X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Monia97 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba też czeka cała seria badań.

Idę niedługo do nowego ginekologa i zamierzam poprosić o skierowanie i badania na wszystko co jest tylko możliwe. Dam sobie ostatnią szansę, a jak jeszcze przez parę miesięcy nie uda mi się zajść w ciąże z nowym lekarzem to jedziemy z partnerem do kliniki leczenia niepłodności.

Dzisiaj mam 39 dzień cyklu, a @ dalej brak. Ale owulacje miałam dość późno, bo jakoś 25/26/ lub 27 dc.

Obecnie pobolewają mnie jajniki i mam bardzo nabrzmiałe piersi, bo chyba urosły o 2 rozmiary. Zaczęły boleć właśnie w okolicach owulacji i tak utrzymują się do dziś.

Dwa dni temu robiłam test, ale wyszedł negatywny. Jutro, albo w piątek robię kolejny i zobaczymy. Ale nie mam dobrych przeczuć.

Jak widzę te mamy z wózkami spacerujące to, aż serce mi pęka, bo ja też bym tak chciała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 14:40

Pyz_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:

Idę niedługo do nowego ginekologa i zamierzam poprosić o skierowanie i badania na wszystko co jest tylko możliwe. Dam sobie ostatnią szansę, a jak jeszcze przez parę miesięcy nie uda mi się zajść w ciąże z nowym lekarzem to jedziemy z partnerem do kliniki leczenia niepłodności.

Dzisiaj mam 39 dzień cyklu, a @ dalej brak. Ale owulacje miałam dość późno, bo jakoś 25/26/ lub 27 dc.

Obecnie pobolewają mnie jajniki i mam bardzo nabrzmiałe piersi, bo chyba urosły o 2 rozmiary. Zaczęły boleć właśnie w okolicach owulacji i tak utrzymują się do dziś.

Dwa dni temu robiłam test, ale wyszedł negatywny. Jutro, albo w piątek robię kolejny i zobaczymy. Ale nie mam dobrych przeczuć.

Jak widzę te mamy z wózkami spacerujące to, aż serce mi pęka, bo ja też bym tak chciała :(
    Rozumiem całowicie, wcześniej gdy nie staraliśmy się, to ten temat nie był dla mnie zupełnie drażliwy, bo po prostu myślałam, że zajdziemy w ciażę od tak. Teraz gdy widzę te wózki, widzę, że kolejna koleżanka już w 2-3 ciąży, słyszę, jak ktoś mi mówi, że zaczęli się starać zaraz po ślubie i od razu 'pykło' to jest mi po prostu smutno.

Warto czasem zmienić ginekologa, poczytać opinię, znaleźć takiego który się specjalizuje w tym. Też takiego znalazłam, z badaniami jeśli wyjdzie coś nie tak zamierzam iść do niego. Chociaż zaczynam się zastanawiać czy nie skorzystać z usług takiego dietetyka hormonalnego, który jeśli będą niedobory to pomoże mi wyregulować, a z drugiej strony rozpisze jakąś dietę. Chociaż ginekolog pomoże przy obserwacji cyklu i bardziej rozszerzonych badaniach.

• Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:

Rozumiem Cię Monia, mimo iż ja mam już córeczkę, to wszystkie moje sąsiadki dookoła albo już urodziły drugie dziecko, albo są w ciąży, a pierwsze mamy w podobnym wieku.... mega przykre tym bardziej jak sobie myślę raz się udało to co jest teraz 😭
    Mam nadzieję w tym cyklu trochę się opanować, bo poprzedni dał mi mocno w kość - byłam 90% pewna, że się uda, bo przecież była super owulacja, endometrium, progesteron, temperatura, nawet w brzuchu ciągnęło... szybko zeszłam na ziemię 😅

Dawaj znać jutro rano jak z testem, może było za wcześnie 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 dopóki nie ma @ nadal jest nadzieja

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:

Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko test dał wyczekiwana niespodziankę ❤️
    Za 2 tygodnie pewnie będę w tym samym miejscu.. oczekiwanie, czy będzie okres czy jednak coś zaskoczyło 🫠
    Ale staram się odsuwać jak najdalej myśli, choć ciężko

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️4 CS

𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷‍♀️
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93. •FERR 23

19.08.25
    •TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10

18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.2025 •BETA 720,69 🫨
    🔜 21.08.2025 •BETA…..✊🙏
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:

• Monia97 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Niestety w 40dc przybyła @. Nie wiem co więcej napisać :/

No trudno, jutro jadę na mazury ze znajomymi, więc wyszaleje się za wszystkie czasy.

Używałyście kiedyś kubeczka menstruacyjnego? Ciężko się go aplikuje? Sprawdził się u was?

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    Hej,

Niestety w 40dc przybyła @. Nie wiem co więcej napisać :/

No trudno, jutro jadę na mazury ze znajomymi, więc wyszaleje się za wszystkie czasy.

Używałyście kiedyś kubeczka menstruacyjnego? Ciężko się go aplikuje? Sprawdził się u was?

Przykro mi 😔… trzymamy kciuki za kolejny

Co do kubeczka, nie wypowiem się bo nie wiem czemu z jakiegoś powodu boję sie, że go nie wyjmę i to jedyne co mnie przed nim na razie wstrzymuje 🤦‍♀️😅

U mnie jakoś dziwne myśli się pojawiły, jakieś obawy (?)🫨 moja siostra miała problem z zajściem w ciążę, ale ostatecznie udało jej się po odstawieniu anty, moja druga siostra miała problemy z drugą ciążą ale ostatecznie też się udało… nie wiem, mam wrażenie że to nie będzie łatwa droga u mnie 🥹może dlatego tak dziwnie na to patrzę, bo nic u mnie jeszcze z łatwością nie przyszło 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 09:47

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️4 CS

𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93. •FERR 23

19.08.25
    •TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10

18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
    🔜 21.08.2025 •BETA…..✊🙏
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa, doskonale Cię rozumiem, ale nie nastawiaj się tak negatywnie ❤️
    Widzę u Ciebie w stopce, że wszystkie badania i hormony są okej więc trzymam kciuki że bombelek szybko się pojawi ❤️

Lianaa lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pozytywny test owulacyjny Clearblue już za mną, więc razem z partnerem zaczęliśmy działać w odpowiednim momencie. Teraz przede mną wyjazd na urlop – i postanowiłam zupełnie odpuścić myślenie o tym, czy się udało, czy nie .Akurat dzień po powrocie z wakacji wypada przewidywany termin 🙈, więc…

W poprzednim cyklu bardzo się nakręcałam. Wmawiałam sobie, że to na pewno ciąża, że „czuję” objawy… i mocno się zawiodłam. Dlatego tym razem postanowiłam podejść do tego inaczej – z lekkością i spokojem w głowie. Wierzę, że to właśnie luz i spokój potrafią zdziałać więcej niż nadmierne napięcie.

Trzymam też za Was wszystkie mocno kciuki – każda z nas zasługuje na to, by spełnić swoje marzenie 💛

Lianaa, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Lianaa, doskonale Cię rozumiem, ale nie nastawiaj się tak negatywnie ❤️
    Widzę u Ciebie w stopce, że wszystkie badania i hormony są okej więc trzymam kciuki że bombelek szybko się pojawi ❤️

Dziękuję bardzo ❤️
    Ja ci życzę zdrowo rosnącej fasolki 🥹

Na razie wszystko ok, nie miałam jakiejś dogłębnej analizy hormonalnej- to planowałam po ewentualnych kilku nieudanych cyklach, ale podstawowe badania ok 🥹
    Nastawienie to również część sukcesu, więc muszę odganiać pochmurne myśli

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️4 CS

𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93. •FERR 23

19.08.25
    •TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10

18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
    🔜 21.08.2025 •BETA…..✊🙏
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Pozytywny test owulacyjny Clearblue już za mną, więc razem z partnerem zaczęliśmy działać w odpowiednim momencie. Teraz przede mną wyjazd na urlop – i postanowiłam zupełnie odpuścić myślenie o tym, czy się udało, czy nie .Akurat dzień po powrocie z wakacji wypada przewidywany termin 🙈, więc…

W poprzednim cyklu bardzo się nakręcałam. Wmawiałam sobie, że to na pewno ciąża, że „czuję” objawy… i mocno się zawiodłam. Dlatego tym razem postanowiłam podejść do tego inaczej – z lekkością i spokojem w głowie. Wierzę, że to właśnie luz i spokój potrafią zdziałać więcej niż nadmierne napięcie.

Trzymam też za Was wszystkie mocno kciuki – każda z nas zasługuje na to, by spełnić swoje marzenie 💛

No to pięknie się wszystko złożyło 🥹 idealny czas na reset glowy, praca wykonana teraz relaks!

oliwia79 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️4 CS

𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93. •FERR 23

19.08.25
    •TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10

18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
    🔜 21.08.2025 •BETA…..✊🙏
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Dziękuję bardzo ❤️
    Ja ci życzę zdrowo rosnącej fasolki 🥹

Na razie wszystko ok, nie miałam jakiejś dogłębnej analizy hormonalnej- to planowałam po ewentualnych kilku nieudanych cyklach, ale podstawowe badania ok 🥹
    Nastawienie to również część sukcesu, więc muszę odganiać pochmurne myśli

Dziękuję ❤️
    ja też nie miałam jakiejś bardzo głębokiej analizy hormonalnej no ale były jakieś niedociągnięcia do poprawy :)
    Trzymam za Ciebie kciuki! ❤️

Lianaa lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj ostatni sikaniec zrobiony, dalej pozytywny. Umówiła się na wizytę 25.6. To powinno być 7+5, więc od razu będzie wszystko jasne.

Kciuki dla Was!

oliwia79, Lianaa lubią tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też przychodzę do Was z aktualizacją ☺️
    Właśnie jestem po wizycie u ginekologa, Lametta zadziałała mamy ładny pęcherzyk 🩷
    Dzisiaj i 20.00 mam podać sobie zastrzyk Ovitrelle + dziś i w sobotę muszę zaciągnąć narzeczonego na serduszkowanie 🙈🤭
    No i chyba po tym najgorszy czas, czyli czekanie… i doszukiwanie się objawów. Choć spróbuję wrzucić na luz, ale cienko to widzę znając mnie ✨
    No nic podchodzę pozytywnie, cieszę się że mamy pęcherzyk i do owulacji dojdzie także mam wszystko jasne i klarowane.
    Czy któraś z Was przyjmowała może zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Jak wasze odczucia?

Lianaa lubi tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Alaria Znajoma

Wysłany: 5 czerwca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Właśnie jestem po wizycie u ginekologa, Lametta zadziałała mamy ładny pęcherzyk 🩷
    Dzisiaj i 20.00 mam podać sobie zastrzyk Ovitrelle + dziś i w sobotę muszę zaciągnąć narzeczonego na serduszkowanie 🙈🤭
    No i chyba po tym najgorszy czas, czyli czekanie… i doszukiwanie się objawów. Choć spróbuję wrzucić na luz, ale cienko to widzę znając mnie ✨
    No nic podchodzę pozytywnie, cieszę się że mamy pęcherzyk i do owulacji dojdzie także mam wszystko jasne i klarowane.
    Czy któraś z Was przyjmowała może zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Jak wasze odczucia?

Właśnie dzisiaj się zastanawiałam jak tam Twoja stymulacja, gratuluję pęcherzyka i trzymam kciuki za owocne starania 🍀🤞

Co do Ovitrelle niestety nie pomogę.

👩🏻98' 🧔🏻‍♂️93' 🐶15'🐶25'

👩🏻 •PCOS•
    AMH -7,24
    TESTOSTERON - 1,38 🔺
    ANDROSTENDION -1,87 🔺
    DHEAS - 467 🔺
    LH - 6,72
    FSH - 7,27
    LH:FSH 0.92 ✅

🧔🏻‍♂️
    05.25r
    Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
    Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
    Ruch postępowy - 15.76% 🔻
    Plemniki żywe - 33% 🔻
    Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅

HSG - 15.09

10cs
  • Lumisse Znajoma

Wysłany: 5 czerwca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Hej, przy poprzednich staraniach miałam ovitrelle, pęcherzyki ładnie pękały, delikatnie mnie bolało w miejscu wkłucia ale tak to ok :) trzymam kciuki

2018 🧒
    2024 💔 9tc

Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
    🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"

II Aromek + Zivafert ❌
    III Aromek + Zivafert❌
    IV starania naturalne❌
    V Aromek + Zivafert ❌
    VI Aromek + Zivafert ⏳

---

🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.”
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaria, dzięki… 💕
    Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦‍♀️
    Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
    Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
    Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐

Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
    Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
    Totalnie jestem zielona w tym temacie.

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Dziękuję ❤️
    ja też nie miałam jakiejś bardzo głębokiej analizy hormonalnej no ale były jakieś niedociągnięcia do poprawy :)
    Trzymam za Ciebie kciuki! ❤️

Dziękuję bardzo ❤️🥹
    A w ogóle jak się czujesz? Jak pierwsze wrażenia?

Dzyzia - samych dalszych pozytywnych wieści życzę 🌹!

Nattka - trzymamy kciukasy! ✊

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️4 CS

𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93. •FERR 23

19.08.25
    •TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10

18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
    🔜 21.08.2025 •BETA…..✊🙏
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:

Ja również 3 cykle z Ovitrelle, są takie w "długopisie" i po prostu strzyweczki - polecam bardziej to drugie. Do "dlugopisu" instrukcja jak do złożenia szafy.... przekręć o tyle stopni, w okienku to, 2 obroty w tą 😀 z 4 razy czytalam... ze strzykawką dużo łatwiej :p

Co do samego zastrzyku to raczej bezpolesny i bez żadnych trudności. Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Alaria, dzięki… 💕
    Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦‍♀️
    Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
    Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
    Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐

Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
    Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
    Totalnie jestem zielona w tym temacie.

Ja miałam 3 cykle stymulowane niestety bez powodzenia, więc szukam dalej 😉 ale z dobrych wiadomości po tych cyklach owulacja jest u mnie lepsza, nie musze juz jej wspomagać, a wcześniej pęcherzyk nie dorastały do odpowiedniej wielkości i nie pękały.

Nie wiem czy to zasługa samej stymulacji czy też odpowiednich suplementów - ale jest lepiej 😉

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ