X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • hope♥ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    No mi się okres zaczął mimo tych wszystkich dziwnych objawów … rozkręcił się już na maxa
    Tulę ❤️

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on)
  • Panika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za słowa otuchy! 🩷🩷
    Może faktycznie spróbuję się z tym przespać, ochłonąć i postaram się nie czytać o tych zabiegach wycinania polipów. Cały czas męczy mnie tylko kwestia czy się starać mimo to, czy ryzykować. Niby faktycznie strach przed poronieniem, a z drugiej strony są przypadki donoszenia ciąży pomimo polipa. Człowiek jakoś tak się w to wszystko wdrożył, w taką cykliczność wpadł i tak dziwnie to nagle porzucić, odpuścić sobie. Muszę sobie to wszystko przemyśleć i poukładać w głowie.

A nie pytałaś lekarza czy możesz się starać mimo to?

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • wiwiktoria Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]

Szanowne Panie,
    Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety oraz udział w badaniach do mojej pracy magisterskiej pt. "Satysfakcja z życia oraz postawy kobiet leczących się z powodu niepłodności".
    Celem badania jest lepsze zrozumienie doświadczeń i postaw kobiet, które przechodzą proces leczenia niepłodności.
    Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut. Wasze odpowiedzi będą cennym wkładem w realizację mojego projektu badawczego i pomogą w zgłębieniu tematu.

Link do ankiety (proszę skopiować i wkleić w przeglądarkę) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceNAQXcdYYrcvNerubdJAsdtL4Ldy2vmJVcGvvGzLU3gecXw/viewform?usp=dialog

Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!

Pozdrawiam serdecznie,
    Wiktoria Dubiel

• bellA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Już się nie nakręcam obiecuję to sobie 😅
    No zobaczymy czy mąż będzie bo praca wyjazdowa 🤷🏻‍♀️

Moj też w delegacji całe dnie.. tygodnie czasami.. bywa w weekendy większość czasu tylko .. ale i tak jakoś nam się udało:D takze dacie radę 😍
    A co do nakręcania to właśnie nie ma co.. bo im bardziej się człowiek nakreca tym bardziej boli rozczarowanie..🫣

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Z góry przepraszam jeśli ten post będzie długi, ale musze się Wam wygadać..

Byłam dzisiaj w klinice, trafiłam na przemiłą Panią Doktor (nareszcie ❤️). Przejrzała wszystkie badania jakie uzbierały się do tej pory i była mocno zdziwiona działaniem wcześniejszego mojego ginekologa.
    Miałam też robione USG dopochwowe... i tu mamy problem. Okazało się, że mam polip endometrium. Dostałam skierowanie do szpitala pod kątem weryfikacji bolesnych obfitych miesiączek + polip... Jestem mocno podłamana. Nie dość, że mam olbrzymią awersję przed szpitalami to jeszcze panicznie się boje tego zabiegu, nie mam pojęcia czego mam się spodziewać. Wstępnie mi tylko Pani Doktor powiedziała, że muszą tam w znieczuleniu ogólnym zajrzeć kamerą i wyciąć to. Przez to wszystko mam wrażenie, że niepotrzebnie się staram, że i tak jak się coś uda to poronie… A dopiero dni płodne się zaczęły i jestem w kropce czy w ogóle coś działać, czy to ma sens przy polipie... Już raz czułam się inaczej, podejrzewałam że mogę być w ciąży a później nic z tego nie wyszło i nie zdziwie się jak ten polip wszystko psuje.

Ponadto dostałam zalecenia na zrobienie badań z krwi:
    - FSH
    - TSH
    - Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG)
    - DHEA-SO4
    - AMH
    - anty-TPO
    - anty-TG
    - Kortyzol
    - LH
    - Progesteron
    - FT4
    - FT3
    - Estradiol
    - Insulina
    - Testosteron
    - SHBG
    - Witamina D
    - Glukoza
    - Prolaktyna
    I nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że dostałam tyle badań. Wreszcie trafiłam na osobę, która zleca odpowiednie badania, a nie jak wcześniej miałam ginekologa, który nie chciał się ze mną widzieć.
    I tutaj faktycznie - TSH, które poprzedni ginekolog uznał za prawidłowe to tutaj okazało się jednak za wysokie i dostałam leki na obniżenie do parametrów granicznych, ale poza lekami mam też zalecenia żywieniowe.
    Przez poziom TSH oraz to, ze w mojej rodzinie są dwie osoby, które zmagają się z problemami tarczycy to mam też zlecone wykonanie pełnego USG tarczycy.

Mój partner zaś dostał zlecenie na posiew nasienia tlenowy, beztlenowy i grzyby. Dodatkowo ma zrobić wymaz z cewki moczowej. Otrzymał też rozpiske dodatkowych suplementów jak witamina E, selen, cynk, kwas liponowy, witamina B12, tribulus. Dostaliśmy też informacje jakie ewentualnie suplementy brać, które są złożone z mieszanki tego czego nam potrzeba. I będę musiała to przemyśleć, bo branie takiej ilości tabletek to masakra. 😅 Lepiej jedna na wszystko, wygodniej.

Podsumowując - jestem przestraszona, zdezorientowana i mocno podłamana. Nie wiem czy warto się starać do momentu usunięcia polipu... Tak bardzo chce mi się płakać z tego powodu, że to wszystko znowu przeciągnie się w czasie.😢 A już czekałam na nowy wątek z zapisami na testowanie w lutym i nie za bardzo wiem czy to ma sens. Na walentynki prezentu w postaci dwóch kresek nie będzie. Miałam też dzisiaj zacząć wieczorem robić testy owulacyjne i podziałać coś z partnerem, ale jestem w kropce. Testy chyba sobie zrobie za dwa dni, aby tylko sprawdzić czy coś się nie przesunęło w cyklu..

Przykro mi, że pojawiła się u Ciebie taka przeszkoda w postaci polipa :( Tulę Cię mocno <3 Z drugiej strony dobrze, że trafiłaś do lekarza, który wykrył tego polipa i zlecił dużo badań. Tzrymam kciuki za szybki termin na zabieg i żeby wszystko udało się na spokojnie załatwić.
    A co lekarz mówił na temat starań przed usunięciem polipa?

hope♥ lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam się zastanawiać czy moje problemy z żołądkiem nie są jednak związane z moją psychiką :/ Od dwóch dni mam straszne stany lękowe i dołączyły do nich wymioty i biegunka.. Nie wiem już co robić, bo chodzę na terapie, biorę leki, sama w domu robię ćwiczenia relaksacyjne, jogę, medytuję, czytam mnósto książek o radzeniu sobie z emocjami, a i tak pojawia się straszny lęk i załamanie :( Zaczynam bać się chodzić do pracy, nie wiem dlaczego. To jest tak irracjonalny lęk, że nie wiem co z nim zrobić :(

Dzisiaj jeszcze będę miała wyniki badania na prolaktynę po obciążeniu i boję się, że to mnie jeszcze bardziej dobije. Będę miała też wynik badania na kortyzol i tutaj jestem ciekawa co wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:16

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    No mi się okres zaczął mimo tych wszystkich dziwnych objawów … rozkręcił się już na maxa

Tulę <3 Jak się czujesz?

👩🏻 29 👦🏻 33

• hope♥ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika, snieżka lekarka mówiła, że polip właśnie może powodować poronienie oraz przeszkodę mechaniczną więc priorytetowo mam go usunąć. Wtedy byłam w takim szoku i tyle informacji na raz dostałam, że nie spytałam wprost lekarki odnośnie starań przed zabiegiem ale mniemam po jej informacjach, że raczej lepiej odpuścić a po usunięciu polipa mam przyjść do niej z wynikami i będziemy dalej działać.

snieżka te Twoje dolegliwości z pewnością mają dużo związku z psychiką (stres/nerwy). Może spróbuj podziałać coś w tym aspekcie, wyciszyć się jakoś.

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on)
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Panika, snieżka lekarka mówiła, że polip właśnie może powodować poronienie oraz przeszkodę mechaniczną więc priorytetowo mam go usunąć. Wtedy byłam w takim szoku i tyle informacji na raz dostałam, że nie spytałam wprost lekarki odnośnie starań przed zabiegiem ale mniemam po jej informacjach, że raczej lepiej odpuścić a po usunięciu polipa mam przyjść do niej z wynikami i będziemy dalej działać.

snieżka te Twoje dolegliwości z pewnością mają dużo związku z psychiką (stres/nerwy). Może spróbuj podziałać coś w tym aspekcie, wyciszyć się jakoś.

właśnie najgorsze jest to, że cały czas podejmuję dużo starań, żeby się wyciszyć, ale to wszystko działa tylko na chwilę :(

👩🏻 29 👦🏻 33

‹‹ 72 73 74 75 76
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ