STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Beamyx - zapraszamy, w trakcie trwania tego wątku wiele rzeczy może się wyklarować 😁
Ja właśnie dziś postanowiłam wykupić opcję premium Apki Flo do śledzenia cyklu. Nie wiem czy ta opcja zmienia więcej niż bezpłatna ale stwierdziłam, że podejdę poważniej do tematu 🤪
beamyx lubi tę wiadomość
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Wstępne badania cytologiczne oraz USG: OK
USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia/ hormony ok.
Czekamy… -
Nattkaa9888 wrote:Alaria, dzięki… 💕
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦♀️
Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐
Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
Totalnie jestem zielona w tym temacie.
Z synem udało się za razem. Starania o kolejna ciążę niestety bez powodzenia, ale zastrzyk działal, bo pęcherzyki pękaly. Z testem zawsze czekałam 14dni od zastrzyku2018 🧒
2024 💔 9tc
Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"
II Aromek + Zivafert ❌
III Aromek + Zivafert❌
IV starania naturalne❌
V Aromek+ Zivafert ❌
VI Aromek ⏳
---
🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.” -
beamyx wrote:Na to chyba liczę, wracam po 3,5 rocznej przerwie także hm 🤭
Czyyyli, jakieś tam podchody są 😁 czasem to pomaga przechylić szalę na konkretną stronę..📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Lumisse wrote:Z synem udało się za razem. Starania o kolejna ciążę niestety bez powodzenia, ale zastrzyk działal, bo pęcherzyki pękaly. Z testem zawsze czekałam 14dni od zastrzyku
W takim razie testujemy 19.06 🤭
Uff, nie mogę się doczekać 🙈
Oby to był szczęśliwy cykl 🩵
Tak bardzo chciałabym być mamą…Lumisse lubi tę wiadomość
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
Nattkaa9888 wrote:W takim razie testujemy 19.06 🤭
Uff, nie mogę się doczekać 🙈
Oby to był szczęśliwy cykl 🩵
Tak bardzo chciałabym być mamą…
Życzę ci szczęśliwego cyklu i żeby czerwone były tylko kreski na teście ❤️
Wg apki 🩸 mi wypada na 23 czerwca, mam nadzieję, że się spóźni…..📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Lianaa wrote:Życzę ci szczęśliwego cyklu i żeby czerwone były tylko kreski na teście ❤️
Wg apki 🩸 mi wypada na 23 czerwca, mam nadzieję, że się spóźni…..
Ja też 🩸 23.06 wg apki, oby szczęście nam dopisało 🫶🏼
Byśmy zaczynały razem 🙈Lianaa lubi tę wiadomość
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
Nattkaa9888 wrote:Ja też 🩸 23.06 wg apki, oby szczęście nam dopisało 🫶🏼
Byśmy zaczynały razem 🙈
O kurczę! 😍😁 no to trzymam kciuki za nas ✊
Taa, u mnie też wg apki ale niestety ostatnim miesiącem miałam jakieś zawirowania hormonalne, ale wydaje mi się, że winowajcą była zmiana dawki leków, które biorę.
Na razie (oby) owocne starania a potem mam nadzieję, że będę miała co testować a nie, że okres mnie zaskoczy 🤣
19go lecę na kilka dni do Włoch, więc będzie odpoczynek, myśli się zresetują i liczę, że nie wrócę z 🩸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:18
📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.
W tym cyklu nie testowałam, postanowiłam trochę mniej emocjonalnie podejść do tego, testować jak okres się spóźni - bo poprzednie to testowałam za często, za wcześniej, duże rozczarowanie i duży stres wywoływały we mnie te testy, jak wiedziałam, że dziś 10DPO to już nie spałam od 5
Bo ja mam właśnie reguralne cykle, na testach owu+temperatura pięknie potwierdzają owu. A i tak mimo wszystko coś jeszcze gdzieś nie działa tak jak ma działać...
Więc w kolejnym cyklu na pewno wchodzą badania, chce wprowadzić dietę - może bardziej zdrowe żywienie (już i tak unikam kawy, nie pije alkoholu, unikam słodyczy) i na pewno więcej ruchu.
Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:26
Agathere lubi tę wiadomość
29 👱♀️ 29 💁♂️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart + DHA
On: Pregnastart on
▶️ 03.2025r. -
Okami wrote:Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.
W tym cyklu nie testowałam, postanowiłam trochę mniej emocjonalnie podejść do tego, testować jak okres się spóźni - bo poprzednie to testowałam za często, za wcześniej, duże rozczarowanie i duży stres wywoływały we mnie te testy, jak wiedziałam, że dziś 10DPO to już nie spałam od 5
Bo ja mam właśnie reguralne cykle, na testach owu+temperatura pięknie potwierdzają owu. A i tak mimo wszystko coś jeszcze gdzieś nie działa tak jak ma działać...
Więc w kolejnym cyklu na pewno wchodzą badania, chce wprowadzić dietę - może bardziej zdrowe żywienie (już i tak unikam kawy, nie pije alkoholu, unikam słodyczy) i na pewno więcej ruchu.
Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.
Ja uważam, że dopóki nie ma okresu - szanse nie są stracone 🥹 myślę, że intuicja kobieca jest niezawodna, więc na pewno warto zrobić research zdrowotny, może jakaś „głupota” hamuje organizm przed zaplodnieniem i wystarczy troszkę zmodyfikować tryb życia… trzymam kciuki ✊
Ja wykonam test dopiero, gdy spodziewany okres nie nadejdzie. Uczę się cierpliwości ale przede wszystkim nie chcę jeszcze czuć takiej presji, no ale jestem dopiero na starcie.. podejście się zmienia z każdym nieudanym cyklem i jestem tego świadoma 🍓 oby nam wszystkim się udało!📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Okami wrote:Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.
Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.
Oj tak ja też mam w sobie trochę złość, jak widzę kobiety, które na codzień nie dbają o zdrowie, nadużywają alkoholu i generalnie dziecko po dziecku, a warunki dla dziecka nie są takie jak być powinny… 😐
A ja ta, która lata do ginekologa, robi badania za kilkaset złotych, kupuje leki co również mało nie kosztują i generalnie przygotowywałam się długo przed i mentalnie i zdrowotnie - mam duże problemy.
Gdzie ta sprawiedliwość… 🙄👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
Lianaa wrote:O kurczę! 😍😁 no to trzymam kciuki za nas ✊
Taa, u mnie też wg apki ale niestety ostatnim miesiącem miałam jakieś zawirowania hormonalne, ale wydaje mi się, że winowajcą była zmiana dawki leków, które biorę.
Na razie (oby) owocne starania a potem mam nadzieję, że będę miała co testować a nie, że okres mnie zaskoczy 🤣
19go lecę na kilka dni do Włoch, więc będzie odpoczynek, myśli się zresetują i liczę, że nie wrócę z 🩸
Tak my też mocno działamy 🙈
Trochę mi to siedzi na psychice, że jest taki schemat „zastrzyk wtedy - to najlepiej o 20 ♥️ i najlepiej jeszcze następnego dnia ♥️ po 8 rano…” i wszystko takie schematyczne, działamy jak automaty z narzeczonym 😐
No, ale jak trzeba to trzeba.. fajnie by było zobaczyć ⏸️ po spontanicznym ♥️, ale no cóż może drugie się uda 🤭🤭👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
Nattkaa9888 wrote:Tak my też mocno działamy 🙈
Trochę mi to siedzi na psychice, że jest taki schemat „zastrzyk wtedy - to najlepiej o 20 ♥️ i najlepiej jeszcze następnego dnia ♥️ po 8 rano…” i wszystko takie schematyczne, działamy jak automaty z narzeczonym 😐
No, ale jak trzeba to trzeba.. fajnie by było zobaczyć ⏸️ po spontanicznym ♥️, ale no cóż może drugie się uda 🤭🤭
„BO to są starania, powiedzieliśmy sobie, że się staramy więc troszkę teraz inaczej wygląda nasze ❤️ Ale to nie jest na zawsze i wróci jeszcze ten spontaniczny i dziki ❤️” wszystko jest tymczasowe, potem może ze śmiechem będziecie to wspominać 😊 ja to lubię mówić, że seks bez zabezpieczenia to co innego niż starania o dziecko.📝Agata
Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
Czekamy… -
Lianaa wrote:Współczuję 😔 no nie sprzyja to spontaniczności i swobodzie… ale myślę, że trzeba sobie powiedzieć tak
„BO to są starania, powiedzieliśmy sobie, że się staramy więc troszkę teraz inaczej wygląda nasze ❤️ Ale to nie jest na zawsze i wróci jeszcze ten spontaniczny i dziki ❤️” wszystko jest tymczasowe, potem może ze śmiechem będziecie to wspominać 😊 ja to lubię mówić, że seks bez zabezpieczenia to co innego niż starania o dziecko.
Piękne powiedziane, masz rację 🫶🏼
Muszę sobie to wbić do głowy.
Wydaje mi się, że będziemy się śmiać w sumie już się śmiejemy, takie kombinacje że szkoda gadać 🤭😂👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
Witaj jestem w podobnej sytuacji jak ty, regularne cykle, potwierdzona owulacja.
Powiedz mi twój mąż się badał? Robiłaś już badanie drożności jajowodów ?
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
PA wrote:Cześć, można jeszcze dołączyć?
U mnie 1,5 roku starań, w lutym diagnoza PCOS. Teraz jestem na końcówce pierwszego cyklu stymulowanego.
Pewnie zapraszamy 🩷
Ja też zdiagnozowane PCOS, w tym miesiącu pierwsza stymulacja Lamettą + wczoraj zastrzyk Ovitrelle.
Na monitoring jeden „ładny pęcherzyk”.
Działamy ♥️ i 19.06 testuję pierwszy raz i mam nadzieję, że zobaczę wymarzone ⏸️
A u Ciebie jak wygląda cały przebieg stymulacji?👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
Witajcie dziewczyny!
U mnie dopiero początek starań - jutro kontrolne badania krwi - ostatnio TSH wybiło mi na 4dodatkowo mam wadę tarczycy - wykształcona tylko jedna połowa.
Widzę, że borykacie się z podobnymi problemami do mnie, jak chociażby wysokie AMH - u mnie 11. Pęcherzyki dojrzewają, ale na ostatnim usg nie pękł. Dodatkowo przyplątała mi się infekcja, którą ciężko leczy się antybiotykiemno i dwurożna macica... mam nadzieję, że ta droga nie będzie tak trudna na jaką wygląda
Pyz_a lubi tę wiadomość
👧 30 👨31
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 11
•TSH 4
•Ferrytyna 17,4 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng.ml
•żelazo 121
•kwas foliowy 17,90 nh/ml -
Panna_M wrote:Witajcie dziewczyny!
U mnie dopiero początek starań - jutro kontrolne badania krwi - ostatnio TSH wybiło mi na 4dodatkowo mam wadę tarczycy - wykształcona tylko jedna połowa.
Widzę, że borykacie się z podobnymi problemami do mnie, jak chociażby wysokie AMH - u mnie 11. Pęcherzyki dojrzewają, ale na ostatnim usg nie pękł. Dodatkowo przyplątała mi się infekcja, którą ciężko leczy się antybiotykiemno i dwurożna macica... mam nadzieję, że ta droga nie będzie tak trudna na jaką wygląda
Nie przejmuj się TSH, ja dopiero co miałam 10, po zaczęciu brania hormonów w 2 tyg mi spadło na 4 i kolejne dwa tygodnie na 2,5. Ja mam jeszcze hashimoto✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧