X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo w tym cyklu nie ma z czego być dwóch kresek ale jakoś nie martwię się tym:-) taki miesiąc bez testów dobrze mi zrobił:-) w kolejnym zobaczymy jak będzie. Zbieram siły hihihihi
    Ooo to ładnie odpoczywaj sobie i niech bobas rośnie:-) a nad imieniem się zastanawialiście?

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia bardzo smutne słowa... ale nie załamuj się, może naprawdę wystarczy te hormony podreperować i będzie już wszystko dobrze :* Trzymaj się

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca mamy trzy: Mikołaj, Kubuś lub Kacper.
    Z dziewczynką jest ciężko, ale w sumie to ostatnio nad Lilianna myśleliśmy, bo fajnie też można zdrabniać..Nadia też fajne. Dziewczynce wybrać jest bardzo ciężko. Zobaczymy jak to będzie. :D
    Póki co już wózek i łóżeczko wybrałam mniej więcej, to będą większe zakupy za dwa miesiące. Mam już jakieś ubranka uniwersalne i muszę wybrać się na zakupy i znowu jakieś kupić, a jak będę znała płeć, to już na całego zacznę kupować. :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia trzymaj się mocno! Oby szybko zdiagnozowali o co chodzi i wszystko na pewno będzie dobrze.

Co do wyników nasienia u nas wypowiadał się androlog - miał kilka uwag, wskazówek, bo niektóre wyszły delikatnie poniżej normy.
    Za to endokrynolog, który zażyczył sobie tych wyników powiedział, ze wyszły pomyślnie, więc na razie tylko witaminkami karmię męża i zobaczymy co będzie.

• Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a wiadomo co z Aleksandrą z kafe?

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia przykro mi, trzymaj się.

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia przykro mi.
    Pozytyw jest tylko taki ze wiesz juz ze żołnierzyki są sprawne a Ty masz owulacje jak należy.
    Wiec trzeba działać i następnym razem pójdzie juz dobrze.

No Nadziejka to sie spieszysz z zakupami:) ja może zacznę o tym myślec dopiero w wakacje. Nie chce mi sie nawet teraz a poza tym jakoś do mnie to nie dotarło jeszcze :)

Ja nie wiem co z Aleksandra. Może gdzieś tu jest pod nowym nickiem ...

• redmann Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, wiem właśnie. Co roku moja mama jeździ, ja w tym chciałam zostać wolontariuszką na festiwalu, ale wyszło tak, że miałam targi, mistrzostwa i komunię (w niedzielę jest :/), i się już bym nie wyrobiła >< No cóż, będzie następny rok.

Nadziejka, to super :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku do samego końca :) Mikołaj bardzo ładnie, co do dziewczynki to też bym miała problem, mam nawet listę imion, które mi się podobają :P

l2fxk6nllzrgkosp.png
    3i49o7esnwndmmx7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tych zakupów ci zazdroszczę tych małych ciuszków. Rewelacja... Też bym chciała juz kupować bo wiem ze dostane szału zakupowego hihihihi

A co jest z Aleksandra to nie mam pojęcia niestety. Szkoda ze nas opuściła.. No trudno się mówi.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może wy jakieś imiona dla dziewczynki polecicie? :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - jeszcze się nakupujesz. :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wam fajnego weekendu, miło spędzonego.
    Postaram się zajrzeć w niedziele.
    Dobranoc. :*

redmann lubi tę wiadomość

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dla dziewczynki tez bym nie wiedziała ale dla chłopca zawsze podobało mi się Piotruś:-) to miłego weekendu a ja jeszcze pracuje ehh w piątek tak długo robić to jest masakra...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja dopiero zaczynam starania, ale imiona mamy już wymyślone :) Dla chłopca Tymon, a dla dziewczynki Sara albo Laura :)

agisia, bardzo współczuję :( No ale przynajmniej wiesz, że w ogóle MOŻECIE zajść w ciążę, jest to mimo wszystko w jakiś sposób dobra wiadomość...

Hashija, dzięki za elaborat - oj przeszłaś trochę kobieto!

Miłego weekendu dziewczyny, ja mam mnóstwo planów, więc pewnie wrócę w poniedziałek :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• agisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje,że przynajmniej wiem,że u mnie może dojść do zapłodnienia. Gin polecił powtórzenie badań dwa razy w tym cyklu. Wydaje mi się,że u mnie jest problem właśnie z progesteronem. Już w marcu podejrzewałam,że straciłam ciąże,bo miałam bardzo obfitą miesiączkę. Ciesze się,że nie popukał mnie w głowe,że do kliniki chcemy iść. Wręcz sam zaproponował to. Szanuje takich lekarzy.

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia cieszę się, że zobaczyłaś w całej tej sytuacji pozytywne aspekty.
    Ważne aby z każdej lekcji wyciągać wnioski. Cieszę się, że jesteście o krok bliżej do swojego marzenia, bo wiecie co należy poprawić.Super.

Ja byłam wczoraj u gin. Pęcherzyk pięknie rośnie miał 22 mm, więc nie pękł jak przeczuwałam. Czyli ból jajnika oraz zwiększenie śluzu wcale nie musi oznaczać owulacji.

Gin powiedział: Odmówić wieczorem różaniec i kochać się codziennie.
    Kolejna wizyta w przyszłym tygodniu, żeby srawdzić czy pęcherzyk pękł.

lotta.89, Kate4 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wczoraj powiedział: dopuszczać męża min. co 2 dni,bo należy pamiętać,że tam wpuszczają tylko panów w krawatach,a jak będzie częściej to mniej tych w krawatach będzie.
    To mnie powaliło :-) ale zgadzam się z nim,że jak to będzie codziennie to mniejsza szansa,bo wolniej się koledzy produkują. Poza tym należy pamiętać,ze ta impreza w nas to i do kilku dni trwa.
    Bacha ja teraz robiłam tak,że leżałam do godziny czasu w łóżku. A dopiero potem leciałam pod prysznic. Jak widać pomogło :-) i faktycznie tak co 2 dni.
    W końcu musi być dużo panów w krawatach :-)

nataliano lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, dziewczyny zaskoczyłyście mnie, bo dużo więcej imion podoba mi się dla dziewczynki, za to z chłopcami jest problem ;) Choć Tymon brzmi świetnie :)
    A pomysły dla dziewczynek to: Zosia, Pola, Laura, Anastazja, Dominika, Tosia...;)

Agisia, oby to był tylko drobny kłopot z progesteronem. Jeden odpowiedni lek i następnym razem będzie już bez problemu :) Bardzo fajny ten ginekolog, widać że Was wspiera.

Bacha ciekawe z tym pęcherzykiem, bo ja co cykl czuję kłucie, mam dużo śluzu, dosłownie ból jest na tyle mocny, że zawsze kojarzyłam go właśnie z pęknięciem pęcherzyka. Teraz już podejrzewam, że do pęknięcia nie dochodzi, a Ty jeszcze potwierdziłaś, że tak może być ;(
    No nic, daję sobie jeszcze następny cykl na lekach, a w kolejnym odwiedzę gin na monitoringu chyba :)

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny : u mnie póki co sobota w pracy a przyjdę do domu i lista rzeczy do zrobienia długa i trzeba naszykować wszystkie ubrania na jutro bo idziemy na komunie :) oby tylko jutro nie padało bo nie jestem na to przygotowana i nie bede :P

miłego dniaaaa :):)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Agisia cieszę się, że zobaczyłaś w całej tej sytuacji pozytywne aspekty.
    Ważne aby z każdej lekcji wyciągać wnioski. Cieszę się, że jesteście o krok bliżej do swojego marzenia, bo wiecie co należy poprawić.Super.

Ja byłam wczoraj u gin. Pęcherzyk pięknie rośnie miał 22 mm, więc nie pękł jak przeczuwałam. Czyli ból jajnika oraz zwiększenie śluzu wcale nie musi oznaczać owulacji.

Gin powiedział: Odmówić wieczorem różaniec i kochać się codziennie.
    Kolejna wizyta w przyszłym tygodniu, żeby srawdzić czy pęcherzyk pękł.

Bacha no to mega ładny pęcherzyk :D:d to teraz niech moc będzie z wami i ten najprzyjemniejszy sposób starania :D

Trzymam kciuki :D:D:d

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ