X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dzisiaj o godzinie 9:17 na swiat przyszedl moj Filipek, 3290g 52cm szczescia <3

Serdecznie gratuluję
    :)

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • asiun Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani w aptece poleciła mi femibion natala 1, ale rozmawiałam przez telefon z lekarzem i powiedział, że mam się wstrzymać i póki co sam kwas foliowy brać.
    Kurczę, żadnych objawów nie mam :/ pewnie jeszcze przyjdą, ale wolałabym czuć, że jestem w ciąży ;). Wczoraj wieczorem zauważyłam na majtkach maleńką brązową plamkę...jezu jak się wystraszyłam...ale chyba ok jest, bo nic więcej się nie działo.
    A czy któraś z Was orientuje się jak to jest z probiotykami w ciąży? Głównie chodzi mi o probiotyki dopochwowe, można ? (zapomniałam lekarza zapytać)

Monia555 lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że można, ja brałam w zeszłym tygodniu (ale doustnie) bo czułam dyskomfort a na ulotce było napisane że przeznaczone między innymi dla kobiet w ciąży :)

• jussio Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super!!!!! Gratulacje!!!

Asiun ciesz się że nie masz żadnych objawów i uwierz mi, że to nic przyjemnego :P Ja to bym wolała nie czuć, że jestem w ciąży, a już na pewno nie w ten sposób ;) Bo jak tak mdłości i wymioty mega mocno dokuczają to nie ma sił żeby się cieszyć swoim stanem ;) :P

Hashija nie ma jak w domu ;) A jak synek zareagował na siostrę???

Patuś to ja trzymam kciuki za kolejny test ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 19:34

Patus_777 lubi tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija Ola gratulacje :) JA dziś @ ale to byl stracony cykl ze względu na wyjazd. Potem działamy ostro i oby sie udało :) niestety zaczęłam nową pracę i jest bardzo stresująca mam nadzieję, że to nie pokrzyżuje planow :(

Patus_777 lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hashija Ola gratulacje :) JA dziś @ ale to byl stracony cykl ze względu na wyjazd. Potem działamy ostro i oby sie udało :) niestety zaczęłam nową pracę i jest bardzo stresująca mam nadzieję, że to nie pokrzyżuje planow :(

Dlaczego stresująca;/???

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktury, wztki itp za dużo tego nie wyrabiam, wszystko na szybko szybko :|

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio, tak sobie teraz przypominam-czy Ty tez odmawialas moze Nowenne Pompejanska?

A druga kwestia to taka-czy ktorakolwiek z Was, zaciazonych, zaszla w ciaze po inseminacji? Albo macie takich znajomych, ktorym sie udalo? Pytam, bo to ma byc kolejny krok za dwa m-ce w klinice gdzie sie lecze, ale czytalam, ze inseminacja ma bardzo maly procent powodzenia no i sie zastanawiam czy w ogole podchodzic. Sa zreszta i inne kwestie...

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokardka a jeśli moge zapytac jak załatwiałaś sobie sanatorium?? płaciłaś czy na nfz??mój lekarz dzis powiedział ze moge spróbować ale na sanatorium bede czekała pewnie ze 2 lata :(

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    faktury, wztki itp za dużo tego nie wyrabiam, wszystko na szybko szybko :|
    początki są zawsze trudne ,dasz rade trzeba tylko czasu :)

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • jussio Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Jussio, tak sobie teraz przypominam-czy Ty tez odmawialas moze Nowenne Pompejanska?

A druga kwestia to taka-czy ktorakolwiek z Was, zaciazonych, zaszla w ciaze po inseminacji? Albo macie takich znajomych, ktorym sie udalo? Pytam, bo to ma byc kolejny krok za dwa m-ce w klinice gdzie sie lecze, ale czytalam, ze inseminacja ma bardzo maly procent powodzenia no i sie zastanawiam czy w ogole podchodzic. Sa zreszta i inne kwestie...
    Tak ja odmawiałam nowennę i wierzę że dzięki tej modlitwie udało nam się naturalnie zajść w ciążę :) Dała mi ona duuużo spokoju ducha i takiego wyciszenia, które gdzieś tam po drodze zatraciłam przy staraniach ;)
    Pamiętam jak skończyłam pierwszą nowennę to byłam akurat na końcówce cyklu i jak wtedy przyszła @ to mój M chyba trochę zwątpił bo mi wtedy powiedział, że chyba słabo się modliłam bo efektu nie ma :/ A ja mu na to że Maryja to nie sklep, nie wchodzisz i nie mówisz - chcę dziecka... no to masz. To trzeba zaufać Maryi bo ona wie co robi i na pewno nas wysłucha :)
    A w połowie drugiej nowenny to już byłam w ciąży :) I teraz mam zamiar zacząć trzecią, ale to już tak po świętach, na spokojnie ;)

A jeżeli chodzi o inseminacje to nie znam nikogo kto by próbował :/

Kokardka to ja trzymam kciuki żeby to zamieszanie w pracy podziałało jak odskocznia od starań ;) Może jak głowa będzie zajęta czym innym to uda się od razu ;)

Andromeda, agisia lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj skończyłam Nowennę Pompejańską, którą odmawiałam od dnia mojego bladziocha na teście. Mi też ta modlitwa dała dużo spokoju i wiary, że wszystko będzie ok, no i jest ok :-D Teraz czekam na wyniki PAPP-y i USG genetyczne, które mam 19-go no i jak mogę się martwić, że wyjdzie coś nie tak? Nadal jestem spokojna, radosna i pełna nadziei :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    początki są zawsze trudne ,dasz rade trzeba tylko czasu :)

Potwierdzam, początki są najtrudniejsze, a wprawa to połowa sukcesu. I jeszcze nauczenie się nie przejmować za bardzo i nie przynosić stresów do domu. Też mam stresującą pracę, nic tylko szybko szybko, termin za terminem, zmiany przepisów na okrągło, ciągły kołowrotek. Z czasem da się to ogarnąć.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja mam pytanie do Jussio, bo widze ze mieliscie poobny problem jak my teraz. Ostatnio Maz zrobil badania no i wyniki nie sa powalajace, ma 4% prawdlowych plemnikow tylko. Czy Twoj Maz Jussio robil cos na poprawe swoich wynikow???

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja tez sprobuje z ta Nowenna☺️☺️

• jussio Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggar wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ja mam pytanie do Jussio, bo widze ze mieliscie poobny problem jak my teraz. Ostatnio Maz zrobil badania no i wyniki nie sa powalajace, ma 4% prawdlowych plemnikow tylko. Czy Twoj Maz Jussio robil cos na poprawe swoich wynikow???
    Ja jak tylko odebraliśmy wyniki to na własną rękę zaserwowałam mojemu mężowi garść witaminek a mój gin zlecił mu zrobienie badań hormonalnych i usg jąder i powrózków nasiennych, a potem w zależności od wyników chciał nas kierować do urologa/androloga żeby wprowadzić odpowiednie leczenie, ale nawet nie dojechaliśmy z wszystkimi wynikami do niego bo trochę nam to zajęło i w między czasie udało się zaciążyć ;)
    A witaminy to w takim składzie mu serwowałam:
    Salfazin 1x1
    folik 1x1 (0,4mg)
    Maca 2x1
    wit C 1x1000mg
    selen+witE 1x1 (100 mg SE + 6mg wit E)
    L karnityna+ Larginina 2x1 (1000mg + 60mg)
    No i jeszcze zmieniłam mu bieliznę na luźne bokserki, zero piwa i miał całkowity zakaz trzymania laptopa na kolanach.
    Po miesiącu mieliśmy już nieznaczną poprawę jakości nasienia, a teraz to nie wiem jak jest bo już nie sprawdzaliśmy ;)

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas jest podobnie, tez zero laptopa, luzne bokserki no i zastanawialam sie nad witaminkami. Maz tez ma skierowanie na usg jader

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dokonczylam, bo pisze z telefonu, no i chyba zaserwuje mu taka garsc witamin, ponoc takie wyniki mozna w miare szybko zmienic

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:

A druga kwestia to taka-czy ktorakolwiek z Was, zaciazonych, zaszla w ciaze po inseminacji? Albo macie takich znajomych, ktorym sie udalo? Pytam, bo to ma byc kolejny krok za dwa m-ce w klinice gdzie sie lecze, ale czytalam, ze inseminacja ma bardzo maly procent powodzenia no i sie zastanawiam czy w ogole podchodzic. Sa zreszta i inne kwestie...[/QUOTE

Kurcze nasz lekarz szybko dziala i po otrzymaniu wynikow mojego meza, rowniez zaproponowal inseminacje,ale jak to okreslil wszystko zalezy od "Pani dyrektor"

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cos mi nie dokancza zdan, no ale po mieudanej stymulacji nie wiem czy chce narazie

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ