X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki;)

Ja juz po prenatalnych dzis;) wszystko jest ok, nie mam wypisanych tych wartosci, ale lekarz mówił, ze dzieciaczki rosna prawidłowo, wszystkie narzady prawidłowe, za tydz. wyniki pappa.

Jestem szczesliwa bo wszystko ładnie wyglada;) a maluchy maja juz ponad 6 cm nie wiem po czym tak rosna;) mam nadzieje ze mi sie zmieszcza w brzuchu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 19:48

tysiaa93, emilanka, starająca się15, Smużka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie,

Mam pytanie do naszych zafasolkowanych, jakie łykacie witaminki?

Pytałam mojego gin, czy mam coś brać oprócz folika, to powiedział, że nie.
    Wystarczy jak będę się dobrze i zdrowo odżywiać, to znaczy jeść nabiał, owoce i warzywa.
    Ja łykam witaminy mamaDHA polecone przez gin;)

• miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    Miśka, to rzeczywiście ciężką sytuację masz..
    ale skoro postanowiłaś, że chcesz mieć dziecko, i masz (bo masz?) kogoś kto będzie Cię w tym wspierał, to dasz radę.
    nie jestem w Twojej sytuacji, więc trudno mi udzielać rad, ale znając siebie mogę powiedzieć, że ja też bym próbowała, mimo wszystko.. chyba, że mąż by mi ten pomysł wyperswadował.
    tak czy inaczej, musimy doczekać Twoich jutrzejszych wyników. o której mogą być?

nie martw się. to nic nie pomoże :)
    uwierz, że będzie dobrze - czyli tak jak ma być, żeby było najlepiej dla Ciebie :)

Cieszę się, że chociaż mogę się tu wygadać, wiecie jak to jest czasami lepiej komuś obcemu, niż bliskiemu :)

Dzięki za te ciepłe słowa:) Mam partnera który mnie wspiera i mówi, że będziemy o tą ciąże bardzo dbać, ale nie musi być żebyśmy byli szczęśliwi, a jeśli ma wybierać to wiadomo, że chce zebym żyła jak najdłużej :)

Myshka a Ty jak tam? staranka ? Czy już jest to szczęście u Ciebie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymam kciuki zeby staranka przyniosły owoce;)

Kokardka tsh juz ładne ale tak do 1 jeszcze zbijaj spokojnie;)

agisia tule;* jutro bedzie lepszy dzien;)

• miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Miśka bardzo Ci wspólczuje i z całego serducha życze by było dobrze!!!

dzięki kochana :)

• miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia ja też Cię tulę :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kate! <3

Miśka wszystko będzie git malina. I z tobą i z fasolką :)

Kate4, miśka905 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pomieścisz :)

Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień. Ten miesiąc jest dla mnie horrorem!!! Jak w niedziele przyjdzie @ to już całkiem popadnę w jakąś czarną otchłań... Tracę wiarę, a to jest najgorsze :(

Kasandra ja swojego wysłałam na badania w terminie @. Tak nam było najłatwiej :) Oboje wtedy nie mamy chęci. Jeśli chcesz to możesz przeczekać do badań. Dacie radę! To nic strasznego :) Potem dopiero jest chęć :P

Kate4, tysiaa93 lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miśka wszystko będzie git malina. I z tobą i z fasolką :)[/QUOTE]

Dziekuje:) od razu mi się lepiej na sercu zrobiło :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanko.... skoro moje tsh 2,250 a powinno byc nizsze... to jak kupie sobie jod to mi troszkę spadnie? czy lepiej isc do endo?

Kasandra
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra88 wrote:
    A jeszcze mam pytanko.... skoro moje tsh 2,250 a powinno byc nizsze... to jak kupie sobie jod to mi troszkę spadnie? czy lepiej isc do endo?
    Może lepiej nie bierz nic na własną rękę tylko idź do endo :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra takie rzeczy to konsultuj się z lekarzem. Tak będzie najlepiej i bezpieczniej :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka905 wrote:
    Cieszę się, że chociaż mogę się tu wygadać, wiecie jak to jest czasami lepiej komuś obcemu, niż bliskiemu :)

Dzięki za te ciepłe słowa:) Mam partnera który mnie wspiera i mówi, że będziemy o tą ciąże bardzo dbać, ale nie musi być żebyśmy byli szczęśliwi, a jeśli ma wybierać to wiadomo, że chce zebym żyła jak najdłużej :)

Myshka a Ty jak tam? staranka ? Czy już jest to szczęście u Ciebie? :)
    Miśka rozumiem Cię. ja też wolę z Wami tu rozmawiać. mój M już nie ma siły chyba na moje humory, najzwyczajniej tego nie rozumie :) choć jest cierpliwy. a rodzinie i przyjaciołom po prostu nie chcę mówić, żeby potem nie pytali albo patrzyli pytającym wzrokiem: i co? udało się?
    teraz nie wiedzą że się staramy i tak jest chyba lepiej.

szczęścia nie ma :) tzn jest, ale inne na razie. musi mi wystarczyć mąż :P staramy się od listopada, na razie bez skutku.

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka mam to samo z moim :) też już widzę, że czasami woli nie reagować bo u Nas już ponad rok starań i nic, ale wierzę że i nam się uda. I u Ciebie też kochana pojawi się ta upragniona fasolka :) najgorsze tylko to takie co miesiąc nastawienie na to, że może tym razem się udało i już nawet objawy się pojawiają a tu nic, bo to tylko psychika tak działa silnie.

Dokładnie.. ja też wolę nic nie mówić mojej rodzinie ani znajomym, dopiero jak się uda to powiem :)

Dam znać jutro jakie wyniki z bety, ale i tak coś jestem nastawiona na tą torbiel jednak:/ bo testy wychodzą pozytywnie niestety przy torbieli.

• misia881 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tutaj dowiedziałam ze 2.5 TSH to za wysoko. no i się nasłuchałam no i ide do tego endo
    za wizyte 200 zł :O no ale cóz. z kasy na grudzien haha

jutro mam wizyte, o co mam pytac w ogole na jakie pytania ze strony lekarza być gotowym ??

• kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2,250
    mowia ze dla staraczek najlepsze 1-1.5
    ale moja kolezanka np zaszła z prawie 3....

Kasandra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha chyba też miała tsh ponad 2, bo ostatnio rozmawiałyśmy i się udało :)
    Nie wiem, czy jest sens aż tak mocno sugerować się wynikiem tsh...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wam nie przeszkadza takie TSH jakie macie to go nie zbijajcie :) Po prostu przy niższym TSH łatwiej jest zajść w ciążę i ją donosić

Hashija lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poronilam przy tsh 3,1 no ale kazdy decyduje za siebie.
    Teraz moje tsh jest 1,0 i ft4 cos kolo 15(sa dwie jednostki pomiaru ja mialam chyba w pmol) i endo pochwalil ze tak ma byc. Zobaczymy jak w czerwcu bedzie.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• agisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja mam TSH 1,6 to też go zbić? Przejść się do endo? Moja babcia ma problemy z tarczycą. Od dawna się zastanawiam czy po prostu profilaktycznie się nie przejść

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ