Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggar u nas to samo z mężem. ..ma słabe i zniekształcone plemniki ...od miesiąca się faszeruje...w lutym powtórzymy badanie...lekarz ogólnie, kazał nastawić się na inseminacje...to jest juz nasz 9 miesiąc starań. ..nie dostałam @ ...test negatywny. ..mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Ale spokojnie najpierw spróbuj leków, potem sprawdź badanie za 3 miechy:) chyba,ze zaciazysz tego czasu... moj bierze 1*1 Androvit, 1*1: witamina C, magnez z B6, kwas foliowy, 2*1 maca i sama sobie tez biorę 1 dziennie. ..mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Ja tez sie zastanawiam nad rozpoczeciem drugiej nowenny, tym razem juz sama bym odmawiala, ale w obecnej chwili wydaje mi sie to awykonalne - wracam do domu, zajmuje sie psem, oprocz tego zwykle domowe obowiazki, obiad itp. sama nie wiem czy po prostu podolam i czy jest sens zaczynac skoro widze jak malo mam czasu. ale gdzies w glebi caly czas czuje, ze ta modlitwa mnie wola... ciezko to opisac.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Trochę boję się inseminacji, zacznie się chodzenie do kliniki...stresy..
Nigdy nie masz pewnosci, że uda się za pierwszym razem, więc potrzebna duza kasa jak rozpocznie się leczenie w klinice...mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Andromeda wrote:Ja tez sie zastanawiam nad rozpoczeciem drugiej nowenny, tym razem juz sama bym odmawiala, ale w obecnej chwili wydaje mi sie to awykonalne - wracam do domu, zajmuje sie psem, oprocz tego zwykle domowe obowiazki, obiad itp. sama nie wiem czy po prostu podolam i czy jest sens zaczynac skoro widze jak malo mam czasu. ale gdzies w glebi caly czas czuje, ze ta modlitwa mnie wola... ciezko to opisac.mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
wlasnie wiem, ze ta kasa.. u mnie w invikcie koszt jednej to 800zl, planuje sie do 6 wiec to wychodzi prawie 5tys... planowalismy kupic naroznik, najwyzej bedzie musial poczekac;) no ale tak czy inaczej nie wiem czy w ogole bede podchodzic do tego.
a co do nowenny to ja bylam taka dumna, ze wytrwalismy. a odmawialam razem z M co bylo jeszcze trudniejsze zeby sie zgrac czasowo. dlatego teraz juz wiem z czym to sie je i dlatego podchodze do tej modlitwy z pokora, ale i jednoczesnie z glebokim przekonaniem, ze wlasnie chodzi o wysilek i poswiecenieStarania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Masakra,żeby spłodzić dziecko trzeba mieć dużą kasę...do czego to już dochodzi... a dopiero te osoby, które z in-vitro korzystają... ;/mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
maggar wrote:Patus a u Was oprocz nasienia Meza wszystko ok???
Ej ale koszt inseminacji 800 zl plus koszty wizyt, leków, przed inseminacja słyszałam, ze robią droznosc ogolnie gin mowila ok. 2 tys jedna próba, tak się trzeba nastawić. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:55
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
A która z was badała prolaktynę? wydaje mi się, że coś jest nie tak, bo mam wycieki z brodawek...więc może zbadam...kiedy to się bada i jaki koszt?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:13
4 lata starań CUD!!!
-
Patus jak masz wycieki z brodawek, to koniecznie zbadaj prolaktynę! U mnie kosztuje tylko 26 zł. Co do badania, to słyszałam dwie szkoły - że bada się od 5 dc, albo około tydzień po owulacji. Ja robiłam to badanie z początku cyklu i tylko jeden raz, nie robiłam tzw. testu z obciążeniem. Wynik miałam nieco podwyższony bo ok. 30 przy normie do 25, dostałam Bromergon i po niecałym miesiącu zbiłam pięknie.
Ale najlepiej zapytaj swojego lekarza. Ja odwiedziłam w ostatnim czasie 4 ginekologów i endokrynologa i każdy mówił co innego na temat tej prolaktyny. Jedni mówią, że nie robi się już testu z obciążeniem, inni, że trzeba zrobić dwa badania z dwóch próbek pobranych tego samego dnia, ale w odstępstwie 2-3 godzin, inni że samo badanie z krwi jest niewystarczające, bo trzeba zrobić jeszcze rezonans, żeby wykluczyć mikrogruczolaka przysadki mózgowej... Skomplikowane to trochę...
Swego czasu dużo czytałam na temat prolaktyny i dużo było historii na forach o tym, że po zbiciu prolaktyny szybko zachodzi się w ciążę, więc uważam, że powinnaś to zbadać koniecznie.Patus_777, maggar lubią tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
kirys wrote:Patus jak masz wycieki z brodawek, to koniecznie zbadaj prolaktynę! U mnie kosztuje tylko 26 zł. Co do badania, to słyszałam dwie szkoły - że bada się od 5 dc, albo około tydzień po owulacji. Ja robiłam to badanie z początku cyklu i tylko jeden raz, nie robiłam tzw. testu z obciążeniem. Wynik miałam nieco podwyższony bo ok. 30 przy normie do 25, dostałam Bromergon i po niecałym miesiącu zbiłam pięknie.
Ale najlepiej zapytaj swojego lekarza. Ja odwiedziłam w ostatnim czasie 4 ginekologów i endokrynologa i każdy mówił co innego na temat tej prolaktyny. Jedni mówią, że nie robi się już testu z obciążeniem, inni, że trzeba zrobić dwa badania z dwóch próbek pobranych tego samego dnia, ale w odstępstwie 2-3 godzin, inni że samo badanie z krwi jest niewystarczające, bo trzeba zrobić jeszcze rezonans, żeby wykluczyć mikrogruczolaka przysadki mózgowej... Skomplikowane to trochę...
Swego czasu dużo czytałam na temat prolaktyny i dużo było historii na forach o tym, że po zbiciu prolaktyny szybko zachodzi się w ciążę, więc uważam, że powinnaś to zbadać koniecznie.
Dzięki kochana;)kirys lubi tę wiadomość
4 lata starań CUD!!!
-
aniabbb 2 lata? ja jestem po szpitalu 1 doba i czekam 6 miechow niby. ale byłam płatnie dlatego tak szybko. Nie możesz sobie załatwić u gina że Cie wezmie jedną dobę na oddział i będziesz mieć skierowanie poszpitalne? . No też liczę, że z pracą będzie ok i się unormuje wszystko a najlepiej abym zaszla jak najszybciej haha
aniabbb lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...