STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie chyba też czeka cała seria badań.
Idę niedługo do nowego ginekologa i zamierzam poprosić o skierowanie i badania na wszystko co jest tylko możliwe. Dam sobie ostatnią szansę, a jak jeszcze przez parę miesięcy nie uda mi się zajść w ciąże z nowym lekarzem to jedziemy z partnerem do kliniki leczenia niepłodności.
Dzisiaj mam 39 dzień cyklu, a @ dalej brak. Ale owulacje miałam dość późno, bo jakoś 25/26/ lub 27 dc.
Obecnie pobolewają mnie jajniki i mam bardzo nabrzmiałe piersi, bo chyba urosły o 2 rozmiary. Zaczęły boleć właśnie w okolicach owulacji i tak utrzymują się do dziś.
Dwa dni temu robiłam test, ale wyszedł negatywny. Jutro, albo w piątek robię kolejny i zobaczymy. Ale nie mam dobrych przeczuć.
Jak widzę te mamy z wózkami spacerujące to, aż serce mi pęka, bo ja też bym tak chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 14:40
Pyz_a lubi tę wiadomość
-
Monia97 wrote:Mnie chyba też czeka cała seria badań.
Idę niedługo do nowego ginekologa i zamierzam poprosić o skierowanie i badania na wszystko co jest tylko możliwe. Dam sobie ostatnią szansę, a jak jeszcze przez parę miesięcy nie uda mi się zajść w ciąże z nowym lekarzem to jedziemy z partnerem do kliniki leczenia niepłodności.
Dzisiaj mam 39 dzień cyklu, a @ dalej brak. Ale owulacje miałam dość późno, bo jakoś 25/26/ lub 27 dc.
Obecnie pobolewają mnie jajniki i mam bardzo nabrzmiałe piersi, bo chyba urosły o 2 rozmiary. Zaczęły boleć właśnie w okolicach owulacji i tak utrzymują się do dziś.
Dwa dni temu robiłam test, ale wyszedł negatywny. Jutro, albo w piątek robię kolejny i zobaczymy. Ale nie mam dobrych przeczuć.
Jak widzę te mamy z wózkami spacerujące to, aż serce mi pęka, bo ja też bym tak chciała
Warto czasem zmienić ginekologa, poczytać opinię, znaleźć takiego który się specjalizuje w tym. Też takiego znalazłam, z badaniami jeśli wyjdzie coś nie tak zamierzam iść do niego. Chociaż zaczynam się zastanawiać czy nie skorzystać z usług takiego dietetyka hormonalnego, który jeśli będą niedobory to pomoże mi wyregulować, a z drugiej strony rozpisze jakąś dietę. Chociaż ginekolog pomoże przy obserwacji cyklu i bardziej rozszerzonych badaniach.
29 👱♀️ 29 💁♂️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart + DHA
On: Pregnastart on
▶️ 03.2025r. -
Jak widzę te mamy z wózkami spacerujące to, aż serce mi pęka, bo ja też bym tak chciała
Rozumiem Cię Monia, mimo iż ja mam już córeczkę, to wszystkie moje sąsiadki dookoła albo już urodziły drugie dziecko, albo są w ciąży, a pierwsze mamy w podobnym wieku.... mega przykre tym bardziej jak sobie myślę raz się udało to co jest teraz 😭
Mam nadzieję w tym cyklu trochę się opanować, bo poprzedni dał mi mocno w kość - byłam 90% pewna, że się uda, bo przecież była super owulacja, endometrium, progesteron, temperatura, nawet w brzuchu ciągnęło... szybko zeszłam na ziemię 😅
Dawaj znać jutro rano jak z testem, może było za wcześnie 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 dopóki nie ma @ nadal jest nadzieja👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
Starania o drugie dzieciątko 🌸
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka -
Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko test dał wyczekiwana niespodziankę ❤️
Za 2 tygodnie pewnie będę w tym samym miejscu.. oczekiwanie, czy będzie okres czy jednak coś zaskoczyło 🫠
Ale staram się odsuwać jak najdalej myśli, choć ciężko
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Wstępne badania cytologiczne oraz USG: OK
USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ hormony ok.
Czekamy… -
Jak widzę te mamy z wózkami spacerujące to, aż serce mi pęka, bo ja też bym tak chciała -
Monia97 wrote:Hej,
Niestety w 40dc przybyła @. Nie wiem co więcej napisać
No trudno, jutro jadę na mazury ze znajomymi, więc wyszaleje się za wszystkie czasy.
Używałyście kiedyś kubeczka menstruacyjnego? Ciężko się go aplikuje? Sprawdził się u was?
Przykro mi 😔… trzymamy kciuki za kolejny
Co do kubeczka, nie wypowiem się bo nie wiem czemu z jakiegoś powodu boję sie, że go nie wyjmę i to jedyne co mnie przed nim na razie wstrzymuje 🤦♀️😅
U mnie jakoś dziwne myśli się pojawiły, jakieś obawy (?)🫨 moja siostra miała problem z zajściem w ciążę, ale ostatecznie udało jej się po odstawieniu anty, moja druga siostra miała problemy z drugą ciążą ale ostatecznie też się udało… nie wiem, mam wrażenie że to nie będzie łatwa droga u mnie 🥹może dlatego tak dziwnie na to patrzę, bo nic u mnie jeszcze z łatwością nie przyszło 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 09:47
📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Lianaa, doskonale Cię rozumiem, ale nie nastawiaj się tak negatywnie ❤️
Widzę u Ciebie w stopce, że wszystkie badania i hormony są okej więc trzymam kciuki że bombelek szybko się pojawi ❤️Lianaa lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
18.06 - wizyta
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Hej dziewczyny!
Pozytywny test owulacyjny Clearblue już za mną, więc razem z partnerem zaczęliśmy działać w odpowiednim momencie. Teraz przede mną wyjazd na urlop – i postanowiłam zupełnie odpuścić myślenie o tym, czy się udało, czy nie .Akurat dzień po powrocie z wakacji wypada przewidywany termin 🙈, więc…
W poprzednim cyklu bardzo się nakręcałam. Wmawiałam sobie, że to na pewno ciąża, że „czuję” objawy… i mocno się zawiodłam. Dlatego tym razem postanowiłam podejść do tego inaczej – z lekkością i spokojem w głowie. Wierzę, że to właśnie luz i spokój potrafią zdziałać więcej niż nadmierne napięcie.
Trzymam też za Was wszystkie mocno kciuki – każda z nas zasługuje na to, by spełnić swoje marzenie 💛
Lianaa, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość
-
Bergamotka94 wrote:Lianaa, doskonale Cię rozumiem, ale nie nastawiaj się tak negatywnie ❤️
Widzę u Ciebie w stopce, że wszystkie badania i hormony są okej więc trzymam kciuki że bombelek szybko się pojawi ❤️
Dziękuję bardzo ❤️
Ja ci życzę zdrowo rosnącej fasolki 🥹
Na razie wszystko ok, nie miałam jakiejś dogłębnej analizy hormonalnej- to planowałam po ewentualnych kilku nieudanych cyklach, ale podstawowe badania ok 🥹
Nastawienie to również część sukcesu, więc muszę odganiać pochmurne myśli
📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
oliwia79 wrote:Hej dziewczyny!
Pozytywny test owulacyjny Clearblue już za mną, więc razem z partnerem zaczęliśmy działać w odpowiednim momencie. Teraz przede mną wyjazd na urlop – i postanowiłam zupełnie odpuścić myślenie o tym, czy się udało, czy nie .Akurat dzień po powrocie z wakacji wypada przewidywany termin 🙈, więc…
W poprzednim cyklu bardzo się nakręcałam. Wmawiałam sobie, że to na pewno ciąża, że „czuję” objawy… i mocno się zawiodłam. Dlatego tym razem postanowiłam podejść do tego inaczej – z lekkością i spokojem w głowie. Wierzę, że to właśnie luz i spokój potrafią zdziałać więcej niż nadmierne napięcie.
Trzymam też za Was wszystkie mocno kciuki – każda z nas zasługuje na to, by spełnić swoje marzenie 💛
No to pięknie się wszystko złożyło 🥹 idealny czas na reset glowy, praca wykonana teraz relaks!
oliwia79 lubi tę wiadomość
📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Lianaa wrote:Dziękuję bardzo ❤️
Ja ci życzę zdrowo rosnącej fasolki 🥹
Na razie wszystko ok, nie miałam jakiejś dogłębnej analizy hormonalnej- to planowałam po ewentualnych kilku nieudanych cyklach, ale podstawowe badania ok 🥹
Nastawienie to również część sukcesu, więc muszę odganiać pochmurne myśli
Dziękuję ❤️
ja też nie miałam jakiejś bardzo głębokiej analizy hormonalnej no ale były jakieś niedociągnięcia do poprawy
Trzymam za Ciebie kciuki! ❤️Lianaa lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
18.06 - wizyta
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj ostatni sikaniec zrobiony, dalej pozytywny. Umówiła się na wizytę 25.6. To powinno być 7+5, więc od razu będzie wszystko jasne.
Kciuki dla Was!oliwia79, Lianaa lubią tę wiadomość
-
Hej ja też przychodzę do Was z aktualizacją ☺️
Właśnie jestem po wizycie u ginekologa, Lametta zadziałała mamy ładny pęcherzyk 🩷
Dzisiaj i 20.00 mam podać sobie zastrzyk Ovitrelle + dziś i w sobotę muszę zaciągnąć narzeczonego na serduszkowanie 🙈🤭
No i chyba po tym najgorszy czas, czyli czekanie… i doszukiwanie się objawów. Choć spróbuję wrzucić na luz, ale cienko to widzę znając mnie ✨
No nic podchodzę pozytywnie, cieszę się że mamy pęcherzyk i do owulacji dojdzie także mam wszystko jasne i klarowane.
Czy któraś z Was przyjmowała może zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Jak wasze odczucia?Lianaa lubi tę wiadomość
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
Nattkaa9888 wrote:Hej ja też przychodzę do Was z aktualizacją ☺️
Właśnie jestem po wizycie u ginekologa, Lametta zadziałała mamy ładny pęcherzyk 🩷
Dzisiaj i 20.00 mam podać sobie zastrzyk Ovitrelle + dziś i w sobotę muszę zaciągnąć narzeczonego na serduszkowanie 🙈🤭
No i chyba po tym najgorszy czas, czyli czekanie… i doszukiwanie się objawów. Choć spróbuję wrzucić na luz, ale cienko to widzę znając mnie ✨
No nic podchodzę pozytywnie, cieszę się że mamy pęcherzyk i do owulacji dojdzie także mam wszystko jasne i klarowane.
Czy któraś z Was przyjmowała może zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Jak wasze odczucia?
Właśnie dzisiaj się zastanawiałam jak tam Twoja stymulacja, gratuluję pęcherzyka i trzymam kciuki za owocne starania 🍀🤞
Co do Ovitrelle niestety nie pomogę.👩🏻98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'
👩🏻 •PCOS (?)•
AMH -7,24
TESTOSTERON - 1,38 🔺
ANDROSTENDION -1,87 🔺
DHEAS - 467 🔺
LH - 6,72
FSH - 7,27
LH:FSH 0.92 ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Ruch postępowy - 15.76% 🔻
Plemniki żywe - 33% 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
DFI - 11.06.
7cs -
Czy któraś z Was przyjmowała może zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Jak wasze odczucia?trzymam kciuki
2018 🧒
2024 💔 9tc
Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"
II Aromek + Zivafert ❌
III Aromek + Zivafert❌
IV starania naturalne❌
V Aromek+ Zivafert ❌
VI Aromek ⏳
---
🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.” -
Alaria, dzięki… 💕
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦♀️
Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐
Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
Totalnie jestem zielona w tym temacie.👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
Bergamotka94 wrote:Dziękuję ❤️
ja też nie miałam jakiejś bardzo głębokiej analizy hormonalnej no ale były jakieś niedociągnięcia do poprawy
Trzymam za Ciebie kciuki! ❤️
Dziękuję bardzo ❤️🥹
A w ogóle jak się czujesz? Jak pierwsze wrażenia?
Dzyzia - samych dalszych pozytywnych wieści życzę 🌹!
Nattka - trzymamy kciukasy! ✊📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Czy któraś z Was przyjmowała może zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Jak wasze odczucia?
Ja również 3 cykle z Ovitrelle, są takie w "długopisie" i po prostu strzyweczki - polecam bardziej to drugie. Do "dlugopisu" instrukcja jak do złożenia szafy.... przekręć o tyle stopni, w okienku to, 2 obroty w tą 😀 z 4 razy czytalam... ze strzykawką dużo łatwiej :p
Co do samego zastrzyku to raczej bezpolesny i bez żadnych trudności. Trzymam kciuki 🤞🤞🤞👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Nattkaa9888 wrote:Alaria, dzięki… 💕
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦♀️
Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐
Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
Totalnie jestem zielona w tym temacie.
Ja miałam 3 cykle stymulowane niestety bez powodzenia, więc szukam dalej 😉 ale z dobrych wiadomości po tych cyklach owulacja jest u mnie lepsza, nie musze juz jej wspomagać, a wcześniej pęcherzyk nie dorastały do odpowiedniej wielkości i nie pękały.
Nie wiem czy to zasługa samej stymulacji czy też odpowiednich suplementów - ale jest lepiej 😉👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki