Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Aktualizuje moje testy owu.
Chyba dzis jest pik.
https://zapodaj.net/plik-OtQ3sW4gPQ#
Zobaczę co mi wieczorem powie ginekologsnieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Aktualizuje moje testy owu.
Chyba dzis jest pik.
Zobaczę co mi wieczorem powie ginekolog
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Też jestem ciekawa, co tam się dzieje 🫣2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja chyba przegapiłam pik. Wyjechałam na jeden dzień i zapomniałam zabrać testy. Przed wyjazdem była widoczna druga kreska, ale sporo brakowało do piku. Jak wróciłam kreska jest praktycznie niewidoczna. Mam testy z domowego laboratorium.👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Chyba dzis jest pik.
Wygląda na pik Daj znać później, co powie Ci ginekologWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 12:35
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
snieżka wrote:Ja chyba przegapiłam pik. Wyjechałam na jeden dzień i zapomniałam zabrać testy. Przed wyjazdem była widoczna druga kreska, ale sporo brakowało do piku. Jak wróciłam kreska jest praktycznie niewidoczna. Mam testy z domowego laboratorium.
A były staranka?
Bo jak tam to nie ma się czym przejmować.
Dam znać, ale w sumie bardziej interesuje mnie czy pęcherzyk pęknie 🤣
Bo zapewne jest tam jakiś skoro jajnik mnie bolał wczoraj.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:A były staranka?
Bo jak tam to nie ma się czym przejmować.
Dam znać, ale w sumie bardziej interesuje mnie czy pęcherzyk pęknie 🤣
Bo zapewne jest tam jakiś skoro jajnik mnie bolał wczoraj.
Były raz wieczorem przed wyjazdemMamaJedynaka lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
Panika wrote:Hope♥️
Niestety zioła już takie są, że one coś dają, ale musisz je długo i systematycznie stosować.
Domyślam się, więc cierpliwie czekam jak będzie wyglądał kolejny cykl
I faktycznie - wygląda na to, że dzisiaj masz pik.
Ja też będę musiała umówić się na monitoring, ciekawa jestem jak u mnie to wygląda.MamaJedynaka lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Chyba dzis jest pik.
Ja też dzisiaj zrobiłam mój pierwszy owu. Narazie tylko kreska kontrolna. Jest to 9 DC a zarazem 3 dzień po zakończeniu @. Co o tym myślicie? Jestem ciekawa jak się rozwinie ten cykl.MamaJedynaka lubi tę wiadomość
-
Hej potrzebuje pomocy, bo zaczynam wariować. Staramy się prawie 1,5 roku. Ostatnią miesiączkę miałam 24-28.12.2024... 30.12(dc7) ♥️ 6.01(14dc+owu) ♥️ 10.01(18dc) ♥️... Od kilku dni boli mnie głowa nawet kilka razy dziennie, mam nabrzmiałe piersi,bolą mnie jajniki od kilku dniu raz jeden raz drugi i po kilku minutach przechodzi. Ból pleców też jest odczuwalny. Biało żółty śluz, ogl mam wrażenie mokrosci... Wczoraj powinna przyjść 🐒 ale jej nie ma więc dziś zrobiłam test ok 9:00 niestety negatywny. Jak myślicie jest jeszcze szansa ? Miała może któraś z Was podobnie i była w ciąży ?
-
MamaJedynaka wrote:Hej potrzebuje pomocy, bo zaczynam wariować. Staramy się prawie 1,5 roku. Ostatnią miesiączkę miałam 24-28.12.2024... 30.12(dc7) ♥️ 6.01(14dc+owu) ♥️ 10.01(18dc) ♥️... Od kilku dni boli mnie głowa nawet kilka razy dziennie, mam nabrzmiałe piersi,bolą mnie jajniki od kilku dniu raz jeden raz drugi i po kilku minutach przechodzi. Ból pleców też jest odczuwalny. Biało żółty śluz, ogl mam wrażenie mokrosci... Wczoraj powinna przyjść 🐒 ale jej nie ma więc dziś zrobiłam test ok 9:00 niestety negatywny. Jak myślicie jest jeszcze szansa ? Miała może któraś z Was podobnie i była w ciąży ?
MamaJedynaka lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
Jestem, melduję pęcherzyk 22/23mm, endometrium pierwszej fazy cyklu.
Owu dziś bądź jutro, tak stwierdził lekarz.
I mam przyjść za około tydzień sprawdzić czy strzelił.
Ale co dziwnego?
Wczoraj jeszcze mówiłam do męża, że kurde cały czas mam owulację z lewego jajnika i nawet wczoraj mnie lewy bolał i to bardzo a pęcherzyk na prawym jajniku. 🫣 dziwne
snieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewczyny, jutro zaczynam stymulacje Puregonem. Wszystko jest tak mało obliczalne, ze nie wiedząc ze tak wyjdzie umówiłam się na dekoloryzację, pewnie rozjaśnianie plus farby. Co sadzicie, odpuścić sobie? To będzie 7 dzien cyklu a 1 dzien po Puragonie. Mam obawy czy mi nie zaszkodzi ta dekoloryzacja i farby?
-
MamaJedynaka wrote:Hej potrzebuje pomocy, bo zaczynam wariować. Staramy się prawie 1,5 roku. Ostatnią miesiączkę miałam 24-28.12.2024... 30.12(dc7) ♥️ 6.01(14dc+owu) ♥️ 10.01(18dc) ♥️... Od kilku dni boli mnie głowa nawet kilka razy dziennie, mam nabrzmiałe piersi,bolą mnie jajniki od kilku dniu raz jeden raz drugi i po kilku minutach przechodzi. Ból pleców też jest odczuwalny. Biało żółty śluz, ogl mam wrażenie mokrosci... Wczoraj powinna przyjść 🐒 ale jej nie ma więc dziś zrobiłam test ok 9:00 niestety negatywny. Jak myślicie jest jeszcze szansa ? Miała może któraś z Was podobnie i była w ciąży ?
Ciąża może być nawet bez objawów, albo poczekaj jeszcze 2 dni o zrób ponowny test, albo BETA HCG z krwi.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Jestem, melduję pęcherzyk 22/23mm, endometrium pierwszej fazy cyklu.
Ale co dziwnego?
Wczoraj jeszcze mówiłam do męża, że kurde cały czas mam owulację z lewego jajnika i nawet wczoraj mnie lewy bolał i to bardzo a pęcherzyk na prawym jajniku. 🫣 dziwne👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
Panika wrote:Jestem, melduję pęcherzyk 22/23mm, endometrium pierwszej fazy cyklu.
Ale co dziwnego?
Wczoraj jeszcze mówiłam do męża, że kurde cały czas mam owulację z lewego jajnika i nawet wczoraj mnie lewy bolał i to bardzo a pęcherzyk na prawym jajniku. 🫣 dziwne
Eeee ja byłam pewna, że co miesiąc mam na zmianę, a okazało się, że jajko wypuszcza tylko prawy 😂😂😂👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
a_aandzela wrote:O kurde czyli znowu zaskoczyło 😅
Ale co zaskoczyło?😂2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
psaj91 wrote:Eeee ja byłam pewna, że co miesiąc mam na zmianę, a okazało się, że jajko wypuszcza tylko prawy 😂😂😂
U mnie cały czas był lewy a tu prawy jednak też 😁2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ale co dziwnego?