X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Znajoma

Wysłany: 12 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ciężkie jest chyba czekanie na okres lub jego brak, czyli koło tych dwóch tygodni 😂 tyle nas tutaj, że wiem doskonale, że to nie tylko ja się męczę, ale kwintesencją była moja klientka w ciąży, która była zła, że już widać brzuch. Miałam ochotę jej coś odpowiedzieć, bo to był dzień, w którym dostałam kolejny raz okres.
    Niektórzy niestety nie zdają sobie sprawy z tego co mówią, a sprawi to ból :( teraz okres minie i znowu do dzieła! 😀

Monnie lubi tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Też mam problem z tym, że muszę mieć poczucie kontroli, ale z drugiej strony kiedy cały czas się starasz i nakręcasz to nie działa dobrze i wytwarza nieco niepotrzebne napięcie, że dziś, że wyszedł test(który jak wiemy może wyjść, a nie być nic w związku z tym). U mnie ona się powoli pogłębia, Ty teoretycznie masz pik jasny jak słońce 😛 życzę owocnych starań! 🤪

Tak, to prawda, że to powoduje duże niepotrzebne napięcie, ale to wszystko jest silniejsze ode mnie 😅 Staram się nad tym pracować, ale jest to szczególnie trudne w sferze starań, gdy pragnienie dziecka jest tak ogromne 😩

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Niektórzy niestety nie zdają sobie sprawy z tego co mówią, a sprawi to ból :( teraz okres minie i znowu do dzieła! 😀
    Taaaak, czekam aż minie okres i będę żyć nową nadzieją ;)

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Tak, to prawda, że to powoduje duże niepotrzebne napięcie, ale to wszystko jest silniejsze ode mnie 😅 Staram się nad tym pracować, ale jest to szczególnie trudne w sferze starań, gdy pragnienie dziecka jest tak ogromne 😩
    Rozumiem, aczkolwiek nadal uważam, że sama sobie robisz krzywdę 😉 też bardzo chciałabym być w ciąży, wierzę, że w końcu się to wydarzy, ale chyba w tym cyklu porzucę paski owulacyjne, bo ostatnio wzbudziły we mnie niepotrzebne ciśnienie. Taktyka mojego męża - nie spinać się z niczym 🤣

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Rozumiem, aczkolwiek nadal uważam, że sama sobie robisz krzywdę 😉 też bardzo chciałabym być w ciąży, wierzę, że w końcu się to wydarzy, ale chyba w tym cyklu porzucę paski owulacyjne, bo ostatnio wzbudziły we mnie niepotrzebne ciśnienie. Taktyka mojego męża - nie spinać się z niczym 🤣

Wiem, że niewiedza byłaby dla mnie jeszcze gorsza. Bez tych testów nie wiedziałabym w ogóle kiedy mogę spodziewać się owulacji, może z czasem łatwiej będzie mi to wyłapać bez testów, ale narazie jest ciężko, bo już jakiś czas temu, w tym cyklu miałam objawy takie jak śluz wyglądający jak płodny i ból piersi, a testy wychodziły białe :/

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
  • Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia-91 wrote:
    Hej . Ja już jestem po wizycie w klinice . Dostałam leki na stymulację tj. Gonapeptyl i Gonal F. Zrobili mi też wymaz z szyjki tzw posiew , jeśli nie wyjdą żadne bakterie to od 2 dc zaczynam się kłuć 🫣 myślę że jakoś z początkiem Marca ☺️

Ja już po wymazach, od dziś do 18 mam brać primolut, od 2 dc zaczynam się kłuć - menopur i bomfola to tak myślę 24-26.02 wyjdzie 🥰

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, ze mam trochę dość. Strasznie szybko się zniechęcam i mam wrażenie sama dobijam, ale nie potrafię dziś opanować smutku. Mam dziś klasyczny ból dupy😅 wszyscy naokoło w ciąży, a ja jestem na najlepszym etapie życie póki co, moje dziecię miałoby wszystko, jestem mentalnie gotowa i nic. Nic nie wygląda tak jak sobie wymyśliłam 😓

Też mam czasem takie doły, wszystkie koleżanki dzieciątek a ja czekam i czekam, jeszcze mam nadzieję że wyczekam. Dobrze że chociaż rodzina i znajomi przestali zadawać pytania... Tulę mocno 🫂

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Marysia-91 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Ja już po wymazach, od dziś do 18 mam brać primolut, od 2 dc zaczynam się kłuć - menopur i bomfola to tak myślę 24-26.02 wyjdzie 🥰

Oo to bedziesz trochę wczeniej ode mnie 😁
    A przy wcześniejszym IVF też miałaś te same lekko do stymulacji ? Zastanawiam się czym one się różnią ja dostałam Gonapeptyl i Gonal F
    Daj znać jak już zaczniesz się kłuć 😁

• Nefretam Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dostałam okres, myślicie że lepiej badania (estrogen, LH , FSH itd) zrobić jutro czy w poniedziałek?

Edit: teraz doczytał że lab jest też czynny w sobotę, to chyba byłoby najlepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 14:10

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

TSH 3,5 ->Letrox 25mg
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Dziewczyny, właśnie dostałam okres, myślicie że lepiej badania (estrogen, LH , FSH itd) zrobić jutro czy w poniedziałek?

Edit: teraz doczytał że lab jest też czynny w sobotę, to chyba byłoby najlepiej?

Można robić od 2dc, ja tak robiłam, ale podobno w 3 dc najlepiej jest zrobić :)

Nefretam lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• 🐻 Nowa

Wysłany: 13 lutego, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 34dc (utrzymujące się bóle piersi, skurcze podbrzusza, ból jajników), czekam na okresem, aby rozpocząć już nowy cykl. Testy negatywne, chociaż miałam nadzieję, że dłuższy cykl właśnie zwiastuję, że się udało.
    Czy jako bardziej doświadczone w temacie starań, polecicie mi jakie badania zrobić już teraz? Przede mną 4 miesiąc starań, nie chcę czekać tak jak radzą do roku, aby zacząć badania czy wszystko w porządku.
    Od czego zacząć?
    Z góry dziękuję.

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐻 wrote:
    U mnie dziś 34dc (utrzymujące się bóle piersi, skurcze podbrzusza, ból jajników), czekam na okresem, aby rozpocząć już nowy cykl. Testy negatywne, chociaż miałam nadzieję, że dłuższy cykl właśnie zwiastuję, że się udało.
    Czy jako bardziej doświadczone w temacie starań, polecicie mi jakie badania zrobić już teraz? Przede mną 4 miesiąc starań, nie chcę czekać tak jak radzą do roku, aby zacząć badania czy wszystko w porządku.
    Od czego zacząć?
    Z góry dziękuję.
    Na wątkach miesięcznych jest fajna rozpiska na 1 stronie.

Monnie, 🐻 lubią tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • demka Nowa

Wysłany: 13 lutego, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jeśli starasz się już od 4 miesięcy i czujesz, że warto sprawdzić, jak wygląda sytuacja, dobrym punktem wyjścia będą badania hormonów: FSH, LH, estradiol, progesteron, prolaktyna, a także AMH (rezerwa jajnikowa).

• Nefretam Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demka wrote:
    Cześć! Jeśli starasz się już od 4 miesięcy i czujesz, że warto sprawdzić, jak wygląda sytuacja, dobrym punktem wyjścia będą badania hormonów: FSH, LH, estradiol, progesteron, prolaktyna, a także AMH (rezerwa jajnikowa).

Ja bym dodała pakiet tarczycowy, Wit D, B12, homocysteine, fosfataza alkaliczną, glukozę, insulinę

🐻 lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

TSH 3,5 ->Letrox 25mg
  • Nefretam Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Można robić od 2dc, ja tak robiłam, ale podobno w 3 dc najlepiej jest zrobić :)

Dzięki.

Właśnie znalazłam przedział 1-3, 2-5, 3-5 i nie wiem czy to może dawać jakieś roznice

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

TSH 3,5 ->Letrox 25mg
  • Agaa049 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Ja bym dodała pakiet tarczycowy, Wit D, B12, homocysteine, fosfataza alkaliczną, glukozę, insulinę

Ja bym też poleciła zbadać partnera seminogram oraz fragmentację DNA

🐻, Monkai lubią tę wiadomość

• Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia-91 wrote:
    Oo to bedziesz trochę wczeniej ode mnie 😁
    A przy wcześniejszym IVF też miałaś te same lekko do stymulacji ? Zastanawiam się czym one się różnią ja dostałam Gonapeptyl i Gonal F
    Daj znać jak już zaczniesz się kłuć 😁

Menopur miałam na pewno, ale bomfoli nie, wcześniej był chyba gonal, ale to było tyle lat temu że juz moge nie pamiętaC. Bedę raportować i poproszę o kciuki :)

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:

no i bym dodała seminogram u małża

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Marysia-91 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Menopur miałam na pewno, ale bomfoli nie, wcześniej był chyba gonal, ale to było tyle lat temu że juz moge nie pamiętaC. Bedę raportować i poproszę o kciuki :)
    Trzymam mocno mocno kciuki ✊✊😁

Monkai lubi tę wiadomość

• Monnie Koleżanka

Wysłany: 14 lutego, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl z mierzeniem temperatury dobiega u mnie końca. Jutro @, wczoraj brązowy śluz, a dzisiaj z rana tempka zleciała na pysk do 36,6, a głowa mnie tak boli, że zaraz zwymiotuję.

Szkoda, bo wyglądało to wręcz książkowo w porównaniu z innymi wykresami.

We wtorek jadę zrobic hormony i zapisać się na HSG.

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml

HSG - 27.03.25
    Invicta Bydgoszcz - 6.04.25

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ