X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja tu trochę przycupnę, bo sama nie wiem na jakim jesteśmy etapie 🤭

Lianaa lubi tę wiadomość

202111041762.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beamyx - zapraszamy, w trakcie trwania tego wątku wiele rzeczy może się wyklarować 😁

Ja właśnie dziś postanowiłam wykupić opcję premium Apki Flo do śledzenia cyklu. Nie wiem czy ta opcja zmienia więcej niż bezpłatna ale stwierdziłam, że podejdę poważniej do tematu 🤪

beamyx lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
    💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
    24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy)
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to chyba liczę, wracam po 3,5 rocznej przerwie także hm 🤭

202111041762.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Lumisse Znajoma

Wysłany: 5 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Alaria, dzięki… 💕
    Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak należy, ale kurde ja już się ogólnie nakręcam, że pewnie nie wyjdzie 🤦‍♀️
    Że pewnie jest coś o czym nie wiem i nie pyknie znów, choć to moja pierwsza stymulacja i nawet nigdy nie było tej próby 😳
    Ogólnie czuję różnicę z poprzednich cykli, bo dzisiaj jajniki to czuję jakby miały mi eksplodować 🤭
    Także dzieje się na plus, ale owulacja też w sumie nie jest 100% pewnością, że dojdzie do ciąży. Same o tym wiemy najlepiej 😐

Lumisse, dzięki za odpowiedź 🫶🏼
    Udało Ci się po Ovitrelle zajść w ciążę? Za którym razem? Kiedy najlepiej zrobić test, bo słyszałam że Ovitrelle zakłamuje i mogą wyjść pozytywne 😐
    Totalnie jestem zielona w tym temacie.

Z synem udało się za razem. Starania o kolejna ciążę niestety bez powodzenia, ale zastrzyk działal, bo pęcherzyki pękaly. Z testem zawsze czekałam 14dni od zastrzyku :)

2018 🧒
    2024 💔 9tc

Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
    🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"

II Aromek + Zivafert ❌
    III Aromek + Zivafert❌
    IV starania naturalne❌
    V Aromek + Zivafert ❌
    VI Aromek + Zivafert ⏳

---

🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.”
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Na to chyba liczę, wracam po 3,5 rocznej przerwie także hm 🤭

Czyyyli, jakieś tam podchody są 😁 czasem to pomaga przechylić szalę na konkretną stronę..

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
    24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy)
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumisse wrote:
    Z synem udało się za razem. Starania o kolejna ciążę niestety bez powodzenia, ale zastrzyk działal, bo pęcherzyki pękaly. Z testem zawsze czekałam 14dni od zastrzyku :)

W takim razie testujemy 19.06 🤭
    Uff, nie mogę się doczekać 🙈
    Oby to był szczęśliwy cykl 🩵
    Tak bardzo chciałabym być mamą…

Lumisse lubi tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    W takim razie testujemy 19.06 🤭
    Uff, nie mogę się doczekać 🙈
    Oby to był szczęśliwy cykl 🩵
    Tak bardzo chciałabym być mamą…

Życzę ci szczęśliwego cyklu i żeby czerwone były tylko kreski na teście ❤️

Wg apki 🩸 mi wypada na 23 czerwca, mam nadzieję, że się spóźni…..

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Życzę ci szczęśliwego cyklu i żeby czerwone były tylko kreski na teście ❤️

Wg apki 🩸 mi wypada na 23 czerwca, mam nadzieję, że się spóźni…..

Ja też 🩸 23.06 wg apki, oby szczęście nam dopisało 🫶🏼
    Byśmy zaczynały razem 🙈

Lianaa lubi tę wiadomość

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Ja też 🩸 23.06 wg apki, oby szczęście nam dopisało 🫶🏼
    Byśmy zaczynały razem 🙈

O kurczę! 😍😁 no to trzymam kciuki za nas ✊
    Taa, u mnie też wg apki ale niestety ostatnim miesiącem miałam jakieś zawirowania hormonalne, ale wydaje mi się, że winowajcą była zmiana dawki leków, które biorę.

Na razie (oby) owocne starania a potem mam nadzieję, że będę miała co testować a nie, że okres mnie zaskoczy 🤣

19go lecę na kilka dni do Włoch, więc będzie odpoczynek, myśli się zresetują i liczę, że nie wrócę z 🩸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:18

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.

W tym cyklu nie testowałam, postanowiłam trochę mniej emocjonalnie podejść do tego, testować jak okres się spóźni - bo poprzednie to testowałam za często, za wcześniej, duże rozczarowanie i duży stres wywoływały we mnie te testy, jak wiedziałam, że dziś 10DPO to już nie spałam od 5 :D
    Bo ja mam właśnie reguralne cykle, na testach owu+temperatura pięknie potwierdzają owu. A i tak mimo wszystko coś jeszcze gdzieś nie działa tak jak ma działać...
    Więc w kolejnym cyklu na pewno wchodzą badania, chce wprowadzić dietę - może bardziej zdrowe żywienie (już i tak unikam kawy, nie pije alkoholu, unikam słodyczy) i na pewno więcej ruchu.

Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:26

Agathere lubi tę wiadomość

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Mi niestety dzisiaj już temperatura spadła z 36.85 na 36.70 - tak samo było w poprzednim cyklu i następnego dnia dostałam 🐵, więc już widzę jakiś wzorzec i pewnie jutro dostanę.

W tym cyklu nie testowałam, postanowiłam trochę mniej emocjonalnie podejść do tego, testować jak okres się spóźni - bo poprzednie to testowałam za często, za wcześniej, duże rozczarowanie i duży stres wywoływały we mnie te testy, jak wiedziałam, że dziś 10DPO to już nie spałam od 5 :D
    Bo ja mam właśnie reguralne cykle, na testach owu+temperatura pięknie potwierdzają owu. A i tak mimo wszystko coś jeszcze gdzieś nie działa tak jak ma działać...
    Więc w kolejnym cyklu na pewno wchodzą badania, chce wprowadzić dietę - może bardziej zdrowe żywienie (już i tak unikam kawy, nie pije alkoholu, unikam słodyczy) i na pewno więcej ruchu.

Mam nadzieję, że badania dadzą mi jakąś odpowiedź, będę wiedzieć czy mam nad czym pracować. Już rozkładam ręcę, wczoraj w sklepie widziałam ciężarną kobietę z 4 dzieci, znam ją z widzenia... jakby to ująć, trochę żyje z mężem w patologicznych warunkach, alkohol, libacje, niezdrowe odżywianie. Jest mi po prostu przykro jak pomyślę, sobie ile ja robię, z ilu rzeczy rezygnuje, świadomie podchodzę do tematu a mimo wszystko kolejna porażka, a tutaj często ciąże nieplanowane, z 0 przygotowaniem organizmu i mimo wszystko się udaje.

Ja uważam, że dopóki nie ma okresu - szanse nie są stracone 🥹 myślę, że intuicja kobieca jest niezawodna, więc na pewno warto zrobić research zdrowotny, może jakaś „głupota” hamuje organizm przed zaplodnieniem i wystarczy troszkę zmodyfikować tryb życia… trzymam kciuki ✊

Ja wykonam test dopiero, gdy spodziewany okres nie nadejdzie. Uczę się cierpliwości ale przede wszystkim nie chcę jeszcze czuć takiej presji, no ale jestem dopiero na starcie.. podejście się zmienia z każdym nieudanym cyklem i jestem tego świadoma 🍓 oby nam wszystkim się udało!

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:

Oj tak ja też mam w sobie trochę złość, jak widzę kobiety, które na codzień nie dbają o zdrowie, nadużywają alkoholu i generalnie dziecko po dziecku, a warunki dla dziecka nie są takie jak być powinny… 😐
    A ja ta, która lata do ginekologa, robi badania za kilkaset złotych, kupuje leki co również mało nie kosztują i generalnie przygotowywałam się długo przed i mentalnie i zdrowotnie - mam duże problemy.
    Gdzie ta sprawiedliwość… 🙄

• Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    O kurczę! 😍😁 no to trzymam kciuki za nas ✊
    Taa, u mnie też wg apki ale niestety ostatnim miesiącem miałam jakieś zawirowania hormonalne, ale wydaje mi się, że winowajcą była zmiana dawki leków, które biorę.

Na razie (oby) owocne starania a potem mam nadzieję, że będę miała co testować a nie, że okres mnie zaskoczy 🤣

19go lecę na kilka dni do Włoch, więc będzie odpoczynek, myśli się zresetują i liczę, że nie wrócę z 🩸

Tak my też mocno działamy 🙈
    Trochę mi to siedzi na psychice, że jest taki schemat „zastrzyk wtedy - to najlepiej o 20 ♥️ i najlepiej jeszcze następnego dnia ♥️ po 8 rano…” i wszystko takie schematyczne, działamy jak automaty z narzeczonym 😐
    No, ale jak trzeba to trzeba.. fajnie by było zobaczyć ⏸️ po spontanicznym ♥️, ale no cóż może drugie się uda 🤭🤭

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Tak my też mocno działamy 🙈
    Trochę mi to siedzi na psychice, że jest taki schemat „zastrzyk wtedy - to najlepiej o 20 ♥️ i najlepiej jeszcze następnego dnia ♥️ po 8 rano…” i wszystko takie schematyczne, działamy jak automaty z narzeczonym 😐
    No, ale jak trzeba to trzeba.. fajnie by było zobaczyć ⏸️ po spontanicznym ♥️, ale no cóż może drugie się uda 🤭🤭
    Współczuję 😔 no nie sprzyja to spontaniczności i swobodzie… ale myślę, że trzeba sobie powiedzieć tak
    „BO to są starania, powiedzieliśmy sobie, że się staramy więc troszkę teraz inaczej wygląda nasze ❤️ Ale to nie jest na zawsze i wróci jeszcze ten spontaniczny i dziki ❤️” wszystko jest tymczasowe, potem może ze śmiechem będziecie to wspominać 😊 ja to lubię mówić, że seks bez zabezpieczenia to co innego niż starania o dziecko.

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
  • PA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można jeszcze dołączyć?

U mnie 1,5 roku starań, w lutym diagnoza PCOS. Teraz jestem na końcówce pierwszego cyklu stymulowanego.

Pyz_a lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI?
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Współczuję 😔 no nie sprzyja to spontaniczności i swobodzie… ale myślę, że trzeba sobie powiedzieć tak
    „BO to są starania, powiedzieliśmy sobie, że się staramy więc troszkę teraz inaczej wygląda nasze ❤️ Ale to nie jest na zawsze i wróci jeszcze ten spontaniczny i dziki ❤️” wszystko jest tymczasowe, potem może ze śmiechem będziecie to wspominać 😊 ja to lubię mówić, że seks bez zabezpieczenia to co innego niż starania o dziecko.

Piękne powiedziane, masz rację 🫶🏼
    Muszę sobie to wbić do głowy.
    Wydaje mi się, że będziemy się śmiać w sumie już się śmiejemy, takie kombinacje że szkoda gadać 🤭😂

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:

Witaj jestem w podobnej sytuacji jak ty, regularne cykle, potwierdzona owulacja.

Powiedz mi twój mąż się badał? Robiłaś już badanie drożności jajowodów ?

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Cześć, można jeszcze dołączyć?

U mnie 1,5 roku starań, w lutym diagnoza PCOS. Teraz jestem na końcówce pierwszego cyklu stymulowanego.

Pewnie zapraszamy 🩷
    Ja też zdiagnozowane PCOS, w tym miesiącu pierwsza stymulacja Lamettą + wczoraj zastrzyk Ovitrelle.
    Na monitoring jeden „ładny pęcherzyk”.
    Działamy ♥️ i 19.06 testuję pierwszy raz i mam nadzieję, że zobaczę wymarzone ⏸️

A u Ciebie jak wygląda cały przebieg stymulacji?

• Panna_M Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    U mnie dopiero początek starań - jutro kontrolne badania krwi - ostatnio TSH wybiło mi na 4 :( dodatkowo mam wadę tarczycy - wykształcona tylko jedna połowa.
    Widzę, że borykacie się z podobnymi problemami do mnie, jak chociażby wysokie AMH - u mnie 11. Pęcherzyki dojrzewają, ale na ostatnim usg nie pękł. Dodatkowo przyplątała mi się infekcja, którą ciężko leczy się antybiotykiem :/ no i dwurożna macica... mam nadzieję, że ta droga nie będzie tak trudna na jaką wygląda <3

Pyz_a lubi tę wiadomość

👧 30 👨31

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 2,35 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    U mnie dopiero początek starań - jutro kontrolne badania krwi - ostatnio TSH wybiło mi na 4 :( dodatkowo mam wadę tarczycy - wykształcona tylko jedna połowa.
    Widzę, że borykacie się z podobnymi problemami do mnie, jak chociażby wysokie AMH - u mnie 11. Pęcherzyki dojrzewają, ale na ostatnim usg nie pękł. Dodatkowo przyplątała mi się infekcja, którą ciężko leczy się antybiotykiem :/ no i dwurożna macica... mam nadzieję, że ta droga nie będzie tak trudna na jaką wygląda <3

Nie przejmuj się TSH, ja dopiero co miałam 10, po zaczęciu brania hormonów w 2 tyg mi spadło na 4 i kolejne dwa tygodnie na 2,5. Ja mam jeszcze hashimoto

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ