Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Panika wrote:Raczej daj sobie na luz
Myślę,że to za wcześniej na takie objawy.
Zresztą ja na przykład w tym cyklu miałam idealnie wszystkie objawy jakie mogą być przed ciążą 😆
I co? Niepotrzebnie się nakręcałam, tylko człowiek potem cierpi bardziej
Okej dzięki za porady, mam nadzieję że nie będzie zwiastować to żadnej poważniejszej choroby i oczywiście nie odpuszczam 😁 może ten rok przyniesie coś dobrego 🙂Panika lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:Dziewczyny te testy owulacyjne z Horiena już mam w domu, teraz czekam na koniec 🐒 i będę je testować, a przy okazji pójdę na ten monitoring i od razu ten progesteron zbadam, to jest cel na styczeń ☺️
Wróciłam do treningów, wczoraj ćwiczyłam pierwszy raz od niepamiętnego czasu i mam takie zakwasy na brzuchu! Ale to dobrze, dobry znak 😂
Jejku też się wzięłam od zeszłego tygodnia i czuję się dużo lepiej, więcej energii, lekko i w głowie też się układa☺️ -
Alicjazkrainy wrote:Okej dzięki za porady, mam nadzieję że nie będzie zwiastować to żadnej poważniejszej choroby i oczywiście nie odpuszczam 😁 może ten rok przyniesie coś dobrego 🙂
Słuchaj powiem Ci tak, 2 lata starań u mnie.
Nie jeden cykl przestudiowany od deski do deski.
I kiedy myślisz, że nic nie może Cię zaskoczyć, to uwierz po 2 latach zostałam właśnie zaskoczona!
Niestety nasz organizm to nie zegarek i nie zawsze będzie tak jak nam się wydaje.
Nigdy nie miałam bóli miesiączkowych przed okresem, nigdy mnie jajnik nie bolał przed okresem i to 4 dni ciągiem, nigdy nie miałam plamien dwudniowych przed okresem, nigdy mnie piersi nie bolały przed okresem tylko same sutki i to jeszcze nie bolały mnie całe piersi tylko po bokach i od dołu.
I kiedy myślałam, że naprawdę coś się może wydarzyć, jednak się myliłam to zwykle PMS 😟
Tak mnie ten cykl urządziłMonnie lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Mnie też dziś przyszły te testy i będę próbować co to za cuda 😁
Jejku też się wzięłam od zeszłego tygodnia i czuję się dużo lepiej, więcej energii, lekko i w głowie też się układa☺️
Kurde powiem Ci oczekująca, że teraz trochę żałuję.
Mogłam sobie 2x 50 zamówić ☺️
Skoro mam testować 2x dziennie
Ale myślę,że w tym cyklu spokojnie 1, jak będę na monitoringu.
Najgorzej jest zacząć,bo się mega nie chce.
Ale jak człowiek poczuje to fajne zmęczenie, te endorfiny, to trochę jest to uzależniające 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:49
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Kurde powiem Ci oczekująca, że teraz trochę żałuję.
Mogłam sobie 2x 50 zamówić ☺️
Skoro mam testować 2x dziennie
Ale myślę,że w tym cyklu spokojnie 1, jak będę na monitoringu.
Najgorzej jest zacząć,bo się mega nie chce.
Ale jak człowiek poczuje to fajne zmęczenie, te endorfiny, to trochę jest to uzależniające 🤣
Tak jak Ty zamówiłam jedną paczkę, bo uznałam, że nie potrzebuje dwóch i przy tej jednej muszę zajść w ciążę 😅 myślę, że właśnie taka powinnaś mieć taktykę! 😅
Ojjj taki dzis się już nie mogę doczekać aż sobie poćwiczę wieczorem 😃 -
Ja używam z tego Domowego Laboratorium, bo u mnie akurat się sprawdzają dobrze, ale też będę chciała iść na monitoring cyklu.
A co do siłowni to ja Was podziwiam 😃 Ja nie mam siły, bo mam prace w połowie fizyczną gdzie musze czasem podnosić pralki, lodówki albo inne sprzęty 🙈 Czasem tylko jakąś jogę zrobię wieczorem, ewentualnie w wolne dni w domu poćwiczę bo mam sztangi.Monnie lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:Ja używam z tego Domowego Laboratorium, bo u mnie akurat się sprawdzają dobrze, ale też będę chciała iść na monitoring cyklu.
A co do siłowni to ja Was podziwiam 😃 Ja nie mam siły, bo mam prace w połowie fizyczną gdzie musze czasem podnosić pralki, lodówki albo inne sprzęty 🙈 Czasem tylko jakąś jogę zrobię wieczorem, ewentualnie w wolne dni w domu poćwiczę bo mam sztangi.
Nie dziwie się skoro masz pracę, gdzie aktywność Itak jest dość duża. Ja nie chodzę na siłownie, wszystko mam w domu, bo też późno kończę pracę i chyba bym wracała do domu na północ 😁 -
Hej dziewczyny potrzebuję Waszej porady, o drugiego dzidziusia staramy się z mężem od 6 lat. Natomiast ten cykl jest zupełnie inny od poprzednich, piersi po owulacji mi nabrzmiały generalnie nie bolą od wczoraj jedynie sutki stały się wrażliwe. W tym okresie kiedy piersi stały się obrzmiałe przez 3 dni miałam mleczny śluz a poza nim wychodziły niewielkie ilości takich "glutów". Do okresu wg kalendarzyka zostało mi 3 dni. Testy negatywne. Czy sądzicie warto iść na betę czy czekać już okresu.
-
Oczekujaca wrote:Tak jak Ty zamówiłam jedną paczkę, bo uznałam, że nie potrzebuje dwóch i przy tej jednej muszę zajść w ciążę 😅 myślę, że właśnie taka powinnaś mieć taktykę! 😅
Ojjj taki dzis się już nie mogę doczekać aż sobie poćwiczę wieczorem 😃
Bez jaj ja mam co miesiąc taką taktykę 🫣
Ja już nie wiem co mam robić, żeby ten jeden plemnik wiedział co ma robić! I gdzie płynąć.
Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Mieszkam z osobą w domu która jest w ciąży, najgorzej patrzy się na to wszystko, na każde USG, na każde jej badania 🫣 Ja to jestem dopiero wystawiona na próbę.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
BerryGril wrote:Hej dziewczyny potrzebuję Waszej porady, o drugiego dzidziusia staramy się z mężem od 6 lat. Natomiast ten cykl jest zupełnie inny od poprzednich, piersi po owulacji mi nabrzmiały generalnie nie bolą od wczoraj jedynie sutki stały się wrażliwe. W tym okresie kiedy piersi stały się obrzmiałe przez 3 dni miałam mleczny śluz a poza nim wychodziły niewielkie ilości takich "glutów". Do okresu wg kalendarzyka zostało mi 3 dni. Testy negatywne. Czy sądzicie warto iść na betę czy czekać już okresu.
3 dni to nie jest długo,poczekaj na okres.
To że masz inne objawy niż zwykle o niczym nie świadczy. Czekaj cierpliwie, jak okres się spóźni to idź na betę.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
hope♥ wrote:Ja używam z tego Domowego Laboratorium, bo u mnie akurat się sprawdzają dobrze, ale też będę chciała iść na monitoring cyklu.
A co do siłowni to ja Was podziwiam 😃 Ja nie mam siły, bo mam prace w połowie fizyczną gdzie musze czasem podnosić pralki, lodówki albo inne sprzęty 🙈 Czasem tylko jakąś jogę zrobię wieczorem, ewentualnie w wolne dni w domu poćwiczę bo mam sztangi.
3 lata pracowałam ciężko fizycznie.
Bardzo ciężko fizycznie, kręgosłup już mi podziękował, dlatego zwolniłam się z pracy i szukam nowej, ale przy tej ciężkiej pracy chodziłam na treningi z zagryzionymi zębami, schudłam bardzo dużo. Jak widać dla chcącego nie ma wymówek ☺️2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Kurczę to nie wiem, ale nie znoszę Dokowego Laboratorium, one są dla mnie jakieś mało czytelne. Choć w sumie wszystko jest z tymi testami tak na oko mówiąc szczerze 🙃
Nie dziwie się skoro masz pracę, gdzie aktywność Itak jest dość duża. Ja nie chodzę na siłownie, wszystko mam w domu, bo też późno kończę pracę i chyba bym wracała do domu na północ 😁
Ja też nie chodzę na siłownię, zawsze ćwiczę w domu.Ewentualnie biegam lub w okresie wiosennym jeżdżę na rowerze.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:3 lata pracowałam ciężko fizycznie.
Bardzo ciężko fizycznie, kręgosłup już mi podziękował, dlatego zwolniłam się z pracy i szukam nowej, ale przy tej ciężkiej pracy chodziłam na treningi z zagryzionymi zębami, schudłam bardzo dużo. Jak widać dla chcącego nie ma wymówek ☺️
Ja w większości miałam prace fizyczną. Poprzednia była jeszcze cięższa i wtedy jeszcze zawzięłam się, zrobiłam post dr Dąbrowskiej przez 42 dni, później bardzo rygorystyczne keto, a przed/po pracy 3 razy ćwiczyłam w ciągu dnia. Łącznie schudłam 20 kg wtedy. Nie mam problemu z wagą na obecną chwilę, utrzymuje się ona już ładne kilka lat, ale mam aktualnie pracę która wykańcza mnie i fizycznie i psychicznie (dość duże ryzyko, ze jak coś zrobię nie tak to mogą mnie wsadzić do więzienia w najgorszym wypadku, a w najlepszym kara finansowa 50 tys 🙈), do tego ponad godzinne dojazdy do niej w jedną stronę.
Wiem, że dla chcącego nie ma wymówek, ale aktualnie nie mam czasu kiedy 12-14 godzin jestem w pracy i wychodzę z niej o 22. Przychodzę do domu, zjem coś, umyje się i lęcę spać. A jak mam dni wolne to nagrywam na YT, ogarniam mieszkanie, etc. Nie umiem usiedzieć na tyłku. 🙈Oczekujaca lubi tę wiadomość
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
Panika wrote:Bez jaj ja mam co miesiąc taką taktykę 🫣
Ja już nie wiem co mam robić, żeby ten jeden plemnik wiedział co ma robić! I gdzie płynąć.
Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Mieszkam z osobą w domu która jest w ciąży, najgorzej patrzy się na to wszystko, na każde USG, na każde jej badania 🫣 Ja to jestem dopiero wystawiona na próbę.
Idziesz teraz na monitoring, rób testy i musi się coś wyklarować! Mocno w to wierzę!🥰
Ojjj to współczuję, bo ciężko patrzeć mimo wszystko nawet się ciesząc. -
hope♥ wrote:Ja w większości miałam prace fizyczną. Poprzednia była jeszcze cięższa i wtedy jeszcze zawzięłam się, zrobiłam post dr Dąbrowskiej przez 42 dni, później bardzo rygorystyczne keto, a przed/po pracy 3 razy ćwiczyłam w ciągu dnia. Łącznie schudłam 20 kg wtedy. Nie mam problemu z wagą na obecną chwilę, utrzymuje się ona już ładne kilka lat, ale mam aktualnie pracę która wykańcza mnie i fizycznie i psychicznie (dość duże ryzyko, ze jak coś zrobię nie tak to mogą mnie wsadzić do więzienia w najgorszym wypadku, a w najlepszym kara finansowa 50 tys 🙈), do tego ponad godzinne dojazdy do niej w jedną stronę.
Wiem, że dla chcącego nie ma wymówek, ale aktualnie nie mam czasu kiedy 12-14 godzin jestem w pracy i wychodzę z niej o 22. Przychodzę do domu, zjem coś, umyje się i lęcę spać. A jak mam dni wolne to nagrywam na YT, ogarniam mieszkanie, etc. Nie umiem usiedzieć na tyłku. 🙈
Ja tutaj nie mam jakiś aluzji do Ciebie, tylko chciałam pokazać, że jak człowiek jest bardzo zdeterminowany, żeby coś osiągnąć i to mimo,że będzie mu bardzo ciężko, ale jest w stanie to osiągnąć ☺️ A tak nawiasem, nie ma nic gorszego jak praca,która wykańcza i fizycznie i psychicznie.
Kiedyś to przerabiałam i dla mnie to był koszmar.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Idziesz teraz na monitoring, rób testy i musi się coś wyklarować! Mocno w to wierzę!🥰
Ojjj to współczuję, bo ciężko patrzeć mimo wszystko nawet się ciesząc.
To nie zależy tylko ode mnie,
Te leniuszki mojego męża też się muszą wziąć do roboty 😢 mamy kiepski ruch….2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ja też nie chodzę na siłownię, zawsze ćwiczę w domu.Ewentualnie biegam lub w okresie wiosennym jeżdżę na rowerze.
-
hope♥ wrote:Ja w większości miałam prace fizyczną. Poprzednia była jeszcze cięższa i wtedy jeszcze zawzięłam się, zrobiłam post dr Dąbrowskiej przez 42 dni, później bardzo rygorystyczne keto, a przed/po pracy 3 razy ćwiczyłam w ciągu dnia. Łącznie schudłam 20 kg wtedy. Nie mam problemu z wagą na obecną chwilę, utrzymuje się ona już ładne kilka lat, ale mam aktualnie pracę która wykańcza mnie i fizycznie i psychicznie (dość duże ryzyko, ze jak coś zrobię nie tak to mogą mnie wsadzić do więzienia w najgorszym wypadku, a w najlepszym kara finansowa 50 tys 🙈), do tego ponad godzinne dojazdy do niej w jedną stronę.
Wiem, że dla chcącego nie ma wymówek, ale aktualnie nie mam czasu kiedy 12-14 godzin jestem w pracy i wychodzę z niej o 22. Przychodzę do domu, zjem coś, umyje się i lęcę spać. A jak mam dni wolne to nagrywam na YT, ogarniam mieszkanie, etc. Nie umiem usiedzieć na tyłku. 🙈hope♥ lubi tę wiadomość
-
Panika spokojnie, nawet nie miałam na myśli, co byś jakieś aluzje miała. ☺️ Zresztą wszystkie tutaj walczymy o jedno - to już pokazuje jakie jesteśmy zdeterminowane skoro co miesiąc sie nie poddajemy tylko dalej działamy. ☺️
Panika lubi tę wiadomość
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
· 02/25 posiew nasienia
BerryGril wrote:Hej dziewczyny potrzebuję Waszej porady, o drugiego dzidziusia staramy się z mężem od 6 lat. Natomiast ten cykl jest zupełnie inny od poprzednich, piersi po owulacji mi nabrzmiały generalnie nie bolą od wczoraj jedynie sutki stały się wrażliwe. W tym okresie kiedy piersi stały się obrzmiałe przez 3 dni miałam mleczny śluz a poza nim wychodziły niewielkie ilości takich "glutów". Do okresu wg kalendarzyka zostało mi 3 dni. Testy negatywne. Czy sądzicie warto iść na betę czy czekać już okresu.
Panika lubi tę wiadomość