwciała przeciwplemnikowe? Zastanawiam się czy przy okazji najbliższych badań krwi nie dołożyć sobie tego badania.
Ja nie robiłam , ale z tego co wiem to można takie badanie wykonać.. bo podobno u kobiet nie wszystkich ale może tak być dochodzi do błędnej reakcji układu Immunologicznego i przeciwciała u Kobiety traktują męskie nasienie jako wrogie i je chcą zwalczyć.. masakra ale tak jest.🫣 -
My kobiety zawsze mamy pod górkę.🫣 ile nerwow z zajściem i stresu...obaw zeby sie ten stan utrzymał potem prawidłowo sie rozwijal...potem okres 9 miesięcy... potem jeszcze urodzić.. wykarmić, wychować.. okres połogu.. dramat🫣
Ja mojemu to powtarzam ze faceci to mają dobrze.. Swoje zrobią 🤣 i żyją bardziej w spokoju niz My kobiety ciagle w stresie... i ile przejsc musimy. -
Kobiety stale o wszystkim muszą pamiętać
Faceci raczej mają wy*tralala na to wszystko 😂hope♥ lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Jak się dzisiaj czujecie dziewczyny? Mam nadzieję, że chociaż u Was jest lepiej niż u mnie..
Mi dziś przepadała wizyta u ginekologa, bo większość dnia przeleżałam ma sorze😩 Znów dopadły mnie wymioty i biegunka, a w drodze do pracy straciłam przytomność na chodniku. W szpitalu dali mi dużo kroplówek, ale ostatecznie nie wiem jaka jest wszystkiego przyczyna.. Czy to przez moje sibo, jakąś infekcję (w pewnym momencie pojawiły się silne dreszcze) czy jeszcze coś innego. Pytałam lekarza czy może mi dać skierowanie do szpitala na diagnostykę a on na to, że to nie jest najlepszy pomysł, bo pobyt w szpitalu dla młodych ludzi jest mocno obciążający psychicznie. A ciągłe wymioty nie są obciążające?😡😡 Ostatecznie dał mi to skierowanie, ale zanim przyjmą mnie do szpitala to minie kilka miesięcy, bo terminy są bardzo odległe
A do ginekologa będę musiała znowu wybrać jakiś termin, bo podejrzewam u siebie alergię na nasienie.. Po kontakcie ze spermą czuję ogromne pieczenie w pochwie i okolice warg sromowych stają się czerwone. Normalnie jakby tam był ogień. Muszę to sprawdzić, bo nie dość, że starania są bardzo nieprzyjemne, to boję się, że organizm może jakoś bronić się przed tym nasieniem i plemnikami wytwarzając jakieś przeciwciała :o👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Hej Dziewczyny,
Jak widzę jakie badania robicie(nie miałam pojęcia, że takie w ogóle istnieją) to jakiś kompleksów się nabawić można, że ja nie robię nic 😆
Zdrowe życie w miarę myśle, że jest ważne, ale też chyba nie ma co przesadzać w żadną ze stron. Jakoś ten okres dał mi kopa i przestałam to przeżywać, bo wiem, że się uda. Wróciłam do swoich życiowych aktywności i próbujemy dalej 😁
Jak tam u Was? -
Oczekujaca wrote:Hej Dziewczyny,
Jak widzę jakie badania robicie(nie miałam pojęcia, że takie w ogóle istnieją) to jakiś kompleksów się nabawić można, że ja nie robię nic 😆
Zdrowe życie w miarę myśle, że jest ważne, ale też chyba nie ma co przesadzać w żadną ze stron. Jakoś ten okres dał mi kopa i przestałam to przeżywać, bo wiem, że się uda. Wróciłam do swoich życiowych aktywności i próbujemy dalej 😁
Jak tam u Was?
Predzej czy później się uda.. pewnie ze tak. Trzeba myśleć pozytywnie.. a stres , ciągle myślenie i przeżywanie każdego cyklu że się dostało okres to tez nie pomaga. Czasem trzeba to zostawic naturze. -
snieżka wrote:Jak się dzisiaj czujecie dziewczyny? Mam nadzieję, że chociaż u Was jest lepiej niż u mnie..
Mi dziś przepadała wizyta u ginekologa, bo większość dnia przeleżałam ma sorze😩 Znów dopadły mnie wymioty i biegunka, a w drodze do pracy straciłam przytomność na chodniku. W szpitalu dali mi dużo kroplówek, ale ostatecznie nie wiem jaka jest wszystkiego przyczyna.. Czy to przez moje sibo, jakąś infekcję (w pewnym momencie pojawiły się silne dreszcze) czy jeszcze coś innego. Pytałam lekarza czy może mi dać skierowanie do szpitala na diagnostykę a on na to, że to nie jest najlepszy pomysł, bo pobyt w szpitalu dla młodych ludzi jest mocno obciążający psychicznie. A ciągłe wymioty nie są obciążające?😡😡 Ostatecznie dał mi to skierowanie, ale zanim przyjmą mnie do szpitala to minie kilka miesięcy, bo terminy są bardzo odległe
A do ginekologa będę musiała znowu wybrać jakiś termin, bo podejrzewam u siebie alergię na nasienie.. Po kontakcie ze spermą czuję ogromne pieczenie w pochwie i okolice warg sromowych stają się czerwone. Normalnie jakby tam był ogień. Muszę to sprawdzić, bo nie dość, że starania są bardzo nieprzyjemne, to boję się, że organizm może jakoś bronić się przed tym nasieniem i plemnikami wytwarzając jakieś przeciwciała :o
Dlaczego nie dzwoniliście po pogotowie jak straciłaś przytomność? Wzięliby Cię do szpitala, porobili badania i miałabyś z głowy, a tak musisz się o wszystko prosić. Nie wygląda to dobrze powiem Ci, dlatego moim zdaniem nie ma co zwlekać.
Albo jak złapie Cię znowu taki stan jedź na SOR najlepiej z kimś, powiedz że wymioty, zasłabnięcia, niech Cię przyjmą na oddział i przebadają porządnie.
U mnie dzień jak codzień, poszukuje pracy, ale ciężki okres powiem Wam. Mało kto się odzywa.
Dziś 2dc. Już się nie mogę doczekać końca okresu i jedziemy ostro z tematem 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:13
bellA, hope♥ lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja mam w Piątek lekarza.. im bliżej tym bardziej czuje wewnętrzny stres co pokaze się na monitorze.. niby jakiś objawow nie mam.. procz tego że ciagle bym spala i bolesność piersi.. nie jakos strasznie ale sutki bardzo są wrażliwe i bolą po bokach.. ale i tak no gdzies ten stres we mnie siedzi.. robiłam bete w Sobotę i wyszło mi 900.. przyrostu 150% więc chyba jest ok. 😍
Oczekujaca lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:Dlaczego nie dzwoniliście po pogotowie jak straciłaś przytomność? Wzięliby Cię do szpitala, porobili badania i miałabyś z głowy, a tak musisz się o wszystko prosić. Nie wygląda to dobrze powiem Ci, dlatego moim zdaniem nie ma co zwlekać.
Albo jak złapie Cię znowu taki stan jedź na SOR najlepiej z kimś, powiedz że wymioty, zasłabnięcia, niech Cię przyjmą na oddział i przebadają porządnie.
U mnie dzień jak codzień, poszukuje pracy, ale ciężki okres powiem Wam. Mało kto się odzywa.
Dziś 2dc. Już się nie mogę doczekać końca okresu i jedziemy ostro z tematem 😂
I to mi się podoba to może Być Twoj Cykl !😍 -
bellA wrote:Ja mam w Piątek lekarza.. im bliżej tym bardziej czuje wewnętrzny stres co pokaze się na monitorze.. niby jakiś objawow nie mam.. procz tego że ciagle bym spala i bolesność piersi.. nie jakos strasznie ale sutki bardzo są wrażliwe i bolą po bokach.. ale i tak no gdzies ten stres we mnie siedzi.. robiłam bete w Sobotę i wyszło mi 900.. przyrostu 150% więc chyba jest ok. 😍
Jeju ile ja bym dała, żeby mieć taki stresik jaki masz ty teraz ❤️hope♥, Monnie lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
bellA wrote:I to mi się podoba to może Być Twoj Cykl !😍
Mój cykl jest co miesiąc 😭2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Mój cykl jest co miesiąc 😭
Kurde no musi wkoncu sie udać.. musi i koniec..I nie masz myslec inaczej❤️
No ja rozumiem że wiele by dalo za to by mieć taki stresik jak ja...ale naprawdę mam jakieś obawy.. nie wiem.. wciąż to we mnie gdzies tam siedzi gleboko i nie potrafię czasem myslec pozytywnie że jest wszystko ok.. to może też wina tego że również jestem po poronieniu zatrzymanym.. 🙄 eh. My kobiety to tak właśnie mamy.. za duzo myślimy.
-
snieżka wrote:Jak się dzisiaj czujecie dziewczyny? Mam nadzieję, że chociaż u Was jest lepiej niż u mnie..
A do ginekologa będę musiała znowu wybrać jakiś termin, bo podejrzewam u siebie alergię na nasienie.. Po kontakcie ze spermą czuję ogromne pieczenie w pochwie i okolice warg sromowych stają się czerwone. Normalnie jakby tam był ogień. Muszę to sprawdzić, bo nie dość, że starania są bardzo nieprzyjemne, to boję się, że organizm może jakoś bronić się przed tym nasieniem i plemnikami wytwarzając jakieś przeciwciała :o
Ja się naprawdę dziwie ze lekarze tak jakoś podchodzą do tego bagatelizujaco.. czytając to no nie wygląda to dobrze.. ja na Twoim miejscu bym robila wszystko by przejsc jakieś konkretne kompleksowe badania właśnie.. bo to nie są już przelewki..
Taki stan ciała + nerwy stres psychika no nie pomogą w zajściu w upragnioną ciaze. Musisz Kochana zadbać pierw o siebie.. to najwazniejsze.snieżka lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:Dlaczego nie dzwoniliście po pogotowie jak straciłaś przytomność? Wzięliby Cię do szpitala, porobili badania i miałabyś z głowy, a tak musisz się o wszystko prosić. Nie wygląda to dobrze powiem Ci, dlatego moim zdaniem nie ma co zwlekać.
Dziś 2dc. Już się nie mogę doczekać końca okresu i jedziemy ostro z tematem 😂
Dosyć szybko chyba się ocknęłam. Mówiłam na SORze co się wydarzyło, ale stwierdzili, że jestem wzmocniona po kroplówkach (chyba z 8 ich dostałam) i doraźnie mi pomogli..👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
bellA wrote:Ja się naprawdę dziwie ze lekarze tak jakoś podchodzą do tego bagatelizujaco.. czytając to no nie wygląda to dobrze.. ja na Twoim miejscu bym robila wszystko by przejsc jakieś konkretne kompleksowe badania właśnie.. bo to nie są już przelewki..
Taki stan ciała + nerwy stres psychika no nie pomogą w zajściu w upragnioną ciaze. Musisz Kochana zadbać pierw o siebie.. to najwazniejsze.
Czekam na wyniki badań na pasożyty, grzyby i helicobacter, które robiłam prywatnie. Powinny być w tym tygodniu, to może czegoś się jeszcze dowiem. I w tym tygodniu będę miała kolonoskopię, więc mam nadzieję, że coś wykażą te badania.👩🏻 29 👦🏻 33
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka