Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka jak tam mija niedziela?? U mnie chyba był wreszczie skok temp czekam teraz na @ za 12 dniInvicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
A ja po przeziębieniu rzuciłam się w wir pracy, a w weekend odrabiałam poprzedni weekend który cały przeleżałam. No i pomimo niesprzyjającej pogody łaziliśmy z mężem po górach. Oczywiście starałam się nie przeginać, ale my często chodzimy więc dla organizmu to nie był szok.
Czasem złapią mnie lekkie mdłości i zdarza mi się drzemka popołudniowa poza tym czuje się super. A moje myśli ostatnio zaprząta wstępne planowanie Babymoon - słyszałyście to określenie? bardzo mi się spodobało no i dzięki temu nie myślę obsesyjnie o czwartkowej wizycie. -
Pocieszy mnie ktoś ??
Byłam dzisiaj u gina, bo po tej luteinie dopochwowej jakoś mnie szczypie wszystko, on stwierdził, że usg mi zrobi...no i według usg termin porodu to 25 sierpnia, a według OM 15 sierpnia. Było widać pęcherzyk w macicy, ale bardzo sie martwie to niemożliwe, że owu miałam tak późno... skąd ta różnica 10dni ? -
Asiun nie przejmuj sie ta moja przyjaciólka która jest w ciąży (pisałam wam) w czwartek też była u lekarza i lekarz jej powiedzia ł po usg(koputer mu wyliczył) że to koniec 7 poczatek 8 tyg a wczesniejsi 2 lekarze mówili że 9,10 tydzien,ja myślę że to jest granica błedu ,głowa do góry !Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Asiun spokojnie... A wytłumaczyl Tobie skąd taka różnica?
Jak dobrze rozumiem jest pęcherzyk a było serduszko już? Kurcze za wcześnie żeby aż tak wyliczać... Nie denerwuj się bo ja miałam owu bardzo późno i taksamo serce później było widać ale mi dopiero wtedy określał datę...
Zawsze możesz zmienić lekarza jak nie czujesz się pewnie przy tym bo uwierz że dobry lekarz to 90% spokoju ciężarnej...
Aaa i jeszcze jedno... Nie czytaj internetu!!!!!!!!!!!!!!! Bo tam jest milion mądrych wpisów które gówno dają.. -
Właściwie nie tłumaczył skąd ta różnica, powiedział jedynie, że tak się zdarza. Owu na pewno miałam później, ale nie 10 dni później !!!!
Było widać sam pęcherzyk, pusty...bez zarodka.
Do swojej pani Dr mam wizytę dopiero na 11 stycznia ...
A ten lekarz kazał przyjść za tydzień w środę, jestem rozbita -
No to nie stresuj się bo ja tak samo chodziłam do szpitala do mojego gin na początku bo nie było widać serducha i sprawdzał co kilka dni... Na szczęście wyszło szczęśliwie dlatego czasami nie warto iść tak wcześnie do gin tak jak Ci pisałam żebyś po świętach poszła żeby już serce było.
Owu może była kilka dni później ale do zapłodnienia doszło jeszcze później i tak oooo wszystko się przeciaga -
Asiun a kiedy miałaś ostatnią @ albo przewidywalną owulacje?
Teoretycznie wzór wygląda tak:
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7dni – 3 miesiące + 1 rok -> to przy 28 dniowych cyklach
albo
data poczęcia (lub owulacji) – 7 dni – 3 miesiące + 1 rok
mi też zupełnie różne daty wyznaczyło ovu (20 sieprnia), inne różne kalkulatory (między 31 lipca a 14 sierpnia) a u gina się pewnie jeszcze co innego okaże... -
Laski ....w pracy mam taką koleżankę, która też długo strała się o dziecko, w końcu lekarka jej zwróciła uwagę, żeby przy słabych plemnikach współżyła z mężem tylko i wyłącznie w dni płodne...hmmm próbowała tak któraś?. hah ciekawe czy to da jakiś rezultat....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:44
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
;/ no właśnie zdania podzielone, ale i tak spróbuję bo mój jedzie na tydzień do teściów, wróci na dni płodne;D hahmamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Doti, a kiedy w końcu zobaczyłaś serduszko ?
Taka Sytuacja ostatnią @ miałam 8 listopada, czyli według OM wychodzi 5t+1d, a lekarz mówi, że wygląda na 4tc, ale dokładnie nie powiedział. Przestałam się juz tym przejmować, bo po pierwsze nerwami mogę tylko zaszkodzić, po drugie nie mam na to wpływu co ma być to będzie, po trzecie gin nawet nie wspomniał, że coś może być nie tak, poza tym jego sprzęt jest wątpliwej jakości( nfz się kłania). Zobaczymy co będzie dalej, nie ma co roic sobie w głowie tysiąca scenariuszy .
Patus- u nas wyszło jak ja wróciłam ze szpitala, byłam tam prawie dwa tyg., więc wiesz przez tydzień dochodziłam do siebie, ale po tygodniu tak wyszło, że nawet zapomniałam o dniach płodnych, nie zwracaliśmy uwagi na częstotliwość - prosto mówiąc czysta miłość pare razy dziennie hahah :pPatus_777 lubi tę wiadomość
-
Asiun różnicą się absolutnie nie przejmuj, bo tak naprawdę to kwestia uchwycenia pęcherzyka na USG. Ja tak miałam z początku i gin zrobił kolejny pomiar (podczas tej samej wizyty) i już było ok. Także takie wahania będą się zdarzać i nie masz czym się przejmować. A przy gorszym sprzęcie to już w ogóle będziesz widzieć różnice! Np ja błam we wtorek na wizycie i mały ważył 1300g, w czwartek miałam prenatalne na dużo lepszym sprzęcie i miały miał 1700g. No nie sądzę by tak skoczył z wagą podczas dwóch dni Także sama widzisz, ile sprzęt robi zamieszania! Głowa do góry i olej takie pierdoły
asiun lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Doti, a kiedy w końcu zobaczyłaś serduszko ?
Taka Sytuacja ostatnią @ miałam 8 listopada, czyli według OM wychodzi 5t+1d, a lekarz mówi, że wygląda na 4tc, ale dokładnie nie powiedział. Przestałam się juz tym przejmować, bo po pierwsze nerwami mogę tylko zaszkodzić, po drugie nie mam na to wpływu co ma być to będzie, po trzecie gin nawet nie wspomniał, że coś może być nie tak, poza tym jego sprzęt jest wątpliwej jakości( nfz się kłania). Zobaczymy co będzie dalej, nie ma co roic sobie w głowie tysiąca scenariuszy .
Asiun, mam nadzieję, że odrobinę pociesze Cię tym co napiszę. Otóż zawsze miałam cykle regularne 27-28 dni, w cyklu którym zaszłam miałam monitoring i na pewno owu było w środku cyklu tj 14 dnia, mimo to ciąża jest młodsza wg USG o 6 dni! dziwne prawda? Wg lekarza po prostu później doszło do zagnieżdżenia.
Czytając to co piszesz o swoim usg przypominam sobie moje, jak lekarz byl zdziwiony że podaje ciąze wg miesiaczki starszą o prawie tydzień a wg usg jest inaczej, ale powiedział, że tyle już dziwnych ciąż widział, że nic już go nie zaskoczy
Więc głowa do góry! nie zamartwiaj się na zapas! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 22:55
asiun lubi tę wiadomość
Natalia 27.03.2016
-
Patus_777 wrote:Laski ....w pracy mam taką koleżankę, która też długo strała się o dziecko, w końcu lekarka jej zwróciła uwagę, żeby przy słabych plemnikach współżyła z mężem tylko i wyłącznie w dni płodne...hmmm próbowała tak któraś?. hah ciekawe czy to da jakiś rezultat....
I jak tak zastosowali to sie udalo?? Moj ginekolog zawsze mowi, ze przed dniami plodnymi trzeba sobie zrobic abstynencji 3-4 dni i ze to wystarczyShe86 lubi tę wiadomość