Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lata praktyki :D

    W sumie bez norm też się da :)

    Masz kochanieńka za niskie LH i w związku z tym stosunek LH:FSH jest również zaburzony.
    I teraz tak: Wysoki poziom PRL hamuje wydzielanie LH i skąd problemy z owulacją.
    Zanim wyszukasz w internetach tragiczne informacje o gruczolakach przysadki i innych patologiach, wyluzuj. Może się okazać że dostaniesz zwykłego bromka (bromergon) który ureguluje PRL i dzięki temu owulacje wrócą :) Po za tym tak jak Ci pisałam przyczyn podwyższonej PRL może być wiele :) Jedno jest pewnie wyniki nie świadczą o PCOS.
    Aha i TSH też jest troszkę podwyższone ale w tym ekspertem nie jestem. Podejrzewam jedynie że to jest powiązane ze sobą

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:26

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.

    Napisze z domu, dokładnie zakres referencyjny.

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :) Basia tylko na prawdę się nie stresuj i nie wczytuj co piszą w sieci bo bez konsultacji z lekarzem to wróżenie z fusów :) czekam na zakres a Ty głowa do góry :)

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • PeggyOlsen Autorytet
    Postów: 635 299

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha, kiedy idziesz na monitoring dokładnie? Ja jakoś w połowie maja, o ile okres przyjdzie.

    emilanka, jesteś moim hormonalnym guru :D

    Wczoraj ostatni raz wzięłam (dopochwowo) luteinę - po ilu dniach pojawiał wam się @? Coś mi majaczy, że kiedyś po 3 dniach mi się pojawił od skończenia brania i bardzo by było miło i tym razem tak :)
    I ile mg kwasu foliowego na dobę bierzecie?

    Dziewczyny, wiem że trudno być twardym i się nie poddawać, szczególnie że ze staraniami jest tak, że jak raz nie wyjdzie, to następna próba dopiero za miesiąc a nie od razu - strasznie to frustrujące, że nie da się przyspieszyć czasu!

    emilanka lubi tę wiadomość

    dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy mi po luteinie @ przyszła po 2 dniach a po duphastonie po 3 dniach.
    A jeżeli chodzi o kwas foliowy to ja teraz go biorę w witaminach prenatalnych i tam jest dawka 800 ale jednostki nie pamiętam ;)

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy mi możecie powiedzieć ile u was kosztuje badanie nasienia ale takie rozszerzone?
    Myshka, Hashija
    my niedaleko siebie mieszkamy wiec czy wasi męzowie robili takie badanie, jak tak to gdzie?

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 150 zł kosztuje. I wczoraj lekarka powiedziała ze obowiązkowa mój musi sobie zbadać nasienie. Dzisiaj dzwoniłam i na szczęście może w ciągu 30 minut dowieźć nasienie. Także nie ma takiego stresu bo juz widziałam jego minę jak by miał iść do pokoju jakiegoś hihihihi najważniejsze że chce zbadać się. Także jakoś na początku maja będziemy go badać i w ciągu 5-7 dni wyniki będą.

    A co do kwasu foliowego to ja biorę tez zbiór witamin (chociaż wczoraj uusłyszałam od lekarki że szkoda kasy na to) i tam mam 800ug.

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje wyniki z zakresem:
    FT3 - 3,29 (zakres 2,50-5,40)
    FT4 - 1,41 (zakres 0,8-1,60)
    FSH - 6,25 (zakres w fazie folikularnej 3-12)
    LH - 1,75 (zakres w fazie folikularnej 1,5-8)
    Progesteron - 1,20 (zakres w fazie folikularnej 0,25-0,54)
    Prolaktyna - 39,38 (zakres 5,00-35)
    Testosteron - 0,43 (zakres 0,23-0,73)
    TSH - 2,46
    Estradiol - 61,02 (zakres w fazie folikularnej 18-47)

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti a ta cena to z takiego zwykłego laboratorium czy z kliniki leczenia niepłodności?

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • myshka84 Autorytet
    Postów: 988 729

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Dziewczyny czy wy mi możecie powiedzieć ile u was kosztuje badanie nasienia ale takie rozszerzone?
    Myshka, Hashija
    my niedaleko siebie mieszkamy wiec czy wasi męzowie robili takie badanie, jak tak to gdzie?
    mój jeszcze nie robił, choć gin sugerował. ale póki nie trzeba, nie chcę go wysyłać.

    7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kliniki leczenia niepłodności.
    Nie oeientowalam się gdzie indziej jaka jest cena, ale ta wg mnie jest akceptowalna.

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti
    no faktycznie u ciebie cena jest spoko ;) Gdzie ta twoja klinika?
    Bo tam gdzie ja dzwoniłam to koszt takiego badania to 240zł :(

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszcz kochana,ale teraz patrze ze tez jest klinika dobra w Krakowiw i.koszt tam seminogram wynosi 130 zł. A ty gdzie szukasz, w jakieś miejscowości?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:57

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja szukałam w Katowicach bo ten gin u którego byłam polecił mi akurat tam bo on sam tam pracuje.
    A ten Kraków to co za klinika? Bo jednak Bydgoszcz to trochę za daleko dla mnie :P

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen
    na pierwsze usg idę 6 maja, to będzie mój 13 dzień cyklu. Niestety mój ginekolog nie przyjmie mnie wcześniej.

    Po poziomie prolaktyny widzę że mogę mieć cykle bezowulacyjne, więc chce sprawdzić czy tak jest.

    Zobaczymy co powie jak zobaczy moje wyniki.
    Zastanawiam się czy osobno nie wybrać się do endokrynologa.
    No i zastanawiam sie czy nie zrobić badań z obciązeniem.
    Decyzję podejmę po środowej wizycie do któej cały tydzień. Masakra :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 18:08

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha u ciebie tylko tydzień a co ja mam powiedzieć jak muszę czekać ponad miesiąc :( To jest dopiero masakra :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 18:10

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • agisia Autorytet
    Postów: 1142 608

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    No ja szukałam w Katowicach bo ten gin u którego byłam polecił mi akurat tam bo on sam tam pracuje.
    A ten Kraków to co za klinika? Bo jednak Bydgoszcz to trochę za daleko dla mnie :P

    Czyżbyś była z mojej okolicy? O jakiej klinice w Katowicach mówisz?

    03.05.2015 [*]

    f2wlupjyvtnwoiyb.png

    atdcgu1rn72nc599.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka
    Postów: 121 126

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zambia wrote:
    Wewelinka - rozumiem, że ten bladzior to test ciążowy i była słaba druga kreska?
    Rób rano znowu ciążowy. Wg mnie zapowiada się obiecująco :)

    She - no nic nie poradzisz. Musisz się wyleczyć i wracaj do staranek.

    Smużka - super wiadomość. Nic się nie martw - na pewno wszystko jest OK!

    Tysiaa - trzymam kciuki z całych sił! Napracowałaś się w tym cyklu więc jak najbardziej nagroda sie należy!

    Jussio - a co to za plamienie u Ciebie? Masz tak zawsze czy to jakiś ewenement?

    Peggy - no to teraz @ i do dzieła!

    Niecierpliwa - jak u Ciebie sytuacja? Lepiej się czujesz juz ?

    no wlasnie niee.. brzuch pobolewa caly czas i te bolace nabrzmiale brodawki :/ juz sama nie wiem czy ludzic sie ze tym razem sie udalo

    l22nio4pat68ge0a.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Gyncentrum. A ja jestem z opolskiego ale do Katowic to aż tak daleko nie mam ;)

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • agisia Autorytet
    Postów: 1142 608

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    PeggyOlsen
    na pierwsze usg idę 6 maja, to będzie mój 13 dzień cyklu. Niestety mój ginekolog nie przyjmie mnie wcześniej.

    Po poziomie prolaktyny widzę że mogę mieć cykle bezowulacyjne, więc chce sprawdzić czy tak jest.

    Zobaczymy co powie jak zobaczy moje wyniki.
    Zastanawiam się czy osobno nie wybrać się do endokrynologa.
    No i zastanawiam sie czy nie zrobić badań z obciązeniem.
    Decyzję podejmę po środowej wizycie do któej cały tydzień. Masakra :(

    Bacha będzie dobrze! Nie ma co się stesować,bo niepotrzebnie się wykończysz. Wiem łatwo się mówi :-) ale też wiem,że nie ma co się niepotrzebnie nakręcać. Masz nas jak coś :-)

    03.05.2015 [*]

    f2wlupjyvtnwoiyb.png

    atdcgu1rn72nc599.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego