Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny gratuluję przyszłym mamusiom
Kobiety ból podbrzusza z jednej strony nie zawsze oznacza ciąże pozamaciczną,ja po prostu poroniłam i nie była to ciąża pozamaciczna,a bolała mnie tylko prawa strona podbrzusza i gin poinformował mnie,że żadne plamienie na początku ciąży nie jest normalne i jest potrzebna wizyta u lekarza ! -
Tak samo nie ma co się nakręcać jeśli wystąpi jakieś plamienie,np.ja od ok 15 lat miałam @ bolesną i obfitą przez 6 dni,a w ostatnim cyklu @ była przez 5 dni znikoma do złudzenia przypominała plamienie więc naczytałam się w internecie o implantacji,a tak naprawdę @ może się zmieniać i to robi nasza kobieca natura i chęć posiadania potomstwa. Najlepszym doradcą jest lekarz jeśli macie naprawdę zaufanego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 23:18
-
Jeśli chodzi o betę to ufam jej tylko, gdy ma potwierdzić ciążę. Odkąd dowiedziałam się, że może prawidłowo rosnąć również przy pustym pęcherzyku, albo przy pustym jaju płodowym to zwątpiłam w jej robienie na dalszych etapach ciąży.
Robienie jej ma sens tylko wtedy, gdy ktoś czuje się pewniej, gdy ją robi -
coriii wrote:Kobiety kiedyś dowiadywały się później o ciąży a my latamy na betę robimy testy i stres nas blokuje
Moja mama będąc w ciąży ze mną, a potem z moim bratem miała chyba tylko trzy wizyty u ginekologa i wszystko jest dobrze Jeśli ciąża jest zdrowa i nie wymaga częstych wizyt to w porządku, można powiedzieć, że takie kobiety miały szczęście.
Dobrze, że teraz mamy ten komfort i możemy iść do ginekologa albo na betę wtedy kiedy tylko mamy ochotę i gdy czujemy potrzebę. Teraz są inne czasy. Czasem wystarczy tylko kilka leków i kobieta donosi ciążę, rodzi zdrowe dziecko. Kiedyś kobiety roniły ciąże nawet o tym nie wiedząc, martwe dzieci też się rodziły, kobiety umierały podczas porodu... Teraz niestety też się to zdarza, bo lekarze nie zapobiegną wszystkiemu i nie w każdej sytuacji da się pomóc. -
tysia masz racje teraz są inne czasy i inne technologie w święta rozmawiałam z teściową która ma lat 56 i 7 dzieci opowiadała ze miała małpę będąc w ciąży w 4 przypadkach do 6 miesiaca,ale zastanowił ja rosnący brzuch i nic więcej,wiec zaniosła mocz do zbadania i dzidzi miała się dobrze i nagle we wszystkich przypadkach czuła ruchy fasolek.A my przynajmniej jesteśmy razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 00:04
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Zawsze mnie to zastanawia - bo przecież wszędzie piszą, że NIE MA okresu w ciąży, może być tylko plamienie. Ale to przecież wygląda zupełnie inaczej - chyba, że kobieta ma zawsze skąpy @ i po prostu nie widzi różnicy.
W każdym razie nie ukrywam, że przy staraniach to kolejny element nakręcania - dostaję @ a jednak zastanawiam się, czy może to nie takie plamienie w ciąży i wymyślanie gotowe - też tak macie?
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]