Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam cię za cierpliwość. Ja bym chyba do nocnej apteki pobiegła:). Trzymam kciuki za piątek :)

• lobelia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko zrobie test od razu wam dam znać co wyszło :)

• lobelia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haa do apteki mam daleko :) a jak na złość auto mam w naprawie

• Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lobelia - zostajesz z nami? :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 starania rozpoczniemy jak tylko lekarz potwierdzi że wyniki badań są ok- we wtorek wizyta. Także to będzie pierwszy cykl pp. A poniżej podaje dane do tabelki:
    Smużka____27____1____2____29.04.2015

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka - trzymam kciuki, że badania będą dobre. :)

Smużka lubi tę wiadomość

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję przyszłym mamusiom :-)
    Kobiety ból podbrzusza z jednej strony nie zawsze oznacza ciąże pozamaciczną,ja po prostu poroniłam i nie była to ciąża pozamaciczna,a bolała mnie tylko prawa strona podbrzusza i gin poinformował mnie,że żadne plamienie na początku ciąży nie jest normalne i jest potrzebna wizyta u lekarza !

• coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo nie ma co się nakręcać jeśli wystąpi jakieś plamienie,np.ja od ok 15 lat miałam @ bolesną i obfitą przez 6 dni,a w ostatnim cyklu @ była przez 5 dni znikoma do złudzenia przypominała plamienie więc naczytałam się w internecie o implantacji,a tak naprawdę @ może się zmieniać i to robi nasza kobieca natura i chęć posiadania potomstwa. Najlepszym doradcą jest lekarz jeśli macie naprawdę zaufanego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 23:18

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak wszystko to wiadomo, ale są przeróżne przypadki ;) Jest sporo kobiet, którym wydawało się, że miały normalny okres a po jakimś czasie okazało się, że fasolka przetrwała i że są w ciąży. Każdy organizm jest inny ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jeśli jest jakaś iskierka nadziei to beta zawsze rozwieje nasze wątpliwości:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 23:34

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, krew akurat się nigdy nie pomyli :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o betę to ufam jej tylko, gdy ma potwierdzić ciążę. Odkąd dowiedziałam się, że może prawidłowo rosnąć również przy pustym pęcherzyku, albo przy pustym jaju płodowym to zwątpiłam w jej robienie na dalszych etapach ciąży.
    Robienie jej ma sens tylko wtedy, gdy ktoś czuje się pewniej, gdy ją robi :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra była w końcówce 4 miesiąca i nic nie wiedziała,normalnie w terminie przychodziła @ więc żyła,imprezowała normalnie ponieważ nie chciała mieć dzieci i nagle @ się zatrzymała pojechałam z nią na do gina i szok 5 miesiąc dziecko zdrowe :-)

• coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety kiedyś dowiadywały się później o ciąży a my latamy na betę robimy testy i stres nas blokuje

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miała niespodziankę ;D Najważniejsze, że się wszystko dobrze skończyło i że dziecko jest zdrowe :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodziankę to mało powiedziane tym bardziej,że dopiero jak się dowiedziała to brzuch wyskoczył,dziecko ma juz 3 latka i jest zdrowe jak rybka:-) Często z siostrą rozmawiam o tym,ale nie umie sobie tego wytłumaczyć

• coriii Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaznaczę,ze siostra nie lubiła i nie chciała mieć dzieci,a teraz by zabiła za synka :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coriii wrote:
    Kobiety kiedyś dowiadywały się później o ciąży a my latamy na betę robimy testy i stres nas blokuje

Moja mama będąc w ciąży ze mną, a potem z moim bratem miała chyba tylko trzy wizyty u ginekologa i wszystko jest dobrze :) Jeśli ciąża jest zdrowa i nie wymaga częstych wizyt to w porządku, można powiedzieć, że takie kobiety miały szczęście.

Dobrze, że teraz mamy ten komfort i możemy iść do ginekologa albo na betę wtedy kiedy tylko mamy ochotę i gdy czujemy potrzebę. Teraz są inne czasy. Czasem wystarczy tylko kilka leków i kobieta donosi ciążę, rodzi zdrowe dziecko. Kiedyś kobiety roniły ciąże nawet o tym nie wiedząc, martwe dzieci też się rodziły, kobiety umierały podczas porodu... Teraz niestety też się to zdarza, bo lekarze nie zapobiegną wszystkiemu i nie w każdej sytuacji da się pomóc.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia masz racje teraz są inne czasy i inne technologie w święta rozmawiałam z teściową która ma lat 56 i 7 dzieci opowiadała ze miała małpę będąc w ciąży w 4 przypadkach do 6 miesiaca,ale zastanowił ja rosnący brzuch i nic więcej,wiec zaniosła mocz do zbadania i dzidzi miała się dobrze i nagle we wszystkich przypadkach czuła ruchy fasolek.A my przynajmniej jesteśmy razem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 00:04

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie to zastanawia - bo przecież wszędzie piszą, że NIE MA okresu w ciąży, może być tylko plamienie. Ale to przecież wygląda zupełnie inaczej - chyba, że kobieta ma zawsze skąpy @ i po prostu nie widzi różnicy.

W każdym razie nie ukrywam, że przy staraniach to kolejny element nakręcania - dostaję @ a jednak zastanawiam się, czy może to nie takie plamienie w ciąży i wymyślanie gotowe - też tak macie? :D

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ