Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Panika wrote:Bez jaj ja mam co miesiąc taką taktykę 🫣
Ja już nie wiem co mam robić, żeby ten jeden plemnik wiedział co ma robić! I gdzie płynąć.
Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Mieszkam z osobą w domu która jest w ciąży, najgorzej patrzy się na to wszystko, na każde USG, na każde jej badania 🫣 Ja to jestem dopiero wystawiona na próbę. -
psaj91 wrote:O matko!! Toż to moje myśli 😂😂 Ja pracuje z ludźmi i mam ich po prostu dosyć, przez to przestałam wychodzić na miasto, bo nie mogę patrzeć na innych 😂 Dlatego chcę zmienić robotę, ale odkładam odejście do ciąży, no bo znając życie zmieniłabym pracę i zaraz by zaskoczyło i tak trochę głupio 😂
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:A jaki macie ruch w procentach?
A+B z tego co pamiętam, to 23/27 z dwóch badań.Panika lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Panika wrote:Przeglądnęłam badania i miałam robione tylko TSH,Prolaktyna itp. tych co wymieniasz nie.
Moje AMH jest raczej za niskie jak na mój wiek…
A na USG lekarz z kliniki leczenia niepłodności kiedyś stwierdził, że moja macica i jajniki są takie ładne, że można je w gazecie pokazywać 😂
Myślicie, że jakby miało coś się dziać z PCOS, to usg by coś pokazało? Czy raczej nie?
Tak, USG pokaże - liczne torbiele na jajnikach. Dla PCOS charakterystycznie jest właśnie wysokie AMH i LH.
Badania hormonów kobiecych najlepiej robić w 2-3 dc. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 23:23
Ola25 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
hope♥ wrote:Pierwsze. Jeszcze nie był.
Podejrzewam, że przy zmianie diety uda się coś poprawić. Tak jak wspominałam kilka stron temu - jadł fast foody, pił energetyki i bał się wyników - teraz faktycznie zrozumiał problem i uświadamia sobie, że musi się wziąć za siebie. Nareszcie! 🙏 Ah Ci mężczyźni..hope♥ lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o badania.. to gdzieś na początku znalazłam kiedy jakie zrobić i według tego co było napisane to między 2-5 DC estradiol, LH, FSH, prolaktyna i testosteron. I tak właśnie się umówiłam akurat na ten 5 dzień bo tylko tak pasowało a Nie chciałam czekać do kolejnego cyklu. Czy to zbyt późno???
-
Iskierka nadziei wrote:Jeżeli chodzi o badania.. to gdzieś na początku znalazłam kiedy jakie zrobić i według tego co było napisane to między 2-5 DC estradiol, LH, FSH, prolaktyna i testosteron. I tak właśnie się umówiłam akurat na ten 5 dzień bo tylko tak pasowało a Nie chciałam czekać do kolejnego cyklu. Czy to zbyt późno???
Ja dziś dziewczyny kupiłam bilety na podróż. I tak się zastanawiam czy się teraz starać czy nie. Nie chce się martwić na wakacjach czy może zaszłam w ciążę przed (owulacja zaraz przed wyjazdem) i czy nie powinnam czegoś robić. No i za miesiąc mam miec histeroskopie. Z drugiej strony czas leci ehh.
@hope macie bardzo ładny ruch ! U nas na odwrót, duża ilość ale leniwe 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 01:41
hope♥ lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Ola8999 wrote:Ja dziś dziewczyny kupiłam bilety na podróż. I tak się zastanawiam czy się teraz starać czy nie. Nie chce się martwić na wakacjach czy może zaszłam w ciążę przed (owulacja zaraz przed wyjazdem) i czy nie powinnam czegoś robić. No i za miesiąc mam miec histeroskopie. Z drugiej strony czas leci ehh.
Ja cały czas tak wszystko planowałam z myślą, że "nie bo będę w ciąży i co wtedy?'.. Rzeczywistość jest jaka jest, uważam że nie ma co się przejmować i po prostu trzeba żyć. Planuj wyjazd i się nie przejmuj.
A gdzie jedziesz/lecisz, jeśli mogę spytać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 06:40
Ola8999 lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Dziewczyny, do mnie wczoraj wieczorem przyjęchały zioła Ojca Sroki, także czekam na @ (ma być za 3 dni) aby zacząć pić
Zioła Ojca Klimuszko też mnie korciły, ale jestem uczulona na lawendę.
Oczekujaca, Panika , snieżka, Ola8999 lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Ola8999 wrote:Ja robiłam raz w 5 i raz w 6. (dobowo 5-ty) bo inaczej nie dałam rady. 5-ty dzień jest ok, chociaż niekiedy piszą 2-3dc
Ja dziś dziewczyny kupiłam bilety na podróż. I tak się zastanawiam czy się teraz starać czy nie. Nie chce się martwić na wakacjach czy może zaszłam w ciążę przed (owulacja zaraz przed wyjazdem) i czy nie powinnam czegoś robić. No i za miesiąc mam miec histeroskopie. Z drugiej strony czas leci ehh.
@hope macie bardzo ładny ruch ! U nas na odwrót, duża ilość ale leniwe 😂
A może podróż sprawi, że się wyluzujesz, głowa trochę odpuści i łatwiej będzie zajść w ciążę?Ola8999 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Ola8999 wrote:Ja robiłam raz w 5 i raz w 6. (dobowo 5-ty) bo inaczej nie dałam rady. 5-ty dzień jest ok, chociaż niekiedy piszą 2-3dc
W ogóle sie nie zastanawiaj tylko leć! Jeśli się uda to wrócisz w ciąży i nigdzie się nie wybierzesz w najbliższych miesiącach na pewno, a jak się nie uda to szkoda życia żeby nie lecieć i nie spędzić miło czasu. Nie planuj wszystkiego pod „może będę w ciąży”, ja tak robiłam i widzę teraz jakie to głupie i ograniczające ☺️hope♥, snieżka, Monnie, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Ja mam podobny dylemat, chciałam iść w końcu na depilację laserową, ale to zajmuje sporo czasu , a jak zajdę w ciążę to będę musiała przerwać 🫣
Ola8999 lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ja mam podobny dylemat, chciałam iść w końcu na depilację laserową, ale to zajmuje sporo czasu , a jak zajdę w ciążę to będę musiała przerwać 🫣
-
Oczekujaca wrote:Alternatywa jest laser IPL do użytku domowego. Finansowo do przełknięcia tylko trzeba robić samemu, efekt fajny. Kupiłam jak właśnie po wizytach w salonie wszystko odroslo😜
Miałam IPL
Ale on na moje twarde i ciemne włosy jest za słaby.
Bardzo długo się z nim męczyłam, a teraz leży gdzieś na dnie szafy. Czemu odrosły? Coś nie tak poszło? ☺️2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Miałam IPL
Ale on na moje twarde i ciemne włosy jest za słaby.
Bardzo długo się z nim męczyłam, a teraz leży gdzieś na dnie szafy. Czemu odrosły? Coś nie tak poszło? ☺️ -
Panika wrote:Ja mam podobny dylemat, chciałam iść w końcu na depilację laserową, ale to zajmuje sporo czasu , a jak zajdę w ciążę to będę musiała przerwać 🫣
Może to być dobry sposób na zajście w ciążę 😅👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
snieżka wrote:Może to być dobry sposób na zajście w ciążę 😅
Tak tylko my raczej na wiosnę planujemy inseminacje jak nie wyjdzie do tego czasu…chyba nawet niepotrzebnie pisałam do tej babki 🫣2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Cześć dziewczyny, jak się dzisiaj macie?
U mnie dziwnie, dostałam plamienia w 21dc różowego, dzisiaj 22 dc i dalej lekkie plamienie. Gin podejrzewał niedomogę lutealnà i dostałam Duphaston od 18dc ale mam wrażenie że nie pomaga na te plamienia… jestem też po 3 dniowej kuracji na Candidę Gyno-Pevarylem. Myślicie że plamienie może być tym spowodowane? Teraz do okresu mam już brać tylko Iladian Direct plus. Ale to plamienie mnie martwi bo co cykl 20-23 dc mam takie.👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml -
zorilla94 wrote:Cześć dziewczyny, jak się dzisiaj macie?
U mnie dziwnie, dostałam plamienia w 21dc różowego, dzisiaj 22 dc i dalej lekkie plamienie. Gin podejrzewał niedomogę lutealnà i dostałam Duphaston od 18dc ale mam wrażenie że nie pomaga na te plamienia… jestem też po 3 dniowej kuracji na Candidę Gyno-Pevarylem. Myślicie że plamienie może być tym spowodowane? Teraz do okresu mam już brać tylko Iladian Direct plus. Ale to plamienie mnie martwi bo co cykl 20-23 dc mam takie.
Myślę, że jest szansa, że to przez tę kurację, bo lek mógł podrażnić błonę śluzową. A jeśli to niedomoga lutealna to możliwe, że Duphaston potrzebuje więcej czasu, żeby zadziałał.
Ja dzisiaj wieczorem będę miała kolonoskopię. Mam nadzieję, że coś wykaże to badanie i znajdę przyczynę problemów z żołądkiem.👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Myślę, że jest szansa, że to przez tę kurację, bo lek mógł podrażnić błonę śluzową. A jeśli to niedomoga lutealna to możliwe, że Duphaston potrzebuje więcej czasu, żeby zadziałał.
Ja dzisiaj wieczorem będę miała kolonoskopię. Mam nadzieję, że coś wykaże to badanie i znajdę przyczynę problemów z żołądkiem.
Trzymam kciuki żeby badanie przebiegło sprawnie! Miałam to badanie w listopadzie, wykryli mi polipa i wycięli, także mam nadzieję że u Ciebie znajdą przyczynę problemów z żołądkiem żebyś w końcu poczuła ulgęsnieżka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml