Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo Barcelona też super
mój pierwszy wyjazd zagraniczny to właśnie Barcelona i Lloret de Mar autokarem 10 lat temu 🤣
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Ola8999 wrote:Oo Barcelona też super
mój pierwszy wyjazd zagraniczny to właśnie Barcelona i Lloret de Mar autokarem 10 lat temu 🤣
O to widzę niezłe wspomnienia hehe 👏
Ja tam pierwszy raz pojechałam z kumpelą lata temu, było super low cost po studencku ale mega wyjazd 💕Ola8999 lubi tę wiadomość
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Oczekująca:
Może da się zrobić jakiś test alergiczny?
Zapytaj linergistki 🤗2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja też jestem alergikiem i też musiałabym popytać. Ale chyba w lato sobie zrobię brwi lub na jakimś urlopie. Mam 40 dni urlopowych zaległych, muszę zacząć wykorzystywać 🤣
Ola8999 baw się dobrze, wypoczywaj ❤️ a później daj znać jak było 😁Ola8999 lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:Ja też jestem alergikiem i też musiałabym popytać. Ale chyba w lato sobie zrobię brwi lub na jakimś urlopie. Mam 40 dni urlopowych zaległych, muszę zacząć wykorzystywać 🤣
Ola8999 baw się dobrze, wypoczywaj ❤️ a później daj znać jak było 😁
Ile?!😳
Coś ty jest pracoholik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 21:11
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ile?!😳
Coś ty jest pracoholik?
🙈🙈 No tak wyszło. U mnie ciężko jest wziąć urlop bo nie ma komu pracować. A co miesiąc też mam dużo nadgodzin. W tym miesiącu już mam 20 nadgodzin. Ale chociaż zapłacą za nadgodzinki 😁Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
hope♥ wrote:🙈🙈 No tak wyszło. U mnie ciężko jest wziąć urlop bo nie ma komu pracować. A co miesiąc też mam dużo nadgodzin. W tym miesiącu już mam 20 nadgodzin. Ale chociaż zapłacą za nadgodzinki 😁
Faktycznie pracoholik😱🤣 Jezu mi co roku urlopu brakowalo🤣🤣🤣TaSama lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:Chociaż jestem troche zmartwiona, bo byłam dzisiaj u ginekologa i nie widać na usg pęcherzyka mimo, że jestem w 13dc. Ginekolog zwróciła na to uwagę, ale powiedziała, że może też być tak, że jak mam długie cykle (ok. 35 dni) to pęcherzyk może później zacząć rosnąć. I że tak w ogóle to do roku czasu, żebym próbowała się starać, a jak się nie uda to dopiero wtedy przyjść.
I też byłam u niej z problemem takim jak silne pieczenie pochwy po kontakcie z nasieniem. Powiedziała, że to może być infekcja albo alergia i w ciemno postanowiła mi przepisać leki na infekcję i dla partnera: Flucofast i globulki symbactin. Mówiłam jej, że to pieczenie pojawiało się już kilka lat temu i z innym partnerem, więc dziwne że tak infekcja tyle by trwała i nie dawała innych objawów. Zapytałam czy da się jakoś sprawdzić czy to alergia a ona zaśmiała się i powiedziała, że to by trzeba zapytać alergologa.. Naprawdę bardzo śmieszny temat 😡
Śnieżka, ja bym bardziej przebadała partnera na infekcję a nie Ciebie, może on ma infekcję w nasieniu i dlatego ty to odczuwasz l.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dziewczyny zaczęłam robić te testy z horiena 🤭
Na razie tylko kreska testowa.
Dziś już 7dc.
Myślę, że 10 dc. wybiorę się na monitoring 🤭
Haha ja też dziś 7 dc i też zaczęłam testy z horiena! 😂 przybijam piąteczkę!👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
psaj91 wrote:Haha ja też dziś 7 dc i też zaczęłam testy z horiena! 😂 przybijam piąteczkę!
O! ale synchronizacja jajników 🤭psaj91 lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
A ja melduję, że @ przyszła.. nawet nie ma sensu testu robić. Niby się człowiek spodziewał, a jakoś za każdym razem to boli. 😢Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
· 02/25 posiew nasienia
Panika wrote:Śnieżka, ja bym bardziej przebadała partnera na infekcję a nie Ciebie, może on ma infekcję w nasieniu i dlatego ty to odczuwasz l.
Przy innym partnerze też czułam to pieczenie
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
hope♥ wrote:A ja melduję, że @ przyszła.. nawet nie ma sensu testu robić. Niby się człowiek spodziewał, a jakoś za każdym razem to boli. 😢
Tulę mocno 💜hope♥ lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
hope♥ wrote:A ja melduję, że @ przyszła.. nawet nie ma sensu testu robić. Niby się człowiek spodziewał, a jakoś za każdym razem to boli. 😢
Ściskam mocno, wiem co czujesz 🫂hope♥ lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka wrote:Przy innym partnerze też czułam to pieczenie
A skąd wiesz, że on też nie miał infekcji?
Głupi zbieg okoliczności i może szukasz w sobie problemu a tak naprawdę sama dobrze wiesz, że faceci stronią od lekarzy i się nie badają.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:A skąd wiesz, że on też nie miał infekcji?
Głupi zbieg okoliczności i może szukasz w sobie problemu a tak naprawdę sama dobrze wiesz, że faceci stronią od lekarzy i się nie badają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 09:30
-
Panika wrote:A skąd wiesz, że on też nie miał infekcji?
Głupi zbieg okoliczności i może szukasz w sobie problemu a tak naprawdę sama dobrze wiesz, że faceci stronią od lekarzy i się nie badają.
Myślę, że to raczej nie jest związane z infekcją. W ogóle wczoraj wieczorem mieliśmy przytulanki i na początku w ogóle nie czułam pieczenia. Pojawiło się po kilku minutach, ale było dużo lżejsze niż wcześniej. Może muszę się przyzwyczaić i będzie słabło?
Ostatnio pisałam którejś z Was, że przeciwciała ANA mogą spaść, bo mi spadły. Jednak okazało się, że nie do końca tak jest. Sama już gubię się w tym wszystkim. Badania robiłam jakiś czas temu w szpitalu. Ostatnio pokazywałam je immunologowi i zobaczył, że wynik ANA1 jest ujemny. Zadziwiło mnie to, bo niedługo wcześniej było dodatnie. No ale patrzę na wynik i faktycznie jest napisane, że ujemny. Wczoraj znów spojrzałam na te badania i widzę, że ANA1 faktycznie wyszło ujemnie, ale antygen Cenp B jest dodatni aż na ++ :o To jest związane z centromerem, który wcześniej w ANA3 miałam na +. Żałuję, że wcześniej tego nie zauważyłam. I lekarz też nie zauważył👩🏻 29 👦🏻 33
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka