Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redmann jeśli robisz monitoring prywatnie, to lekarza nie interesuje ile się staracie bo i tak ty za to płacisz :)

redmann lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymalam... poszłam na solarium dzisiaj bo pada, zimno i deprecha mnie dopada...
    do owulacji jeszcze ponad tydzien wiec chyba nie zaszkodziłam....

Kasandra
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia. wrote:
    Witam,
    dzisiaj mam masakrę, kryzys straszny. Nie dość, że dzień do D... to jeszcze nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam test. Wynik jak zwykle czyli jedna kreska a druga jest, ale widzę ją tylko ja :( Oczywiście boli mnie wszystko, mam mdłości, zawroty głowy i inne wpojone objawy. Na dodatek to drugi dzień gdzie przespałam mierzenie temperatury i już się wkurzam, że mój wykres nie jest tak idealny jakbym chciała i boję się, że nie zauważę spadku przed @ albo ewentualnego wzrostu...
    Przepraszam, wiem, że jęczę ale już mi trochę lepiej jak to z siebie wyrzuciłam...
    Kazdy musi czasem pojeczec, tym bardziej kiedy wyczekuje tej upragnionej drugiej kreski :/

l22nio4pat68ge0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem... ale boję się, że niedługo mnie gdzieś zamkną :D

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja do was pisze z telefonu i tak ciężko kopiować gdzieś wiadomości :-) ale staram się jak mogę na bieżącą odpowiadać. Dziewczyny musimy być wytrwale... Zobaczycie każda z nas w końcu zzobaczy dwie kreski...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia to by musieli otworzyć duży porządny szpital żeby nas wszystkie tam pomieścić hehehehehe

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Nusia to by musieli otworzyć duży porządny szpital żeby nas wszystkie tam pomieścić hehehehehe

hahaha to na pewno... wiadomo czekanie jest najgorsze ale doczekamy sie naszych malenstw :)

l22nio4pat68ge0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:

Lepiej nie mówić tego głośno bo jeszcze taki otworzą :)

• redmann Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, @ występują w czasie ciąży, a są mniej obfite i krótsze niż zazwyczaj. No ale zrobisz jak chcesz, nie wiem, czy Ci się opłaca. Ja bym może i zrobiła, chociaż nie chcąc się rozczarowywać, to też bym się bała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:39

l2fxk6nllzrgkosp.png
    3i49o7esnwndmmx7.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia. wrote:
    Lepiej nie mówić tego głośno bo jeszcze taki otworzą :)
    A ile czasu juz sie starasz?

l22nio4pat68ge0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, będzie tak z 10 ,tyle, że od 6 to tak już bardzo. W sensie te wcześniejsze cykle były takie "lajtowe" jeśli wiesz co mam na myśli. Takie "będzie to będzie, w sumie jest dobrze jak jest". Ale to mój pierwszy cykl z ovu i dopiero poznaję co i jak z tym wykresem. Musiałabyś zobaczyć moją radość jak mi zaznaczyło owulację :) co 5 min otwierałam kompa żeby sobie popatrzeć :) wcześniej robiłam testy owu ale jakoś nie wychodziła mi ich interpretacja bo potrafiły być nawet po 5 dni pozytywne, albo "prawie" pozytywne więc z nich zrezygnowałam.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redmann wrote:
    Bacha, @ występują w czasie ciąży, a są mniej obfite i krótsze niż zazwyczaj. No ale zrobisz jak chcesz, nie wiem, czy Ci się opłaca. Ja bym może i zrobiła, chociaż nie chcąc się rozczarowywać, to też bym się bała :/

Wiem, że występują, ale dla mnie okres zawsze będzie początkiem nowego cyklu.
    Choć dziwny i inny niż zawsze, no ale to okres.

Może jeszcze bym bętę zrobiła, ale ja nie mam żadnych objawów ciąży.
    Jedynie mam powiększone piersi i dalej widocznie żyły nawet na brodawkach.
    No i dziś było mi nie dobrze, ale myślę, ze to przez pobieranie krwi.
    W ogóle mam teraz mega siną rękę w miejscu pobierania.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia. wrote:
    niecierpliwa, będzie tak z 10 ,tyle, że od 6 to tak już bardzo. W sensie te wcześniejsze cykle były takie "lajtowe" jeśli wiesz co mam na myśli. Takie "będzie to będzie, w sumie jest dobrze jak jest". Ale to mój pierwszy cykl z ovu i dopiero poznaję co i jak z tym wykresem. Musiałabyś zobaczyć moją radość jak mi zaznaczyło owulację :) co 5 min otwierałam kompa żeby sobie popatrzeć :) wcześniej robiłam testy owu ale jakoś nie wychodziła mi ich interpretacja bo potrafiły być nawet po 5 dni pozytywne, albo "prawie" pozytywne więc z nich zrezygnowałam.

Domyślam sie jaka byla radosc :) ja sie staram tez tak z 10 ale od tego roku to juz z takim wyczekiwaniem co miesiac bedzie @ czy nie ;) choc teraz jestem dobrej mysli, ale wiadomo do czasu @ nie ma co sie za wczasu cieszyc

l22nio4pat68ge0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Domyślam sie jaka byla radosc :) ja sie staram tez tak z 10 ale od tego roku to juz z takim wyczekiwaniem co miesiac bedzie @ czy nie ;) choc teraz jestem dobrej mysli, ale wiadomo do czasu @ nie ma co sie za wczasu cieszyc

Też jestem dobrej myśli, wiem, że nie ma się co cieszyć, ale to dziwne przeczucie... Już je miałam chyba ze 2 razy, ale być może teraz jest prawdziwe :) @ mam dostać 1.05 ale nie wytrzymam w tym cyklu. W tamtym jeszcze dałam radę, w tym już raczej nie

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby wasze przeczucia były prawdziwe. oby te wredne @ nie przyszły i wasze weekendy majowe były tymi szczęśliwymi.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha bardzo dziękuję :) Muszę się przyznać, że od jakiegoś czasu (jeszcze jak nie korzystałam z ovu) podczytywałam Was trochę i zazdrościłam wszystkim starającym się takiego wsparcia, którego tutaj udzielacie :) teraz wiem, że jest to bardzo ważne i pomocne :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia od tego jest forum by się wspierać.Ja jestem tutaj dopiero drugi miesiąc, ale codziennie muszę tu choć na chwilkę zajrzeć.

Dziewczyny tutaj mają dużą wiedzę i duże doświadczenie więc mogą wesprzeć, ale też sprowadzić na ziemię, gdy niepotrzebnie wmawiamy sobie jakieś objawy.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się muszę duuuużo nauczyć :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia jak każda z nas.
    Ja myślałam, że znam swoje ciało, że wiem o sobie wszystko i nic mnie nie zadziwi.
    Od kąd zaczęłam starania ciągle odkrywam u siebie, jakieś inne objawy.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo... Ale najbardziej dumna jestem z siebie, że potrafię wyczuć kiedy nadchodzi owulacja. Tylko z późniejszymi symptomami u mnie ciężko. Co miesiąc coś innego, jak nie piersi, to dziwne kłucie w jajniku... Mam świadomość, że większość z nich pochodzi z mojej głowy, ale jeszcze nie nauczyłam się ich eliminować

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ