X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja tu trochę przycupnę, bo sama nie wiem na jakim jesteśmy etapie 🤭

Lianaa lubi tę wiadomość

202111041762.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Lianaa Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beamyx - zapraszamy, w trakcie trwania tego wątku wiele rzeczy może się wyklarować 😁

Ja właśnie dziś postanowiłam wykupić opcję premium Apki Flo do śledzenia cyklu. Nie wiem czy ta opcja zmienia więcej niż bezpłatna ale stwierdziłam, że podejdę poważniej do tematu 🤪

beamyx lubi tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    Wstępne badania cytologiczne oraz USG: OK
    USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ hormony ok.

Czekamy…
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to chyba liczę, wracam po 3,5 rocznej przerwie także hm 🤭

202111041762.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Lumisse Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Alaria, dzięki… 💕
    Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦‍♀️
    Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
    Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
    Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐

Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
    Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
    Totalnie jestem zielona w tym temacie.

Z synem udało się za razem. Starania o kolejna ciążę niestety bez powodzenia, ale zastrzyk działal, bo pęcherzyki pękaly. Z testem zawsze czekałam 14dni od zastrzyku :)

2018 🧒
    2024 💔 9tc

Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
    🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"

II Aromek + Zivafert ❌
    III Aromek + Zivafert❌
    IV starania naturalne❌
    V Aromek+ Zivafert ❌
    VI Aromek ⏳

---

🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.”
  • Lianaa Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Na to chyba liczę, wracam po 3,5 rocznej przerwie także hm 🤭

Czyyyli, jakieś tam podchody są 😁 czasem to pomaga przechylić szalę na konkretną stronę..

📝Agata
    Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋

Czekamy…
  • Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 5 czerwca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumisse wrote:
    Z synem udało się za razem. Starania o kolejna ciążę niestety bez powodzenia, ale zastrzyk działal, bo pęcherzyki pękaly. Z testem zawsze czekałam 14dni od zastrzyku :)

W takim razie testujemy 19.06 🤭
    Uff, nie mogę się doczekać 🙈
    Oby to był szczęśliwy cykl 🩵
    Tak bardzo chciałabym być mamą…

Lumisse lubi tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Lianaa Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    W takim razie testujemy 19.06 🤭
    Uff, nie mogę się doczekać 🙈
    Oby to był szczęśliwy cykl 🩵
    Tak bardzo chciałabym być mamą…

Życzę ci szczęśliwego cyklu i żeby czerwone były tylko kreski na teście ❤️

Wg apki 🩸 mi wypada na 23 czerwca, mam nadzieję, że się spóźni…..

📝Agata
    Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋

Czekamy…
  • Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Życzę ci szczęśliwego cyklu i żeby czerwone były tylko kreski na teście ❤️

Wg apki 🩸 mi wypada na 23 czerwca, mam nadzieję, że się spóźni…..

Ja też 🩸 23.06 wg apki, oby szczęście nam dopisało 🫶🏼
    Byśmy zaczynały razem 🙈

Lianaa lubi tę wiadomość

• Lianaa Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Ja też 🩸 23.06 wg apki, oby szczęście nam dopisało 🫶🏼
    Byśmy zaczynały razem 🙈

O kurczę! 😍😁 no to trzymam kciuki za nas ✊
    Taa, u mnie też wg apki ale niestety ostatnim miesiącem miałam jakieś zawirowania hormonalne, ale wydaje mi się, że winowajcą była zmiana dawki leków, które biorę.

Na razie (oby) owocne starania a potem mam nadzieję, że będę miała co testować a nie, że okres mnie zaskoczy 🤣

19go lecę na kilka dni do Włoch, więc będzie odpoczynek, myśli się zresetują i liczę, że nie wrócę z 🩸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:18

📝Agata
    Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋

Czekamy…
  • Okami Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.

W tym cyklu nie testowałam, postanowiłam trochę mniej emocjonalnie podejść do tego, testować jak okres się spóźni - bo poprzednie to testowałam za często, za wcześniej, duże rozczarowanie i duży stres wywoływały we mnie te testy, jak wiedziałam, że dziś 10DPO to już nie spałam od 5 :D
    Bo ja mam właśnie reguralne cykle, na testach owu+temperatura pięknie potwierdzają owu. A i tak mimo wszystko coś jeszcze gdzieś nie działa tak jak ma działać...
    Więc w kolejnym cyklu na pewno wchodzą badania, chce wprowadzić dietę - może bardziej zdrowe żywienie (już i tak unikam kawy, nie pije alkoholu, unikam słodyczy) i na pewno więcej ruchu.

Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:26

Agathere lubi tę wiadomość

29 👱‍♀️ 29 💁‍♂️

Długość cyklu: 26
    Suplementacja: Pregnastart + DHA
    On: Pregnastart on

▶️ 03.2025r.
  • Lianaa Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.

W tym cyklu nie testowałam, postanowiłam trochę mniej emocjonalnie podejść do tego, testować jak okres się spóźni - bo poprzednie to testowałam za często, za wcześniej, duże rozczarowanie i duży stres wywoływały we mnie te testy, jak wiedziałam, że dziś 10DPO to już nie spałam od 5 :D
    Bo ja mam właśnie reguralne cykle, na testach owu+temperatura pięknie potwierdzają owu. A i tak mimo wszystko coś jeszcze gdzieś nie działa tak jak ma działać...
    Więc w kolejnym cyklu na pewno wchodzą badania, chce wprowadzić dietę - może bardziej zdrowe żywienie (już i tak unikam kawy, nie pije alkoholu, unikam słodyczy) i na pewno więcej ruchu.

Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.

Ja uważam, że dopóki nie ma okresu - szanse nie są stracone 🥹 myślę, że intuicja kobieca jest niezawodna, więc na pewno warto zrobić research zdrowotny, może jakaś „głupota” hamuje organizm przed zaplodnieniem i wystarczy troszkę zmodyfikować tryb życia… trzymam kciuki ✊

Ja wykonam test dopiero, gdy spodziewany okres nie nadejdzie. Uczę się cierpliwości ale przede wszystkim nie chcę jeszcze czuć takiej presji, no ale jestem dopiero na starcie.. podejście się zmienia z każdym nieudanym cyklem i jestem tego świadoma 🍓 oby nam wszystkim się udało!

📝Agata
    Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋

Czekamy…
  • Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:

Oj tak ja też mam w sobie trochę złość, jak widzę kobiety, które na codzień nie dbają o zdrowie, nadużywają alkoholu i generalnie dziecko po dziecku, a warunki dla dziecka nie są takie jak być powinny… 😐
    A ja ta, która lata do ginekologa, robi badania za kilkaset złotych, kupuje leki co również mało nie kosztują i generalnie przygotowywałam się długo przed i mentalnie i zdrowotnie - mam duże problemy.
    Gdzie ta sprawiedliwość… 🙄

• Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    O kurczę! 😍😁 no to trzymam kciuki za nas ✊
    Taa, u mnie też wg apki ale niestety ostatnim miesiącem miałam jakieś zawirowania hormonalne, ale wydaje mi się, że winowajcą była zmiana dawki leków, które biorę.

Na razie (oby) owocne starania a potem mam nadzieję, że będę miała co testować a nie, że okres mnie zaskoczy 🤣

19go lecę na kilka dni do Włoch, więc będzie odpoczynek, myśli się zresetują i liczę, że nie wrócę z 🩸

Tak my też mocno działamy 🙈
    Trochę mi to siedzi na psychice, że jest taki schemat „zastrzyk wtedy - to najlepiej o 20 ♥️ i najlepiej jeszcze następnego dnia ♥️ po 8 rano…” i wszystko takie schematyczne, działamy jak automaty z narzeczonym 😐
    No, ale jak trzeba to trzeba.. fajnie by było zobaczyć ⏸️ po spontanicznym ♥️, ale no cóż może drugie się uda 🤭🤭

• Lianaa Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Tak my też mocno działamy 🙈
    Trochę mi to siedzi na psychice, że jest taki schemat „zastrzyk wtedy - to najlepiej o 20 ♥️ i najlepiej jeszcze następnego dnia ♥️ po 8 rano…” i wszystko takie schematyczne, działamy jak automaty z narzeczonym 😐
    No, ale jak trzeba to trzeba.. fajnie by było zobaczyć ⏸️ po spontanicznym ♥️, ale no cóż może drugie się uda 🤭🤭
    Współczuję 😔 no nie sprzyja to spontaniczności i swobodzie… ale myślę, że trzeba sobie powiedzieć tak
    „BO to są starania, powiedzieliśmy sobie, że się staramy więc troszkę teraz inaczej wygląda nasze ❤️ Ale to nie jest na zawsze i wróci jeszcze ten spontaniczny i dziki ❤️” wszystko jest tymczasowe, potem może ze śmiechem będziecie to wspominać 😊 ja to lubię mówić, że seks bez zabezpieczenia to co innego niż starania o dziecko.

📝Agata
    Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋

Czekamy…
  • PA Nowa

Wysłany: 6 czerwca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można jeszcze dołączyć?

U mnie 1,5 roku starań, w lutym diagnoza PCOS. Teraz jestem na końcówce pierwszego cyklu stymulowanego.

Pyz_a lubi tę wiadomość

• Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Współczuję 😔 no nie sprzyja to spontaniczności i swobodzie… ale myślę, że trzeba sobie powiedzieć tak
    „BO to są starania, powiedzieliśmy sobie, że się staramy więc troszkę teraz inaczej wygląda nasze ❤️ Ale to nie jest na zawsze i wróci jeszcze ten spontaniczny i dziki ❤️” wszystko jest tymczasowe, potem może ze śmiechem będziecie to wspominać 😊 ja to lubię mówić, że seks bez zabezpieczenia to co innego niż starania o dziecko.

Piękne powiedziane, masz rację 🫶🏼
    Muszę sobie to wbić do głowy.
    Wydaje mi się, że będziemy się śmiać w sumie już się śmiejemy, takie kombinacje że szkoda gadać 🤭😂

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:

Witaj jestem w podobnej sytuacji jak ty, regularne cykle, potwierdzona owulacja.

Powiedz mi twój mąż się badał? Robiłaś już badanie drożności jajowodów ?

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Cześć, można jeszcze dołączyć?

U mnie 1,5 roku starań, w lutym diagnoza PCOS. Teraz jestem na końcówce pierwszego cyklu stymulowanego.

Pewnie zapraszamy 🩷
    Ja też zdiagnozowane PCOS, w tym miesiącu pierwsza stymulacja Lamettą + wczoraj zastrzyk Ovitrelle.
    Na monitoring jeden „ładny pęcherzyk”.
    Działamy ♥️ i 19.06 testuję pierwszy raz i mam nadzieję, że zobaczę wymarzone ⏸️

A u Ciebie jak wygląda cały przebieg stymulacji?

• Panna_M Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    U mnie dopiero początek starań - jutro kontrolne badania krwi - ostatnio TSH wybiło mi na 4 :( dodatkowo mam wadę tarczycy - wykształcona tylko jedna połowa.
    Widzę, że borykacie się z podobnymi problemami do mnie, jak chociażby wysokie AMH - u mnie 11. Pęcherzyki dojrzewają, ale na ostatnim usg nie pękł. Dodatkowo przyplątała mi się infekcja, którą ciężko leczy się antybiotykiem :/ no i dwurożna macica... mam nadzieję, że ta droga nie będzie tak trudna na jaką wygląda <3

Pyz_a lubi tę wiadomość

👧 30 👨31

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 11
    •TSH 4
    •Ferrytyna 17,4 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng.ml
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 17,90 nh/ml
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    U mnie dopiero początek starań - jutro kontrolne badania krwi - ostatnio TSH wybiło mi na 4 :( dodatkowo mam wadę tarczycy - wykształcona tylko jedna połowa.
    Widzę, że borykacie się z podobnymi problemami do mnie, jak chociażby wysokie AMH - u mnie 11. Pęcherzyki dojrzewają, ale na ostatnim usg nie pękł. Dodatkowo przyplątała mi się infekcja, którą ciężko leczy się antybiotykiem :/ no i dwurożna macica... mam nadzieję, że ta droga nie będzie tak trudna na jaką wygląda <3

Nie przejmuj się TSH, ja dopiero co miałam 10, po zaczęciu brania hormonów w 2 tyg mi spadło na 4 i kolejne dwa tygodnie na 2,5. Ja mam jeszcze hashimoto

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
‹‹ 30 31 32 33 34
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ