X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Dziewczyny jak tam wasze „współprace” z TO Horiena? Polecacie? Mi znowu skończyły się testy jak okazały się najbardziej potrzebne i muszę zamówić jakąś bardziej hurtową ilość. Przy dzisiejszym pomiarze odnotowałam skok temperatury, pozytywny test miałam w czwartek i na podstawie śluzu oraz tempera OF wskazał mi owulację na wczoraj, co, nie powiem, byłoby dla mnie gamechangerem, ale nie miałam już czym tego potwierdzić.
    Zawsze mi się zdawało, że mam owulkę 16 dc.

@Oczekująca ja mam zrobić między 21 a 23 dc, więc by się zgadzało. Co do zakresów referencyjnych nie wypowiem się (chociażby z uwagi na jednostki, w moim „zaprzyjaźnionym” Synevo wyniki przychodzą w pmol/l).

Ja sobie je chwalę.
    U mnie wybarwiają się blisko owulacji i bardzo wyraźnie.Są dużo tańsze niż z domowego laboratorium i dla mnie dużo lepiej się wybarwiają,bo nie muszę się zastanawiać czy to już czy nie,bo dokładnie widać ciemniejszą krechę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 09:51

Monnie lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Nie 7-8 dc tylko 7-8 dpo
    Ja robiłam gdzieś 6-7 dni po
    Dokładnie nie wiem,bo na 100% nie wiem kiedy była owulacja. Podobno im bliżej 20 tym lepiej 🤭
    I to jest takie 100% potwierdzenia, że faktyczne była? Wybacz, że tak dopytuje, ale nigdy się tym nie interesowałam. 😆

• HyLia Debiutantka

Wysłany: 2 lutego, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-4309.avif

Hej dziewczyny... Co myslicie o tych testach? Moj pierwszy miesiac i jestem bardzo zmieszana.. Mam dlugie cykle, po 32/37 dni. Jedna tabletka aromku, od 3-8 dnia. Co myslicie o tym 22 dc jesli chodzi o testy? Ja sama nie wiem. W ten dzien bardzo bolalo mnie podbrzusze, az czulam na dole plecow. Sluz przezroczysty. Dzis 24 dc. nic nie boli.... Pomocy :)

Czy jest mozliwosc, ze tego 22 dc np. o 24:00 ten test bylby w 100% pozytywny?

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    I to jest takie 100% potwierdzenia, że faktyczne była? Wybacz, że tak dopytuje, ale nigdy się tym nie interesowałam. 😆

Testy nigdy nie dają 100% pewności, bo pokazaują tylko wysoki poziom LH, który podnosi się przed owulacją, ale są sytuacje gdy jest on wysoki a do owulacji nie dochodzi. Tylko monitoring może w 100% potwierdzić owulację.

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
    🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Testy nigdy nie dają 100% pewności, bo pokazaują tylko wysoki poziom LH, który podnosi się przed owulacją, ale są sytuacje gdy jest on wysoki a do owulacji nie dochodzi. Tylko monitoring może w 100% potwierdzić owulację.
    To wiem, pytam o badanie progesteronu :)

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    To wiem, pytam o badanie progesteronu :)

Wybacz, spojrzałam jednocześnie na Twój wpis i Hylii ze zdjęciami testów i mój mózg połączył to po swojemu 😅
    Gdzieś na forum czytałam, że badanie progesteronu nie daje 100% pewności, ale jestem ciekawa jak to naprawdę wygląda.

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HyLia wrote:
    IMG-4309.avif

Hej dziewczyny... Co myslicie o tych testach? Moj pierwszy miesiac i jestem bardzo zmieszana.. Mam dlugie cykle, po 32/37 dni. Jedna tabletka aromku, od 3-8 dnia. Co myslicie o tym 22 dc jesli chodzi o testy? Ja sama nie wiem. W ten dzien bardzo bolalo mnie podbrzusze, az czulam na dole plecow. Sluz przezroczysty. Dzis 24 dc. nic nie boli.... Pomocy :)

Czy jest mozliwosc, ze tego 22 dc np. o 24:00 ten test bylby w 100% pozytywny?

Możliwość jest, mógł być pik też 23dc rano, bo widzę, że dopiero wieczorem sprawdzałaś.

👩🏻 29 👦🏻 33

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Wybacz, spojrzałam jednocześnie na Twój wpis i Hylii ze zdjęciami testów i mój mózg połączył to po swojemu 😅
    Gdzieś na forum czytałam, że badanie progesteronu nie daje 100% pewności, ale jestem ciekawa jak to naprawdę wygląda.
    Spoko spoko😃 czasem tutaj ciezko sie nie pogubić😀
    Hmmm to faktycznie ciekawe z tym progesteronem, ale postanowiłam iść i zobaczyć co z tego wyjdzie, bo już ostatnio popadam chyba w lekką paranoję 😆

• Karolkowaa Debiutantka

Wysłany: 2 lutego, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze psy po transferach ignorowały Was? Mój zawsze na mnie skakał nawet jak się odwróciłam to na plecy skakał a teraz nic a nic , czy aż tak wydzielamy zapach po hormonach? Dziwnie mi z tym że nie skacze na mnie ale z drugiej strony się cieszę. Mój pies jest labradorem więc jednak trochę waży

• Marysia-91 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    W klinice zalecili konsultację z immu. Przy ostatnim transferze podali intralipid.
    Podczas stymulacji czułam.sie spoko oprócz tego że miałam wrażenie że jestem spuchnięta. Punkcja była najgorsza, bałam się narkozy choć to taka krótka i potem musiał wjechać maczek 😆
    Planowana miesiączka jest ok 24.02 , 2 dni przed moimi urodzinami 🤩 więc tak około zaczynam stymulację. Transfer pewnie w połowie marca jakoś.
    To od którego dnia cyklu powinno się zacząć stymulację ?Ja planowaną miesiączkę mam dostać 5.02 i wtedy mam się umówić z lekarzem aby wypisać protokół i zacząć stymulację ale on też coś mówił że jeszcze będe musiała kilka badań zrobić 🫣
    To fajnie trafiłaś z datą stymulacji 🥰😁 Teraz to musi ci się udać 💪😊

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Robiłam dziś test, negatywny… biel wizira, więc 99 % nic już z tego nie będzie 😢
    Nie smutaj, jeszcze nie wszystko przesądzone, dopóki 🐒 nie ma zawsze jest nadzieja😘 Ja mój cykl też spisuje na straty także będziemy walczyć dalej😊 Ja mam coś dziwne uczucie że zrobiła mi się torbiel. W 12 dc pęcherzyk miał 25 mm nie mogłam tym razem potwierdzić czy pękł I czuje np przy siadaniu jak nieraz mnie zaboli z tej lewej strony. W ogóle mam dziwne uczucia jakby szczypania. Ciekawa jestem co się tam dzieje. Bo też robiłam TO Horiena i np 12 i 13 dc druga kreska była widoczna ale nie na tyle żeby powiedzieć że jest to 100 % PIK, wtedy 14 dc już nie było nic. I miałam mieszane uczucia do tych testów. 18 DC wzięłam kolejny i zrobiłam od tak po prostu i znowu druga kreska była widoczna a rano 19 dc znowu była biel. I teraz myślę czy też nie kupic na kolejny cykl innej firmy tym bardziej że widzę wpisy dziewczyn powyżej że też nie są do nich przekonane.

• Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jak masz duży progesteron to raczej świadczy o przebytej owulacji, ale ja oprócz progesteronu w tym cyklu byłam też na monitoringu i tak, miałam owulację 🙂

snieżka lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Nie smutaj, jeszcze nie wszystko przesądzone, dopóki 🐒 nie ma zawsze jest nadzieja😘 Ja mój cykl też spisuje na straty także będziemy walczyć dalej😊 Ja mam coś dziwne uczucie że zrobiła mi się torbiel. W 12 dc pęcherzyk miał 25 mm nie mogłam tym razem potwierdzić czy pękł I czuje np przy siadaniu jak nieraz mnie zaboli z tej lewej strony. W ogóle mam dziwne uczucia jakby szczypania. Ciekawa jestem co się tam dzieje. Bo też robiłam TO Horiena i np 12 i 13 dc druga kreska była widoczna ale nie na tyle żeby powiedzieć że jest to 100 % PIK, wtedy 14 dc już nie było nic. I miałam mieszane uczucia do tych testów. 18 DC wzięłam kolejny i zrobiłam od tak po prostu i znowu druga kreska była widoczna a rano 19 dc znowu była biel. I teraz myślę czy też nie kupic na kolejny cykl innej firmy tym bardziej że widzę wpisy dziewczyn powyżej że też nie są do nich przekonane.

Kurcze ale załamuje mnie to…tyle lat starań i nawet biochemia…dziś już lekko różowy śluz (10dpo) 22 dzień cyklu…martwią mnie te krótkie cykle

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Kurcze ale załamuje mnie to…tyle lat starań i nawet biochemia…dziś już lekko różowy śluz (10dpo) 22 dzień cyklu…martwią mnie te krótkie cykle

A chodzisz do dobrego ginekologa? Co on właściwie mówił na temat tak długich starań? Jaka wg niego może być przyczyna? Mówił coś na temat krótkich cykli?
    Trzymam za Ciebie kciuki, żeby to było jednak plamienie implantacyjne :)

👩🏻 29 👦🏻 33

• Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A chodzisz do dobrego ginekologa? Co on właściwie mówił na temat tak długich starań? Jaka wg niego może być przyczyna? Mówił coś na temat krótkich cykli?
    Trzymam za Ciebie kciuki, żeby to było jednak plamienie implantacyjne :)

Generalnie mąż ma obniżone nasienie i to jest winowajca, byliśmy w grudniu w klinice.
    Lekarz dał nam jeszcze szansę 2 miesiące na naturalnym cyklu na starania i potem inseminacja.
    Nie chce…nie jestem przekonana do takich metod rozrodu, odkładam…ale wiem, że jest to nieuniknione chyba…mąż ma żylaki powrózka nasiennego. Operacja prywatna nie wchodzi w grę, bo nas nie stać, mamy budowę na głowie i bije się z myślami czy iść na inseminacje, czy szukać androloga który nas zakwalifikuje na NFZ.
    Opinie są podzielone, że operacje pomaga ale i pogarsza wyniki, sama nie wiem co robić.
    Chyba poszukam w tym tygodniu jakiegoś lekarza i umówię męża jeszcze na konsultację.
    Zobaczymy co powie, czy da radę na NFZ…
    Jak nie to chyba będziemy próbować inseminacji
    Ja jeszcze mam niskie AMH (0,86) ale jest ono do powtórki, bo próbka była przewożona.

Na temat cykli się niestety nie wypowiadał, a ja sama nie zapytałam, ale jak będzie okazja to podpytam. Kiedyś miałam cykle 27 dniowe, ale jakoś wszystko się poskracało 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 15:16

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi bolały mnie od owulacji dość intensywnie, a dziś już tak średnio…więc raczej nie nastawiam się na plamienie implantacyjne

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Ssilvia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Generalnie mąż ma obniżone nasienie i to jest winowajca, byliśmy w grudniu w klinice.
    Lekarz dał nam jeszcze szansę 2 miesiące na naturalnym cyklu na starania i potem inseminacja.
    Nie chce…nie jestem przekonana do takich metod rozrodu, odkładam…ale wiem, że jest to nieuniknione chyba…mąż ma żylaki powrózka nasiennego. Operacja prywatna nie wchodzi w grę, bo nas nie stać, mamy budowę na głowie i bije się z myślami czy iść na inseminacje, czy szukać androloga który nas zakwalifikuje na NFZ.
    Opinie są podzielone, że operacje pomaga ale i pogarsza wyniki, sama nie wiem co robić.
    Chyba poszukam w tym tygodniu jakiegoś lekarza i umówię męża jeszcze na konsultację.
    Zobaczymy co powie, czy da radę na NFZ…
    Jak nie to chyba będziemy próbować inseminacji
    Ja jeszcze mam niskie AMH (0,86) ale jest ono do powtórki, bo próbka była przewożona.

Na temat cykli się niestety nie wypowiadał, a ja sama nie zapytałam, ale jak będzie okazja to podpytam. Kiedyś miałam cykle 27 dniowe, ale jakoś wszystko się poskracało 🫣

Ja 1,5 roku temu miałam cykle 28-30 dni. W poprzednim roku styczeń - marzeń po 25-26 dni. Koniec ubiegło roku już tylko 24 dni. Też mnie dziwni skąd ta zmiana

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

To wypróbuj inne testy, niektóre dziewczyny pisały, że horieny im się nie wybarwiały a inne już tak

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja 1,5 roku temu miałam cykle 28-30 dni. W poprzednim roku styczeń - marzeń po 25-26 dni. Koniec ubiegło roku już tylko 24 dni. Też mnie dziwni skąd ta zmiana

Dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie
    Boże to nie jest chyba menopauza 🫣

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • bellA Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie
    Boże to nie jest chyba menopauza 🫣

Nie no gdzie..😱 w tym wieku? Watpie. 🤗 może trzeba to skonsultować z lekarzem skad takie skracające się cykle..🤔

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺14.02.25. ⁉️🤞⏳️

preg.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ