X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Nie robię bety, bo mam złe doświadczenia z betą, przy dwóch ciążach robiłam, przy obu były jakieś nieprawidłowości. Z jednej ciąży mam córkę, druga pozamaciczna. Z synem już nie robiłam.

Kupię pewnie jeszcze ze 3 sikańce i ponowię testy w niedzielę, wtorek i czwartek, jak będzie ciemniało to umówię się do ginekologa na USG.
    Rozumiem. Trzymam kciuki . A jak się czujesz?

8.01.2012 💙
    26.07.2023 💙

Ja niskie AMH
    Mąż niskie parametry nasienia

Starania o 3 ....
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Rozumiem. Trzymam kciuki . A jak się czujesz?
    Na razie bez zmian. Głowa mnie boli i mam lekkie mdłości, ale to raczej od pogody, bo u nas dzisiaj ciśnienie raczej niekorzystne.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Jedno_zyczenie Znajoma

Wysłany: 30 maja, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia gratuluję 🌷 u mnie niestety biało... 🐒 mam dostać jutro/pojutrze, więc może jeszcze zatestuję w niedzielę chociaż raczej cykl na straty.

Dzyzia, Agathere lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen
    Cynk
    Jod
    D3
    Omega3
    Q10
    B-complex
    NAC
    Olej z wiesiołka
  • boys' mum Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Poprawiłam

A tu lepsze zdjecie

https://zapodaj.net/plik-90rUkozeIy
    Krecha jak nic!!!🥹❤️ Pięknie! Szczęśliwej i spokojnej ciąży Ci życzę ❤️

Dzyzia lubi tę wiadomość

• boys' mum Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Dawno mnie nie było, ale postanowiłam odpocząć trochę... Psychicznie 🙈 faktycznie brałam sobie za mocno do głowy te starania... W tym miesiącu raczej nici będą bo pik wyskoczył mi w 9dc. ❤️ Było w 6 i 7dc bo później złapała męża kolka nerkowa... Także nie liczę na ten cykl. Może akurat czerwiec okaże się łaskawy i będzie marcowy dzidziutek 😁 chociaż już jedno z marca mam 😁

Agathere, oliwia79 lubią tę wiadomość

• Agathere Debiutantka

Wysłany: 30 maja, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Dziękuję, ale właśnie dostałam @ ☹️
    Już tracę siłę na to wszystko
    No nic, wygląda na to, że w ten weekend dołączę do grona posiadaczek @.
    W kupie siła! 💪😏

Zadbaj o siebie, Kochana – polecam wieczorny self-care: maseczka, kremowanie ciała, chwila tylko dla siebie.
    Rozpieść się, bo im lepiej się czujemy, tym większa szansa na powodzenie w czerwcu! 🌼

💛

Witynja lubi tę wiadomość

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie tak przed dniami plodnymi ze jakby szczypanie pęcherza ?

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agathere wrote:
    W kupie siła! 💪😏

Zadbaj o siebie, Kochana – polecam wieczorny self-care: maseczka, kremowanie ciała, chwila tylko dla siebie.
    Rozpieść się, bo im lepiej się czujemy, tym większa szansa na powodzenie w czerwcu! 🌼

💛
    Dziękuję! W tym miesiącu chyba miałam biochemiczną ciążę, bo kreska wczoraj ( już po rozpoczęciu krwawienia) była widoczna na 2 różnych testach, na pierwszy rzut oka… dziś była mocniejsza, a na ciążę szans nie mam, bo krwawię jak przy miesiączke, w dodatku jest to inne krwawienie niż zwykle. Gęste, bardzo ciemne i na pewno nie jest to plamienie implantacyjne…
    Ale trzymam kciuki za nas wszystkie, może w czerwcu się uda ✊

Agathere lubi tę wiadomość

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agathere wrote:
    W kupie siła! 💪😏

💛
    A u Ciebie się zaczęło, czy jest jeszcze szansa?

Agathere lubi tę wiadomość

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziewczyny a macie tak przed dniami plodnymi ze jakby szczypanie pęcherza ?
    Nie. Ale ja raczej nie czuję owulacji , A Ty masz tak co miesiąc czy teraz pierwszy raz? Bo takie szczypanie pęcherza to bardziej mi zalatuje do jakieś infekcji....

8.01.2012 💙
    26.07.2023 💙

Ja niskie AMH

Starania o 3 ....
  • cherivalkyrie Nowa

Wysłany: 31 maja, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pięknych kresek! ❤️❤️

Wracam do Was w kolejnym cyklu, w dzień matki przyszła @. Otarłam łezki i działamy dalej, oby lato było dla nas pełne niespodzianek i pozytywnych testów ☺️

Miśka 91 lubi tę wiadomość

• Agathere Debiutantka

Wysłany: 31 maja, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o północy zauważyłam śluz jak białko jajka – klasyka przedowulacyjna, choć kolor był lekko zabarwiony przez końcówkę tygodniowego plamienia.
    Z ogromną ekscytacją sięgnęłam dziś po test owulacyjnyI... SZOK. nie moge całego linku dodać - ibb.co/QFdkjbqJ
    Spodziewałam się raczej @, a tu wygląda na to, że organizm szykuje się do owulacji 😱
    Chyba że to jeszcze hormonalne zawirowania po odstawieniu plastrów 🥴
    Ponieważ oboje z mężem jesteśmy aseksualni, dziś będę musiała go delikatnie, ale skutecznie zmotywować do działania – żeby nie przegapić okazji, jeśli to faktycznie ten moment!
    Planuję jeszcze dziś drugi test, żeby sprawdzić, czy LH rośnie czy może już spada 👀
    Trzymajcie kciuki, Kochane! 💛✨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 14:10

Pyz_a lubi tę wiadomość

• Pyz_a Debiutantka

Wysłany: 31 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia93. wrote:
    Hej dziewczyny ☺️ znalazłam wasz wątek i w Wielką nadzieję do niego dołączyłam bo bardzo liczę że i ja zostanę mamą w 2026

Troszkę o mnie- staramy się z mężem od 9 miesiącu jak na razie totalnie bezskutecznie. Wszystkie badania hormonalne niby w normie niestety podczas kontrolnej cytologii wyszedł mi dodatni HPV - moja gienekolog na razie każe się nie zamartwiać więc jestem tej myśli że mój organizm sobie z nim poradzi i będzie dobrze. Niestety od początku jak zaczęliśmy się starać o ciążę zauważyłam że totalnie nie występuje u mnie śluz płodny. Pamiętam że jeszcze w tamtym roku było go mnóstwo 😒 co do mojej owulacji też mam wiele do życzenia testy raz ją pokazuja raz nie- w tym miesiącu byłam na kontroli USG test owulacyjny wyszedł dodatni a moja ginekolog niestety nic nie zobaczyła, lekko mnie to podłamało i już ich nie kontynuowałam, stwierdziłam że ten cykl jest i tak już stracony więc odpuściłam. Teraz czekam tylko na okres.
    Mam pytanie czy może któraś z was też tak miała że wasz śluz płodny nie był widoczny jeśli tak co może są jakieś sposoby aby go przywrócić. Naczytałam się że bez śluzu ciężko jest o transport i przetrwanie plemników i zapłodnienie 😢

U mnie śluz uległ znacznej poprawie po dołożeniu oleju z wiesiołka, i to dosłownie od 1 cyklu. Bylo go znacznie wiecej i bez problemu go dostrzegłam a wcześniej też miałam z tym problem. Piję też "płodne koltajle" i kisiel z siemienia lnianego. Być może to razem pomogło :)

Ewcia93. lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Agathere Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    A u Ciebie się zaczęło, czy jest jeszcze szansa?

Zwroty akcji takie, że w sobotę byłam w szoku!
    Wysłałam męża do sklepu po testy owulacyjne (bo około północy miałam śluz jak białko jajka).
    O 13:40 test pokazał bardzo mocną kreskę – ale test nie był pozytywny.
    Później zrobiłam dwa kolejne testy, a dzisiaj (niedziela) o 7:00 wynik już wyraźnie słabszy – LH spada.

Jeszcze w sobotę o 22:00 znów pojawił się śluz jak białko jaja! (Skakałam z radości, gdy powiedziałam o tym mężowi 😄)
    Chyba udało się złapać owulację właśnie w sobotę ✨
    Przed północą udało nam się "załatwić formalności" potrzebne do szansy na zapłodnienie 😅

Szalony cykl!
    Prawdopodobnie w połowie cyklu organizm nie był jeszcze w pełni gotowy na owulację – był co prawda śluz płodny, ale bardzo mało.
    Tydzień później zaczęło się plamienie (trwało 7 dni), ale cera wcale się nie pogarszała jak przy zbliżającej się @, miałam wręcz wrażenie że "pięknieje".

Bardzo się cieszę, że udało mi się "upolować" ten niespodziewany dzień płodny.
    Teraz pozostaje czekać, czy coś się z tego rozwinie 🤞

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie – jestem w trakcie dni płodnych i zauważyłam delikatne plamienie (śluz z domieszką krwi). Czy któraś z Was też tak ma podczas owulacji? Czy to u Was normalne, czy zawsze wtedy coś się dzieje? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia 💬🙂

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzasnęłam rano kolejny test:

https://zapodaj.net/plik-Sz85IhiVqz

Wyraźnie ciemnieje. We wtorek kolejny, jak będzie ok umawiam wizytę 👍

Agathere, stokroteczka25, Miśka 91 lubią tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Agathere Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Hej! Mam pytanie – jestem w trakcie dni płodnych i zauważyłam delikatne plamienie (śluz z domieszką krwi). Czy któraś z Was też tak ma podczas owulacji? Czy to u Was normalne, czy zawsze wtedy coś się dzieje? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia 💬🙂

Tak! Raz tak miałam. To plamienie owulacyjne - pojawia się czasami gdy pęka pęcherzyk graafa i komórka jajowa jest uwolniona.🤗

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej co tam u Was Dziewczyny?
    U mnie wczoraj był pik temperatury więc prawdopodobnie wystąpiła owulacja, ale nie mam jakichś większych nadziei z tym cyklem. Odebrałam wyniki badań i mam bardzo podwyższone wyniki prolaktyny po obciążeniu 🙁🙁 Norma to 200 a u mnie po 1h 248, po 2h 185 😞

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Trzasnęłam rano kolejny test:

https://zapodaj.net/plik-Sz85IhiVqz

Wyraźnie ciemnieje. We wtorek kolejny, jak będzie ok umawiam wizytę 👍
    Który to dzień cyklu? Kreska ładnie ciemnieje 😍

8.01.2012 💙
    26.07.2023 💙

Ja niskie AMH

Starania o 3 ....
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno_ zyczenie jak u Ciebie sytuacja? Powtarzalas test wczoraj?

8.01.2012 💙
    26.07.2023 💙

Ja niskie AMH

Starania o 3 ....
‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ