Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Melduję, że również jestem po ćwiczeniach! 😜
Powiem Ci, że bardzo Cię podziwiam. Piękna zmiana i na pewno kosztowała Cię bardzo dużo wysiłku. Musisz być z siebie bardzo dumna🥰
Powiem Ci, że jak patrzę na stare zdjęcia z tamtego roku to sobie myślę, kobieto odwaliłaś kawał roboty.
I tak sobie myślę, ile ja czasem mam w sobie siły, niektóre treningi robiłam ze łzami w oczach.
Moje środowisko źle odbierało to, że chudnę i jestem na diecie. Nawet nie wiem dlaczego 😢
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Biochem wyłapiesz jedynie testem, czasem beta(moja przyjaciółka tak miała, a testy nie wychodziły), ale zmotywowałaś mnie do tego żeby nie robić testów hobbystycznie i czekać cierpliwie na okres.
Podziwiam Cię, bo dużo przeszłaś, obok ciąża, Wy siedzicie cicho i nikt nie wie co przeżywasz. Pomysł, że teraz są opcje, szansa i jeśli nie miałabym wyjścia skorzystałabym z in vitro. Wiara wiara, ale życie w frustracji z powodu braku dziecka jest jeszcze gorsza moim zdaniem.
Twojego męża rozumiem, jeśli to nie jest bezpośrednią przyczyna to trochę szkoda płacić i grzebać.
Życzę Ci z całego serca żeby wyszło naturalnie, bo zasługujesz na to jak nikt 🥰
Dziękuję, kochana jesteś naprawdę.
Czasem mam wrażenie, że jednym życie daje wszystko na tacy.A ja żeby coś dostać muszę naprawdę bardzo się postarać, może nie jest to takie złe, przynajmniej wiele rzeczy człowiek potem docenia i to bardzo docenia.
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewczyny jak zdiagnozować PCOS?
W sumie nikt mnie chyba nigdy nie diagnozował pod tym kątem. Czy zwykłe badanie USG czy tam cytologia wystarczy by to zauważyć?
Tak się czasem zastanawiam,a może ja to mam i nie wiem…2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja sie melduję, że mamy wyniki nasienia..
Mam mocno mieszane uczucia.. Wstępnie umówiona wizyta wspólna w klinice, głównie z chęci zmiany ginekologa bo mój aktualny ma mnie w nosie od 2 miesięcy i nie chce się ze mną widzieć, a chciałabym zrobić monitoring owulacji, tudzież inne badania. Ale też pod pretekstem tej morfologii i prawdopodobnej teratozoospermii. Na szczęście zapisałam się do bardzo polecanej ginekolog, która głównie ma opinie, że stara się unikać metod jak np. in vitro. Chociaż z braku laku podjęłabym się inseminacji jeśli będzie taka potrzeba. Póki co ostro za dietę się bierzemy.Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘ (przez tabletki)
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Panika wrote:Dziewczyny jak zdiagnozować PCOS?
W sumie nikt mnie chyba nigdy nie diagnozował pod tym kątem. Czy zwykłe badanie USG czy tam cytologia wystarczy by to zauważyć?
Tak się czasem zastanawiam,a może ja to mam i nie wiem…Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘ (przez tabletki)
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
Panika wrote:Dziękuję, kochana jesteś naprawdę.
Czasem mam wrażenie, że jednym życie daje wszystko na tacy.A ja żeby coś dostać muszę naprawdę bardzo się postarać, może nie jest to takie złe, przynajmniej wiele rzeczy człowiek potem docenia i to bardzo docenia.
Dziwi mnie, że ktoś w ogóle może uważać, że ruch, zdrowa dieta i chudnięcie to coś złego. Odwaliłaś kawał dobrej roboty, bo to piękny wynik. Jedynie uczucie jakie powinnaś mieć to duma z wykonanej pracy! 🥰
Jedynym daje, ktoś musi poczekać, ale życie jest bardzo przewrotne i nigdy nie można się poddawać.
-
hope♥ wrote:Ja sie melduję, że mamy wyniki nasienia..
Mam mocno mieszane uczucia.. Wstępnie umówiona wizyta wspólna w klinice, głównie z chęci zmiany ginekologa bo mój aktualny ma mnie w nosie od 2 miesięcy i nie chce się ze mną widzieć, a chciałabym zrobić monitoring owulacji, tudzież inne badania. Ale też pod pretekstem tej morfologii i prawdopodobnej teratozoospermii. Na szczęście zapisałam się do bardzo polecanej ginekolog, która głównie ma opinie, że stara się unikać metod jak np. in vitro. Chociaż z braku laku podjęłabym się inseminacji jeśli będzie taka potrzeba. Póki co ostro za dietę się bierzemy.
Słaba morfologia i mała ilość plemników
Reszta w miarę ok z tego co widzę.
Nie jest źle! Czy to wasze pierwsze badania nasienia? Był mąż u androloga?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Dziwi mnie, że ktoś w ogóle może uważać, że ruch, zdrowa dieta i chudnięcie to coś złego. Odwaliłaś kawał dobrej roboty, bo to piękny wynik. Jedynie uczucie jakie powinnaś mieć to duma z wykonanej pracy! 🥰
Jedynym daje, ktoś musi poczekać, ale życie jest bardzo przewrotne i nigdy nie można się poddawać.
Mnie też to bardzo dziwiło.
Przykre to było dla mnie, ale trudno.
Nie robiłam tego dla kogoś tylko dla siebie.
Jestem dumna, przez zimę nabrałam 5 kg mam co spalać 🤭2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Słaba morfologia i mała ilość plemników
Reszta w miarę ok z tego co widzę.
Nie jest źle! Czy to wasze pierwsze badania nasienia? Był mąż u androloga?
Podejrzewam, że przy zmianie diety uda się coś poprawić. Tak jak wspominałam kilka stron temu - jadł fast foody, pił energetyki i bał się wyników - teraz faktycznie zrozumiał problem i uświadamia sobie, że musi się wziąć za siebie. Nareszcie! 🙏 Ah Ci mężczyźni..bellA lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
Ja podziwiam, że wam się chce ruszać. Mój nastrój i pogoda mi nie pozwala na cokolwiek innego poza otwarciem bioder (mam pracę biurową, dużo siedzę i czuje często pospinane lędźwia) i spacerem z psem 2 razy dziennie.
Z resztą nigdy nie byłam fanką ruchu, wf w szkole tylko jeszcze bardziej wpędził mnie w kompleksy.
W grudniu kupiliśmy z mężem trenażer do rowerów, z poczatku bardzo mi się podobało, ale straciłam zapał.
👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
HSG - V 2025
Invicta Bydgoszcz - 9.04.25
Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
Oczekujaca wrote:Mam też zagwozdkę czy iść do lekarza. Jestem umówiona na sobotę do gina i kończy mi się okres, a objawy infekcji w miarę minęły i zastanawiam się czy iść czy nie kupić sobie czegoś w aptece. Obawiam się, że pani uzna, że wymyślam i w sumie tylko stracę kasę😅
Może kup sobie ten clotidal max czy jakoś tak? Nie zaszkodzi raczej, ja tak czasami robiłam jak podejrzewałam, że coś może być na rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 21:41
Diancia99 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
Panika wrote:Kochanie, ale nam się nigdy nie udało naturalnie.
Staramy się o 1 dziecko już 2 lata, nigdy nie zaszłam w ciążę. Mój ma problem z żylakami powrózka nasiennego. On nie chce ich ruszać, bo czytał opinie na wielu stronach i że nie zawsze operacja daje rezultaty a kilka tysięcy trzeba wyłożyć.
Zerknij na opis przy moim profilu na parametry nasienia. No jest źle , ale wiem , że są ludzie z gorszymi parametrami.
Faszeruje go od nowa suplementami, daje sobie czas do marca i chyba pójdę na to IUI , jeżeli moje AMH wyjdzie ok (a nie jak ostatnio 0,86 ale próbka była przewożona do innego lab.) lekarz kazał mi powtórzyć i powiedział, że jak będzie mniejsze to raczej nie IUI tylko invitro, więc trochę się boje powtarzać…kurde tak bardzo bym chciała naturalnie,ale nie wiem czy damy radę 🫣
Kurcze, tak patrze na Wasze parametry i w sumie mój mąż ma tylko trochę lepsze, a ginka powiedziała, że nie jest źle. Androlog też nie pozbawiał nas nadzei 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 21:43
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
hope♥ wrote:Ja sie melduję, że mamy wyniki nasienia..
Mam mocno mieszane uczucia.. Wstępnie umówiona wizyta wspólna w klinice, głównie z chęci zmiany ginekologa bo mój aktualny ma mnie w nosie od 2 miesięcy i nie chce się ze mną widzieć, a chciałabym zrobić monitoring owulacji, tudzież inne badania. Ale też pod pretekstem tej morfologii i prawdopodobnej teratozoospermii. Na szczęście zapisałam się do bardzo polecanej ginekolog, która głównie ma opinie, że stara się unikać metod jak np. in vitro. Chociaż z braku laku podjęłabym się inseminacji jeśli będzie taka potrzeba. Póki co ostro za dietę się bierzemy.
Hmmm.. u nas podobne wyniki, z tym, że ruch mniejszy. Gdzie robiliście badania i za ile? Bardzo fajny kolorowy wynik, my dostaliśmy tylko suchą tabelę 😕Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
psaj91 wrote:Hmmm.. u nas podobne wyniki, z tym, że ruch mniejszy. Gdzie robiliście badania i za ile? Bardzo fajny kolorowy wynik, my dostaliśmy tylko suchą tabelę 😕
Panika , psaj91 lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
psaj91 wrote:Kurcze, tak patrze na Wasze parametry i w sumie mój mąż ma tylko trochę lepsze, a ginka powiedziała, że nie jest źle. Androlog też nie pozbawiał nas nadzei 🤔
A jaki macie ruch w procentach?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dziewczyny jak zdiagnozować PCOS?
Tak się czasem zastanawiam,a może ja to mam i nie wiem…
Nie podejrzewałam tego nigdy u siebie, ostatnio na wizycie lekarz stwierdził że jajniki wyglądają na PCOS, ale ze względu na to że byłam przed miesiączka zlecił badania hormonów i tak z badań w 2 dniu cyklu mam wysokie LH oraz wysoki stosunek LH do FSH, stosunek to 5:1 a podobno PCOS stwierdza się przy stosunku powyżej 2:1. Kolejną rzeczą która wskazuje na PCOS jest wynik AMH powyżej 5 norma.
Nie wiem czy Ci to cos pomoże ale może warto zrobić te hormony 😇 i tak jak mówię u mnie póki co diagnoza nie potwierdzona, jednak wskazują na nią wyniki.hope♥ lubi tę wiadomość
25 & 27 & 🐶
7 cs ⏳
Ona:
Badania 2 dc:
LH 34,02
FSH 6,98
Prolaktyna 7,76
Amh 5,99
Tarczyca 🆗
➡️ trombofilia wrodzona
❌ podejrzenie PCOS
💊ovulomed max
W trakcie kompletowania badań
On: morfologia 13 % -
Ola25 wrote:U mnie póki co jest podejrzenie PCOS i czekam na wizytę u lekarza ale to dopiero pod koniec lutego niestety …
Nie podejrzewałam tego nigdy u siebie, ostatnio na wizycie lekarz stwierdził że jajniki wyglądają na PCOS, ale ze względu na to że byłam przed miesiączka zlecił badania hormonów i tak z badań w 2 dniu cyklu mam wysokie LH oraz wysoki stosunek LH do FSH, stosunek to 5:1 a podobno PCOS stwierdza się przy stosunku powyżej 2:1. Kolejną rzeczą która wskazuje na PCOS jest wynik AMH powyżej 5 norma.
Nie wiem czy Ci to cos pomoże ale może warto zrobić te hormony 😇 i tak jak mówię u mnie póki co diagnoza nie potwierdzona, jednak wskazują na nią wyniki.
Przeglądnęłam badania i miałam robione tylko TSH,Prolaktyna itp. tych co wymieniasz nie.
Moje AMH jest raczej za niskie jak na mój wiek…
A na USG lekarz z kliniki leczenia niepłodności kiedyś stwierdził, że moja macica i jajniki są takie ładne, że można je w gazecie pokazywać 😂
Myślicie, że jakby miało coś się dziać z PCOS, to usg by coś pokazało? Czy raczej nie?hope♥ lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
hope♥ wrote:Klinika Bocian, 180 zł.
Powiem Ci,że taniohope♥ lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
A kiedy badać poziom tych hormonów LH i FSH?
Jakiś konkretny dzień cyklu?
Czy to bez różnicy?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%