Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Takatam wrote:Dziewczyny
Powiedzcie proszę jak wychodzi wam test owulacyjny pozytywny to od razu bierzecie się za robotę czy lepiej na drugi dzień?
Jeżeli mamy ochotę na seks i dobrze się czujemy, to tak, od razu.
Mam w sobie wewnętrzny bunt przed zbliżeniami pod dyktando jakichś pasków, które się potrafią beznadziejnie wybarwiać i wprowadzać w błąd.👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
HSG - V 2025
Invicta Bydgoszcz - 9.04.25
Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
Oczekujaca wrote:Mnie tez dobija i zniechęca to współżycie pod objawy i paski…
Mam załamke dzisiaj, bo prawowicie przyszedł okres i mam wrażenie, że to się nigdy nie skończy…..😓
Ja nadal czekam na @ ale nie ma co się łudzić.
Dobrze Cię rozumiem 😔🫂💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01 biopsja kontrolna endo
10.02 wyniki OK 🌟
🔜27.05 drożność -
Oczekujaca wrote:Mnie tez dobija i zniechęca to współżycie pod objawy i paski…
Mam załamke dzisiaj, bo prawowicie przyszedł okres i mam wrażenie, że to się nigdy nie skończy…..😓
Tulę za 🐒 💜 Oby szybko się skończyła i już więcej nie wracała w najbliższym czasie!👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
U mnie w końcu wzrosła temperatura i zaczęła pojawiać się druga kreska na testach owulacyjnych, na razie jest dosyć jasna, ale bałam się że już nic się nie pojawi, bo piersi bolały mnie już jakiś czas temu.. Teraz mam dużą nadzieję, że wróci mi w tym cyklu owulacja 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 18:34
👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Powiem Wam Dziewczyny, ze mam trochę dość. Strasznie szybko się zniechęcam i mam wrażenie sama dobijam, ale nie potrafię dziś opanować smutku. Mam dziś klasyczny ból dupy😅 wszyscy naokoło w ciąży, a ja jestem na najlepszym etapie życie póki co, moje dziecię miałoby wszystko, jestem mentalnie gotowa i nic. Nic nie wygląda tak jak sobie wymyśliłam 😓
Monnie lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:U mnie w końcu wzrosła temperatura i zaczęła pojawiać się druga kreska na testach owulacyjnych, na razie jest dosyć jasna, ale bałam się że już nic się nie pojawi, bo piersi bolały mnie już jakiś czas temu.. Teraz mam dużą nadzieję, że wróci mi w tym cyklu owulacja 🥺
-
Oczekujaca wrote:Powiem Wam Dziewczyny, ze mam trochę dość. Strasznie szybko się zniechęcam i mam wrażenie sama dobijam, ale nie potrafię dziś opanować smutku. Mam dziś klasyczny ból dupy😅 wszyscy naokoło w ciąży, a ja jestem na najlepszym etapie życie póki co, moje dziecię miałoby wszystko, jestem mentalnie gotowa i nic. Nic nie wygląda tak jak sobie wymyśliłam 😓
Wiem, że to nie pomoże, ale u mnie właśnie też się pewnie okres rozpoczyna i tak samo mam jak Ty samopoczuciejestem już po dwóch stratach i w końcu staramy się o kolejna ciąże, a już znowu pod górkę
wszyscy dokoła w ciąży, super łatwej, przebiegającej książkowo… odechciewa się wszystkiego. Znowu starania, znowu czekanie na owulację, objawy, okres…
Oczekujaca lubi tę wiadomość
-
Agaa049 wrote:Wiem, że to nie pomoże, ale u mnie właśnie też się pewnie okres rozpoczyna i tak samo mam jak Ty samopoczucie
jestem już po dwóch stratach i w końcu staramy się o kolejna ciąże, a już znowu pod górkę
wszyscy dokoła w ciąży, super łatwej, przebiegającej książkowo… odechciewa się wszystkiego. Znowu starania, znowu czekanie na owulację, objawy, okres…
serdecznie Ci współczuję, bo sama niestety już wiem jak to doświadczyć straty. Co gorsze chyba nie jest prościej zajść potem w ciążę. Mam wrażenie, że utknęłam w jednym miejscu życia i nie mogę się ruszyć dalej, a tak bardzo bym chciała.
Jak się czujesz w tym wszystkim? Jak długo się staracie w sumie? Przytulam 🤗 -
Oczekujaca wrote:Bardzo mi przykro
serdecznie Ci współczuję, bo sama niestety już wiem jak to doświadczyć straty. Co gorsze chyba nie jest prościej zajść potem w ciążę. Mam wrażenie, że utknęłam w jednym miejscu życia i nie mogę się ruszyć dalej, a tak bardzo bym chciała.
Jak się czujesz w tym wszystkim? Jak długo się staracie w sumie? Przytulam 🤗
Ciężko jestzaczęliśmy starania od 2023. Pierwsza ciąża prawie po roku, druga „udało sie” zajść w 3 cyklu starań, teraz pierwszy cykl dopiero, ale przypominają się wszystkie poprzednie miesiące, w których się nie udawało. Ogólnie boję się być w ciąży przez te straty, ale jednak jeśli nie jestem to jest mega smutno i przykro.
-
Agaa049 wrote:Ciężko jest
zaczęliśmy starania od 2023. Pierwsza ciąża prawie po roku, druga „udało sie” zajść w 3 cyklu starań, teraz pierwszy cykl dopiero, ale przypominają się wszystkie poprzednie miesiące, w których się nie udawało. Ogólnie boję się być w ciąży przez te straty, ale jednak jeśli nie jestem to jest mega smutno i przykro.
Życzę Ci z całego serca aby kolejne cykle dały Ci szczęście 😘Agaa049 lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Bardzo mi przykro😓 wiem o jakim strachu mówisz, sama już nie jestem pewna co gorsze czy dwie kreski czy kolejny okres. Znalazłaś przyczynę poronień?
Życzę Ci z całego serca aby kolejne cykle dały Ci szczęście 😘
Dokładnie tak jak mówisz, nie wiadomo co gorsze
W drugiej ciąży miałam niski progesteron, ale też ogólnie wyszły mi problemy immunologiczne. Od tej ciąży mam wdrożyć leki.
Ja również życzę nam wszystkim, aby w końcu w tym roku w jak najszybszym czasie uśmiechnęło się do Nas szczęście 🥰 -
Agaa049 wrote:Dokładnie tak jak mówisz, nie wiadomo co gorsze
W drugiej ciąży miałam niski progesteron, ale też ogólnie wyszły mi problemy immunologiczne. Od tej ciąży mam wdrożyć leki.
Ja również życzę nam wszystkim, aby w końcu w tym roku w jak najszybszym czasie uśmiechnęło się do Nas szczęście 🥰
Dziś dajmy sobie czas i przestrzeń na smutek, jutro będzie nowy dzień🥰 -
Agaa049 wrote:A u Ciebie wyszła jakaś przyczyna po stracie? Dawno to było?
-
Oczekujaca wrote:W sumie to nie wiem, loteria. Zrobiłam badania na mutacje i faktycznie mam PAI. W czerwcu było po wszystkim, mieliśmy przerwę i od października działamy. Niby cztery miesiące, a ja już się podłamuje
To dobrze, że w sumie coś tam wyszło, wiadomo co robić przy kolejnej ciąży, aby utrzymać i nie przechodzić przez to wszystko raz jeszcze.
Niestety każdy miesiąc dla nas staraczek jest ciężkiale w końcu musi się udać! 🥰 oby tylko jak najszybciej
-
Agaa049 wrote:To dobrze, że w sumie coś tam wyszło, wiadomo co robić przy kolejnej ciąży, aby utrzymać i nie przechodzić przez to wszystko raz jeszcze.
Niestety każdy miesiąc dla nas staraczek jest ciężkiale w końcu musi się udać! 🥰 oby tylko jak najszybciej
Monnie lubi tę wiadomość
-
Tindaya wrote:Ja nadal czekam na @ ale nie ma co się łudzić.
Dobrze Cię rozumiem 😔🫂
Ja wróciłam wczoraj z urlopu, nie zaglądałam na forum 2tyg więc nie jestem na bieżąco 😏 Także witam się ponownie 🌷
Za 2 dni mam histeroskopie, przed urlopem się nie staraliśmy żeby na spokojnie ją zrobić i na urlopie się nie martwić i nie ograniczać z niczym.
Za tydzień owulacja i chce się starać naturalnie o ile po histero wszystko będzie ok. A za 2 tyg zrobić badanie progesteronu i estradiolu 7dpo, niestety ostatnio wyniki były słabiutkie (prog
W marcu planujemy ruszyć z IUI , chyba że wyników biopsji jeszcze nie będzie albo jeszcze damy sobie miesiąc szansy natural, ale też kurcze ile mozna przedłużać 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 11:01
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Oczekujaca wrote:Podziwiam Cię za upór, że mierzysz i robisz paski. Mam wrażenie, że ja bym się tylko bardziej nakręcała. Zresztą robiąc czy nie robiąc pasków i tak mam wrażenie, że nic to nie zmienia.
Ja mam ogromną potrzebę sprawowania kontroli i staram się jak bardziej panować nad sytuacją, co wiem że nie jest zdrowe, ale inaczej zarzucałabym sobie, że nie zrobiłam czegoś co mogłabym zrobić.
Dzisiaj rano wyszedł mi pik, ale nie ogarniam tych testów owulacyjnych, bo jeszcze wczoraj wieczorem była ledwo widoczna kreska na teście a dzisiaj juz taka mocna 🤔 Zobaczcie same jak to wygląda, bo trochę się dziwię, że stopniowo ta kreska nie stawała się mocniejsza. Macie też tak czasem?
Testy mam z domowego laboratorium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:36
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Ja mam ogromną potrzebę sprawowania kontroli i staram się jak bardziej panować nad sytuacją, co wiem że nie jest zdrowe, ale inaczej zarzucałabym sobie, że nie zrobiłam czegoś co mogłabym zrobić.
Dzisiaj rano wyszedł mi pik, ale nie ogarniam tych testów owulacyjnych, bo jeszcze wczoraj wieczorem była ledwo widoczna kreska na teście a dzisiaj juz taka mocna 🤔 Zobaczcie same jak to wygląda, bo trochę się dziwię, że stopniowo ta kreska nie stawała się mocniejsza. Macie też tak czasem?
Testy mam z domowego laboratorium.
snieżka lubi tę wiadomość