X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolonoskopii i powiem Wam, że to bardzo nie przyjemnile badanie 😩 Na początku czułam duży ból, aż rzuciłam się na leżance. Potem jak spokojnie oddychałem było dużo lepiej i jakoś dałam radę:)
    W badaniu praktycznie wszystko dobrze wyszło:/ był tylko mały polip, który mi wycięli, ale lekarz powiedział, że on nie jest przyczyną biegunek i wymiotów :/

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
    🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Teraz tylko mnostwo badań.. karty ciazy nie zakladal jeszcze ale mowil ze wszystko wskazuje że ciaza dobrze się rozwija. Przy następnej wizycie zalozy.. jak już będzie serduszko widać.😍

Wszystkiego dobrego, rośnijcie zdrowo! :)

bellA lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie, że jeśli 13dc na USG nie było widocznego pęcherzyka, to jest jeszcze szansa na owulację w tym cyklu? Mam cykle 35 dniowe. Po wykresie ciężko coś wywnioskować, bo temperatura skacze raz w górę raz w dół. Dwa dni miałam prawie 37 stopni, a dzisiaj już 36,10. Jestem w 17 dc. Testy owulacyjne negatywne

👩🏻 29 👦🏻 33

• a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że jeśli 13dc na USG nie było widocznego pęcherzyka, to jest jeszcze szansa na owulację w tym cyklu? Mam cykle 35 dniowe. Po wykresie ciężko coś wywnioskować, bo temperatura skacze raz w górę raz w dół. Dwa dni miałam prawie 37 stopni, a dzisiaj już 36,10. Jestem w 17 dc. Testy owulacyjne negatywne
    Wiesz co ,może się mogła przesunąć ? Też właśnie u mnie powinna być jutro ,a jakoś się nie zapowiada za bardzo albo jakaś delikatna cholera wie,ale powiem Ci,że mi te testy owulacyjne to w tym miesiącu szaleją xd dziwny cykl,może coś w powietrzu,że u Ciebie też ? Temperatura wzrasta po,to może jeszcze przed. Porób testy z dwa dni jeszcze może ?

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tak naprawdę nie wiem, kiedy powinna być owulacja. W poprzednim cyklu aplikacja zaznaczyła mi owulację na 27 dzień cyklu. Miałam wtedy płodny śluz. Tylko cykl zakończył się w 32 dniu, więc strasznie krótka byłałby ta faza lutealna :( Myślicie, że warto zrobić jakieś badania, jeśli znów tak późno zaobserwuję owulację?

Ginekolog powiedział, że może nie byc owulacji skoro jeszcze nic nie widać było na USG, ale że jest jeszcze szansa, że pęcherzyk urośnie później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 10:16

👩🏻 29 👦🏻 33

• a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Właśnie ja tak naprawdę nie wiem, kiedy powinna być owulacja. W poprzednim cyklu aplikacja zaznaczyła mi owulację na 27 dzień cyklu. Miałam wtedy płodny śluz. Tylko cykl zakończył się w 32 dniu, więc strasznie krótka byłałby ta faza lutealna :( Myślicie, że warto zrobić jakieś badania, jeśli znów tak późno zaobserwuję owulację?

Ginekolog powiedział, że może nie byc owulacji skoro jeszcze nic nie widać było na USG, ale że jest jeszcze szansa, że pęcherzyk urośnie później.
    Wiesz co,mi aplikacja ovu owulację wyznaczyła,bo zaznaczyłam śluz rozciągliwy ,bo taki był,natomiast według obliczeń mam dwa dni później - tutaj mój kalendarzek się zgadza i też z tym się testy pokrywają,także to nie można tak na ślepo ufać myślę 😅 Ja bardziej wierzę testom owulacyjnym,bo jednak tam faktycznie Ci bazuje to na stężeniu LH ,a nie tylko na obserwacji śluzu. Ja bym poczekała czy przesunie Ci się miesiączka i cykl się wydłuży czy faktycznie ta faza się tak skróci.
    A powiedz czy Ty masz stałe cykle i wyliczałaś tak książkowo kiedy powinna być? I jak testujesz testami? Od którego dnia cyklu? Wybacz jeśli pisałaś ,ale ja tak nadrabialam na szybko wątek,bo trochę miałam zamieszania w tym tygodniu i mnie sporo ominęło 😅

👩‍⚖️30 lat
    🧪morfologia ✅
    AMH 0.81❌
    🧔‍♂️33 lata
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę dopiero w tym cyklu mocno wypatruję owulacji, bo wcześniej zaczynałam mierzyć temperaturę, używać testów, ale dopadała mi choroba i odpuszczałam.. Dlatego nie wiem kiedy powinna być owulacja. Ten 27dc wydawał mi się najabardziej możliwy, bo śluz płodny miałam tylko tego dnia oraz 1 dzień przed i po.

jaskier lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju byłam u ginekologa i wtedy w 17 dc był widoczny duży pęcherzyk i lekarz mówił, że najpóźniej w ciagu 2 dni pęknie. Ale wtedy jeszcze nie starałam się o dziecko, bo brałam bardzo silne leki na ból stawów.

👩🏻 29 👦🏻 33

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuchy, byłam dziś u gina i trochę smutno trochę śmiesznie, bo pobrała wymaz skoro cały czas czuję dyskomfort i wtedy zobaczymy czy trzeba się leczyć czy nie i zaczyna mi się wydawać, że mam jakąś obsesje na tym punkcie 😆
    USG okej, stwierdziła, że są pęcherzyki, z których może być owulacja i mam się nie martwić tylko działać. Powiem Wam, że zaczynam się zastanawiać czy to wszystko nie dzieje się w mojej głowie z tymi dolegliwościami. Sprawdziłam, ale jeśli nic z tego nie wyniknie to już nie wiem😅

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Hej Dziewuchy, byłam dziś u gina i trochę smutno trochę śmiesznie, bo pobrała wymaz skoro cały czas czuję dyskomfort i wtedy zobaczymy czy trzeba się leczyć czy nie i zaczyna mi się wydawać, że mam jakąś obsesje na tym punkcie 😆
    USG okej, stwierdziła, że są pęcherzyki, z których może być owulacja i mam się nie martwić tylko działać. Powiem Wam, że zaczynam się zastanawiać czy to wszystko nie dzieje się w mojej głowie z tymi dolegliwościami. Sprawdziłam, ale jeśli nic z tego nie wyniknie to już nie wiem😅

Może faktycznie jest jakaś infekcja, jeśli czujesz dyskomfort? Może jest niewidoczna gołym okiem, ale wymaz coś wykaże. Chociaż myśli mają ogromną moc i głowa też może platać na figle 😅

👩🏻 29 👦🏻 33

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Może faktycznie jest jakaś infekcja, jeśli czujesz dyskomfort? Może jest niewidoczna gołym okiem, ale wymaz coś wykaże. Chociaż myśli mają ogromną moc i głowa też może platać na figle 😅
    Poczekam na wymaz, ale nie chciałabym tracić kolejnego cyklu, a wtedy to tak się skończy. W każdym razie podobno bez infekcji też można czuć dyskomfort i wtedy probsy z estrogenem na dłużej. Chociaż wszystko wygląda super to i tak jakoś smutno. Każdy cykl ostatnio jesteśmy chorzy plus te infekcje i w sumie żadnego cyklu nie mogę ocenić, że było to faktycznie prawdziwe staranie 😞

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Poczekam na wymaz, ale nie chciałabym tracić kolejnego cyklu, a wtedy to tak się skończy. W każdym razie podobno bez infekcji też można czuć dyskomfort i wtedy probsy z estrogenem na dłużej. Chociaż wszystko wygląda super to i tak jakoś smutno. Każdy cykl ostatnio jesteśmy chorzy plus te infekcje i w sumie żadnego cyklu nie mogę ocenić, że było to faktycznie prawdziwe staranie 😞

Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo my też nie możemy ocenić cyklu, że naprawdę się staraliśmy :(
    Mi ginekolog przepisał coś na infekcję grzybiczną, chociaż moim objawem jest tylko pieczenie w pochwie po kontakcie z nasieniem, ale podejrzewam, że to raczej alergia, bo kilka lat temu miałam to samo. Ale przepisując mi ten lek i zakładając, że mam infekcję powiedziała, że możemy się starać, tylko żeby lek najlepiej zacząć zażywać wraz z pojawieniem się miesiączki, albo przed owulacją jak nie było widocznego pęcherzyka.

👩🏻 29 👦🏻 33

• Panika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Ciężko powiedzieć, wydaje mi się,że powinno już widać jakiś pęcherzyk dominujący.
    Ja aplikacji nie do końca wierzę,bo nie raz miałam śluz płodny od 7 dc. aplikacja moją owulację pokazywała 12 dc. a ja na monitoringu 10dc. już byłam po owulacji. Później było tak, że pokazywała 12 dc. a u mnie 16 dc. jeszcze nie pęknął pęcherzyk.

Nie chciałabyś sobie zrobić ze 2 cykle monitoringu ? Żeby wychwycić dokładnie którego dnia jest ta owulacja? Czy w ogóle jest?

Ja w tym roku zaczynam od nowa monitoring, bo w tamtym roku zrobiłam 3 z czego trzeciego nie skończyłam, bo akurat nie dałam rady i tak w sumie w każdym miesiącu w innym dniu owulacja i nic się nie dowiedziałam.Obiecalam sobie ze w tym roku sobie tego przypilnuje. I zapinkalam w następnym tygodniu na monitoring ☺️

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Ciężko powiedzieć, wydaje mi się,że powinno już widać jakiś pęcherzyk dominujący.
    Ja aplikacji nie do końca wierzę,bo nie raz miałam śluz płodny od 7 dc. aplikacja moją owulację pokazywała 12 dc. a ja na monitoringu 10dc. już byłam po owulacji. Później było tak, że pokazywała 12 dc. a u mnie 16 dc. jeszcze nie pęknął pęcherzyk.

Nie chciałabyś sobie zrobić ze 2 cykle monitoringu ? Żeby wychwycić dokładnie którego dnia jest ta owulacja? Czy w ogóle jest?

Ja w tym roku zaczynam od nowa monitoring, bo w tamtym roku zrobiłam 3 z czego trzeciego nie skończyłam, bo akurat nie dałam rady i tak w sumie w każdym miesiącu w innym dniu owulacja i nic się nie dowiedziałam.Obiecalam sobie ze w tym roku sobie tego przypilnuje. I zapinkalam w następnym tygodniu na monitoring ☺️

Ginekolog powiedział mi, że nie jest potrzebny, bo krótko się staram i do roku czasu mam sobie dać czas :/ I mówiła, że testy owulacyjne sobie doskonale radzą z wyłapywaniem owulacji :/ Tylko czytałam, że pozytywny test owulacyjny nie jest równoznaczny z tym, że bedzie owulacja..

👩🏻 29 👦🏻 33

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo my też nie możemy ocenić cyklu, że naprawdę się staraliśmy :(
    Mi ginekolog przepisał coś na infekcję grzybiczną, chociaż moim objawem jest tylko pieczenie w pochwie po kontakcie z nasieniem, ale podejrzewam, że to raczej alergia, bo kilka lat temu miałam to samo. Ale przepisując mi ten lek i zakładając, że mam infekcję powiedziała, że możemy się starać, tylko żeby lek najlepiej zacząć zażywać wraz z pojawieniem się miesiączki, albo przed owulacją jak nie było widocznego pęcherzyka.

Mnie to podbudowało, że możemy się starać i nie muszę mówić cały czas do mojego M, że dziś nie, ale cały czas się obawiam, że go zarażę, a potem faszeruje go lekami od gina.
    Też mam późne owulacje koło 17-19dc i powiem Ci, że apka moim zdaniem nie wyznacza dobrze. To jest coś około tych dni, więc nie ma co sugerować się tylko tym.
    Cieszy mnie, że mam chociaż owulację, bo miałam zabiegi ginekologiczne.

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Mnie to podbudowało, że możemy się starać i nie muszę mówić cały czas do mojego M, że dziś nie, ale cały czas się obawiam, że go zarażę, a potem faszeruje go lekami od gina.
    Też mam późne owulacje koło 17-19dc i powiem Ci, że apka moim zdaniem nie wyznacza dobrze. To jest coś około tych dni, więc nie ma co sugerować się tylko tym.
    Cieszy mnie, że mam chociaż owulację, bo miałam zabiegi ginekologiczne.

A kiedy powinnaś mieć wyniki wymazów?

Ja od tego cyklu staram się sumiennie zapisywać temperaturę, robić testy owulacyjne i może uda mi się dowiedzieć czegoś więcej o czasie wystąpienia owulacji (jeśli wystąpi). Jeśli chodzi o bóle owujacyjne to nigdy w życiu ich nie czułam. Nigdy nie mam żadnego ciągnięcia w jajnikach.

👩🏻 29 👦🏻 33

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A kiedy powinnaś mieć wyniki wymazów?

Ja od tego cyklu staram się sumiennie zapisywać temperaturę, robić testy owulacyjne i może uda mi się dowiedzieć czegoś więcej o czasie wystąpienia owulacji (jeśli wystąpi). Jeśli chodzi o bóle owujacyjne to nigdy w życiu ich nie czułam. Nigdy nie mam żadnego ciągnięcia w jajnikach.
    Za 5 dni powinny być to mi się ledwo zacznie czas płodny, bo mam tak jak Ty długie cykle.
    W tym zamierzam robić testy owulacyjne, ale to serio tak orientacyjnie, bo jest tak, że test może wyjść, a owulki nie było. Ahhh zazdroszczę, bo u mnie i bóle owulacyjne i plamienia. Trzeba po prostu odbudować odporność i być zdrowym, bo jednak uszkodzony zarodek nie jest dobrym omenem. Będzie dobrze 🙃

snieżka lubi tę wiadomość

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam monitoring 10 dc i ginekolog powiedziała że za 3 4 dni będzie owu ,ale ja już wczoraj czułam silny bol i wydaje mi się że albo wczoraj albo dziś już owu ,zawsze się coś może przesunąć.
    Już od 3 4 cykli sprawdza mi się że jak mam dzień takiego silnego bólu i skurczy to jest owu ,potem już nic nie czuje i zmienia się te z sluz

Starania od 06.24
  • a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    W maju byłam u ginekologa i wtedy w 17 dc był widoczny duży pęcherzyk i lekarz mówił, że najpóźniej w ciagu 2 dni pęknie. Ale wtedy jeszcze nie starałam się o dziecko, bo brałam bardzo silne leki na ból stawów.
    A średni cykl ile trwa? Bo jeśli on Ci mówił że 19dc mniej więcej,a Ty mówisz 27dc to naprawdę duży rozstrzał 😅
    Ja sobie zrobiłam sama wyliczenie i wyszło mi tak,że powinnam mieć w 12dc ,więc testy robię od 10go dnia ( oczywiście nie zawsze) do piku. Też finalnie nie wiem czy ten pęcherzyk pęka,dlatego idę w poniedziałek na monitoring sprawdzić. Można też chyba zrobić proga i na tej podstawie stwierdzić czy owu była. Mi dopiero wychodzą dzień przed właśnie, taki mam dziś ;) wczoraj było blado,więc chyba to już pik i dziś też działamy ;D chociaż ten miesiąc to bardzo intensywne starania,więc hahaha jeszcze dwa dni i parę dni postu sobie zrobimy dla zdrowotności ;D chociaż powiem Wam,że czasem mocno czuję jajniki a w tym cyklu w ogóle ,a testy pokazują swoje…. dam znać w poniedziałek!
    https://zapodaj.net/plik-0x6qmGXY8h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 12:16

👩‍⚖️30 lat
    🧪morfologia ✅
    AMH 0.81❌
    🧔‍♂️33 lata
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Ja miałam monitoring 10 dc i ginekolog powiedziała że za 3 4 dni będzie owu ,ale ja już wczoraj czułam silny bol i wydaje mi się że albo wczoraj albo dziś już owu ,zawsze się coś może przesunąć.
    Już od 3 4 cykli sprawdza mi się że jak mam dzień takiego silnego bólu i skurczy to jest owu ,potem już nic nie czuje i zmienia się te z sluz

Też myślałam, że ból owulacyjny pojawia się w trakcie owu, jak pęcherzyk pęknie, ale ostatnio na monitoringu okazało się, że ból pojawia się u mnie dzień po 😂

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ