Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprocz tego, po stymulacji moj kolejny cykl byl bezowulacyjny. Ponad pol roku mam monitoring i jeszcze mi sie taki nie trafil.

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggar u nas to samo z mężem. ..ma słabe i zniekształcone plemniki ...od miesiąca się faszeruje...w lutym powtórzymy badanie...lekarz ogólnie, kazał nastawić się na inseminacje...to jest juz nasz 9 miesiąc starań. ..nie dostałam @ ...test negatywny. ..

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spokojnie najpierw spróbuj leków, potem sprawdź badanie za 3 miechy:) chyba,ze zaciazysz tego czasu... moj bierze 1*1 Androvit, 1*1: witamina C, magnez z B6, kwas foliowy, 2*1 maca i sama sobie tez biorę 1 dziennie. ..

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawiam nad rozpoczeciem drugiej nowenny, tym razem juz sama bym odmawiala, ale w obecnej chwili wydaje mi sie to awykonalne - wracam do domu, zajmuje sie psem, oprocz tego zwykle domowe obowiazki, obiad itp. sama nie wiem czy po prostu podolam i czy jest sens zaczynac skoro widze jak malo mam czasu. ale gdzies w glebi caly czas czuje, ze ta modlitwa mnie wola... ciezko to opisac.

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę boję się inseminacji, zacznie się chodzenie do kliniki...stresy..
    Nigdy nie masz pewnosci, że uda się za pierwszym razem, więc potrzebna duza kasa jak rozpocznie się leczenie w klinice...

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Ja tez sie zastanawiam nad rozpoczeciem drugiej nowenny, tym razem juz sama bym odmawiala, ale w obecnej chwili wydaje mi sie to awykonalne - wracam do domu, zajmuje sie psem, oprocz tego zwykle domowe obowiazki, obiad itp. sama nie wiem czy po prostu podolam i czy jest sens zaczynac skoro widze jak malo mam czasu. ale gdzies w glebi caly czas czuje, ze ta modlitwa mnie wola... ciezko to opisac.
    Ja ledwo pierwszą próbę zakonczylam 150 dziennych różańcow:/ koniec bylo ciężko. ..wole normalne modlitwy ...jest masa tego:)

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wiem, ze ta kasa.. u mnie w invikcie koszt jednej to 800zl, planuje sie do 6 wiec to wychodzi prawie 5tys... planowalismy kupic naroznik, najwyzej bedzie musial poczekac;) no ale tak czy inaczej nie wiem czy w ogole bede podchodzic do tego.

a co do nowenny to ja bylam taka dumna, ze wytrwalismy. a odmawialam razem z M co bylo jeszcze trudniejsze zeby sie zgrac czasowo. dlatego teraz juz wiem z czym to sie je i dlatego podchodze do tej modlitwy z pokora, ale i jednoczesnie z glebokim przekonaniem, ze wlasnie chodzi o wysilek i poswiecenie ;)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Masakra,żeby spłodzić dziecko trzeba mieć dużą kasę...do czego to już dochodzi... a dopiero te osoby, które z in-vitro korzystają... ;/

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest jakas masakra, ja tez nie chce tej inseminacji. Sprobujemy narazie sami. Echh, ja chodze od ponad pol roku do kilniki maciezrzynstwo i do tej pory wydalam jakies 3000 - 3500 pln, nawet nie licze

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to niewazne, przynajmniej dowiedzialam sie ze mam chora tarczyce i mam Pcos i jeszcze mutacje jakas tam i chyba tyle. Chociaz moze cos pominelam, bo tyle tego

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus a u Was oprocz nasienia Meza wszystko ok???

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda ja Tobie tez kibicuje, nie udzielam sie znytnio na tym forum, ale czytam Was Dziewczyny uwaznie!!

Andromeda lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggar wrote:
    Patus a u Was oprocz nasienia Meza wszystko ok???
    Ok u mnie, jedynie prolaktyny nie badalam.

Ej ale koszt inseminacji 800 zl plus koszty wizyt, leków, przed inseminacja słyszałam, ze robią droznosc ogolnie gin mowila ok. 2 tys jedna próba, tak się trzeba nastawić. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:55

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A która z was badała prolaktynę? wydaje mi się, że coś jest nie tak, bo mam wycieki z brodawek...więc może zbadam...kiedy to się bada i jaki koszt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:13

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus jak masz wycieki z brodawek, to koniecznie zbadaj prolaktynę! U mnie kosztuje tylko 26 zł. Co do badania, to słyszałam dwie szkoły - że bada się od 5 dc, albo około tydzień po owulacji. Ja robiłam to badanie z początku cyklu i tylko jeden raz, nie robiłam tzw. testu z obciążeniem. Wynik miałam nieco podwyższony bo ok. 30 przy normie do 25, dostałam Bromergon i po niecałym miesiącu zbiłam pięknie.
    Ale najlepiej zapytaj swojego lekarza. Ja odwiedziłam w ostatnim czasie 4 ginekologów i endokrynologa i każdy mówił co innego na temat tej prolaktyny. Jedni mówią, że nie robi się już testu z obciążeniem, inni, że trzeba zrobić dwa badania z dwóch próbek pobranych tego samego dnia, ale w odstępstwie 2-3 godzin, inni że samo badanie z krwi jest niewystarczające, bo trzeba zrobić jeszcze rezonans, żeby wykluczyć mikrogruczolaka przysadki mózgowej... Skomplikowane to trochę...
    Swego czasu dużo czytałam na temat prolaktyny i dużo było historii na forach o tym, że po zbiciu prolaktyny szybko zachodzi się w ciążę, więc uważam, że powinnaś to zbadać koniecznie.

Patus_777, maggar lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hasija, Ola gratulacje ;)

• agisia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badanie prolaktyny w 3dc. Myślę, że badanie możesz zrobić na własną rękę, ale też radzę skonsultować się z lekarzem. Jak coś wyjdzie nie tak to pewnie zleci więcej badań.
    Będzie dobrze! :)

Patus_777 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale nam się dzieciaczki posypały :D

Gratuluję wszystkim mamom!!!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Patus jak masz wycieki z brodawek, to koniecznie zbadaj prolaktynę! U mnie kosztuje tylko 26 zł. Co do badania, to słyszałam dwie szkoły - że bada się od 5 dc, albo około tydzień po owulacji. Ja robiłam to badanie z początku cyklu i tylko jeden raz, nie robiłam tzw. testu z obciążeniem. Wynik miałam nieco podwyższony bo ok. 30 przy normie do 25, dostałam Bromergon i po niecałym miesiącu zbiłam pięknie.
    Ale najlepiej zapytaj swojego lekarza. Ja odwiedziłam w ostatnim czasie 4 ginekologów i endokrynologa i każdy mówił co innego na temat tej prolaktyny. Jedni mówią, że nie robi się już testu z obciążeniem, inni, że trzeba zrobić dwa badania z dwóch próbek pobranych tego samego dnia, ale w odstępstwie 2-3 godzin, inni że samo badanie z krwi jest niewystarczające, bo trzeba zrobić jeszcze rezonans, żeby wykluczyć mikrogruczolaka przysadki mózgowej... Skomplikowane to trochę...
    Swego czasu dużo czytałam na temat prolaktyny i dużo było historii na forach o tym, że po zbiciu prolaktyny szybko zachodzi się w ciążę, więc uważam, że powinnaś to zbadać koniecznie.

Dzięki kochana;)

kirys lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb 2 lata? ja jestem po szpitalu 1 doba i czekam 6 miechow niby. ale byłam płatnie dlatego tak szybko. Nie możesz sobie załatwić u gina że Cie wezmie jedną dobę na oddział i będziesz mieć skierowanie poszpitalne? . No też liczę, że z pracą będzie ok i się unormuje wszystko a najlepiej abym zaszla jak najszybciej haha :)

aniabbb lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ