Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Panika wrote:Hejka laski ja z innej beczki
Mam już strupki na tym makijażu permanentnym,9 dni po już jestem i powoli zaczynają odpadać
Ale… zahaczyłam sobie dresem jak ściągałam i odpadł mi strupek i boję się że coś będzie z tym nie tak bo jednak mam grube te strupy 🫣Panika lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:BellA wlasnie na Ciebie liczyłam 🥹❤️
No właśnie powyrywałam włoski, ale dziwne bo niektóre strupki i odpadają mi właśnie z włoskami.
No wiesz że mi się też wydaje że długo?
Ale mam naprawdę grube te strupy
No to porzadnie Ci zrobila pewnie te brwi skoro tak długo schodzą strupki ,mi tak do kilku dni schodziły .. moze tez to od cery zalezy.. najważniejsze ze sie goi😍
Nic się nie martw🤗 -
Panika tylko nie zrywaj sama strupków bo jaśniejsze plamy zostaną 🤨
Iskierka wielki szacun dla ciebie że się odwazylas odejść nie mając nic nowego 💪👏 ja bym się mega bała 😬
Co do pracy to ja swoją uwielbiam ale fakt jest taki że ciężko kogoś dobrego zatrudnić. Młodym nie chce się pracować, a pracy coraz więcej. Czasami też mam dosyć ale to raczej wynika z ilości pracy i taniej bezsilności i w sumie z jednej strony nie mogę się doczekać ciążowego L4 a z drugiej nie wiem jak wytrzymać bez pracy 🙈🙈2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544 -
Monkai wrote:Panika tylko nie zrywaj sama strupków bo jaśniejsze plamy zostaną 🤨
Iskierka wielki szacun dla ciebie że się odwazylas odejść nie mając nic nowego 💪👏 ja bym się mega bała 😬
Co do pracy to ja swoją uwielbiam ale fakt jest taki że ciężko kogoś dobrego zatrudnić. Młodym nie chce się pracować, a pracy coraz więcej. Czasami też mam dosyć ale to raczej wynika z ilości pracy i taniej bezsilności i w sumie z jednej strony nie mogę się doczekać ciążowego L4 a z drugiej nie wiem jak wytrzymać bez pracy 🙈🙈
Kochana uwierz majac te wszystkie ciążowe dolegliwości ( chociaz nie kazda je ma ) nie bedziesz miala sily ani ochoty do tej pracy chodzic😅😅 ja to w pierwszych tygodniach to całe dnie prawie przesypiałam już bedac na l4. A teraz sprzątam zakupy.. obiad.. dziecko do szkoły drugie do przedszkola potem 2h drzemki i nim sie ogladam juz jest wieczor 😅 -
Monkai wrote:Panika tylko nie zrywaj sama strupków bo jaśniejsze plamy zostaną 🤨
Ja też się bałam 😳 a dzisiaj zadzwonili już z innej że czekają za mną do maja🤣🤣🤣 a po drodze zovaczymy co dalej. Ja już w kwietniu jestem wolna😊🤪Postawiłam wszystko na jedną kartę i wychodzi na to że sama tą pracę wybiorę jeszcze sobie. W poniedziałek kolejna rozmowa. A co najważniejsze tak mi na serduchu dobrze, że czasami naprawdę warto. Długo się zastanawiałam i jedyne czego żałuję to to że tak późno podjęłam decyzję. -
Iskierka nadziei wrote:Monkai wrote:Panika tylko nie zrywaj sama strupków bo jaśniejsze plamy zostaną 🤨
Ja też się bałam 😳 a dzisiaj zadzwonili już z innej że czekają za mną do maja🤣🤣🤣 a po drodze zovaczymy co dalej. Ja już w kwietniu jestem wolna😊🤪Postawiłam wszystko na jedną kartę i wychodzi na to że sama tą pracę wybiorę jeszcze sobie. W poniedziałek kolejna rozmowa. A co najważniejsze tak mi na serduchu dobrze, że czasami naprawdę warto. Długo się zastanawiałam i jedyne czego żałuję to to że tak późno podjęłam decyzję.
Czasem lepiej zrobić krok do tyłu, żeby potem dwa do przodu ♥️
Życzę powodzenia w nowej pracy, a nawet jeśli w ferworze dobrego nastawienia by się udało na okresie wypowiedzenia zobaczyć dwie krechy, to zawsze wypowiedzenie można cofnąć 😁Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:Witamy ponownie, ja ostatnio też się nie udzielam ale cały czas czytam wątki. Aktualnie czekam za 🐒 już 4 dzień bardzo boli mnie momentami brzuch i bałam się że dostanę za wcześnie bo dzisiaj mam dopiero 25dc ale narazie nie przyszła. Ale samopoczucie u mnie bardzo dobre bo nie mam nadziei w tym miesiącu żadnych i głowa mi się uspokoiła 😁 Teraz też skupiam się na poszukiwaniu pracy bo złożyłam wypowiedzenie w aktualnej i z serca spadł mi ogromny ciężar 😁😁😁 praca stała się dla mnie uciążliwa po dekadzie która tam spędziłam. Także teraz będzie trzeba uważać przy ❤️ do czasu znalezienia nowej pracy. Uważam że to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić. Mija rok od czasu starań także jak teraz trochę poczekamy nic się nie stanie😊
Gratuluję odważnej decyzji! Nie ma co zwlekać z takimi, szkoda życia, nerwów, a przecież praca może przynosić dużo satysfakcji.
Ja co prawda nie rekrutuję nowych pracowników, ale ich wdrażam. Mam nową koleżankę od kwietnia, dziewczyna starsza ode mnie, z kierunkowym wykształceniem, a mam wrażenie, że do teraz nie łączy kropek, przez to bardziej skomplikowane sprawy nadal trafiają do mnie. Za chwilę przyjdzie kolejna, która ma mi zabrać najbanalniejsze sprawy, ale boję się, że też nie będzie zbyt bystra. Najbardziej mnie przeraża, że absolwenci studiów wyższych piszą w listach motywacyjnych nazwę uczelni z małej litery. A aplikują na stanowisko w administracji publicznej 🙄👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Szczypka wrote:Czasem lepiej zrobić krok do tyłu, żeby potem dwa do przodu ♥️
Życzę powodzenia w nowej pracy, a nawet jeśli w ferworze dobrego nastawienia by się udało na okresie wypowiedzenia zobaczyć dwie krechy, to zawsze wypowiedzenie można cofnąć 😁 -
Luna wrote:Mam makijaż permanentny brwi i powiek od jakiś 8 lat i też nie raz zahaczyłam i odpadły mi strupki, nic się nie dzieje, wszystko będzie ok 😊
Wiesz Luna, ja dopiero pierwszy raz mam i wiecie schizuje trochę 🫣 strupki były prawie czarne, a pod spodem lekko różowe skórka. Matko ile to nerwów człowieka kosztuje 🫣Luna lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Wiesz Luna, ja dopiero pierwszy raz mam i wiecie schizuje trochę 🫣 strupki były prawie czarne, a pod spodem lekko różowe skórka. Matko ile to nerwów człowieka kosztuje 🫣
Skórka jest zaczerwieniona.. pigment musi się przyjąć.. nie będzie już takiego ciemnego efektu jak zejdą ale na spokojnie to Ci dopigmentuje babeczka🤗 i się nie martw. 🫢
Ja mam brwi prenamentne a mimo tego i tak jeszcze troszke musze po swojemu domalowac😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 12:21
Luna lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Ciężki okres to chyba dopiero przede mną, bo mam rekrutować ludzi, a to co przychodzi nie nadaje się do niczego. Jestem wręcz zaskoczona, że tyle osób niby poszukuje, a nie dostałam ani jednego porządnego zgłoszenia. W każdym razie póki co hajsem zamknął mi usta, bo wciąż wierzę, że to kwestia miesięcy i też odejdę. Mam dość pracy, ale z drugiej strony kasa nie śmierdzi, wpis w cv jest, a i tak nie zamierzam już tam wracać po urodzeniu dziecka. Musiałam sobie to poukładać i zdecydować co lepsze, bo jednak muszę się przemęczyć żeby dostać więcej pieniędzy. Dziecko to skarbonka😆
U mnie ból piersi po owulacji, jak los jest łaskawy zaczyna się koko 25+ dnia, a jeśli nie to koło 20 już zaczynają się dwutygodniowe męki. Musisz się poobserwować, bo chyba też jest opcja lekkiego napięcia przy owulacji. U mnie to taka masakra, że mam ochotę je uciąć, a zapewne niebawem dostanę okres i tyle z moich planów 😫
To trzymam kciuki, żeby już niedługo mogło wpaść l4 ciążowe
Właśnie pierwszy raz tak szybko zaczęły boleć mnie piersi. Trochę się boję, że znów okres przyjdzie o 2 tygodnie za wcześnie. Chociaż prolaktyna się unormowałaTesty owulacyjne cały czas wychodzą bez drugiej kreski, a temperatura mi spadła
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
-
Panika wrote:Wiesz Luna, ja dopiero pierwszy raz mam i wiecie schizuje trochę 🫣 strupki były prawie czarne, a pod spodem lekko różowe skórka. Matko ile to nerwów człowieka kosztuje 🫣
Świetnie Cię rozumiem jak zrobiłam pierwszy raz i strupki odpadały, miałam łaciate brwi i byłam pewna, że pigment się nie przyjął. Na szczęście pięknie się wygoiły 😊 -
Byłam dzisiaj na drugim monitoringu. W środę endometrium 9mm i pęcherzyk 16mm, a dzisiaj endometrium 12mm i pęcherzyk tylko 18mm. Ginekolog powiedziała, że słaby przyrost ale zobaczymy na kolejnym monitoringu we wtorek bo już widziała przypadki słabego wzrostu pęcherzyka, a nagle wyskakiwał w górę i pękał. Przeważanie właśnie w 18dc, który teraz wypada na wtorek bolą mnie jajniki. Może jeszcze cykl nie jest stracony.. Mam taką nadzieję 😅
-
Luna wrote:Byłam dzisiaj na drugim monitoringu. W środę endometrium 9mm i pęcherzyk 16mm, a dzisiaj endometrium 12mm i pęcherzyk tylko 18mm. Ginekolog powiedziała, że słaby przyrost ale zobaczymy na kolejnym monitoringu we wtorek bo już widziała przypadki słabego wzrostu pęcherzyka, a nagle wyskakiwał w górę i pękał. Przeważanie właśnie w 18dc, który teraz wypada na wtorek bolą mnie jajniki. Może jeszcze cykl nie jest stracony.. Mam taką nadzieję 😅
Pewnie, że nie jest stracony! Jeszcze wszystko może się wydarzyć 😄Luna lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
-
snieżka wrote:To trzymam kciuki, żeby już niedługo mogło wpaść l4 ciążowe
Właśnie pierwszy raz tak szybko zaczęły boleć mnie piersi. Trochę się boję, że znów okres przyjdzie o 2 tygodnie za wcześnie. Chociaż prolaktyna się unormowałaTesty owulacyjne cały czas wychodzą bez drugiej kreski, a temperatura mi spadła
Który mas dzień cyklu? Jeśli testy wychodzą negatywne to może faktycznie jeszcze wszystko przed Tobą w tym miesiącu?
Od kiedy mierzysz temperaturę? Znam ten ból, bo też mam tak długie cykle i ile trzeba się oczekac na ten koniec cyklu 😩😄 -
Oczekujaca wrote:Który mas dzień cyklu? Jeśli testy wychodzą negatywne to może faktycznie jeszcze wszystko przed Tobą w tym miesiącu?
Od kiedy mierzysz temperaturę? Znam ten ból, bo też mam tak długie cykle i ile trzeba się oczekac na ten koniec cyklu 😩😄
Mam 17 dc i temperaturę mierzę od 10 dc, 13 delikatnie wzrosła, ale dzisiaj sporo spadła. Będę jeszcze się obserwować i robić testy i zobaczę co to będzie. Za niecały tydzień idę do ginekologa, to może uda się zobaczyć czy urósł pęcherzyk albo czy jest po owulacji.👩🏻 29 👦🏻 33
-
Miłej niedzieli dziewczyny
Jakie macie plany na dzisiaj? Jak Wasze samopoczucie?
Monkai lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
-
snieżka wrote:Miłej niedzieli dziewczyny
mam też tak stresujący czas w życiu od paru miesięcy, że średnio sobie radzę z sytuacją, a nie ma możliwości żeby cokolwiek się zmieniło 😫
Przepraszam za moje wynurzenia, ale mój mąż uważa, że się nakręcam i przesadzam, a ja wiem, że zrozumie mnie tylko baba w takiej samej sytuacji 😓
Miłego dnia dla Was! Przesyłam słoneczko ☀️ -
snieżka wrote:Miłej niedzieli dziewczyny
Weekend spędzamy u moich rodziców, więc czeka mnie popołudniu powrót do domu. Wczoraj i dziś wyszły mi pozytywne testy owu, więc i starania pełną parą.😅snieżka, Monkai lubią tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Hejo! Właśnie ogarnęłam dom, bo to co się w nim działo po naszym ostatnim maratonie w pracy to głowa mała😆 póki co zaległam, ale mam dziś słabszy dzień. Zaczyna mnie boleć brzuch, zbliża się termin miesiączki i już wiem, że raczej nic z tego nie będzie, bo oczywiście nie wytrzymałam i rano zrobiłam test. Zaczynam się martwić, ze nigdy nie wyjdzie
mam też tak stresujący czas w życiu od paru miesięcy, że średnio sobie radzę z sytuacją, a nie ma możliwości żeby cokolwiek się zmieniło 😫
Przepraszam za moje wynurzenia, ale mój mąż uważa, że się nakręcam i przesadzam, a ja wiem, że zrozumie mnie tylko baba w takiej samej sytuacji 😓
Miłego dnia dla Was! Przesyłam słoneczko ☀️
Najgorzej jest jak jest dużo stresorów z różnych obszarów życia i jak to się wszystko kumulujeTulę mocno
Pozwól sobie na trudne emocje, bo jak będą zauważone to szybciej znikną. Masz jakieś sposoby, które pomagają Ci rozładować napięcie emocjonalne? Coś co pozwala Ci uwolnić emocje i poczuć się lepiej? Mi czasem pomaga jak lokalizuję trudną emocję w ciele i podążam za impulsem z ciała, np. jak czułam przerażenie i zlokalizowałam je w przełyku (czułam mdłości) to zaczęłam wydawać z siebie dźwięk, przechodząc powoli do krzyku i później czułam, że to przerażenie maleje jak je uwalniałam. Jak czuję smutek to zazwyczaj lokalizuję go w klatce piersiowej i przykładam wtedy dłoń do klatki, zamykam oczy, spokojnie oddycham skupiając się na tym oddechu. Pomocne są dla mnie też medytacje kierowane i joga.
I nie przesadzasz, masz prawo czuć to co czujeszA czasami trudno jest nam się nie nakręcać, zwłaszcza jak bardzo nam na czymś zależy. Trzymaj się kochana i nie trać nadziei, bo póki nie ma miesiączki jest jeszcze szansa, że ten cykl będzie szczęśliwy
👩🏻 29 👦🏻 33