X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Alicjazkrainy Nowa

Wysłany: 14 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Raczej daj sobie na luz
    Myślę,że to za wcześniej na takie objawy.
    Zresztą ja na przykład w tym cyklu miałam idealnie wszystkie objawy jakie mogą być przed ciążą 😆
    I co? Niepotrzebnie się nakręcałam, tylko człowiek potem cierpi bardziej

Okej dzięki za porady, mam nadzieję że nie będzie zwiastować to żadnej poważniejszej choroby i oczywiście nie odpuszczam 😁 może ten rok przyniesie coś dobrego 🙂

Panika lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Dziewczyny te testy owulacyjne z Horiena już mam w domu, teraz czekam na koniec 🐒 i będę je testować, a przy okazji pójdę na ten monitoring i od razu ten progesteron zbadam, to jest cel na styczeń ☺️
    Wróciłam do treningów, wczoraj ćwiczyłam pierwszy raz od niepamiętnego czasu i mam takie zakwasy na brzuchu! Ale to dobrze, dobry znak 😂
    Mnie też dziś przyszły te testy i będę próbować co to za cuda 😁
    Jejku też się wzięłam od zeszłego tygodnia i czuję się dużo lepiej, więcej energii, lekko i w głowie też się układa☺️

• Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjazkrainy wrote:
    Okej dzięki za porady, mam nadzieję że nie będzie zwiastować to żadnej poważniejszej choroby i oczywiście nie odpuszczam 😁 może ten rok przyniesie coś dobrego 🙂

Słuchaj powiem Ci tak, 2 lata starań u mnie.
    Nie jeden cykl przestudiowany od deski do deski.
    I kiedy myślisz, że nic nie może Cię zaskoczyć, to uwierz po 2 latach zostałam właśnie zaskoczona!
    Niestety nasz organizm to nie zegarek i nie zawsze będzie tak jak nam się wydaje.
    Nigdy nie miałam bóli miesiączkowych przed okresem, nigdy mnie jajnik nie bolał przed okresem i to 4 dni ciągiem, nigdy nie miałam plamien dwudniowych przed okresem, nigdy mnie piersi nie bolały przed okresem tylko same sutki i to jeszcze nie bolały mnie całe piersi tylko po bokach i od dołu.
    I kiedy myślałam, że naprawdę coś się może wydarzyć, jednak się myliłam to zwykle PMS 😟
    Tak mnie ten cykl urządził

Monnie lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Mnie też dziś przyszły te testy i będę próbować co to za cuda 😁
    Jejku też się wzięłam od zeszłego tygodnia i czuję się dużo lepiej, więcej energii, lekko i w głowie też się układa☺️

Kurde powiem Ci oczekująca, że teraz trochę żałuję.
    Mogłam sobie 2x 50 zamówić ☺️
    Skoro mam testować 2x dziennie
    Ale myślę,że w tym cyklu spokojnie 1, jak będę na monitoringu.

Najgorzej jest zacząć,bo się mega nie chce.
    Ale jak człowiek poczuje to fajne zmęczenie, te endorfiny, to trochę jest to uzależniające 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:49

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Kurde powiem Ci oczekująca, że teraz trochę żałuję.
    Mogłam sobie 2x 50 zamówić ☺️
    Skoro mam testować 2x dziennie
    Ale myślę,że w tym cyklu spokojnie 1, jak będę na monitoringu.

Najgorzej jest zacząć,bo się mega nie chce.
    Ale jak człowiek poczuje to fajne zmęczenie, te endorfiny, to trochę jest to uzależniające 🤣

Tak jak Ty zamówiłam jedną paczkę, bo uznałam, że nie potrzebuje dwóch i przy tej jednej muszę zajść w ciążę 😅 myślę, że właśnie taka powinnaś mieć taktykę! 😅

Ojjj taki dzis się już nie mogę doczekać aż sobie poćwiczę wieczorem 😃

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam z tego Domowego Laboratorium, bo u mnie akurat się sprawdzają dobrze, ale też będę chciała iść na monitoring cyklu.

A co do siłowni to ja Was podziwiam 😃 Ja nie mam siły, bo mam prace w połowie fizyczną gdzie musze czasem podnosić pralki, lodówki albo inne sprzęty 🙈 Czasem tylko jakąś jogę zrobię wieczorem, ewentualnie w wolne dni w domu poćwiczę bo mam sztangi.

Monnie lubi tę wiadomość

Starania od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfo, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 pierwsza wizyta w Klinice
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
    · 05/25 insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
    · 06/25 AMH 1.88, kortyzol ✔
    · 08/25 powtórka badań i wizyta u endo

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔
    · 06/25 ponowne badanie nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Ja używam z tego Domowego Laboratorium, bo u mnie akurat się sprawdzają dobrze, ale też będę chciała iść na monitoring cyklu.

A co do siłowni to ja Was podziwiam 😃 Ja nie mam siły, bo mam prace w połowie fizyczną gdzie musze czasem podnosić pralki, lodówki albo inne sprzęty 🙈 Czasem tylko jakąś jogę zrobię wieczorem, ewentualnie w wolne dni w domu poćwiczę bo mam sztangi.
    Kurczę to nie wiem, ale nie znoszę Dokowego Laboratorium, one są dla mnie jakieś mało czytelne. Choć w sumie wszystko jest z tymi testami tak na oko mówiąc szczerze 🙃
    Nie dziwie się skoro masz pracę, gdzie aktywność Itak jest dość duża. Ja nie chodzę na siłownie, wszystko mam w domu, bo też późno kończę pracę i chyba bym wracała do domu na północ 😁

• BerryGril Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuję Waszej porady, o drugiego dzidziusia staramy się z mężem od 6 lat. Natomiast ten cykl jest zupełnie inny od poprzednich, piersi po owulacji mi nabrzmiały generalnie nie bolą od wczoraj jedynie sutki stały się wrażliwe. W tym okresie kiedy piersi stały się obrzmiałe przez 3 dni miałam mleczny śluz a poza nim wychodziły niewielkie ilości takich "glutów". Do okresu wg kalendarzyka zostało mi 3 dni. Testy negatywne. Czy sądzicie warto iść na betę czy czekać już okresu.

• Panika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Tak jak Ty zamówiłam jedną paczkę, bo uznałam, że nie potrzebuje dwóch i przy tej jednej muszę zajść w ciążę 😅 myślę, że właśnie taka powinnaś mieć taktykę! 😅

Ojjj taki dzis się już nie mogę doczekać aż sobie poćwiczę wieczorem 😃

Bez jaj ja mam co miesiąc taką taktykę 🫣
    Ja już nie wiem co mam robić, żeby ten jeden plemnik wiedział co ma robić! I gdzie płynąć.

Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Mieszkam z osobą w domu która jest w ciąży, najgorzej patrzy się na to wszystko, na każde USG, na każde jej badania 🫣 Ja to jestem dopiero wystawiona na próbę.

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BerryGril wrote:
    Hej dziewczyny potrzebuję Waszej porady, o drugiego dzidziusia staramy się z mężem od 6 lat. Natomiast ten cykl jest zupełnie inny od poprzednich, piersi po owulacji mi nabrzmiały generalnie nie bolą od wczoraj jedynie sutki stały się wrażliwe. W tym okresie kiedy piersi stały się obrzmiałe przez 3 dni miałam mleczny śluz a poza nim wychodziły niewielkie ilości takich "glutów". Do okresu wg kalendarzyka zostało mi 3 dni. Testy negatywne. Czy sądzicie warto iść na betę czy czekać już okresu.

3 dni to nie jest długo,poczekaj na okres.
    To że masz inne objawy niż zwykle o niczym nie świadczy. Czekaj cierpliwie, jak okres się spóźni to idź na betę.

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:

3 lata pracowałam ciężko fizycznie.
    Bardzo ciężko fizycznie, kręgosłup już mi podziękował, dlatego zwolniłam się z pracy i szukam nowej, ale przy tej ciężkiej pracy chodziłam na treningi z zagryzionymi zębami, schudłam bardzo dużo. Jak widać dla chcącego nie ma wymówek ☺️

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Kurczę to nie wiem, ale nie znoszę Dokowego Laboratorium, one są dla mnie jakieś mało czytelne. Choć w sumie wszystko jest z tymi testami tak na oko mówiąc szczerze 🙃
    Nie dziwie się skoro masz pracę, gdzie aktywność Itak jest dość duża. Ja nie chodzę na siłownie, wszystko mam w domu, bo też późno kończę pracę i chyba bym wracała do domu na północ 😁

Ja też nie chodzę na siłownię, zawsze ćwiczę w domu.Ewentualnie biegam lub w okresie wiosennym jeżdżę na rowerze.

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • hope♥ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    3 lata pracowałam ciężko fizycznie.
    Bardzo ciężko fizycznie, kręgosłup już mi podziękował, dlatego zwolniłam się z pracy i szukam nowej, ale przy tej ciężkiej pracy chodziłam na treningi z zagryzionymi zębami, schudłam bardzo dużo. Jak widać dla chcącego nie ma wymówek ☺️

Ja w większości miałam prace fizyczną. Poprzednia była jeszcze cięższa i wtedy jeszcze zawzięłam się, zrobiłam post dr Dąbrowskiej przez 42 dni, później bardzo rygorystyczne keto, a przed/po pracy 3 razy ćwiczyłam w ciągu dnia. Łącznie schudłam 20 kg wtedy. Nie mam problemu z wagą na obecną chwilę, utrzymuje się ona już ładne kilka lat, ale mam aktualnie pracę która wykańcza mnie i fizycznie i psychicznie (dość duże ryzyko, ze jak coś zrobię nie tak to mogą mnie wsadzić do więzienia w najgorszym wypadku, a w najlepszym kara finansowa 50 tys 🙈), do tego ponad godzinne dojazdy do niej w jedną stronę.
    Wiem, że dla chcącego nie ma wymówek, ale aktualnie nie mam czasu kiedy 12-14 godzin jestem w pracy i wychodzę z niej o 22. Przychodzę do domu, zjem coś, umyje się i lęcę spać. A jak mam dni wolne to nagrywam na YT, ogarniam mieszkanie, etc. Nie umiem usiedzieć na tyłku. 🙈

Oczekujaca lubi tę wiadomość

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Bez jaj ja mam co miesiąc taką taktykę 🫣
    Ja już nie wiem co mam robić, żeby ten jeden plemnik wiedział co ma robić! I gdzie płynąć.

Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Mieszkam z osobą w domu która jest w ciąży, najgorzej patrzy się na to wszystko, na każde USG, na każde jej badania 🫣 Ja to jestem dopiero wystawiona na próbę.

Idziesz teraz na monitoring, rób testy i musi się coś wyklarować! Mocno w to wierzę!🥰

Ojjj to współczuję, bo ciężko patrzeć mimo wszystko nawet się ciesząc.

• Panika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Ja w większości miałam prace fizyczną. Poprzednia była jeszcze cięższa i wtedy jeszcze zawzięłam się, zrobiłam post dr Dąbrowskiej przez 42 dni, później bardzo rygorystyczne keto, a przed/po pracy 3 razy ćwiczyłam w ciągu dnia. Łącznie schudłam 20 kg wtedy. Nie mam problemu z wagą na obecną chwilę, utrzymuje się ona już ładne kilka lat, ale mam aktualnie pracę która wykańcza mnie i fizycznie i psychicznie (dość duże ryzyko, ze jak coś zrobię nie tak to mogą mnie wsadzić do więzienia w najgorszym wypadku, a w najlepszym kara finansowa 50 tys 🙈), do tego ponad godzinne dojazdy do niej w jedną stronę.
    Wiem, że dla chcącego nie ma wymówek, ale aktualnie nie mam czasu kiedy 12-14 godzin jestem w pracy i wychodzę z niej o 22. Przychodzę do domu, zjem coś, umyje się i lęcę spać. A jak mam dni wolne to nagrywam na YT, ogarniam mieszkanie, etc. Nie umiem usiedzieć na tyłku. 🙈

Ja tutaj nie mam jakiś aluzji do Ciebie, tylko chciałam pokazać, że jak człowiek jest bardzo zdeterminowany, żeby coś osiągnąć i to mimo,że będzie mu bardzo ciężko, ale jest w stanie to osiągnąć ☺️ A tak nawiasem, nie ma nic gorszego jak praca,która wykańcza i fizycznie i psychicznie.
    Kiedyś to przerabiałam i dla mnie to był koszmar.

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Idziesz teraz na monitoring, rób testy i musi się coś wyklarować! Mocno w to wierzę!🥰

Ojjj to współczuję, bo ciężko patrzeć mimo wszystko nawet się ciesząc.

To nie zależy tylko ode mnie,
    Te leniuszki mojego męża też się muszą wziąć do roboty 😢 mamy kiepski ruch….

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Ja też nie chodzę na siłownię, zawsze ćwiczę w domu.Ewentualnie biegam lub w okresie wiosennym jeżdżę na rowerze.
    Taaaak, rower jest super i chętnie też jeżdżę. Mam co prawda stacjonarny w domu, bo mój mąż jeździ nie jak ja hobbystycznie, ale nie mogę się przemóc, czas stoi w miejscu 😂

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Ja właśnie mam dziś wolne 😄 ale rozumiem, sama nie znoszę swojej pracy, siedzę po 12 godzin i to psychicznie wykańcza. Gdyby nie to, że mogę poćwiczyć i oczyścić głowę to bym oszalała😁

hope♥ lubi tę wiadomość

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika spokojnie, nawet nie miałam na myśli, co byś jakieś aluzje miała. ☺️ Zresztą wszystkie tutaj walczymy o jedno - to już pokazuje jakie jesteśmy zdeterminowane skoro co miesiąc sie nie poddajemy tylko dalej działamy. ☺️

Panika lubi tę wiadomość

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BerryGril wrote:
    Poczekaj do okresu, wiadomo, że chcesz wiedzieć już, ale jak to mawia mój ginekolog: nie rób testów hobbystycznie i pierwszym objawem ciąży jest brak miesiączki. Wtedy test :)

Panika lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ