Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
zorilla94 wrote:Cześć dziewczyny, jak się dzisiaj macie?
U mnie dziwnie, dostałam plamienia w 21dc różowego, dzisiaj 22 dc i dalej lekkie plamienie. Gin podejrzewał niedomogę lutealnà i dostałam Duphaston od 18dc ale mam wrażenie że nie pomaga na te plamienia… jestem też po 3 dniowej kuracji na Candidę Gyno-Pevarylem. Myślicie że plamienie może być tym spowodowane? Teraz do okresu mam już brać tylko Iladian Direct plus. Ale to plamienie mnie martwi bo co cykl 20-23 dc mam takie.
Ja właśnie też ostatnio mam delikatne plamienia przed okresem, to znaczy nie widać ich na wkładce ale różowy śluz jest w pochwie.
Też się wybieram zrobić badanie progesteronu.
I też zastanawiam czy wszystko jest ok2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewczyny 5 dc
Okres się kończy, bo już plamię na brązowo ☺️
Głowa boli a to znaczy zmiany hormonów.
Mój jest jakoś dziwnie zdeterminowany w tym cyklu 😂 mówi, że ostra jazda będzie hahahaha
Co za człowiek 😂😂😂 ale to lepiej w te stronę!
Wiecie co 7 dpo mam zaplanowany makijaż permanentny, myślicie że mogę go zrobić w razie w?
Wiem schizuje, ale wolę się upewnić 😂BarbaraAnna, snieżka, hope♥, Ola8999 lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
zorilla94 wrote:Trzymam kciuki żeby badanie przebiegło sprawnie! Miałam to badanie w listopadzie, wykryli mi polipa i wycięli, także mam nadzieję że u Ciebie znajdą przyczynę problemów z żołądkiem żebyś w końcu poczuła ulgę
Kolonoskopia…nie fajne badanie.
Chociaż znam wiele osób, które twierdzą, że lepsza kolonoskopia od gastroskopii ☺️
Trzymamy kciuki i daj znać czy coś wyszło czy wszystko jest ok!snieżka lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
zorilla94 wrote:Trzymam kciuki żeby badanie przebiegło sprawnie! Miałam to badanie w listopadzie, wykryli mi polipa i wycięli, także mam nadzieję że u Ciebie znajdą przyczynę problemów z żołądkiem żebyś w końcu poczuła ulgę
Dziękuję Czy po wycięciu polipa czujesz poprawę?👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Panika wrote:Kolonoskopia…nie fajne badanie.
Chociaż znam wiele osób, które twierdzą, że lepsza kolonoskopia od gastroskopii ☺️
Trzymamy kciuki i daj znać czy coś wyszło czy wszystko jest ok!
Dziękuję. Gastroskopię miałam już 5 razy, więc jeśli kolonoskopia jest lepsza, to nie będzie tak źle 😅👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
snieżka wrote:Dziękuję. Gastroskopię miałam już 5 razy, więc jeśli kolonoskopia jest lepsza, to nie będzie tak źle 😅
O matko! Ale biedaku musiałaś swoje wycierpieć 🫣
Da się przeżyć przy gastroskopii?
Napisz tak z ciekawości jak to mniej więcej wyglada2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka wrote:Dziękuję Czy po wycięciu polipa czujesz poprawę?
Nie mam już krwi utajonej w kale i wzdęcia które mi towarzyszyły dzień w dzień nawet po wodzie, teraz są tylko jak się zapomnę i zjem coś co na mnie tak działa czyli np słodkości 😅snieżka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml -
Panika wrote:Dziewczyny 5 dc
Okres się kończy, bo już plamię na brązowo ☺️
Głowa boli a to znaczy zmiany hormonów.
Mój jest jakoś dziwnie zdeterminowany w tym cyklu 😂 mówi, że ostra jazda będzie hahahaha
Co za człowiek 😂😂😂 ale to lepiej w te stronę!
Wiecie co 7 dpo mam zaplanowany makijaż permanentny, myślicie że mogę go zrobić w razie w?
Wiem schizuje, ale wolę się upewnić 😂
Oczywiście że możesz. Przeciwskazanie do niego to ciaza i karmienie piersią ale na spokojnie możesz robić wiem bo ja też robilam.. a brewki śliczne są🫣 -
Panika wrote:O matko! Ale biedaku musiałaś swoje wycierpieć 🫣
Da się przeżyć przy gastroskopii?
Napisz tak z ciekawości jak to mniej więcej wyglada
Da się przeżyć, bo badanie nie trwa długo. Nie czuć bólu, ale jest bardzo nieprzyjemne. Za pierwszym razem wymiotowałam podczas badania (miałam wtedy 10-11 lat), kolejne razy lepiej zaniosłam. Aż do ostatniego.. Badanie trwało trochę dłużej, bo stażyści mnie obserwowali i lekarz tłumaczył im co robi. Miałam straszne odruchy wymiotne, ciężko mi się oddychało. Pielęgniarka kazała mi spokojnie oddychać, ale nie było to łatwe 🫡👩🏻 29 👦🏻 33
bellA wrote:Oczywiście że możesz. Przeciwskazanie do niego to ciaza i karmienie piersią ale na spokojnie możesz robić wiem bo ja też robilam.. a brewki śliczne są🫣
Też robiłaś? 🥰
I jesteś zadowolona? Boli to?
Ja mam dość moich brwi,
Zażyczyłam sobie od męża na święta i urodziny taki oto prezent 😂2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka wrote:Da się przeżyć, bo badanie nie trwa długo. Nie czuć bólu, ale jest bardzo nieprzyjemne. Za pierwszym razem wymiotowałam podczas badania (miałam wtedy 10-11 lat), kolejne razy lepiej zaniosłam. Aż do ostatniego.. Badanie trwało trochę dłużej, bo stażyści mnie obserwowali i lekarz tłumaczył im co robi. Miałam straszne odruchy wymiotne, ciężko mi się oddychało. Pielęgniarka kazała mi spokojnie oddychać, ale nie było to łatwe 🫡
Dzielna jesteś 🥰
Powiem Ci,że z samego Twojego opisu ciągnie mnie na wymioty 🫣snieżka lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Jak tak czytam wasze wpisy.. I tematy rozmow...to czasem az za głowę się lapie ile musiałyście co niektóre przejsc.. 😱
Ja większość z tych badań to w ogóle nie mialam.. a niektóre to nawet nie wiem na czym polegaja🤣
Ale Wam ogromnie wspolczuje.. jestescie naprawde dzielne ❤️ zwłaszcza Ty Sniezko.snieżka, psaj91, Monnie lubią tę wiadomość
-
Panika wrote:Też robiłaś? 🥰
I jesteś zadowolona? Boli to?
Ja mam dość moich brwi,
Zażyczyłam sobie od męża na święta i urodziny taki oto prezent 😂
Nic lepszego jeśli chodzi o takie zabiegu zażyczyć sobie nie mogłaś serio.
Nowe brwi nowa Ty🤣💪💪Panika lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Jak tak czytam wasze wpisy.. I tematy rozmow...to czasem az za głowę się lapie ile musiałyście co niektóre przejsc.. 😱
Ja większość z tych badań to w ogóle nie mialam.. a niektóre to nawet nie wiem na czym polegaja🤣
Ale Wam ogromnie wspolczuje.. jestescie naprawde dzielne ❤️ zwłaszcza Ty Sniezko.
Mnie najbardziej boli jak muszę płacić za badania 😅 Kolonoskopię mam na szczęście na NFZpsaj91, Monnie, bellA lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Mnie najbardziej boli jak muszę płacić za badania 😅 Kolonoskopię mam na szczęście na NFZ
To boli każdego 😢
Tym bardziej, że płacimy składki na ten chory NFZ a jak przyjdzie co do czego to nigdzie się dostać nie możesz, nic Ci się nie należy…w Pani wieku się nie choruje 😡snieżka, Diancia99, psaj91, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka powodzenia na badaniach, trzymam kciuki i oby wyniki były jak najlepsze ❤️
snieżka lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:snieżka powodzenia na badaniach, trzymam kciuki i oby wyniki były jak najlepsze ❤️
Dziękuję. Chociaż liczę, że wyniki będą nie najlepsze 😅 Chciałabym, żeby mi wykazały jakiś problem, który będę mogła wyleczyćhope♥ lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Dziękuję. Chociaż liczę, że wyniki będą nie najlepsze 😅 Chciałabym, żeby mi wykazały jakiś problem, który będę mogła wyleczyć
Często tak bywa, że człowiek jest tak zmęczony tym chodzeniem po lekarzach i badaniami,że czasem wolałby poznać diagnozę, by móc się leczyć i mieć spokój ducha.snieżka, hope♥ lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:To boli każdego 😢
Tym bardziej, że płacimy składki na ten chory NFZ a jak przyjdzie co do czego to nigdzie się dostać nie możesz, nic Ci się nie należy…w Pani wieku się nie choruje 😡Panika lubi tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛