Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
daria_92 wrote:Witam się z Wami wszystkimi. "Zakładam rękawice po raz drugi i staje do walki" - 24.09 transfer. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Witamy i również trzymamy kciuki 😊
Iskierka nadziei wrote:Tulę Kochana🫂🫂🫂
Dziękuję ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 15:21
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Panika wrote:Robie od 3 dni te testy owulacyjne z horiena
6-7 dc była tylko kreska testowa
8 dc testowa i widać kontrolną
Nie wiem czy to tak ma działać, ale chyba zbliża się owulacja 🤗Diancia99 lubi tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:Jak mi się nie uda to na kolejny cykl też chyba zamówię 🤔 nie używałam testów owulacyjnych a widziałam że ostatnio tu dyskutowałyście dość mocno o tych testach. W tym cyklu jeszcze monitoring.26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Któraś z was pisała, że druga kreska pojawia się tylko już przy piku LH, a mi widać powoli z dnia na dzień ta kreska robi się bardziej wyraźniejsza.
Wybarwia się napewno dłużej niż te testy z domowego laboratorium, ale na razie jako tako nie mam do nich zastrzeżeń. Zobaczymy jak będzie przy piku 😀Oczekujaca lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Hej dziewczyny jestem nowa
Nie staramy się jakoś długo bo w sumie od 2 miesięcy tak naprawdę na siebie trafiamy w te dnize względu na wyjazdową prace męża.
Cykle mam ostatnio tak 29 dni:)
Dzis jest mój 20 dzień cyklu.
Test owulacyjny robiony 15 dnia cyklu pozytywny.
Seks był 16 dnia cyklu z samego rana.
Wieczorem około 21:30 już test negatywny (kreska testowa jaśniejsza od kontrolnej)
Co o tym sądzicie ? -
Diancia99 wrote:Ja jak dostanę 🐒 to zamówię sobie też testy owu i zobaczę co mi dadzą no chyba że nie dostanę to byłby jakiś cud 😂 ale na razie czekam z zakupami 🙈
-
Hej . Jeśli mogę to powiem jak wyglądały u mnie testy owulacyjne . Może komuś pomogę
Jeśli nie wiecie kiedy zazwyczaj macie owulację to radzę robić testy od razu po skończonej @ . I najlepiej dwa razy dziennie . Nie pić wtedy dużo wody najlepiej nie pić 2 godz przed robieniem testu owulacyjnego . Ja robiłam po każdym teście zdjęcie testu i dodawałam na apce Premom która również pokazała kiedy testy miała wysoki czynnik LH . U mnie zaraz po @ pojawiły się dwie kreski i po kilku dniach miałam już taką mocną kreskę od tej testowej wiedziałam że to pik .
Ja robiłam testy facelle i polecam .
Powodzenia dziewczyny -
PaulinaNnn wrote:Hej dziewczyny jestem nowa
Nie staramy się jakoś długo bo w sumie od 2 miesięcy tak naprawdę na siebie trafiamy w te dnize względu na wyjazdową prace męża.
Cykle mam ostatnio tak 29 dni:)
Dzis jest mój 20 dzień cyklu.
Test owulacyjny robiony 15 dnia cyklu pozytywny.
Seks był 16 dnia cyklu z samego rana.
Wieczorem około 21:30 już test negatywny (kreska testowa jaśniejsza od kontrolnej)
Co o tym sądzicie ?
Jeżeli obydwoje jesteście zdrowi i nic Wam nie dolega to ten jeden raz mógłby wystarczyć.
Ale…no my Ci możemy powiedzieć, niestety nie jesteśmy w stanie obliczyć Twojego prawdopodobieństwa zajścia w ciążę.
Musisz po prostu czekać na okresPaulinaNnn, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
kasialinkaa wrote:Hej . Jeśli mogę to powiem jak wyglądały u mnie testy owulacyjne . Może komuś pomogę
Jeśli nie wiecie kiedy zazwyczaj macie owulację to radzę robić testy od razu po skończonej @ . I najlepiej dwa razy dziennie . Nie pić wtedy dużo wody najlepiej nie pić 2 godz przed robieniem testu owulacyjnego . Ja robiłam po każdym teście zdjęcie testu i dodawałam na apce Premom która również pokazała kiedy testy miała wysoki czynnik LH . U mnie zaraz po @ pojawiły się dwie kreski i po kilku dniach miałam już taką mocną kreskę od tej testowej wiedziałam że to pik .
Ja robiłam testy facelle i polecam .
Powodzenia dziewczyny
Myślę, że każda z nas po tylu cyklach starań doskonale wie jak się wykonuje testy owulacyjne 🤭
My po prostu dyskutujemy i testujemy z różnych firm i opiniujemy tutaj na forum jak się sprawdzają.hope♥, Monnie lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Któraś z was pisała, że druga kreska pojawia się tylko już przy piku LH, a mi widać powoli z dnia na dzień ta kreska robi się bardziej wyraźniejsza.
Wybarwia się napewno dłużej niż te testy z domowego laboratorium, ale na razie jako tako nie mam do nich zastrzeżeń. Zobaczymy jak będzie przy piku 😀 -
Panika wrote:Któraś z was pisała, że druga kreska pojawia się tylko już przy piku LH, a mi widać powoli z dnia na dzień ta kreska robi się bardziej wyraźniejsza.
Wybarwia się napewno dłużej niż te testy z domowego laboratorium, ale na razie jako tako nie mam do nich zastrzeżeń. Zobaczymy jak będzie przy piku 😀 -
Odnośnie testów owulacyjnych to ja od 6 miesięcy używam domowe labolatorium. Jednakże w tym nowym cyklu mam zamiar testować cyfrowe clear blue dual , które robi się tylko z porannego moczu . ( w przypadku paskowych z domowego labolatoria
To nie można robić z porannego i najlepiej minimum 2 razy dziennie ) także dla mnie jest to też wygodnie bo wedac w pracy nie bardzo mam kiedy i jak zronic test . Więc zdam relację z tego testowania, pierwsze testowanie clear blue zaczynam od jutra .👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
Iskierka nadziei wrote:Daj znać jak podziałały i czy wyłapią PIK. W sumie tak się zastanawiam czy mogła bym jeszcze dzisiaj zamówić i zacząć testować. Dzisiaj jest mój 7 DC- koniec 🐒. OWU około 13-15 DC. W tym miesiącu mam monitoring. Może warto by było sprawdzić jak przy tym zadziałają testy?
Kochana, zamów.
Myślę, że z owulacją sprawdzisz czy działają 🤭
Ja przecież też idę we wtorek na monitoring i testy też wykonuje 😀2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Czekam na informację czy wyłapały pik i czy jest faktycznie tak widoczny🥰
Zrobię wam zdjęcie 😁
I wstawię to same ocenicie2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Plapart wrote:Odnośnie testów owulacyjnych to ja od 6 miesięcy używam domowe labolatorium. Jednakże w tym nowym cyklu mam zamiar testować cyfrowe clear blue dual , które robi się tylko z porannego moczu . ( w przypadku paskowych z domowego labolatoria
To nie można robić z porannego i najlepiej minimum 2 razy dziennie ) także dla mnie jest to też wygodnie bo wedac w pracy nie bardzo mam kiedy i jak zronic test . Więc zdam relację z tego testowania, pierwsze testowanie clear blue zaczynam od jutra .
Cyfrowe testy owu?
Ta technologia idzie zdecydowanie za szybko do przodu 😁2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Będę testowała 29.01 to dam znać.
Byłby cud😃
O ile nie przeoczyłam tej owulacji.
Ja mam testy z allegro firmy TESTEO.
Ogólnie spoko wykrywają pozytyw.
Już je nawet próbowałam przed samym okresem czy też pokażą pozytywny 😂 działają.
Przed owulacją są dwie kreski jedna jaśniejsza druga ciemniejsza jak jest pik to mocne dwie,a później już znowu jedna jasna druga ciemna, a już dalej to w ogóle jedna.
To mój jedyny sposób by zobaczyć kiedy byla owulacja, oprócz śluzu ja nie mam żadnego bólu.
Nawet przed okresem to mnie bolą plecy w odcinku lędźwiowym. Brzuch może mnie bolał max 5 razy w życiu. -
Iskierka nadziei wrote:Daj znać jak podziałały i czy wyłapią PIK. W sumie tak się zastanawiam czy mogła bym jeszcze dzisiaj zamówić i zacząć testować. Dzisiaj jest mój 7 DC- koniec 🐒. OWU około 13-15 DC. W tym miesiącu mam monitoring. Może warto by było sprawdzić jak przy tym zadziałają testy?
A kiedy idziesz na monitoring?
Ja idę jutro wieczorem.
Będzie to 10dc.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:A kiedy idziesz na monitoring?
Ja idę jutro wieczorem.
Będzie to 10dc.
Byłam u ginekologa ponownie ,właśnie mówiła ,żeby pójść kilka dni po,skoro testy owulacyjne wychodzą.
Co do tego amh to kolejna powiedziała ,żeby jeszcze nie świrować,bo ten wynik jest w normie,dolnej,ale jest,więc żebym trochę wyluzowała z tym wszystkim skoro pozostałe hormony pozostają okej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 10:27
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
a_aandzela wrote:Kochana a jak chodzisz ? Przed owulacja i po? Jak też po to ile po?
Byłam u ginekologa ponownie ,właśnie mówiła ,żeby pójść kilka dni po,skoro testy owulacyjne wychodzą.
Co do tego amh to kolejna powiedziała ,żeby jeszcze nie świrować,bo ten wynik jest w normie,dolnej,ale jest,więc żebym trochę wyluzowała z tym wszystkim skoro pozostałe hormony pozostają okej..
Tak przed owulacją, chodzę właśnie tak 10dc. bo raz się tak zdarzyło, że już byłam w tym czasie po owulacji.Dlatego chodzę nawet troszkę wcześniej,żeby zobaczyć czy jest już jakiś pęcherzyk dominujący i z moich ostatnich obliczeń wyszło,że u mnie pęcherzyk rośnie 2 mm na dzień, więc potem umawiam się tak około 16-17 dc. żeby tylko zobaczyć czy pękł.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %