X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz tam pracuje i jest synem ordynatora wiec jak coś to będę robić raban i szastać nazwiskiem mojego gina :-)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihi i bardzo dobry plan!!!!!!!!!!
    Ooo właśnie Hashija a robiłaś jakiś zapas pieluszek jednorazowych? Bo chce teraz zacząć kupować i zastanawiam się jak długo takie Bobo używa rozmiar 1 a potem jak długo 2? Hmmm....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mama mi narobila zapasu 3 op Dady1 i jeszcze od kolezanki dostalam pol op pampersów1 bo jej kluska wyrosla. A miala wtedy 3 miesiace. Ie wiem kiedy zrobily sie za ciasne. Przy synu pamietam, ze paczke pampersow1 zuzylam jedna a potem na dady 2 przeszlam. Synek wazyl 3750g przy narodzinach wiec pieluchy 3-6kg byly ok jako kolejna paczka.

Na ta chwile mam 3op dady1, 1/2 pampersów i 2op dady2 i sama sie zastanawiam czy zdaze te 1 zużyć.

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam za was kciukaski:*** CZEKAM NA ZDJĘCIA BOBASKÓW:)

Ps. Ja mam doła...przyjaciółka mnie wczoraj przez fb poinformowała, że jest w ciąży...a raczej była do wczoraj, nie chciała nic nam mówić, ze względu na nasz problem ze staraniem....ale jej stan psychiczny tragedia;/ to był jej 3 miesiąc ciąży... ehhh Tyle,że ona ma już 1,5 roczne dziecko, więc nie może się pogrążać, ma dla kogo żyć, mam plan jechać do niej w pon;/ nie wiem jak ją pocieszyć...ehhh z drugiej strony jakbym nie pojechała, to tak jakbym ją olała;/ ....smutno mi ale tysiące kobiet traci swoje pierwsze dziecko, to dopiero musi być trauma;/

Hashija lubi tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Życzę szczęśliwych i udanych, krótkich PORODÓW:) trzymać się dziewczyny :)

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie już też po terminie robie wszystko co popadnie żeby przyspieszyć porod a tu nic cisza :( 2 byłam na wizycie i tez mały juz sporo waży 3600. Ogólnie lekarz był zdziwiony ze jeszcze nie urodziłam bo szyjka krótka 15mm i wszystko wskazywało na to ze urodze a mały jak siedzial tak siedzi.:( ; (

• She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneteek wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie już też po terminie robie wszystko co popadnie żeby przyspieszyć porod a tu nic cisza :( 2 byłam na wizycie i tez mały juz sporo waży 3600. Ogólnie lekarz był zdziwiony ze jeszcze nie urodziłam bo szyjka krótka 15mm i wszystko wskazywało na to ze urodze a mały jak siedzial tak siedzi.:( ; (

O rany bidulko, trzymam mocno kciuki żeby mały wylazł lada chwila :**

Hashija i za Ciebie też trzymam kciuki! Szczęśliwego i szybkiego rozwiązania :D !!

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• agisia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja mam po 1 paczce pampersów 1 i 2. Jak będzie trzeba to mąż dokupi i tyle :-) nie ma co robić zapasów.

Hashija czekamy teraz na Twoje fotki. Dasz rade!!!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija toż to gigant z tej Twojej Gabrysi ;) Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze poszło!

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje, jeszcze się kulam.

Aneteek ty masz skrócona szyjke a u mnie jest rozwarcie na "skąpy" palec i nic... masz jeszcze 12 dni a maleństwo jeszcze cos podrośnie. Będziemy się prześcigiwać wagami maluchów :-P

Patuś a nie wiesz jaka była przyczyna? Wiesz stracić dziecko w 7 tyg a 12 czy jeszcze dalej to jednak jest różnica. Twoja kolezanke nic nie pocieszy, ale ważne na pewno będzie że bedzie mogła sie wygadać, wypłakać i nie będzie sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;) przepraszam że dawno się nie odzywalam ale uwierzcie narazie mam masakrę w domu i ucze się ogarniac temat;)
    My zaliczylismy już szpital 4 dni bo malutka zaksztusila się pokarmem i zaczęła dusić karetka wzięła nas do szpitala i bylysmy na obserwacji 4 dni ale na szczęście jest ok;)
    No i muszę się pochwalić że karmie sama piersią już tydzień;) przystawką dwa glodomorki razem do piersi i ciągną;) ładnie przybierają więc narazie nie muszę dokarmiac;)

Taka sytuacja się wielkie gratki i mimo że jest ciężko to życzę Ci bliźniaków;)

Taka Sytuacja, Patus_777, Andromeda lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus Hashija ma rację - Twoja obecność i uwaga będzie dla niej bardzo ważna!

Kate podziwiam Cię. Wstaw nam tu jakieś zdjęcie! :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashisja Anetek oby te Wasze "maluszki" ładnie, bezproblemowo i szybko zechciały w końcu wyjść na świat :)
    Patus przykro mi z powodu Twjej koleżanki - niektóre kobiety podobno każde poronienie przeżywają równie mocno jak śmierć kogoś bliskiego z rodziny :( Bądź dla niej podporą, i przekonaj że to napewno nie jej wina.
    Co do poronień, wcześniej tak się skupiałam na tym żeby zajść że nawet nie wiedziałam że jest taki odsetek poronień w pierwszym trymestrze :( Myslałam że jak już się uda to musi być dobrze. Ale czytam i czytam i zaczynają mi się małe obawy. Zwłaszcza jeszcze teraz biorąc to moje przeziębienie. Byłam dziś u lekarza bo miałam w pewnym momencie 37,2 (choć może to progesteron tak grzeje?); a podobno gorączka w ciązy to już nie żarty. Nic mi oczywiście nie przypisał ale dostałam L4 do przyszłego tygodnia żeby to wyleżeć, więc leże.
    Kate4 a Ty od kiedy wiedziałaś że będą bliźniaki? podejrzewałaś coś po becie?
    We wtorek/środek ide zrobić świeże badania do endokrynolożki, jest sens zrobic jeszcze raz bete i zobaczyć jak przez ponad tydzien urosła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:45

• kirys Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja Ty lepiej leż grzecznie i odpoczywaj, a nie czytaj tyle! I myśl pozytywnie :-)
    Ja bym bety już nie robiła, chyba że czujesz potrzebę i miałoby Cię to uspokoić.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja zostaw bete i internet. Lepiej skup się na wyzdrowieniu. A temperature możesz mieć od samej ciąży podwyższoną. Mi na choroby pomaga sen. Organizm ma więcej siły na regeneracje.

Kate podziwiam,że karmisz dwójke na raz. Super,że masz pokarm!

Kirys a Ty jak się czujesz?

Patuś masz świetną przyjaciółke,że nie mówiła o ciąży by Wam przykrości nie sprawić. Bądź przy niej,ale nie wymuszaj do wyznań. Ja do dziś źle się czuje kiedy lekarzom,położnym muszę mówić,że to moja 2 ciąża,a 1 poród. Wspieraj ją :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja nie przejmuj sie przeziebieniem. Wiele kobiet na poczatku co lapie. Ja np angine i nfekcje intymna. Masz tarczyce uregulowana? Bo u mnie to bylo powodem niepowodzen w utrzymaniu ciazy. Dobrze ze teraz zdajesz sobie sprawe ze 1 trymestr różnie sie konczy w ciazy bo mozesz sie na to przygotowac. Ale najlepsze jest to ze kazda przyszla mamusia drży przed każdą wizyta czy z dzieckiem jest ok. Wiec glowa do gory. Bedzie dobrze. Rob ze swojej strony by dziecko mialo jak najlepsze warunki do rozwoju i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 21:07

agisia lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Hej. Melduje, jeszcze się kulam.

Aneteek ty masz skrócona szyjke a u mnie jest rozwarcie na "skąpy" palec i nic... masz jeszcze 12 dni a maleństwo jeszcze cos podrośnie. Będziemy się prześcigiwać wagami maluchów :-P

Patuś a nie wiesz jaka była przyczyna? Wiesz stracić dziecko w 7 tyg a 12 czy jeszcze dalej to jednak jest różnica. Twoja kolezanke nic nie pocieszy, ale ważne na pewno będzie że bedzie mogła sie wygadać, wypłakać i nie będzie sama.

Z tego co wiem martwy płód, serce przestało bić

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia dzięki, że pytasz. Całkiem dobrze się czuję, czasem mnie mdli, czasem śniadanie zwrócę, a to jakieś zawroty głowy, raz mi się słabo zrobiło, że musiałam się położyć z nogami do góry i przeszło (dobrze że byłam w domu), a ciśnienie wtedy miałam - uwaga 79/55 - jak u zdechłej kury :-P
    A jak już wspomniałyście o tarczycy, to leczę niedoczynność od prawie 2 miesięcy, w tym tygodniu robiłam badania I trymestru i mam TSH 1,53 :-) spadło z ponad 3! FT4 1,56 (norma 0,93-1,7) czyli chyba ok, ale FT3 2,64 (norma 2-4,4) i tu chyba nie jest już tak różowo... Poza tym reszta wyników jak na moje laickie oko wygląda ok, nie mogę tylko rozszyfrować co znaczy w badaniu moczu - bakterie - d. liczne (literka "d", więc nie "bardzo liczne"), ale to już zostawiam lekarzowi. W pn mam zwykła wizytę, a USG genetyczne 19.12. mam nadzieję, że będzie wszystko ok i ze spokojem i wielką radością będę przeżywała Święta i naszą rocznicę ślubu :-)

Hashija, Patus_777 lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    taka sytuacja nie czytaj w ogóle internetu!!!! I nie daj się nakręcić różnym objawom jak jesteś na forum bbf bo Można sobie wkręcić różne rzeczy niepotrzebnie...
    Dużo odpoczywaj leniuchuj i pilnuj hormonów i będzie dobrze zobaczysz.

Ja dzisiaj mam zaplanowane lezakowanie bo to nie mój dzień.. Brzuch coś boli, plecy też.. Pierwszy raz w ciąży mam kiepski dzionek :-( a tak meczylam się w nocy zasnąć że szok..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti to jasne, odpoczywaj. Im wiekszy brzusio będziesz miała tym czesciej moga się zdarzać takie dni. Ja ostatnio śpię dużo, przespalam noc a i w ciagu dnia 2 drzemki trzasnelam. Mąż twierdzi że zbieram siły na porod.

Kirys ja mialam przez cala ciążę kontrolowane tsh i ft4. Ft3 nawet mi nie zlecal. Mam niedoczynnosc spowodowana hashimoto. Mi tsh dobil do 1 a ft4 w innych jednostkach mialam podawane ale oscylowalo w granicy 13-15 i wtedy bylo wg niego ok. Nie wiem jak to w przeliczeniu na Twoje jednostki.

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ