X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 tak, AMH może wzrosnąć, wpływa na to wiele czynników. Posłuchaj sobie podcastu o niskim AMH u "Kasia więcej niż hormony". :)

Ja za to melduję, że udało mi się zapisać na zabieg usunięcia polipa na 15 kwietnia.

Monnie, Nefretam, Monkai lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Lovi25 Znajoma

Wysłany: 4 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)

Czy z takimi wynikami udawać się do endokrynologa czy wygoni mnie z kwitkiem i powie, że jest ok?

FT3 5,47 przy normach 3,1 - 6,8 (64%)
    FT4 16,5 przy normach 12 - 22 (45%)
    aTPO <15 IU/ml przy normie <34
    TSH 2,79

Dodam, że jestem w 2 cyklu po poronieniu i nie wiem czy to TSH już takie zosatnie czy powoli spada i w końcu osiągnie jakąś normalną wartość.. Przed ciążą miałam 2,54, miesiąc temu 2,89 a teraz właśnie 2,79.

Wczoraj bylam na badaniu usg i pęcherzyk 18 mm więc pewnie za rogiem owulka i kolejne starania 🤞

👩31 👨33

Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Marysia-91 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Też chętnie dowiem się czym one się różnią i który daje organizmowi mniejszy "wpieprz" 😂
    W poniedziałek mam wizytę w klinice i będę wypisywać ten właśnie protokół 🫣🤣Jak się dowiem czym się różnią to ci napisze 😅

psaj91 lubi tę wiadomość

• psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia-91 wrote:
    W poniedziałek mam wizytę w klinice i będę wypisywać ten właśnie protokół 🫣🤣Jak się dowiem czym się różnią to ci napisze 😅

Super 😃 Mam nadzieję, że u mnie do tego nie dojdzie, ale zawsze warto poszerzyć wiedzę 😁

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Kasia z. Debiutantka

Wysłany: 4 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Gienia40 tak, AMH może wzrosnąć, wpływa na to wiele czynników. Posłuchaj sobie podcastu o niskim AMH u "Kasia więcej niż hormony". :)

Ja za to melduję, że udało mi się zapisać na zabieg usunięcia polipa na 15 kwietnia.
    Będę trzymać kciuki za usunięcie! Ja też zapisana na usuwanie na 13 marca, a jak usuwasz? W szpitalu czy prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 19:17

hope♥ lubi tę wiadomość

• Monkai Koleżanka

Wysłany: 4 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia-91 wrote:
    A jak długo się stosuje tą stymulację ? Ja dziś dostałam okresu a wizytę mam na 10.02 wtedy też muszę wypisać wszystkie dokumenty i mamy z mężem dostać dodatkowe skierowanie na badania plus rozpiska stymulacji . Czyli reasumując stymulację mogę zacząć dopiero w kolejnym cyklu czy mogę jeszcze w tym ? Idąc na wizytę będę już wtedy 7 dni po okresie.
    Jakie suplementy bierzecie ?☺️ Ja mam pregne start a mój mąż parenton

Od 2-3 dnia cyklu, chorujesz jajeczka i przed owulacja masz punkcję, pobierają ci jajeczka a mężowi nasienie. No i zapładniają. Chodują kilka dni i transfer. Jak masz wizytę w 7dp okresie to już na pewno musisz czekać na kolejny cykl

Suple , ja biorę witaminy ogólne które brałam wcześniej czyli vigor ona, do tego kwas foliowy 400, biosteron, resveratrol i koenzym Q10 i inozytol. On pregna start on, karnitynę i resveratrol.

Na razie nic więcej nie kazała brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 20:52

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się czujecie? Mi strasznie doskwiera PMS już trzeci dzień strasznie boli mnie momenatmi brzuch😔 wiem że dostanę okres ale boje się że zbyt wcześnie mam wrażenie że zaraz dostanę 🐒 a to dopiero 23 dzień cyklu. Ostatni cykl trwał 28 dni teraz jak dostanę tak szybko to ewidentnie coś nie gra. Oby nie przyszedł tak szybko🙏🙏🙏 aktualnie jestem przed złożeniem wypowiedzenia wiem że zejdzie że mnie dużo stresu i wtedy przestajemy ze staraniami do czasu jak znajdę nową pracę bo szczerze nie wiem jak to jest ale nie chciała bym zostać bez pieniędzy na okres ciąży i później. Chyba że uda mi się przejść płynnie to wtedy będziemy inaczej rozmawiać.😁😁😁

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z. wrote:
    Będę trzymać kciuki za usunięcie! Ja też zapisana na usuwanie na 13 marca, a jak usuwasz? W szpitalu czy prywatnie?

W szpitalu. A Ty?

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei powodzenia w szukaniu nowej pracy, oby szybko się coś fajnego znalazło 🤞

Ja za to zastanawiam się czy jutro iść do pracy.. u mnie strasznie źle patrzą na L4, wszyscy chorzy przychodzą do pracy, a mnie rozłożyło.. mój partner zaraził mnie covidem. 😭 Rozum mówi żeby wziąć wolne, ale te krzywe spojrzenia później w pracy są tragiczne..

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘
    · 02/25 posiew nasienia

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Iskierka nadziei powodzenia w szukaniu nowej pracy, oby szybko się coś fajnego znalazło 🤞

Ja za to zastanawiam się czy jutro iść do pracy.. u mnie strasznie źle patrzą na L4, wszyscy chorzy przychodzą do pracy, a mnie rozłożyło.. mój partner zaraził mnie covidem. 😭 Rozum mówi żeby wziąć wolne, ale te krzywe spojrzenia później w pracy są tragiczne..
    Wiesz co wydaje mi się że dla swojego zdrowia powinnaś jednak pójść. Ja wiem, że to zawsze komplikuje pracę reszty ale chyba lepiej pójść teraz niż później wylądować na dłuższym l4 np przez zapalnie płuc ani to dobre dla Ciebie ani dla szefa, tak mi się wydaje. Nie można wciąż żyć pracą i dla pracy. Twoje zdrowie najważniejsze

hope♥ lubi tę wiadomość

• Kasia z. Debiutantka

Wysłany: 4 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    W szpitalu. A Ty?
    Ja też w szpitalu! I to w sumie będzie mój drugi raz… nie wiem jak się pozbyć tego cholerstwa :/

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Wiesz co wydaje mi się że dla swojego zdrowia powinnaś jednak pójść. Ja wiem, że to zawsze komplikuje pracę reszty ale chyba lepiej pójść teraz niż później wylądować na dłuższym l4 np przez zapalnie płuc ani to dobre dla Ciebie ani dla szefa, tak mi się wydaje. Nie można wciąż żyć pracą i dla pracy. Twoje zdrowie najważniejsze

Będę musiała to przemyśleć, zobaczę jak się jutro będę czuć. Ostatnio covida dwa dni chorowałam i było ok, najwyżej wezmę wolne i odchoruje.

Kasia z. wrote:
    Ja też w szpitalu! I to w sumie będzie mój drugi raz… nie wiem jak się pozbyć tego cholerstwa :/

Kurczę, ja idę pierwszy raz i się mega stresuje. Boje się, że się nawrócą tak jak u Ciebie i będę podłamana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 21:57

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘
    · 02/25 posiew nasienia

• Kokosik Debiutantka

Wysłany: 4 lutego, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś wyszłam z cienia, założyłam konto i dołączam do staraczek.
    Było źle ale muszę otrząsnąć się i z nadzieją starać dalej 💔
    U nas w maju minie rok jak próbujemy i niestety jesteśmy po stracie 😞 od stycznia zaczęliśmy starania na nowo po poronieniu. Na razie bezowocnie i dziś przyszła @ która wywołała łzy. Miałam robić jutro test…
    Frustracja rośnie ale mąż mnie wspiera, wy jesteście świetne no i musi być dobrze 🙏

a_aandzela, Kasia z., Bubu2024, Monnie lubią tę wiadomość

• a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 4 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dziś wyszłam z cienia, założyłam konto i dołączam do staraczek.
    U nas w maju minie rok jak próbujemy i niestety jesteśmy po stracie 😞 od stycznia zaczęliśmy starania na nowo po poronieniu. Na razie bezowocnie i dziś przyszła @ która wywołała łzy. Miałam robić jutro test…
    Frustracja rośnie ale mąż mnie wspiera, wy jesteście świetne no i musi być dobrze 🙏
    Witamy ;) rozgość się ,oby nie na długo 🍀🍀

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • Kasia z. Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Kurczę, ja idę pierwszy raz i się mega stresuje. Boje się, że się nawrócą tak jak u Ciebie i będę podłamana.

Fakt że one powracają wynika chyba z nieuregulowanych hormonów. zrobiłam badania i będę to konsultować z lekarzem. Rozumiem Cię, ja też się załamałam jak wróciły… ale teraz sporo o tym czytam i podejmuje jakieś działania, żeby to naprawić. Mam nadzieje, że będzie dobrze i nie nawrócą u Ciebie i u mnie też <3 ;)

hope♥ lubi tę wiadomość

• Kasia z. Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Będzie dobrze! Trzymam kciuki! ❤️

• Kokosik Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Witamy ;) rozgość się ,oby nie na długo 🍀🍀
    Dziękuję 🥰

Podglądam Twoją stopkę i widzę mamy podobnie, wiekowo i staraniowo.
    Badanie nasienia robiliśmy w październiku, życzę powodzenia również 🍀

Moje TSH spadło z 2,5 na 1.71 🥰 jest progres

• Nefretam Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Moje TSH spadło z 2,5 na 1.71 🥰 jest progres

Hej, a co zrobiłaś że spadło? Ja mam 2,2, a z tego co czytałam najlepiej max 1,5.

AMH 0,24
    👩34
    🧔38
  • Kokosik Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Hej, a co zrobiłaś że spadło? Ja mam 2,2, a z tego co czytałam najlepiej max 1,5.

Po odstawieniu wieloletniej antykoncepcji miałam rozpierdziel z okresem i brakiem owulacji. Lekarz stwierdził, że muszę zejść poniżej 2 i przepisał eutyrox. O dziwo zaszłam w październiku w ciążę ale w 7 tyg ją straciłam. Wtedy tsh było za wysokie
    Biorę już eutyrox od października i faktycznie jest poprawa z okresem i są owulacje ale przez te poronienie ciężko to wszystko teraz obserwować - po prostu zaczynam od 0 ze staraniami
    Mam też długie cykle - 35 dni

• Nefretam Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Po odstawieniu wieloletniej antykoncepcji miałam rozpierdziel z okresem i brakiem owulacji. Lekarz stwierdził, że muszę zejść poniżej 2 i przepisał eutyrox. O dziwo zaszłam w październiku w ciążę ale w 7 tyg ją straciłam. Wtedy tsh było za wysokie
    Biorę już eutyrox od października i faktycznie jest poprawa z okresem i są owulacje ale przez te poronienie ciężko to wszystko teraz obserwować - po prostu zaczynam od 0 ze staraniami
    Mam też długie cykle - 35 dni

AAA, dzięki.

Myślałam, że zeszło na stołach, zmianie trybu życia etc.

AMH 0,24
    👩34
    🧔38
‹‹ 78 79 80 81 82
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ