X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    Natalii, a kiedy robiłaś test? robiłaś? może skocz na betę, jak Ci po drodze? bo Ty już chyba 15-16 dni po owu jesteś z tego co pamiętam :)

a temperaturę mierzysz, albo coś?

Wlasnie nie robilam jeszcze testu. I nie wiem co robic bo zastrzyk dostalam w 16 dc i to okolo 13 wiec kiedy powinna byc ta owulacja bo juz nie wiem jak to liczyc? Wiec od zastrzyku jest 17 dni
    I temp tez nie mierze

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha po ilu test robilas od pregnylu?

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak nie robiłaś, i jak nie masz @, to możesz już robić. :)
    chyba, że chcesz jeszcze poczekać? bo pregnyl już nie będzie wpływał na wyniki. nie powinien :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    to jak nie robiłaś, i jak nie masz @, to możesz już robić. :)
    chyba, że chcesz jeszcze poczekać? bo pregnyl już nie będzie wpływał na wyniki. nie powinien :)
    chcialam robic juz wczoraj ale stwierdzilam ze poczekam do poniedzieli :)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cierpliwość to cnota :) ja bym już pięć testów zrobiła :D

wg ulotki pregnyl powinien przestać zaburzać wyniki nawet po 10 dniach, czasami troszkę dłużej - ale 14 dni daje właściwie pewność (o tyle, o ile można być czegokolwiek pewnym na tym świecie). :)

także tym nie musisz się już martwić, a co do testu - testuj kiedy masz ochotę :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    cierpliwość to cnota :) ja bym już pięć testów zrobiła :D

wg ulotki pregnyl powinien przestać zaburzać wyniki nawet po 10 dniach, czasami troszkę dłużej - ale 14 dni daje właściwie pewność (o tyle, o ile można być czegokolwiek pewnym na tym świecie). :)

także tym nie musisz się już martwić, a co do testu - testuj kiedy masz ochotę :)
    jeszcze do nie dawna tez robilam tyle testow ze stwierdzilam ze teraz poczekam i zobacze co mi zycie przyniesie :) ogolnie to boje sie testowac i moze dlatego

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo się boisz, że wyjdzie jedna?
    wiesz, ja mam tak, że jak nie zatestuję, to sobie wkręcam że się udało. i to dopiero sobie szkód w psychice mogę narobić, jak się w tym poutwierdzam parę dni ;)
    ale jeśli Ty potrafisz podejść z (względnym oczywiście) dystansem, że "zobaczymy za parę dni", to pewnie że poczekaj :) testy zużyjesz następnym razem, jeśli by się nie udało, albo potem odsprzedasz na allegro, jakby już miały się nie przydać ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    bo się boisz, że wyjdzie jedna?
    wiesz, ja mam tak, że jak nie zatestuję, to sobie wkręcam że się udało. i to dopiero sobie szkód w psychice mogę narobić, jak się w tym poutwierdzam parę dni ;)
    ale jeśli Ty potrafisz podejść z (względnym oczywiście) dystansem, że "zobaczymy za parę dni", to pewnie że poczekaj :) testy zużyjesz następnym razem, jeśli by się nie udało, albo potem odsprzedasz na allegro, jakby już miały się nie przydać ;)
    wlasnie boje sie ze znow ta 1 krecha moze byc...
    dlatego tak sie boje moze i lepiej bylo by zrobic test i sie upewnic

• miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)

Co myślicie?

http://i58.tinypic.com/s45sb7.jpg

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Miśka :)
    dość bladziutki ten teścik, ale kreskę widać. który dc? :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    hej Miśka :)
    dość bladziutki ten teścik, ale kreskę widać. który dc? :)

Wiem, że bladziutka :( niestety, ale nie mam sie chyba co nastawiać, bo to juz 48dc, miałam dość dużo stresów w tym cyklu. @ miałam ostatnio 11 kwietnia, owulka wypadła na 18 maj, ale od jakiegoś czasu bolą mnie bardzo jajniki i poszłam na usg, babka powiedziała, że jest duże ciałko żółte a w nim jakby mała torbiel poiedziała że narazie określa to jako torbiel, bo ciąży nie widać, ale też jej nie wyklucza i dała mi na bete skierowanie, jutro wynik. Tyle, że ja robiłam bete 26go w Dzień Matki i wyszło tylko 0,71, ale po wyjściu od niej zrobilam test ciążowy w domu z ciekawości no i wyszło to co na zdjęciu widać. Tylko, że teraz się martwię bo przeczytałam , że przez torbiel test może wyjść pozytywny. Widzisz kochana u mnie to takie zagmatwane.

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, akurat jeśli miałaś owu 18 maja, to z tego jeszcze wszystko może wyjść. :)
    nie znam się na torbielach, ale po owulacji bobas potrzebuje 7-10 dni żeby się zagnieździć, i dopiero wtedy zaczyna rosnąć beta. więc ta wtorkowa mogła jeszcze nie zacząć porządnie rosnąć. dużo nam powie dzisiejsza beta (bo jutro wynik dzisiejszej?).
    trzeba czekać :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    wlasnie boje sie ze znow ta 1 krecha moze byc...
    dlatego tak sie boje moze i lepiej bylo by zrobic test i sie upewnic
    a może na betę? o ile chcesz sprawdzać :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    wiesz, akurat jeśli miałaś owu 18 maja, to z tego jeszcze wszystko może wyjść. :)
    nie znam się na torbielach, ale po owulacji bobas potrzebuje 7-10 dni żeby się zagnieździć, i dopiero wtedy zaczyna rosnąć beta. więc ta wtorkowa mogła jeszcze nie zacząć porządnie rosnąć. dużo nam powie dzisiejsza beta (bo jutro wynik dzisiejszej?).
    trzeba czekać :)

Tak do jutra muszę czekać na betę. Tyle, że niestety jeszcze dwa dni temu bardzo chcialam zeby to była jednak ciąża, teraz też chcę, ale dostałam bardzo złe wiadomości od pani doktor, która powiedziała, że u mnie ciąża będzie bardzo indywidualna, bo choruje dodatkowo na rzadką chorobę genetyczną, przez którą często dochodzi do wylewów i powiedziała, ze dużo ryzykuje swoim życiem chcąc mieć dziecko, bo mogę tego nie przeżyć, a ja mimo to bardzo chcę, ale boję się strasznie.

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, to rzeczywiście ciężką sytuację masz..
    ale skoro postanowiłaś, że chcesz mieć dziecko, i masz (bo masz?) kogoś kto będzie Cię w tym wspierał, to dasz radę.
    nie jestem w Twojej sytuacji, więc trudno mi udzielać rad, ale znając siebie mogę powiedzieć, że ja też bym próbowała, mimo wszystko.. chyba, że mąż by mi ten pomysł wyperswadował.
    tak czy inaczej, musimy doczekać Twoich jutrzejszych wyników. o której mogą być?

nie martw się. to nic nie pomoże :)
    uwierz, że będzie dobrze - czyli tak jak ma być, żeby było najlepiej dla Ciebie :)

miśka905 lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • agisia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka bardzo Ci wspólczuje i z całego serducha życze by było dobrze!!!

miśka905 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest,że jak się coś wali to już na maxa? Mam dziś doła :-(

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hormony szaleją a musimy sie wstrzymac bo we wtorek M ma badania...
    wpadłam w wir pracy aby nie myslec ze kolejne starania przed nami...

coraz wiecej fasolek widac na forum <3

Kasandra
  • agisia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wstrzemięźliwość przed badaniem nasienia (bo tak wnioskuje,że to będzie miał) to minimum 3 dni. Więc myśle,że dziś możecie sobie jeszcze pozwolić :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOWIEDZIELI ze 2-7 dni...

Kasandra
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ