X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka przytulam Cie bardzo mocnooooo!! Bidulko moja, uszy do góry! zobaczysz, że wszystko się ułoży, pomyśl sobie, że jutro jest nowy dzień i że na pewno będzie lepszy od dzisiejszego (ja zawsze sobie tak wmawiam jak mam doła i zazwyczaj to pomaga i faktycznie następny dzień jest już zupełnie inny :) )

marjotka lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardko Ciebie też mocno przytulam i wierzę, że jednak wspomożesz dobrą passę :)

A co do żeli to też bym chciała poużywać i zobaczyć 2 kreski (przy Concive'ie się nie udało, liczę na Pre-Seed w takim razie :P )

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Doti gratulacje!! :) Zarażaj nas wszystkie :)
    Jussio ja piję Inofem od niedawna. Zaczęłam w połowie tamtego cyklu, myślę, że lepiej zacząć od razu.
    A słyszałyście coś o żelu Proconceive Plus? :)

Ja również używam conceive i jesteśmy z mężem zadowoleni. Z Pre seed zrezygnowałam bo mi nie potrzeba żelu z aplikatorem :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior wrote:
    Marjotka przytulam Cie bardzo mocnooooo!! Bidulko moja, uszy do góry! zobaczysz, że wszystko się ułoży, pomyśl sobie, że jutro jest nowy dzień i że na pewno będzie lepszy od dzisiejszego (ja zawsze sobie tak wmawiam jak mam doła i zazwyczaj to pomaga i faktycznie następny dzień jest już zupełnie inny :) )

dziekuje kochana, ale co zrobić jeśli kolejny dzien jest gorszy od poprzedniego ?
    ahh. wiem, ze smęce ale tyle tu radosci a ja ciesze sie tylko chwile. a zaraz wszystko wraca...
    http://www.mamazone.pl/artykuly/chce-byc-mama/nieplodnosc/2009/jak-oswoic-tesknote-za-dzieckiem.aspx
    ciekawy artykuł, polecam. Wy jestescie taką moja grupą wsparcia...

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti gratulacje !! Dbaj o siebie i maleństwo, niech się zdrowo rozwija :)

A całej reszcie nakazuje wziąć się w garść ! Coś czuję, że ten wątek jest szczęśliwy i niedługo każda z nas zobaczy dwie kreski :) więc głowa do góry i do roboty :D

Doti87, myshka84 lubią tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Starająca_się dobrze mówisz! :) Marjotko wspieramy Cie jak najbardziej możemy. Postaraj się zobaczyć to co jest dobre, nie tylko te złe rzeczy i wtedy na pewno jutro będzie dobry dzień, no maleńka szkoda życia na zbyt długie smutki :):)

starająca się15 lubi tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ten wątek jest bardzo szczęśliwy i wiruski rozsyłania przez kolejne zafasolkowane działają cuda. Zatem Doti nie wahaj się wysyłać ich tu w dużych ilościach ;)

Mojemu tez wypadły badania w okresie płodnym, zaraz przed owulacja. Podziałalismy zatem tylko w dzień owulacji i to rano i się udało. Także dziewczyny głową do góry. I pamiętajcie, że do zapłodnienia wystarczy tylko jeden plemnik. :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Doti gratulacje !! Dbaj o siebie i maleństwo, niech się zdrowo rozwija :)

A całej reszcie nakazuje wziąć się w garść ! Coś czuję, że ten wątek jest szczęśliwy i niedługo każda z nas zobaczy dwie kreski :) więc głowa do góry i do roboty :D

I masz rację!! Dziewczyny od samego początku jestem z wami, od kqfeterii nawet i spójrzcie udało się w końcu i Na pierwszej stronie ile dziewczyn juz jest w ciąży.. Naprawdę forum przynosi szczęście.. Tutaj możemy się wygadac, pomarudzić.... :-) także pozytywne myślenie przede wszystkim!!!

Ola_45, tysiaa93, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Właśnie czytałam różne opinie i w końcu zdecydowałam się na Conceive Plus. Głównie dlatego, że u nas przy badaniu nasienia ilość była minimalnie pod linią normy. Nie wiemy czy powodem był stres (najprawdopodobniej) czy coś innego, ale przy tym żelu piszą, że on świetnie imituje śluz płodny i że plemniki w nim dłużej żyją i łatwiej się poruszają. Ruchliwość u nas też nie była najlepsza, więc może jakoś ten żel nam pomoże :)
    Ehh, czego by to człowiek nie zrobił dla maleństwa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam się pochwalę, że pierwszy raz wybieram się na monitoring w tym tygodniu :D Troszkę się obawiam, co tam zobaczę, mam nadzieję, że po terapii bromergonem i Metformaxem pęcherzyk będzie i ładnie pęknie.
    Pytanie do dziewczyn, które były na monitoringu, jak idę np. w 10dc, a owulację miałabym w 12dc i to byłby piątek, to czy w poniedziałek jak pójdę na monitoring to gin zobaczy, czy pęcherzyk pękł? Bo nie znam się na tym zupełnie :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett monitoring to super sprawa. Ja się niezmiernie cieszyłam z oglądania pęcherzyków. Spokojnie w poniedziałek powinien widzieć czy pęcherzyków pękł. Chyba ze owulacja się przesunie, ale to gin ci wszystko wytłumaczy.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bacha to trzymaj kciuki za mnie - po takim długim czasie jakbym wreszcie zobaczyła dwie krechy to bym chyba oszalała z radości i myślę, że nawet by mi nie przeszkadzało jakbym rzygała cała drogę do Chorwacji :P (w połowie lipca wybieramy się ze znajomymi, samochodami).

Mam nadzieję, że szczęście tego wątku wreszcie dosięgnie też mnie i Kokadkę i Marjotkę i Jussio - naszą kochaną założycielkę szczęśliwego wątku :) i całą resztę dalej starających się! :)

Kokardka44, Ola_45, jussio, bacha8709 lubią tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;) Pójdę, zobaczę i będę bogatsza o kolejne doświadczenie w staraniach :D
    A może i to zaowocuje 2 kreskami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, zazdroszczę tej Chorwacji ;) Ja byłam rok temu i świetna sprawa. Cudowne miejsce na staranka i relaks. Szkoda, ze wtedy się nie starałam z M :)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:39

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja tetaz chodziłam na monitoring i chyba dzięki temu się udało wiec trzymam za ciebie kciukasy.
    Lekarz ci wszystko powie czy pękło czy nie.. Także na spokojnie serduszkujcie sobie :-) i będzie dobrze.. :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja już byłam w Chorwacji ale mój luby jeszcze nie dlatego wybraliśmy to miejsce, jest ślicznie i ciepło :) a jak w tym cyklu mi się nie uda to ovu prognozuje mi, że następną owulację będę miała na urlopie właśnie :) a teraz się gdzieś wybieracie na letni wypoczynek?

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starającasię a jak sytuacja u ciebie wyglada?? Nie miałaś mieć przypadkiem wizyty u gin?

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti gratulacje :) bardzo się ciesze ze ci się udało tez czekam na swoje II kreseczki. Teraz zdrowo rosnijcie i dużo radości z dzielenia się ta nowina z rodzinka. A no i gratulacje dla tatusia ;) tez jakby oddalił kawał dobrej roboty ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta.89 dzięki kochana.. My w sobotę po rodzicach jedziemy. Akurat szybciej na dzień ojca zrobimy tatom prezenty :-)

lotta.89 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ