STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzyzia wrote:Nie robię bety, bo mam złe doświadczenia z betą, przy dwóch ciążach robiłam, przy obu były jakieś nieprawidłowości. Z jednej ciąży mam córkę, druga pozamaciczna. Z synem już nie robiłam.
Kupię pewnie jeszcze ze 3 sikańce i ponowię testy w niedzielę, wtorek i czwartek, jak będzie ciemniało to umówię się do ginekologa na USG.
8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Mąż niskie parametry nasienia
Starania o 3 .... -
Miśka 91 wrote:Rozumiem. Trzymam kciuki . A jak się czujesz?AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia gratuluję 🌷 u mnie niestety biało... 🐒 mam dostać jutro/pojutrze, więc może jeszcze zatestuję w niedzielę chociaż raczej cykl na straty.
Dzyzia, Agathere lubią tę wiadomość
👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
Starania o drugie dzieciątko 🌸
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
Nasienie styczeń 2025:
Koncentracja 136,5mln/ml
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Selen
Cynk
Jod
D3
Omega3
Q10
B-complex
NAC
Olej z wiesiołka -
Dzyzia wrote:
Dzyzia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny... Dawno mnie nie było, ale postanowiłam odpocząć trochę... Psychicznie 🙈 faktycznie brałam sobie za mocno do głowy te starania... W tym miesiącu raczej nici będą bo pik wyskoczył mi w 9dc. ❤️ Było w 6 i 7dc bo później złapała męża kolka nerkowa... Także nie liczę na ten cykl. Może akurat czerwiec okaże się łaskawy i będzie marcowy dzidziutek 😁 chociaż już jedno z marca mam 😁
Agathere, oliwia79 lubią tę wiadomość
-
Sandra18070! wrote:Dziękuję, ale właśnie dostałam @ ☹️
Już tracę siłę na to wszystko
W kupie siła! 💪😏
Zadbaj o siebie, Kochana – polecam wieczorny self-care: maseczka, kremowanie ciała, chwila tylko dla siebie.
Rozpieść się, bo im lepiej się czujemy, tym większa szansa na powodzenie w czerwcu! 🌼
💛Witynja lubi tę wiadomość
-
Agathere wrote:No nic, wygląda na to, że w ten weekend dołączę do grona posiadaczek @.
W kupie siła! 💪😏
Zadbaj o siebie, Kochana – polecam wieczorny self-care: maseczka, kremowanie ciała, chwila tylko dla siebie.
Rozpieść się, bo im lepiej się czujemy, tym większa szansa na powodzenie w czerwcu! 🌼
💛
Ale trzymam kciuki za nas wszystkie, może w czerwcu się uda ✊Agathere lubi tę wiadomość
-
Agathere wrote:No nic, wygląda na to, że w ten weekend dołączę do grona posiadaczek @.
W kupie siła! 💪😏
💛Agathere lubi tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Dziewczyny a macie tak przed dniami plodnymi ze jakby szczypanie pęcherza ?8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Starania o 3 .... -
Dziś o północy zauważyłam śluz jak białko jajka – klasyka przedowulacyjna, choć kolor był lekko zabarwiony przez końcówkę tygodniowego plamienia.
Z ogromną ekscytacją sięgnęłam dziś po test owulacyjnyI... SZOK. nie moge całego linku dodać - ibb.co/QFdkjbqJ
Spodziewałam się raczej @, a tu wygląda na to, że organizm szykuje się do owulacji 😱
Chyba że to jeszcze hormonalne zawirowania po odstawieniu plastrów 🥴
Ponieważ oboje z mężem jesteśmy aseksualni, dziś będę musiała go delikatnie, ale skutecznie zmotywować do działania – żeby nie przegapić okazji, jeśli to faktycznie ten moment!
Planuję jeszcze dziś drugi test, żeby sprawdzić, czy LH rośnie czy może już spada 👀
Trzymajcie kciuki, Kochane! 💛✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 14:10
Pyz_a lubi tę wiadomość
-
Ewcia93. wrote:Hej dziewczyny ☺️ znalazłam wasz wątek i w Wielką nadzieję do niego dołączyłam bo bardzo liczę że i ja zostanę mamą w 2026
Troszkę o mnie- staramy się z mężem od 9 miesiącu jak na razie totalnie bezskutecznie. Wszystkie badania hormonalne niby w normie niestety podczas kontrolnej cytologii wyszedł mi dodatni HPV - moja gienekolog na razie każe się nie zamartwiać więc jestem tej myśli że mój organizm sobie z nim poradzi i będzie dobrze. Niestety od początku jak zaczęliśmy się starać o ciążę zauważyłam że totalnie nie występuje u mnie śluz płodny. Pamiętam że jeszcze w tamtym roku było go mnóstwo 😒 co do mojej owulacji też mam wiele do życzenia testy raz ją pokazuja raz nie- w tym miesiącu byłam na kontroli USG test owulacyjny wyszedł dodatni a moja ginekolog niestety nic nie zobaczyła, lekko mnie to podłamało i już ich nie kontynuowałam, stwierdziłam że ten cykl jest i tak już stracony więc odpuściłam. Teraz czekam tylko na okres.
Mam pytanie czy może któraś z was też tak miała że wasz śluz płodny nie był widoczny jeśli tak co może są jakieś sposoby aby go przywrócić. Naczytałam się że bez śluzu ciężko jest o transport i przetrwanie plemników i zapłodnienie 😢
U mnie śluz uległ znacznej poprawie po dołożeniu oleju z wiesiołka, i to dosłownie od 1 cyklu. Bylo go znacznie wiecej i bez problemu go dostrzegłam a wcześniej też miałam z tym problem. Piję też "płodne koltajle" i kisiel z siemienia lnianego. Być może to razem pomogłoEwcia93. lubi tę wiadomość
👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Sandra18070! wrote:A u Ciebie się zaczęło, czy jest jeszcze szansa?
Zwroty akcji takie, że w sobotę byłam w szoku!
Wysłałam męża do sklepu po testy owulacyjne (bo około północy miałam śluz jak białko jajka).
O 13:40 test pokazał bardzo mocną kreskę – ale test nie był pozytywny.
Później zrobiłam dwa kolejne testy, a dzisiaj (niedziela) o 7:00 wynik już wyraźnie słabszy – LH spada.
Jeszcze w sobotę o 22:00 znów pojawił się śluz jak białko jaja! (Skakałam z radości, gdy powiedziałam o tym mężowi 😄)
Chyba udało się złapać owulację właśnie w sobotę ✨
Przed północą udało nam się "załatwić formalności" potrzebne do szansy na zapłodnienie 😅
Szalony cykl!
Prawdopodobnie w połowie cyklu organizm nie był jeszcze w pełni gotowy na owulację – był co prawda śluz płodny, ale bardzo mało.
Tydzień później zaczęło się plamienie (trwało 7 dni), ale cera wcale się nie pogarszała jak przy zbliżającej się @, miałam wręcz wrażenie że "pięknieje".
Bardzo się cieszę, że udało mi się "upolować" ten niespodziewany dzień płodny.
Teraz pozostaje czekać, czy coś się z tego rozwinie 🤞 -
Trzasnęłam rano kolejny test:
https://zapodaj.net/plik-Sz85IhiVqz
Wyraźnie ciemnieje. We wtorek kolejny, jak będzie ok umawiam wizytę 👍Agathere, stokroteczka25, Miśka 91 lubią tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
oliwia79 wrote:Hej! Mam pytanie – jestem w trakcie dni płodnych i zauważyłam delikatne plamienie (śluz z domieszką krwi). Czy któraś z Was też tak ma podczas owulacji? Czy to u Was normalne, czy zawsze wtedy coś się dzieje? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia 💬🙂
Tak! Raz tak miałam. To plamienie owulacyjne - pojawia się czasami gdy pęka pęcherzyk graafa i komórka jajowa jest uwolniona.🤗 -
Hej hej co tam u Was Dziewczyny?
U mnie wczoraj był pik temperatury więc prawdopodobnie wystąpiła owulacja, ale nie mam jakichś większych nadziei z tym cyklem. Odebrałam wyniki badań i mam bardzo podwyższone wyniki prolaktyny po obciążeniu 🙁🙁 Norma to 200 a u mnie po 1h 248, po 2h 185 😞 -
Dzyzia wrote:Trzasnęłam rano kolejny test:
https://zapodaj.net/plik-Sz85IhiVqz
Wyraźnie ciemnieje. We wtorek kolejny, jak będzie ok umawiam wizytę 👍8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Starania o 3 ....