Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope❤️ ty się kochaj kiedy chcesz dziewczyno! Czerp z tego przyjemność bo jak zajdziesz w ciążę i będziesz miała wielki brzusio to może nie być takich ekscesów 😜
Śniezka extra! A ja się martwię moja prolaktyna 24,5 😆
snieżka, Monnie lubią tę wiadomość
Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
snieżka wrote:Dziewczyny, nie wierzę w to co widzę. Wynik prolaktyny poprawił mi się w ciągu kilku dni :o ze 125,9 ng/ml spadło na 13,53! Za to po obciążeniu jest wynik 394,62 ng/ml i to potwierdza, że miałam wysoką prolaktynę przez leki. Po obciążeniu wynik powinien wzrosnąć maksymalnie 6 razy a mi urósł 29 razy. Lek, którym byłam obciążana brałam od czasu do czasu na wymioty + przez tydzień codziennie lek, który również mocno podnosi prolaktynę. Jejku, kamień spadł mi z serca, może owulacja mi wróci skoro prolaktyna spadła jak nie biorę tych leków.
W dodatku kortyzol wyszedł na 6,9 ug/dl przy normie do 19,4, a myślałam że będzie więcej, więc jestem pozytywnie zaskoczona 😯
Super wieści 👏👏snieżka lubi tę wiadomość
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01 biopsja kontrolna endo
10.02 wyniki OK 🌟
🔜27.05 drożność -
snieżka wrote:Ja zaczęłam się zastanawiać czy moje problemy z żołądkiem nie są jednak związane z moją psychiką
Od dwóch dni mam straszne stany lękowe i dołączyły do nich wymioty i biegunka.. Nie wiem już co robić, bo chodzę na terapie, biorę leki, sama w domu robię ćwiczenia relaksacyjne, jogę, medytuję, czytam mnósto książek o radzeniu sobie z emocjami, a i tak pojawia się straszny lęk i załamanie
Zaczynam bać się chodzić do pracy, nie wiem dlaczego. To jest tak irracjonalny lęk, że nie wiem co z nim zrobić
Dzisiaj jeszcze będę miała wyniki badania na prolaktynę po obciążeniu i boję się, że to mnie jeszcze bardziej dobije. Będę miała też wynik badania na kortyzol i tutaj jestem ciekawa co wyjdzie.
Chodzisz na terapię, ale do psychologa czy na psychoterapię? Bo to w sumie też ma znaczenie.
Psychika ma ogromny wpływ na nasz organizm, nawet sobie nie zdajemy z tego sprawy, moja ciotka przebadana od góry do dołu po x razy i uwierz…nic kompletnie nic jej nie jest, a ma takie boleści żołądkowe, że funkcjonować nie może.
Lista badań już jej się skończyła do zrobienia
I to jest tak od naprawdę nastu lat, ale nie chcę przyjąć do wiadomości tego, że może to być jakieś zaburzenie na tle psychicznym.
Jak masz lęki to masz nerwice, a to jest prze franca.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Chodzisz na terapię, ale do psychologa czy na psychoterapię? Bo to w sumie też ma znaczenie.
Psychika ma ogromny wpływ na nasz organizm, nawet sobie nie zdajemy z tego sprawy, moja ciotka przebadana od góry do dołu po x razy i uwierz…nic kompletnie nic jej nie jest, a ma takie boleści żołądkowe, że funkcjonować nie może.
Lista badań już jej się skończyła do zrobienia
I to jest tak od naprawdę nastu lat, ale nie chcę przyjąć do wiadomości tego, że może to być jakieś zaburzenie na tle psychicznym.
Jak masz lęki to masz nerwice, a to jest prze franca.
Do psychoterapeuty chodzę na psychoterapię. Już w sumie 7 lat to trwa z krótką przerwą. Zmieniałam też w tym czasie nurty i psychoterapeutów 3 razy. I tak naprawdę 2 razy usłyszałam już od terapeutów, że jestem gotowa zakończyć terapię, że już wszystko przepracowałam. Ale wychodzi tak, że jak znajdę się w jakiejś nowej i trudnej sytuacji to wszystko wraca i zaczyna się od nowaWięc właściwie nie przepracowałam wszystkiego i wiem, że jest tego dużo, bo w dzieciństwie przeżyłam wiele traum, co strasznie wpływa na moje życie
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Monnie wrote:Trochę nie rozumiem, o co pytasz - zostaliście zakwalifikowani przez lekarza do programu in vitro, tak? Co byś chciała jeszcze badać?
Imho chyba dobrze, że już was nie badają i nie naciągają na hajs, tylko masz stymulację i lecicie z tematem.. -
Monkai wrote:Kochana u mnie też były dobre wyniki, dopiero immunolog się przyczepił i nie powinnam jeść glutenu ... Ale dalej nic i ciąży brak.
Idźcie do kliniki, spróbujcie invitro i drążcie temat.
Za kilka dni mam wizytę i mam zacząć stymulację, czy jeszcze jakieś badania przed transferem będę miała ?
Jak ty się czułaś po stymulacji i zabiegu ? Kiedy kolejny zabieg ?
Życzę sobie oraz Tobie aby się w końcu udało 😘Cari09, Monkai lubią tę wiadomość
. -
Monkai wrote:Tak, od następnego cyklu zaczynamy stymulację. Teraz czas mam na wszystkie badania, wynik amh mnie trochę załamał, kilka lat temu chciałam zamrozić jajeczka to lekarz powiedział że nie ma potrzeby a teraz takie niskie 😔
Zaczęłam unikać znowu glutenu, jestem na niskich węglach ale jutro mam zamiar zjeść dużo sushi 🍣🤩
To możemy jesteśmy na tym samym etapie bo ja też od następnego cyklu zaczynam 😁. Daj znać jak już zaczniesz stymulację☺️ Ja też myślę żeby przejść na jakąś zdrowszą dietę ,ale tylko nie sushi bo nie lubię surowej ryby 🤣Monkai lubi tę wiadomość
. -
Marysia-91 wrote:Za kilka dni mam wizytę i mam zacząć stymulację, czy jeszcze jakieś badania przed transferem będę miała ?
Witam! Czy robiłaś badania tarczycę? TSH, fT4, fT3, przeciwciała? Tarczyca ma duży wpływ na organizm, płodność👩🏻35 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Letrox 112,5 - TSH 0,313 ❌ 20.03.25
Letrox 100 - TSH❓
Prolaktyna 8,67 ✅ -
Irynka wrote:Witam! Czy robiłaś badania tarczycę? TSH, fT4, fT3, przeciwciała? Tarczyca ma duży wpływ na organizm, płodność
Progesteron
Prolaktynę
Androstendion
Testosteron
Estradiol
FSH
LG
AMH
USG -Badanie cyklów owulacyjnych
Laparoskopia
Irynka lubi tę wiadomość
. -
Marysia-91 wrote:Miałam takie badania
Progesteron
Prolaktynę
Androstendion
Testosteron
Estradiol
FSH
LG
AMH
USG -Badanie cyklów owulacyjnych
Laparoskopia
Faktycznie, nie miałaś trójki tarczycowej, co trochę dziwi. Sprawdź TSH, ft3, ft4.Irynka lubi tę wiadomość
👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
HSG - V 2025
Invicta Bydgoszcz - 9.04.25
Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
snieżka wrote:Do psychoterapeuty chodzę na psychoterapię. Już w sumie 7 lat to trwa z krótką przerwą. Zmieniałam też w tym czasie nurty i psychoterapeutów 3 razy. I tak naprawdę 2 razy usłyszałam już od terapeutów, że jestem gotowa zakończyć terapię, że już wszystko przepracowałam. Ale wychodzi tak, że jak znajdę się w jakiejś nowej i trudnej sytuacji to wszystko wraca i zaczyna się od nowa
Więc właściwie nie przepracowałam wszystkiego i wiem, że jest tego dużo, bo w dzieciństwie przeżyłam wiele traum, co strasznie wpływa na moje życie
Doskonale Cię rozumiem, bo sama mam wiele traum z dzieciństwa, ale ja nie chcę dać sobie pomóc i jakoś staram radzić sobie z tym sama 🙂
Czasem jest mega ciężko, ale no cóż…
Jak widać na twoim przykładzie, nie zawsze to przynosi korzyści niestety. Po prostu trzeba nauczyć się samemu z tym radzić i znaleźć jakiś złoty środek.
snieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Doskonale Cię rozumiem, bo sama mam wiele traum z dzieciństwa, ale ja nie chcę dać sobie pomóc i jakoś staram radzić sobie z tym sama 🙂
Czasem jest mega ciężko, ale no cóż…
Jak widać na twoim przykładzie, nie zawsze to przynosi korzyści niestety. Po prostu trzeba nauczyć się samemu z tym radzić i znaleźć jakiś złoty środek.
Korzyści są, bo kiedyś zdecydowanie trudniej mi się funkcjonowało. Kilka lat temu prawie codziennie miałam silne ataki paniki, teraz tego nie ma. Jestem też świadoma wielu rzeczy, ale nadal trudno jest mi w niektórych sytuacjach radzić z trudnymi emocjami. Więc sięganie po pomoc zawsze przynosi jakieś korzyści, jednak psychoterapia i rozwój osobisty to jest bardzo długi proces. Ale na pewno warto👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Ja się muszę wyżalić Wam dziewczyny.
Dziś umieram mam taką migrenę, jest mi niedobrze…normalnie zakopałabym się pod ziemię, wszystko mnie drażni…nawet najmniejszy głos.
Chyba okres zbliża się wielkimi krokami…🥲
Bardzo często przed okresem mam migreny.
Dziś 21 dc. A 24,25 tak mam okres…2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ja się muszę wyżalić Wam dziewczyny.
Dziś umieram mam taką migrenę, jest mi niedobrze…normalnie zakopałabym się pod ziemię, wszystko mnie drażni…nawet najmniejszy głos.
Dziś 21 dc. A 24,25 tak mam okres…
Skad ja to znam.. tez zawsze rozdrazniona jest przed okresem.. nic mi nie pasuje , wszystko zrazni..a ten mój mowi ze ciezko z moimi humorkami az czasem wytrzymaćzawsze lubie sie zaszyć gdzies sama ze sobą i na spokojnie sie wyciszyć bo każdy bodziec mnie rozdrażnią bardziej wtedy🙄
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
bellA wrote:Skad ja to znam.. tez zawsze rozdrazniona jest przed okresem.. nic mi nie pasuje , wszystko zrazni..a ten mój mowi ze ciezko z moimi humorkami az czasem wytrzymać
zawsze lubie sie zaszyć gdzies sama ze sobą i na spokojnie sie wyciszyć bo każdy bodziec mnie rozdrażnią bardziej wtedy🙄
Bardziej chodzi mi o rozdrażnienie spowodowane bólem głowy. Ale takie też miewam2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Bardziej chodzi mi o rozdrażnienie spowodowane bólem głowy. Ale takie też miewam
No tez rozumiem.. jak człowieka tak glowa boli to nic się nie chce ani na nic się ochoty nie maa coś na bol glowy brałaś może?
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
Panika wrote:Ja się muszę wyżalić Wam dziewczyny.
Dziś 21 dc. A 24,25 tak mam okres…
Współczuję tych migrenOdpocznij sobie i ogranicz bodźce, żeby nic nie potęgowało tego bólu. Oby szybko minęło. A póki okres nie przyszedł to zawsze jest nadzieja, że go nie będzie
Migrena nie musi go zwiastować, nawet jeśli często to się łączyło
Panika lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Współczuję tych migren
Odpocznij sobie i ogranicz bodźce, żeby nic nie potęgowało tego bólu. Oby szybko minęło. A póki okres nie przyszedł to zawsze jest nadzieja, że go nie będzie
Migrena nie musi go zwiastować, nawet jeśli często to się łączyło
Robiłam dziś test, negatywny… biel wizira, więc 99 % nic już z tego nie będzie 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 19:19
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%