X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo w tym cyklu nie ma z czego być dwóch kresek ale jakoś nie martwię się tym:-) taki miesiąc bez testów dobrze mi zrobił:-) w kolejnym zobaczymy jak będzie. Zbieram siły hihihihi
    Ooo to ładnie odpoczywaj sobie i niech bobas rośnie:-) a nad imieniem się zastanawialiście?

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia bardzo smutne słowa... ale nie załamuj się, może naprawdę wystarczy te hormony podreperować i będzie już wszystko dobrze :* Trzymaj się

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca mamy trzy: Mikołaj, Kubuś lub Kacper.
    Z dziewczynką jest ciężko, ale w sumie to ostatnio nad Lilianna myśleliśmy, bo fajnie też można zdrabniać..Nadia też fajne. Dziewczynce wybrać jest bardzo ciężko. Zobaczymy jak to będzie. :D
    Póki co już wózek i łóżeczko wybrałam mniej więcej, to będą większe zakupy za dwa miesiące. Mam już jakieś ubranka uniwersalne i muszę wybrać się na zakupy i znowu jakieś kupić, a jak będę znała płeć, to już na całego zacznę kupować. :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia trzymaj się mocno! Oby szybko zdiagnozowali o co chodzi i wszystko na pewno będzie dobrze.

Co do wyników nasienia u nas wypowiadał się androlog - miał kilka uwag, wskazówek, bo niektóre wyszły delikatnie poniżej normy.
    Za to endokrynolog, który zażyczył sobie tych wyników powiedział, ze wyszły pomyślnie, więc na razie tylko witaminkami karmię męża i zobaczymy co będzie.

• Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a wiadomo co z Aleksandrą z kafe?

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia przykro mi, trzymaj się.

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia przykro mi.
    Pozytyw jest tylko taki ze wiesz juz ze żołnierzyki są sprawne a Ty masz owulacje jak należy.
    Wiec trzeba działać i następnym razem pójdzie juz dobrze.

No Nadziejka to sie spieszysz z zakupami:) ja może zacznę o tym myślec dopiero w wakacje. Nie chce mi sie nawet teraz a poza tym jakoś do mnie to nie dotarło jeszcze :)

Ja nie wiem co z Aleksandra. Może gdzieś tu jest pod nowym nickiem ...

• redmann Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, wiem właśnie. Co roku moja mama jeździ, ja w tym chciałam zostać wolontariuszką na festiwalu, ale wyszło tak, że miałam targi, mistrzostwa i komunię (w niedzielę jest :/), i się już bym nie wyrobiła >< No cóż, będzie następny rok.

Nadziejka, to super :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku do samego końca :) Mikołaj bardzo ładnie, co do dziewczynki to też bym miała problem, mam nawet listę imion, które mi się podobają :P

l2fxk6nllzrgkosp.png
    3i49o7esnwndmmx7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tych zakupów ci zazdroszczę tych małych ciuszków. Rewelacja... Też bym chciała juz kupować bo wiem ze dostane szału zakupowego hihihihi

A co jest z Aleksandra to nie mam pojęcia niestety. Szkoda ze nas opuściła.. No trudno się mówi.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może wy jakieś imiona dla dziewczynki polecicie? :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - jeszcze się nakupujesz. :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wam fajnego weekendu, miło spędzonego.
    Postaram się zajrzeć w niedziele.
    Dobranoc. :*

redmann lubi tę wiadomość

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dla dziewczynki tez bym nie wiedziała ale dla chłopca zawsze podobało mi się Piotruś:-) to miłego weekendu a ja jeszcze pracuje ehh w piątek tak długo robić to jest masakra...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja dopiero zaczynam starania, ale imiona mamy już wymyślone :) Dla chłopca Tymon, a dla dziewczynki Sara albo Laura :)

agisia, bardzo współczuję :( No ale przynajmniej wiesz, że w ogóle MOŻECIE zajść w ciążę, jest to mimo wszystko w jakiś sposób dobra wiadomość...

Hashija, dzięki za elaborat - oj przeszłaś trochę kobieto!

Miłego weekendu dziewczyny, ja mam mnóstwo planów, więc pewnie wrócę w poniedziałek :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• agisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje,że przynajmniej wiem,że u mnie może dojść do zapłodnienia. Gin polecił powtórzenie badań dwa razy w tym cyklu. Wydaje mi się,że u mnie jest problem właśnie z progesteronem. Już w marcu podejrzewałam,że straciłam ciąże,bo miałam bardzo obfitą miesiączkę. Ciesze się,że nie popukał mnie w głowe,że do kliniki chcemy iść. Wręcz sam zaproponował to. Szanuje takich lekarzy.

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia cieszę się, że zobaczyłaś w całej tej sytuacji pozytywne aspekty.
    Ważne aby z każdej lekcji wyciągać wnioski. Cieszę się, że jesteście o krok bliżej do swojego marzenia, bo wiecie co należy poprawić.Super.

Ja byłam wczoraj u gin. Pęcherzyk pięknie rośnie miał 22 mm, więc nie pękł jak przeczuwałam. Czyli ból jajnika oraz zwiększenie śluzu wcale nie musi oznaczać owulacji.

Gin powiedział: Odmówić wieczorem różaniec i kochać się codziennie.
    Kolejna wizyta w przyszłym tygodniu, żeby srawdzić czy pęcherzyk pękł.

lotta.89, Kate4 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wczoraj powiedział: dopuszczać męża min. co 2 dni,bo należy pamiętać,że tam wpuszczają tylko panów w krawatach,a jak będzie częściej to mniej tych w krawatach będzie.
    To mnie powaliło :-) ale zgadzam się z nim,że jak to będzie codziennie to mniejsza szansa,bo wolniej się koledzy produkują. Poza tym należy pamiętać,ze ta impreza w nas to i do kilku dni trwa.
    Bacha ja teraz robiłam tak,że leżałam do godziny czasu w łóżku. A dopiero potem leciałam pod prysznic. Jak widać pomogło :-) i faktycznie tak co 2 dni.
    W końcu musi być dużo panów w krawatach :-)

nataliano lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, dziewczyny zaskoczyłyście mnie, bo dużo więcej imion podoba mi się dla dziewczynki, za to z chłopcami jest problem ;) Choć Tymon brzmi świetnie :)
    A pomysły dla dziewczynek to: Zosia, Pola, Laura, Anastazja, Dominika, Tosia...;)

Agisia, oby to był tylko drobny kłopot z progesteronem. Jeden odpowiedni lek i następnym razem będzie już bez problemu :) Bardzo fajny ten ginekolog, widać że Was wspiera.

Bacha ciekawe z tym pęcherzykiem, bo ja co cykl czuję kłucie, mam dużo śluzu, dosłownie ból jest na tyle mocny, że zawsze kojarzyłam go właśnie z pęknięciem pęcherzyka. Teraz już podejrzewam, że do pęknięcia nie dochodzi, a Ty jeszcze potwierdziłaś, że tak może być ;(
    No nic, daję sobie jeszcze następny cykl na lekach, a w kolejnym odwiedzę gin na monitoringu chyba :)

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny : u mnie póki co sobota w pracy a przyjdę do domu i lista rzeczy do zrobienia długa i trzeba naszykować wszystkie ubrania na jutro bo idziemy na komunie :) oby tylko jutro nie padało bo nie jestem na to przygotowana i nie bede :P

miłego dniaaaa :):)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Agisia cieszę się, że zobaczyłaś w całej tej sytuacji pozytywne aspekty.
    Ważne aby z każdej lekcji wyciągać wnioski. Cieszę się, że jesteście o krok bliżej do swojego marzenia, bo wiecie co należy poprawić.Super.

Ja byłam wczoraj u gin. Pęcherzyk pięknie rośnie miał 22 mm, więc nie pękł jak przeczuwałam. Czyli ból jajnika oraz zwiększenie śluzu wcale nie musi oznaczać owulacji.

Gin powiedział: Odmówić wieczorem różaniec i kochać się codziennie.
    Kolejna wizyta w przyszłym tygodniu, żeby srawdzić czy pęcherzyk pękł.

Bacha no to mega ładny pęcherzyk :D:d to teraz niech moc będzie z wami i ten najprzyjemniejszy sposób starania :D

Trzymam kciuki :D:D:d

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ