Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do AMH to zwykła gin. mi mówiła,że jest w granicach normy…a w klinice,że jeżeli powtórzę badania i będzie takie niskie to nie kwalifikuje mnie to do IUI! Ludzie 🫣 serio? Przecież 0,86 to wcale nie jest takie tragiczne…dlatego staram się uspokajać i myśleć, że faktycznie to był błąd przy przewożeniu próbki i ten wynik jest w miarę ok…2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:A co do AMH to zwykła gin. mi mówiła,że jest w granicach normy…a w klinice,że jeżeli powtórzę badania i będzie takie niskie to nie kwalifikuje mnie to do IUI! Ludzie 🫣 serio? Przecież 0,86 to wcale nie jest takie tragiczne…dlatego staram się uspokajać i myśleć, że faktycznie to był błąd przy przewożeniu próbki i ten wynik jest w miarę ok…
Tak, zdecydowanie powtórz badanie. Masz może placówkę w której badają od razu?👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml -
W ogóle co tam dziewczyny? Jak się macie? U mnie update taki że za 2 dni planowa 🦧. Od 21 dc do dzisiaj miałam plamienia mimo brania Duphastonu, zero jakichkolwiek objawów na cokolwiek. Nie mam testu nawet więc czekam na okres bo co innego może się stać haha 😀 ogólnie minęło nam 6 miesięcy starań, mąż obiecał badanie nasienia jak dostanę teraz okresu.👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
DHEAS 269 ug/dl
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Panika wrote:A co do AMH to zwykła gin. mi mówiła,że jest w granicach normy…a w klinice,że jeżeli powtórzę badania i będzie takie niskie to nie kwalifikuje mnie to do IUI! Ludzie 🫣 serio? Przecież 0,86 to wcale nie jest takie tragiczne…dlatego staram się uspokajać i myśleć, że faktycznie to był błąd przy przewożeniu próbki i ten wynik jest w miarę ok…👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️14.03 wizyta w klinice leczenia niepłodności -
zorilla94 wrote:W ogóle co tam dziewczyny? Jak się macie? U mnie update taki że za 2 dni planowa 🦧. Od 21 dc do dzisiaj miałam plamienia mimo brania Duphastonu, zero jakichkolwiek objawów na cokolwiek. Nie mam testu nawet więc czekam na okres bo co innego może się stać haha 😀 ogólnie minęło nam 6 miesięcy starań, mąż obiecał badanie nasienia jak dostanę teraz okresu.
Póki nie ma jeszcze okresu wszystko może się stać
Ja jestem wkurzona. Byłam na kwalifikacji do szpitala na gastroenerologię i lekarz okazał się strasznym chamem. Był okropnie niemiły, lekceważący, stwierdził, że wymiotuję i mam biegunki od depresji i anoreksji 😡 Wiem, że mało ważę, ale schudłam właśnie od wymiotów i biegunek a nie na odwrót. Powiedział, że mam zdrowy układ pokarmowy. A po chwili wyzywał lekarza,który wg niego źle mi poprowadził leczenie SIBO i IMO(a to przecież choroby przewodu pokarmowego potwierdzone badaniami 🤪). Powiedział, że tamto leczenie nie miało sensu, bo był jeden antybiotyk zamiast dwóch (ten drugi jest bardzo silny i gastrolog wcześniej mi nie przepisał, bo stwierdził, że całkiem mi rozwali żołądek). Dzisiejszy lekarz powiedział, że bez tego leku się nie obejdzie i kazał od nowa brać duże dawki antybiotyku przez 2 tygodnie...
Powiedział, że nie ma sensu kłaść się w szpitalu, bo podobno wszystko mam już przebadane.
Dzisiaj mam jeszcze wizytę u dietetyka klinicznego, zobaczę co ona mi powie👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
-
zorilla94 wrote:Tak, zdecydowanie powtórz badanie. Masz może placówkę w której badają od razu?
Jeszcze nie, muszę gdzieś właśnie poszukać2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
a_aandzela wrote:Ja byłam też przerażona ,ale sobie myślę ,że w ogóle niepotrzebnie to badałam,bo to ponoć wyznacznikiem nie jest - może być mało,a super jakości, a niejedna noc bezsenna przez to była…
Ja już nie wiem komu ufać.
Mi niby zlecił to badanie lekarz męża (androlog)
Po czym tutaj w klinice mi mówili, że to nie jest jedyne badanie które określa rezerwę jajnikowa i powinno się je porównywać z innymi badaniami typu FSH i LH i estradiol a u mnie było robione tylko AMH2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka wrote:Póki nie ma jeszcze okresu wszystko może się stać
Ja jestem wkurzona. Byłam na kwalifikacji do szpitala na gastroenerologię i lekarz okazał się strasznym chamem. Był okropnie niemiły, lekceważący, stwierdził, że wymiotuję i mam biegunki od depresji i anoreksji 😡 Wiem, że mało ważę, ale schudłam właśnie od wymiotów i biegunek a nie na odwrót. Powiedział, że mam zdrowy układ pokarmowy. A po chwili wyzywał lekarza,który wg niego źle mi poprowadził leczenie SIBO i IMO(a to przecież choroby przewodu pokarmowego potwierdzone badaniami 🤪). Powiedział, że tamto leczenie nie miało sensu, bo był jeden antybiotyk zamiast dwóch (ten drugi jest bardzo silny i gastrolog wcześniej mi nie przepisał, bo stwierdził, że całkiem mi rozwali żołądek). Dzisiejszy lekarz powiedział, że bez tego leku się nie obejdzie i kazał od nowa brać duże dawki antybiotyku przez 2 tygodnie...
Powiedział, że nie ma sensu kłaść się w szpitalu, bo podobno wszystko mam już przebadane.
Dzisiaj mam jeszcze wizytę u dietetyka klinicznego, zobaczę co ona mi powie
Śnieżka, a może faktycznie masz takie objawy na tle nerwowym? Skoro naprawdę wszystkie badania wychodzą Ci ok, a z tego co piszesz przeszłaś ich naprawdę dużo, to czemu uparcie twierdzisz,że to wina jest fizyczna a nie psychiczna?
Naprawdę głowa jest bardzo ważna i ja wiem ile moja ciotka się nachodziła po lekarzach z okropnymi bólami żołądka…wszystkie badania, antybiotyki przez 3 lata nie wiadomo na co…okazało się za ma nerwice, zaczęła się po prostu leczyć, chodzić na psychoterapię i objawy ustąpiły.
Monnie, psaj91 lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ja już nie wiem komu ufać.
Mi niby zlecił to badanie lekarz męża (androlog)
Po czym tutaj w klinice mi mówili, że to nie jest jedyne badanie które określa rezerwę jajnikowa i powinno się je porównywać z innymi badaniami typu FSH i LH i estradiol a u mnie było robione tylko AMH
👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
Świeżynka20 wrote:Dziewczyny , czy na początku ciąży kreski powinny na teście odrazu ciemnieć ? Czy po jakimś czasie ? Mam testy z easy Home i uparcie są blade👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
zorilla94 wrote:W ogóle co tam dziewczyny? Jak się macie? U mnie update taki że za 2 dni planowa 🦧. Od 21 dc do dzisiaj miałam plamienia mimo brania Duphastonu, zero jakichkolwiek objawów na cokolwiek. Nie mam testu nawet więc czekam na okres bo co innego może się stać haha 😀 ogólnie minęło nam 6 miesięcy starań, mąż obiecał badanie nasienia jak dostanę teraz okresu.
A u mnie @ przyszła wcześniej i rozkminiałam czy to może plamienie bo biopsji ale już się rozkręciło więc @ 😂
Im szybciej przyjdzie, tym szybciej pójdzie w sumie i zaczynamy nowy cykl!
Zorilla to mam nadzieję że badanie nie będzie potrzebne 😁🍀Ola8999 lubi tę wiadomość
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Tindaya wrote:A u mnie @ przyszła wcześniej i rozkminiałam czy to może plamienie bo biopsji ale już się rozkręciło więc @ 😂
Im szybciej przyjdzie, tym szybciej pójdzie w sumie i zaczynamy nowy cykl!
Zorilla to mam nadzieję że badanie nie będzie potrzebne 😁🍀
Właśnie u mnie plamienie przed okresem to zwiastun okresu, nie sądzę żeby była to ciąża. Aczkolwiek te starania były takie totalnie na luzie a przede wszystkim częstsze ale boję się że mogłam nie mieć owulacji bo wszystkie testy owulacyjne które zrobiłam nie pokazały piku. Takze pozostaje czekać👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
DHEAS 269 ug/dl
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
snieżka wrote:Póki nie ma jeszcze okresu wszystko może się stać
Dzisiaj mam jeszcze wizytę u dietetyka klinicznego, zobaczę co ona mi powie
Współczuję... Człowiek idzie wymęczony po pomoc a tu takie chamstwo i brak empatii 😤
Sam sobie facet zaprzecza, taka mentalna sraczka te jego przemyślenia.snieżka lubi tę wiadomość
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Panika wrote:Śnieżka, a może faktycznie masz takie objawy na tle nerwowym? Skoro naprawdę wszystkie badania wychodzą Ci ok, a z tego co piszesz przeszłaś ich naprawdę dużo, to czemu uparcie twierdzisz,że to wina jest fizyczna a nie psychiczna?
Naprawdę głowa jest bardzo ważna i ja wiem ile moja ciotka się nachodziła po lekarzach z okropnymi bólami żołądka…wszystkie badania, antybiotyki przez 3 lata nie wiadomo na co…okazało się za ma nerwice, zaczęła się po prostu leczyć, chodzić na psychoterapię i objawy ustąpiły.
Bo mam potwierdzony wysoki wynik SIBO, IMO + dysbioze jelitową, poza tym przepuklinę przełyku, refluks. Lekarz widział te wyniki i z jednej strony mówi, że mam zdrowy układ pokarmowy, a z drugiej, że potrzebuję silne antybiotyki.
Na terapię chodzę regularnie od 7 lat, biorę leki i ostatnio pytałam psychiatry czy może tak dziać się od stresu, a ona powiedziała, że to mało prawdopodobne. Przepisała mi jednak lek neuroleptyczny, który ma działanie przeciwwymiotne, żeby jakoś mnie wspomóc w tych problemach z żołądkiem i zobaczę czy zadziała coś.
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
-
Oczekujaca wrote:Dziewczyny,
Mam już wynik wymazu i tam nic nie ma. To oznacza, że mam coś z głową ewidentnie 🤣
A cały czas czujesz dyskomfort czy probiotyki coś pomagają?👩🏻 29 👦🏻 33
-
Tindaya wrote:Współczuję... Człowiek idzie wymęczony po pomoc a tu takie chamstwo i brak empatii 😤
Sam sobie facet zaprzecza, taka mentalna sraczka te jego przemyślenia.
Powiedział jeszcze, że jak przyjdę do niego prywatnie to bardziej szczegółowo rozpisze mi leczenie. Ciekawe czy na prywatnej wizycie jest milszy 😂👩🏻 29 👦🏻 33
-
Dziewczyny spieszę meldować!
Wczoraj robiłam dwa testy owulacyjne z Horiena rano i wieczorem (mimo, że jutro jadę na monitoring)
Ale! Dziś rano w sumie nie robiłam, bo miałam rano dużo załatwień i nie miałam na to czasu, a z resztą wczoraj nie zapowiadało się na żaden pik, więc stwierdziłam-zrobię dziś po południu.
I tak sobie przyjechałam do domu, robiłam obiad i w między czasie zaczął mnie uwierać lewy jajnik…wtedy sobie przypomniałam, że nie zrobiłam testu!
I teraz moja recenzja z 3 dni…nie wiem czy to pik…czy jeszcze nie…same zobaczcie i oceńcie!
Wstawiam zdjęcie (dodam, że dziś jest dopiero 9 dc.)
Piję ostatnio miovelie z inozytolem i czytałam, że przez to może być owulacja wcześniej, dlatego pilnuję jej od 6 dc. Oceńcie 🥹
https://zapodaj.net/plik-jia5IeZr3z
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%