Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz tam pracuje i jest synem ordynatora wiec jak coś to będę robić raban i szastać nazwiskiem mojego gina :-)

  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 00:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihi i bardzo dobry plan!!!!!!!!!!
    Ooo właśnie Hashija a robiłaś jakiś zapas pieluszek jednorazowych? Bo chce teraz zacząć kupować i zastanawiam się jak długo takie Bobo używa rozmiar 1 a potem jak długo 2? Hmmm....

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mama mi narobila zapasu 3 op Dady1 i jeszcze od kolezanki dostalam pol op pampersów1 bo jej kluska wyrosla. A miala wtedy 3 miesiace. Ie wiem kiedy zrobily sie za ciasne. Przy synu pamietam, ze paczke pampersow1 zuzylam jedna a potem na dady 2 przeszlam. Synek wazyl 3750g przy narodzinach wiec pieluchy 3-6kg byly ok jako kolejna paczka.

    Na ta chwile mam 3op dady1, 1/2 pampersów i 2op dady2 i sama sie zastanawiam czy zdaze te 1 zużyć.

    Patus_777 lubi tę wiadomość

  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Trzymam za was kciukaski:*** CZEKAM NA ZDJĘCIA BOBASKÓW:)



    Ps. Ja mam doła...przyjaciółka mnie wczoraj przez fb poinformowała, że jest w ciąży...a raczej była do wczoraj, nie chciała nic nam mówić, ze względu na nasz problem ze staraniem....ale jej stan psychiczny tragedia;/ to był jej 3 miesiąc ciąży... ehhh Tyle,że ona ma już 1,5 roczne dziecko, więc nie może się pogrążać, ma dla kogo żyć, mam plan jechać do niej w pon;/ nie wiem jak ją pocieszyć...ehhh z drugiej strony jakbym nie pojechała, to tak jakbym ją olała;/ ....smutno mi ale tysiące kobiet traci swoje pierwsze dziecko, to dopiero musi być trauma;/

    Hashija lubi tę wiadomość

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Życzę szczęśliwych i udanych, krótkich PORODÓW:) trzymać się dziewczyny :)

    Hashija lubi tę wiadomość

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie już też po terminie robie wszystko co popadnie żeby przyspieszyć porod a tu nic cisza :( 2 byłam na wizycie i tez mały juz sporo waży 3600. Ogólnie lekarz był zdziwiony ze jeszcze nie urodziłam bo szyjka krótka 15mm i wszystko wskazywało na to ze urodze a mały jak siedzial tak siedzi.:( ; (

    Patus_777 lubi tę wiadomość

  • She86 Autorytet
    Postów: 825 858

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneteek wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie już też po terminie robie wszystko co popadnie żeby przyspieszyć porod a tu nic cisza :( 2 byłam na wizycie i tez mały juz sporo waży 3600. Ogólnie lekarz był zdziwiony ze jeszcze nie urodziłam bo szyjka krótka 15mm i wszystko wskazywało na to ze urodze a mały jak siedzial tak siedzi.:( ; (

    O rany bidulko, trzymam mocno kciuki żeby mały wylazł lada chwila :**


    Hashija i za Ciebie też trzymam kciuki! Szczęśliwego i szybkiego rozwiązania :D !!

    Hashija lubi tę wiadomość

    Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

  • agisia Autorytet
    Postów: 1142 608

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja mam po 1 paczce pampersów 1 i 2. Jak będzie trzeba to mąż dokupi i tyle :-) nie ma co robić zapasów.

    Hashija czekamy teraz na Twoje fotki. Dasz rade!!!

    Hashija lubi tę wiadomość

    03.05.2015 [*]

    f2wlupjyvtnwoiyb.png

    atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet
    Postów: 730 316

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija toż to gigant z tej Twojej Gabrysi ;) Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze poszło!

    Hashija lubi tę wiadomość

    Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje, jeszcze się kulam.

    Aneteek ty masz skrócona szyjke a u mnie jest rozwarcie na "skąpy" palec i nic... masz jeszcze 12 dni a maleństwo jeszcze cos podrośnie. Będziemy się prześcigiwać wagami maluchów :-P

    Patuś a nie wiesz jaka była przyczyna? Wiesz stracić dziecko w 7 tyg a 12 czy jeszcze dalej to jednak jest różnica. Twoja kolezanke nic nie pocieszy, ale ważne na pewno będzie że bedzie mogła sie wygadać, wypłakać i nie będzie sama.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;) przepraszam że dawno się nie odzywalam ale uwierzcie narazie mam masakrę w domu i ucze się ogarniac temat;)
    My zaliczylismy już szpital 4 dni bo malutka zaksztusila się pokarmem i zaczęła dusić karetka wzięła nas do szpitala i bylysmy na obserwacji 4 dni ale na szczęście jest ok;)
    No i muszę się pochwalić że karmie sama piersią już tydzień;) przystawką dwa glodomorki razem do piersi i ciągną;) ładnie przybierają więc narazie nie muszę dokarmiac;)

    Taka sytuacja się wielkie gratki i mimo że jest ciężko to życzę Ci bliźniaków;)

    Taka Sytuacja, Patus_777, Andromeda lubią tę wiadomość

  • kirys Autorytet
    Postów: 823 761

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus Hashija ma rację - Twoja obecność i uwaga będzie dla niej bardzo ważna!

    Kate podziwiam Cię. Wstaw nam tu jakieś zdjęcie! :-)

    Patus_777 lubi tę wiadomość

    Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka
    Postów: 81 90

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashisja Anetek oby te Wasze "maluszki" ładnie, bezproblemowo i szybko zechciały w końcu wyjść na świat :)
    Patus przykro mi z powodu Twjej koleżanki - niektóre kobiety podobno każde poronienie przeżywają równie mocno jak śmierć kogoś bliskiego z rodziny :( Bądź dla niej podporą, i przekonaj że to napewno nie jej wina.
    Co do poronień, wcześniej tak się skupiałam na tym żeby zajść że nawet nie wiedziałam że jest taki odsetek poronień w pierwszym trymestrze :( Myslałam że jak już się uda to musi być dobrze. Ale czytam i czytam i zaczynają mi się małe obawy. Zwłaszcza jeszcze teraz biorąc to moje przeziębienie. Byłam dziś u lekarza bo miałam w pewnym momencie 37,2 (choć może to progesteron tak grzeje?); a podobno gorączka w ciązy to już nie żarty. Nic mi oczywiście nie przypisał ale dostałam L4 do przyszłego tygodnia żeby to wyleżeć, więc leże.
    Kate4 a Ty od kiedy wiedziałaś że będą bliźniaki? podejrzewałaś coś po becie?
    We wtorek/środek ide zrobić świeże badania do endokrynolożki, jest sens zrobic jeszcze raz bete i zobaczyć jak przez ponad tydzien urosła?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:45

    Hashija lubi tę wiadomość

  • kirys Autorytet
    Postów: 823 761

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja Ty lepiej leż grzecznie i odpoczywaj, a nie czytaj tyle! I myśl pozytywnie :-)
    Ja bym bety już nie robiła, chyba że czujesz potrzebę i miałoby Cię to uspokoić.

    Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet
    Postów: 1142 608

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja zostaw bete i internet. Lepiej skup się na wyzdrowieniu. A temperature możesz mieć od samej ciąży podwyższoną. Mi na choroby pomaga sen. Organizm ma więcej siły na regeneracje.

    Kate podziwiam,że karmisz dwójke na raz. Super,że masz pokarm!

    Kirys a Ty jak się czujesz?

    Patuś masz świetną przyjaciółke,że nie mówiła o ciąży by Wam przykrości nie sprawić. Bądź przy niej,ale nie wymuszaj do wyznań. Ja do dziś źle się czuje kiedy lekarzom,położnym muszę mówić,że to moja 2 ciąża,a 1 poród. Wspieraj ją :-)

    03.05.2015 [*]

    f2wlupjyvtnwoiyb.png

    atdcgu1rn72nc599.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja nie przejmuj sie przeziebieniem. Wiele kobiet na poczatku co lapie. Ja np angine i nfekcje intymna. Masz tarczyce uregulowana? Bo u mnie to bylo powodem niepowodzen w utrzymaniu ciazy. Dobrze ze teraz zdajesz sobie sprawe ze 1 trymestr różnie sie konczy w ciazy bo mozesz sie na to przygotowac. Ale najlepsze jest to ze kazda przyszla mamusia drży przed każdą wizyta czy z dzieckiem jest ok. Wiec glowa do gory. Bedzie dobrze. Rob ze swojej strony by dziecko mialo jak najlepsze warunki do rozwoju i tyle

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 21:07

    agisia lubi tę wiadomość

  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Hej. Melduje, jeszcze się kulam.

    Aneteek ty masz skrócona szyjke a u mnie jest rozwarcie na "skąpy" palec i nic... masz jeszcze 12 dni a maleństwo jeszcze cos podrośnie. Będziemy się prześcigiwać wagami maluchów :-P

    Patuś a nie wiesz jaka była przyczyna? Wiesz stracić dziecko w 7 tyg a 12 czy jeszcze dalej to jednak jest różnica. Twoja kolezanke nic nie pocieszy, ale ważne na pewno będzie że bedzie mogła sie wygadać, wypłakać i nie będzie sama.


    Z tego co wiem martwy płód, serce przestało bić

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet
    Postów: 823 761

    Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia dzięki, że pytasz. Całkiem dobrze się czuję, czasem mnie mdli, czasem śniadanie zwrócę, a to jakieś zawroty głowy, raz mi się słabo zrobiło, że musiałam się położyć z nogami do góry i przeszło (dobrze że byłam w domu), a ciśnienie wtedy miałam - uwaga 79/55 - jak u zdechłej kury :-P
    A jak już wspomniałyście o tarczycy, to leczę niedoczynność od prawie 2 miesięcy, w tym tygodniu robiłam badania I trymestru i mam TSH 1,53 :-) spadło z ponad 3! FT4 1,56 (norma 0,93-1,7) czyli chyba ok, ale FT3 2,64 (norma 2-4,4) i tu chyba nie jest już tak różowo... Poza tym reszta wyników jak na moje laickie oko wygląda ok, nie mogę tylko rozszyfrować co znaczy w badaniu moczu - bakterie - d. liczne (literka "d", więc nie "bardzo liczne"), ale to już zostawiam lekarzowi. W pn mam zwykła wizytę, a USG genetyczne 19.12. mam nadzieję, że będzie wszystko ok i ze spokojem i wielką radością będę przeżywała Święta i naszą rocznicę ślubu :-)

    Hashija, Patus_777 lubią tę wiadomość

    Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    taka sytuacja nie czytaj w ogóle internetu!!!! I nie daj się nakręcić różnym objawom jak jesteś na forum bbf bo Można sobie wkręcić różne rzeczy niepotrzebnie...
    Dużo odpoczywaj leniuchuj i pilnuj hormonów i będzie dobrze zobaczysz.

    Ja dzisiaj mam zaplanowane lezakowanie bo to nie mój dzień.. Brzuch coś boli, plecy też.. Pierwszy raz w ciąży mam kiepski dzionek :-( a tak meczylam się w nocy zasnąć że szok..

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti to jasne, odpoczywaj. Im wiekszy brzusio będziesz miała tym czesciej moga się zdarzać takie dni. Ja ostatnio śpię dużo, przespalam noc a i w ciagu dnia 2 drzemki trzasnelam. Mąż twierdzi że zbieram siły na porod.

    Kirys ja mialam przez cala ciążę kontrolowane tsh i ft4. Ft3 nawet mi nie zlecal. Mam niedoczynnosc spowodowana hashimoto. Mi tsh dobil do 1 a ft4 w innych jednostkach mialam podawane ale oscylowalo w granicy 13-15 i wtedy bylo wg niego ok. Nie wiem jak to w przeliczeniu na Twoje jednostki.

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego