Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Bo mam potwierdzony wysoki wynik SIBO, IMO + dysbioze jelitową, poza tym przepuklinę przełyku, refluks. Lekarz widział te wyniki i z jednej strony mówi, że mam zdrowy układ pokarmowy, a z drugiej, że potrzebuję silne antybiotyki.
Na terapię chodzę regularnie od 7 lat, biorę leki i ostatnio pytałam psychiatry czy może tak dziać się od stresu, a ona powiedziała, że to mało prawdopodobne. Przepisała mi jednak lek neuroleptyczny, który ma działanie przeciwwymiotne, żeby jakoś mnie wspomóc w tych problemach z żołądkiem i zobaczę czy zadziała coś.
Ok, to super!
Ważne, że ma ktoś Cię pod swoją opieką 😌
NFZ taki własne jest, nic Pani nie jest, proszę nie wymyślać. Kurcze nie wiem, co Ci doradzić śnieżka…może szukaj innego lekarza,który faktycznie podejdzie do tematu profesjonalnie.
Najlepiej byłoby iść prywatnie, ale wiem ile badania kosztują i zdaje sobie sprawę, że mało kogo na to stac, ale masz bardzo dużo badań porobionych…może ktoś już wie wyzna z tego co posiadasz co Ci dolega.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dziewczyny spieszę meldować!
Wczoraj robiłam dwa testy owulacyjne z Horiena rano i wieczorem (mimo, że jutro jadę na monitoring)
Ale! Dziś rano w sumie nie robiłam, bo miałam rano dużo załatwień i nie miałam na to czasu, a z resztą wczoraj nie zapowiadało się na żaden pik, więc stwierdziłam-zrobię dziś po południu.
I tak sobie przyjechałam do domu, robiłam obiad i w między czasie zaczął mnie uwierać lewy jajnik…wtedy sobie przypomniałam, że nie zrobiłam testu!
I teraz moja recenzja z 3 dni…nie wiem czy to pik…czy jeszcze nie…same zobaczcie i oceńcie!
Wstawiam zdjęcie (dodam, że dziś jest dopiero 9 dc.)
Piję ostatnio miovelie z inozytolem i czytałam, że przez to może być owulacja wcześniej, dlatego pilnuję jej od 6 dc. Oceńcie 🥹
https://zapodaj.net/plik-jia5IeZr3z -
snieżka wrote:Powiedział jeszcze, że jak przyjdę do niego prywatnie to bardziej szczegółowo rozpisze mi leczenie. Ciekawe czy na prywatnej wizycie jest milszy 😂
O kurde zanim napisałam o prywatnym lekarzu to tego nie widziałam… 😒
No właśnie przykre to jest, ale niby ten sam lekarz a inne podejście, zależy czy będziesz u niego prywatnie czy na NFZ…myślę, że nawet jeśli prywatnie, to już nie do tego Pana 🫣2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Wygląda to trochę już pikowo, ale zrobiłabym jeszcze jutro dla pewności jak ta kreska
Kurde niby mocna,ale…nie do końca.
I właśnie nie wiem czy się wstrzymać z serduszkowaniem do jutra czy dziś działać.
Niby było serduszkowanie wczoraj, ale chciałam żeby nie było to codziennie tylko co drugi dzień, żeby też nie osłabiać zbytnio tych plemników.
Zawsze w czasie owu było codziennie i nic to nie dalo2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Kurde niby mocna,ale…nie do końca.
I właśnie nie wiem czy się wstrzymać z serduszkowaniem do jutra czy dziś działać.
Niby było serduszkowanie wczoraj, ale chciałam żeby nie było to codziennie tylko co drugi dzień, żeby też nie osłabiać zbytnio tych plemników.
Zawsze w czasie owu było codziennie i nic to nie dalo -
Oczekujaca wrote:Jak było wczoraj to bym się wstrzymała, bo one chwilę i tak wytrwają😅 zrób test owu jutro i zobaczysz jaka kreska wyjdzie, bo może to jeszcze nie ten dzień. Jutro idziesz na monitoring?
Tak idę ale dopiero na 19 godzinę.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Kurde niby mocna,ale…nie do końca.
Zawsze w czasie owu było codziennie i nic to nie dalo
U mnie horieny też ciemnieją powoli z dnia na dzień. U mnie póki co cisza, mimo, że pęcherzyki powinny mieć już ok. 1,8, dlatego mimo wszystko od dziś działamy. 😁👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Panika wrote:O kurde zanim napisałam o prywatnym lekarzu to tego nie widziałam… 😒
No właśnie przykre to jest, ale niby ten sam lekarz a inne podejście, zależy czy będziesz u niego prywatnie czy na NFZ…myślę, że nawet jeśli prywatnie, to już nie do tego Pana 🫣
To samo miałam pisać... Temu panu już 'podziękujemy'.
Ja bym miała trochę nadziei z dietetykiem klinicznym. Jak sie dobrze trafi to potrafi często spojrzeć na człowieka bardziej holistycznie.
Mój mąż miał podobnie z lekarzami (problem innego typu) którzy albo dawali leki albo mówili że nie ma problemu a dopiero fizjoterapeutka wyłapała trzy rzeczy które razem składały się na problem... I mąż doszedł do siebie.
Są dobrzy lekarze ale ogólnie im więcej mam kontaktu tym bardziej jestem rozczarowana ich poziomem wiedzy i zaangażowania 🙈💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
psaj91 wrote:U mnie horieny też ciemnieją powoli z dnia na dzień. U mnie póki co cisza, mimo, że pęcherzyki powinny mieć już ok. 1,8, dlatego mimo wszystko od dziś działamy. 😁
Codziennie się staracie?
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Codziennie się staracie?
Nie, staramy się celować w płodne i wtedy co drugi dzień. U nas też jest problem, bo mąż bierze leki na ciśnienie i czasami jest kiepsko z rozpoczęciem albo zakończeniem... 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 19:30
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Tindaya wrote:To samo miałam pisać... Temu panu już 'podziękujemy'.
Ja bym miała trochę nadziei z dietetykiem klinicznym. Jak sie dobrze trafi to potrafi często spojrzeć na człowieka bardziej holistycznie.
Mój mąż miał podobnie z lekarzami (problem innego typu) którzy albo dawali leki albo mówili że nie ma problemu a dopiero fizjoterapeutka wyłapała trzy rzeczy które razem składały się na problem... I mąż doszedł do siebie.
Są dobrzy lekarze ale ogólnie im więcej mam kontaktu tym bardziej jestem rozczarowana ich poziomem wiedzy i zaangażowania 🙈
Właśnie jestem po wizycie u dietetyka i jestem zadowolona. Widać, że kobieta ma ogromną wiedzę o SIBO, IMO i holistyczne podejście. Jednak potrzeba czasu, żeby to wyleczyć i też kilku spotkań. Powiedziała, że ok. 4 miesięcy zajmie poradzenie sobie z objawami, ale jest nadzieja!
psaj91, a_aandzela, bellA lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
snieżka wrote:Właśnie jestem po wizycie u dietetyka i jestem zadowolona. Widać, że kobieta ma ogromną wiedzę o SIBO, IMO i holistyczne podejście. Jednak potrzeba czasu, żeby to wyleczyć i też kilku spotkań. Powiedziała, że ok. 4 miesięcy zajmie poradzenie sobie z objawami, ale jest nadzieja!
Super! 👏 Oby były efekty 💕💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
snieżka wrote:Właśnie jestem po wizycie u dietetyka i jestem zadowolona. Widać, że kobieta ma ogromną wiedzę o SIBO, IMO i holistyczne podejście. Jednak potrzeba czasu, żeby to wyleczyć i też kilku spotkań. Powiedziała, że ok. 4 miesięcy zajmie poradzenie sobie z objawami, ale jest nadzieja!
czytałam z przerażeniem Twoje objawy,więc naprawdę się cieszę,że ktoś gada do rzeczy w Twojej sprawie
snieżka lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
I fajnie, dała nadzieje i jakiś plansnieżka lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:I fajnie, dała nadzieje i jakiś plan👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
a_aandzela wrote:A jak monitoring?
Dziewczyny robiłam jeszcze raz test owu i to jeszcze nie pik,bo jaśniejsza kreska troszkę wyszła.
Czekam do jutra na monitoring i najwyżej jutro wieczorem coś podziałamy, mam nadzieję , że nie będzie za późno2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Jutro idę, pisałam wyżej 😌
Dziewczyny robiłam jeszcze raz test owu i to jeszcze nie pik,bo jaśniejsza kreska troszkę wyszła.
Czekam do jutra na monitoring i najwyżej jutro wieczorem coś podziałamy, mam nadzieję , że nie będzie za późno👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
Ja to tak zabiegana i zapracowana jestem, że ledwo nad Wami nadążam 🙈
snieżka gdybyś jednak miała iść do lekarza to poszukaj innego, a od tamtego uciekaj bo to jakiś wariat. Ale dobrze, że jest ktoś kto się Tobą zaopiekuje i daje jakąś nadzieję ❤️ Cieszę się bardzo i trzymam kciuki. ✊🏻
Ja za to jeszcze melduję się odnośnie ziół Ojca Sroki - póki co na mnie nie działają za specjalnie bo i tak muszę brać Ketonal żeby przetrwać. Biorę też pod uwagę, że przyszły okres (oby nie było go 😅) może być łagodniejszy bo np te zioła, które pije w tym cyklu podziałają na korzyść przy przyszłym okresie. Ale jak na pierwszy cykl picia to jednak nie za dużo mi to daje. Mimo to jestem cierpliwa.snieżka, Panika lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Hope♥️
Niestety zioła już takie są, że one coś dają, ale musisz je długo i systematycznie stosować.hope♥ lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%