Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule Kokardka :-*
    Ehh te ciotki okropne z pytaniami kiedy dziecko, bo ja w wieku twoim już trójkę miałam.. O Jezu straszne to jest...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ale najlepsze jest to ze to od strony męża rodziny takie teksty. Moja rodzina jednak nie jest taka wścibska :|

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jakiś czas mnie nie było...

Dzisiaj rozsypałam się na miliony cząsteczek, dowiedziałam się, że moja kuzynka jest w ciąży.... boli jak cholera, tym bardziej, że wychodziłyśmy w podobnym czasie za mąż.... do tej pory jakoś się trzymałam, walczyłam o to żeby nam się w końcu udało.... ale po dzisiejszej wiadomości już się załamałam... w ogóle wszędzie widzę osoby ciężarne, znajomi co chwilę ogłaszają narodziny dziecka bądź fakt,że się spodziewają, a nam się ciągle nie udaje....

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca sie ale dobrze widzę,ze Ty się starasz dopiero 2cykl? Nie pamięta Twojej historii

3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie staram się 3 cykl, ale od dwóch lat się w ogóle nie zabezpieczamy...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się, wiem co czujesz. U mnie każde wejście na fb kończy się westchnieniem, że każdy wokół ma już dziecko lub się spodziewa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, że wg moich obliczeń miałam mieć @ w piątek. Chyba, że była ta druga owulacja, to wypadałoby na dzisiaj, ale póki co cisza.
    Dziwi mnie to, bo nie mam żadnych objawów na okres.
    Bolał mnie brzuch kilka dni, teraz tylko ciągle mi się w nim przelewa. Robiłam test w 12dpo i negatyw, zrobiłam też dziś, czyli w 14 dpo, i to samo. Był to taki o czułości 25 i niestety nie robiłam z porannego moczu, więc trochę się jeszcze łudzę.
    Ale w sumie test powinien już wyjść o każdej porze dnia, co nie?

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam siły :( najgorsze dla mnie jest to że wujek zaczął się przechwalać że będzie dziadkiem i robi z tego jakieś chore zawody .... powoli przestaję wierzyć, że ujrzę dwie kreski w najbliższym czasie... niestety przy tym wszystkim nie mam żadnego wsparcia.... jedyna przyjaciółka nie bardzo ma mi co doradzić bo sama ma dwójkę dzieci i z każdym zaszła bez problemu, inne znajome albo są w ciąży albo już mają dzieci, mój mąż tylko mówi, że mam się nie martwić i że będzie dobrze, moja mama żartuje, że widocznie czeka mnie jej los i długie starania...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca się spokojnie, wiem wiem jak to boli, pamiętam jak szwagra dziewczyna zaszla a wczoraj urodziła a ja nadal nic troche to wkur******e co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:12

3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam podobnie, bratowa mojego męża zdążyła zajść w ciąże, urodzić, a jak my planowaliśmy staranie to oni nawet nie myśleli o dziecku ... lekarka w sumie teraz kazała mi brać luteinę przez 12 dni (od 14 dnia cyklu), ale chyba mam dzisiaj taki w**rw, że jutro pójdę się zapisać do innego prywatnie

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś powie "odpuść, dajcie sobie czas, jak odpuścisz to pomoże"... Powiem Wam, że już i tego próbowałam, totalny luz, w tym cyklu kompletnie wyluzowani byliśmy, nie myślałam i co? i DUPA :( i niestety jak już jestem na tej spokojnej, wyluzowanej ścieżce to każda nowa wiadomość o czyjejś ciąży mnie z tej ścieżki ściąga.... mam wrażenie że za każdym razem coraz ciężej mi na nią wrócić...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam pewna ze tak bede miec trudno po plowach lekarki.. a tu cudem 1 cykl trafiony!!! Mam nadzieje ze utrzyma sie malenstwo.
    Dzisiejsza beta 1159

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca ja jeszcze dwa miesiące temu też tak się wkurwialam bo kumpela dzwoniła że drugiego się spodziewają. A tak pomyśleli o dziecku i pyk poszło od razu, później kolejna też od razua my nic i nic... Tragedia to była dla mnie jakaś...

Ale poszłam do gina na monitoring i od razu wyszło że nie mam owulacji, załamalam się ale kolejny cykl już ok było tylko że późno miałam koło 21 dnia i się udało wtedy..

To może też nie trafiacie po prostu w owulacje???
    Wiem że teksty są najgorsze typu wyluzuj zapomnij.. Bo kurcze nie idzie tego zrobić!!!!
    Ale jedno wiem trzeba się starać,nie odpuszczać!! Musi być dobrze kochane!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę się zapisać prywatnie do lekarza, będę dążyła żeby zalecił mi w tym cyklu monitoring i powiedział, czy ta luteina od 14 dnia cyklu coś pomoże
    Trzeba działać, tylko czasem człowiek nie ma sił... dobrze, że tutaj można się wygadać :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej tutaj się wygadac niż mężowi truc cały czas bo w końcu będzie miał dość:-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mężowi staram się jak najmniej okazywać swoje uczucia, chociaż czasami mam wrażenie że on to ma gdzieś, tak jak dzisiaj, powiedziałam mu o kuzynce, widział że płakałam i nic nie powiedział, zero zainteresowania....może to jego sposób radzenia sobie z tym wszystkim... ale też mi jest ciężko bo potrzebuję wsparcia, a mój głupi charakter nie pozwala mi się o nie prosić,w dodatku osoby najbliższej...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo..wszędzie ciężarne kobiety na fb wszędzie info o ciąży bądź o narodzeniu dziecka. 9 mies temu brałam ślub no i w pracy pytają się kiedy pójdę na ten macierzyński... masakra jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 20:06

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca nam też udało się zajść w cyklu z monitoringiem. Wtedy wiesz kiedy masz owulację i łatwiej jest trafić w odpowiedni dzień z przytuleniami. Zanim zaczynaliśmy starania tez się nie zabezpieczalismy, wiec tez podejrzewałam, że łatwo nam nie pójdzie.

Co do wyluzowania, wiem ze łatwo się mówi i ze psychika i tak robi swoje, ale w cyklach kiedy się spinałam jak miałam dni płodne to nam się nie udawało. Dopiero jak trochę odpuścił am i ze zmęczenia porostu przestałam się tym przejmować.

U mnie na szczęście nie było pytań od rodziny, ale od koleżanek które jedna po drugiej zachodziły w ciążę no i w pracy też się pojawiały zdania że to już mój czas, na co ją czekam, itp.

Wróciliśmy od teściów. Ucieszyła ich nowina o dzidziusiu. Mama mojego M. Nawet się popłakała ze szczęścia.

Hashija lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, widzę że kilku dziewczynom po monitoringu się udało, więc będę chciała go w tym cyklu zrobić, żeby nie tracić już więcej czasu... Myślę, że jutro się pozbieram i wróci mój duch walki, musi :)

Fajnie, że teściowie się ucieszyli :) zresztą przy takiej wiadomości nie widzę innej opcji żeby się cieszyć. Moi rodzice to by chyba pod sufit skakali, zaraz po mnie :P teściowej to chyba jedno bo teraz ma nową wnusię i jedno w te czy we w to jej nie zrobi różnicy

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha jak super, ze tesciowa tak fajnie zareagowala!

Starajaca sie ciekawa jestem jak do sprawy podejdziw gin na prywatnej wizycie...

Ja weekend spedzilam z rodzinka na basenie, nawet wzielam sie za ksiazke od sasiada, ktora przelezala lanych kilka miesiecy na polce.
    Ogolnie czujesie dobrze jesli chodzi o ciaze, ale napieprza staw krzyzowo-biodrowy. Maz, podobnie jak ja, jest fizjoterapeuta, wiec popracowal na powiezi, pooscylowal miednica i jest lepiej.
    Jezeli problem z miedniaca utrzyma mi sie dokonca ciazy to bede darla sie , ale na wznak rodzic nie będę.

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ