Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokosik wrote:Powiem Wam, że ja już też mam ochotę rzucić pracę… 12 lat na etacie, 6 rok w obecnej i tak bardzo mam dość. Czuję się przebodźcowana, przepracowana i po prostu zmęczona. Bardzo pragnę realizacji na innym polu, założyć rodzinę, zająć się macierzyństwem, wejść w inną sferę życia.
Jednak fakt, że mam umowę na czas nieokreślony sprowadza mnie na ziemię. Chyba nie mogłabym sobie teraz finansowo pozwolić bezrobocie z brzuszkiem
Staram się to wszystko wytrzymać 🤡Kokosik, Monnie lubią tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:Witamy ponownie, ja ostatnio też się nie udzielam ale cały czas czytam wątki. Aktualnie czekam za 🐒 już 4 dzień bardzo boli mnie momentami brzuch i bałam się że dostanę za wcześnie bo dzisiaj mam dopiero 25dc ale narazie nie przyszła. Ale samopoczucie u mnie bardzo dobre bo nie mam nadziei w tym miesiącu żadnych i głowa mi się uspokoiła 😁 Teraz też skupiam się na poszukiwaniu pracy bo złożyłam wypowiedzenie w aktualnej i z serca spadł mi ogromny ciężar 😁😁😁 praca stała się dla mnie uciążliwa po dekadzie która tam spędziłam. Także teraz będzie trzeba uważać przy ❤️ do czasu znalezienia nowej pracy. Uważam że to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić. Mija rok od czasu starań także jak teraz trochę poczekamy nic się nie stanie😊
To super, że odważyłaś się odejść z pracy, która Ci nie służy! Trzymam kciuki, żeby szybko udało Ci się znaleźć nową, z której będziesz zadowolona 💜👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
-
bellA wrote:Ja was cały czas podczytuje.. z nadzieja ze ktoras do mnie dolaczy🤞😃. Cieszę się że glowa Ci odpoczywa.. moze te zmiany beda miały ogromne znaczenie w Twoim zyciu I wplyna na Ciebie mega pozytywnie❤️
Paniki tez długo juz nie ma.. ciekawe co i niej..
Śnieżka jak zdrowko?🤗
Oczekującą co u Ciebie?🤗
Przesyłam wam moc Silnych plemników🤞🤞🙈 i energię ciężarnej... 🤞😃 oby wasze starania były wkoncu owocne.
Całuski dla Was.😘
Z żołądkiem u mnie ostatnio trochę lepiej, chociaż mam biegunki, ale lepsze to niż wymioty 😅 Psychicznie czuję się lepiej, bo wcześniej byłam załamana wysoką prolaktyną i brakiem owulacji a teraz mam dużą nadzieję, że owulacja wróci już w tym cyklu.
A jak Ty się czujesz? Cały czas masz mdłości?Oczekujaca, Kokosik lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
-
Kokosik wrote:Powiem Wam, że ja już też mam ochotę rzucić pracę… 12 lat na etacie, 6 rok w obecnej i tak bardzo mam dość. Czuję się przebodźcowana, przepracowana i po prostu zmęczona. Bardzo pragnę realizacji na innym polu, założyć rodzinę, zająć się macierzyństwem, wejść w inną sferę życia.
Jednak fakt, że mam umowę na czas nieokreślony sprowadza mnie na ziemię. Chyba nie mogłabym sobie teraz finansowo pozwolić bezrobocie z brzuszkiem
Staram się to wszystko wytrzymać 🤡
A myślałaś o zmianie pracy? Nawet mając umowę na czas określony umowę przedłużają do dnia porodu w przypadku ciąży. Tylko chyba musi minąć 3 miesiąc ciąży w momencie końca umowy.
Pomyśl o sobie i zastów się czy jesteś w stanie pracować przez kolejne miesiące w obecnym miejscu, czy to nie dobije Cię psychicznie. Czasem zmiany są potrzebne i sprawiają, że na innych polach przynoszą również lepsze efektySzczypka lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
-
snieżka wrote:A myślałaś o zmianie pracy? Nawet mając umowę na czas określony umowę przedłużają do dnia porodu w przypadku ciąży. Tylko chyba musi minąć 3 miesiąc ciąży w momencie końca umowy.
Pomyśl o sobie i zastów się czy jesteś w stanie pracować przez kolejne miesiące w obecnym miejscu, czy to nie dobije Cię psychicznie. Czasem zmiany są potrzebne i sprawiają, że na innych polach przynoszą również lepsze efekty
Myślałam, a mój mąż mocno mnie do tego namawia.
Jak udało mi się zajść w ciążę to czułam taką ulgę. Teraz liczę na to, że w ciągu pół roku jeszcze mi się uda. Ale właśnie, to nigdy nie wiadomo… i to takie koło Macieja.
Reasumując, wolę jeszcze zaczekać
31 👩🦳
2014-2024 antykoncepcja hormonalna ☠️
05.2024 rozpoczęcie starań na luzie 10.2024 z pomocą
11.2024 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀
Badania hormonalne ☑️ morfologia ☑️ cytologia ☑️ pasożyty ☑️
💊 euthyrox, glucophage, ovarin, omega 3, A+E, magnez, l-arginina, koenzym Q10
▪️ na stałe w diecie: czarnuszka, orzechy nerkowca, brazylijskie, owoce jagodowe, siemię lniane
34 🧔♂️
morfologia 1% 😕 koncentracja 60 mln ▪️ ilość plemników 103.17 mln ▪️ 79% żywych ▪️ ruch A 45% ▪️ B 9% ▪️ C 6% ▪️ nieruchome 40% ▪️ A+B+C 62% ▪️ A+B 55%
💊 Fertil man -
Oczekujaca wrote:Znam to doskonale, bo pracuję w jednym miejscu 8 lat i mam dosyć. Miałam nadzieję, że uda się szybko zajść w ciążę i odejdę, ale rzeczywistość niestety nie jest taka idealna. Marzę tak samo jak Ty o rodzinie i wejście na inny level związku. Póki co trzeba zacisnąć zęby i modlić się o cud😉
Dokładnie to 🩷31 👩🦳
11.2024 💔💔💔 6+2
▪️ na stałe w diecie: czarnuszka, orzechy nerkowca, brazylijskie, owoce jagodowe, siemię lniane
34 🧔♂️
morfologia 1% 😕 koncentracja 60 mln ▪️ ilość plemników 103.17 mln ▪️ 79% żywych ▪️ ruch A 45% ▪️ B 9% ▪️ C 6% ▪️ nieruchome 40% ▪️ A+B+C 62% ▪️ A+B 55%
💊 Fertil man -
Oczekujaca wrote:Hejka! Długo mnie nie było, bo miałam ciężki czas w pracy, ale dobiłam targu z szefem i staram się wyciągnąć z tego jakiekolwiek plusy. Jestem przed okresem, wlw powstrzymalam się od robienia testów, bo nie chce się znów rozczarować…. Cycki mnie tak bolą, że śpię w staniku sportowym, mam wrażenie, że wybuchną 😆 ale zachowuje chłodną głowę, bo to żaden objaw więc nie chce się nakręcać.
A co u Was? Jak nastroje?
To dobrze, że już za sobą masz ten ciężki czas. Mam nadzieję, że teraz będziesz miała trochę lżej, żeby mieć trochę czasu na oddech
Co do bólu cycków, to też przez to teraz przechodzę, chociaż nie jest to mocny ból. Ale trochę zastanawiam się skąd to się wzięło, bo bolą mnie już kilka dni a jestem teraz dopiero w 16 dc przy cyklach 35 dniowych (chociaż ostatni miał 21 dni przez wysoką prolaktynę). Myślałam, że to ból przed owulacją, ale od dwóch dni robię testy owulacyjne i w ogóle nie ma drugiej kreski. Temperatura bardzo delikatnie wzrosła, ale od wczoraj mam śluz płodny. Mówię sobie, że ta wrażliwość piersi jest zwiastunem owulacji, która przyjdzie za kilka dni, ale z drugiej strony trochę się stresuję, że znów okres za szybko mi przyjdzie i nic nie będzie z owulacji.
A jak jest u Was? Zdarza się, że bolą Was piersi kilka dni przed owulacją, jak jeszcze testy owulacyjne wychodzą negatywnie?👩🏻 29 👦🏻 33
-
Kokosik wrote:Myślałam, a mój mąż mocno mnie do tego namawia.
Jak udało mi się zajść w ciążę to czułam taką ulgę. Teraz liczę na to, że w ciągu pół roku jeszcze mi się uda. Ale właśnie, to nigdy nie wiadomo… i to takie koło Macieja.
Reasumując, wolę jeszcze zaczekać
To przesyłam Ci dużo siły, żebyś w zgodzie ze sobą i swoimi potrzebami mogła realizować się w obecnej pracy 💜Kokosik lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
-
snieżka wrote:To dobrze, że już za sobą masz ten ciężki czas. Mam nadzieję, że teraz będziesz miała trochę lżej, żeby mieć trochę czasu na oddech
Co do bólu cycków, to też przez to teraz przechodzę, chociaż nie jest to mocny ból. Ale trochę zastanawiam się skąd to się wzięło, bo bolą mnie już kilka dni a jestem teraz dopiero w 16 dc przy cyklach 35 dniowych (chociaż ostatni miał 21 dni przez wysoką prolaktynę). Myślałam, że to ból przed owulacją, ale od dwóch dni robię testy owulacyjne i w ogóle nie ma drugiej kreski. Temperatura bardzo delikatnie wzrosła, ale od wczoraj mam śluz płodny. Mówię sobie, że ta wrażliwość piersi jest zwiastunem owulacji, która przyjdzie za kilka dni, ale z drugiej strony trochę się stresuję, że znów okres za szybko mi przyjdzie i nic nie będzie z owulacji.
A jak jest u Was? Zdarza się, że bolą Was piersi kilka dni przed owulacją, jak jeszcze testy owulacyjne wychodzą negatywnie?
U mnie ból piersi po owulacji, jak los jest łaskawy zaczyna się koko 25+ dnia, a jeśli nie to koło 20 już zaczynają się dwutygodniowe męki. Musisz się poobserwować, bo chyba też jest opcja lekkiego napięcia przy owulacji. U mnie to taka masakra, że mam ochotę je uciąć, a zapewne niebawem dostanę okres i tyle z moich planów 😫 -
Hejka laski ja z innej beczki
Mam już strupki na tym makijażu permanentnym,9 dni po już jestem i powoli zaczynają odpadać
Ale… zahaczyłam sobie dresem jak ściągałam i odpadł mi strupek i boję się że coś będzie z tym nie tak bo jednak mam grube te strupy 🫣2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Ciężki okres to chyba dopiero przede mną, bo mam rekrutować ludzi, a to co przychodzi nie nadaje się do niczego. Jestem wręcz zaskoczona, że tyle osób niby poszukuje, a nie dostałam ani jednego porządnego zgłoszenia. W każdym razie póki co hajsem zamknął mi usta, bo wciąż wierzę, że to kwestia miesięcy i też odejdę. Mam dość pracy, ale z drugiej strony kasa nie śmierdzi, wpis w cv jest, a i tak nie zamierzam już tam wracać po urodzeniu dziecka. Musiałam sobie to poukładać i zdecydować co lepsze, bo jednak muszę się przemęczyć żeby dostać więcej pieniędzy. Dziecko to skarbonka😆
U mnie ból piersi po owulacji, jak los jest łaskawy zaczyna się koko 25+ dnia, a jeśli nie to koło 20 już zaczynają się dwutygodniowe męki. Musisz się poobserwować, bo chyba też jest opcja lekkiego napięcia przy owulacji. U mnie to taka masakra, że mam ochotę je uciąć, a zapewne niebawem dostanę okres i tyle z moich planów 😫
U nas jest to samo z rekrutacją 🤦🏼♀️ jakość osób, ich zaangażowanie, wiedza… no dramat. Nie wspominając już o nowym pokoleniu i ich podejściu do pracy, a raczej braku.
Skutek jest taki, że mamy ciągłe rotację bo ciężko jest znaleźć kogoś kto „ogarnie”, ja jestem tu dinozaurem i większość obowiązków spada na mnie chcąc nie chcąc.
Też zamierzam po macierzyńskim nie wracać. Wytrzymamy
Trzymam za Ciebie kciukasy 🥰31 👩🦳
11.2024 💔💔💔 6+2
34 🧔♂️
💊 Fertil man -
Panika wrote:Hejka laski ja z innej beczki
Mam już strupki na tym makijażu permanentnym,9 dni po już jestem i powoli zaczynają odpadać
Ale… zahaczyłam sobie dresem jak ściągałam i odpadł mi strupek i boję się że coś będzie z tym nie tak bo jednak mam grube te strupy 🫣
Spokojnie. To i tak długo Ci schodzą.🤔🤔
Nic Ci nie będzie.. najwyzej mogłaś sobie kilka włosków powyrywać...🫣 -
snieżka wrote:Z żołądkiem u mnie ostatnio trochę lepiej, chociaż mam biegunki, ale lepsze to niż wymioty 😅 Psychicznie czuję się lepiej, bo wcześniej byłam załamana wysoką prolaktyną i brakiem owulacji a teraz mam dużą nadzieję, że owulacja wróci już w tym cyklu.
A jak Ty się czujesz? Cały czas masz mdłości?
Tak. Raz mniejsze raz wieksze..
Ale powoli apetyt rosnie🫣 takze chyba organizm zaakceptował stan w którym jestem bo mniejsze juz mam dolegliwości. Podczytuje was...I dopinguje. 🤞🤞❤️ -
Kokosik wrote:U nas jest to samo z rekrutacją 🤦🏼♀️ jakość osób, ich zaangażowanie, wiedza… no dramat. Nie wspominając już o nowym pokoleniu i ich podejściu do pracy, a raczej braku.
Skutek jest taki, że mamy ciągłe rotację bo ciężko jest znaleźć kogoś kto „ogarnie”, ja jestem tu dinozaurem i większość obowiązków spada na mnie chcąc nie chcąc.
Też zamierzam po macierzyńskim nie wracać. Wytrzymamy
Trzymam za Ciebie kciukasy 🥰
Ja z Ciebie też! Musimy już przetrwać🩷 chce wierzyć, że to kwestia miesięcy!Kokosik lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
-
Luna wrote:Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
A obserwujesz śluz i używasz testów owulacyjnych? To bardzo pomaga
Ciężko powiedzieć czy już pękł, trochę za szybko moim zdaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 19:16
31 👩🦳
11.2024 💔💔💔 6+2
34 🧔♂️
💊 Fertil man -
bellA wrote:Spokojnie. To i tak długo Ci schodzą.🤔🤔
Nic Ci nie będzie.. najwyzej mogłaś sobie kilka włosków powyrywać...🫣
No właśnie powyrywałam włoski, ale dziwne bo niektóre strupki i odpadają mi właśnie z włoskami.
No wiesz że mi się też wydaje że długo?
Ale mam naprawdę grube te strupy
bellA lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Luna wrote:Testów nie używam, a śluzu od wczoraj jest więcej i jest taki rozciągliwy
Na ostatniej wizycie mój pęcherzyk dominujący miał 19mm i owulacja nastąpiła gdzieś po 2 dniach
Naprawdę ciężko powiedzieć jak to u Ciebie, jutro się dowieszLuna lubi tę wiadomość
31 👩🦳
11.2024 💔💔💔 6+2
34 🧔♂️
💊 Fertil man