Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
mało tego, chodzę w dziurawych spodniach! na środku dupska poszedł mi szew, mam dziurę na całą dupę, właśnie się zorientowalam, bo poszłam siku ❤️👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualnyHej wam, chwilę nie byłam na forum ale sporo się działo tak jak wcześniej pisałam. Zgodnie z mężem podjęliśmy decyzję, że chcemy próbować naturalnie ale są 2 'ale'. Nr 1 na razie psychiatra nie zaleca nam starań, muszę poczekać aż leki mnie wyrównają, wtedy zmienimy na takie, które będę mogła brać w ciąży ale kazała na razie o tym nie myśleć i nie wychodzić na przód. Drugie 'ale' to zaczniemy się starać jak będziemy mieli ustalony plan, przygotowane pieniądze na ewentualny wyjazd za granicę jeśli wyniki amniopunkcji wyszły by źle. Tak czy inaczej prawdopodobnie w tym roku nie będziemy się starać. Jestem zrozpaczona trochę, bo czas leci a my jak wchodzimy w stabilizację to zaraz coś ją rujnuje. I tak zrozumiałam, że nie ma idealnego czasu na dziecko i nie ma czegoś takiego jak stabilizacja. Bo stabilizacja jest dzis a jutro może jej już nie być. Rozważamy wiele planów, wyjazd za granicę na stałe, albo na okres taki żeby zarobić na mieszkanie, z drugiej strony chce iśc na studia więc musiałabym zostać w polsce a tu się coraz gorzej dzieje pod względem ekonomicznym.
-
okej, już się troszeczkę uspokoiłam.
dr powiedziała, że szpital ma wszystkie moje dokumenty, że zadzwonią do mnie na pewno i że na pewno ja nie muszę nigdzie dzwonić. gdyby się nie odezwali w tym tygodniu, to mam do niej zadzwonić do kliniki za tydzień.
tak więc czekam dalej (powinnam sobie dawać medal za każdy tydzień oczekiwania na cholera wie co🏅), zabieg ma być szybko krótko i na temat, po zabiegu podobno finał zabawy i święty spokój jeśli chodzi o temat szyjki macicy (do czasu kontroli/ciąży).Gravity, Blond27, Kremówka lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina współczuję przeżyć.. Masakra co się wyprawia, ta cała spychologia i dezinformacja .. Nie dziwię się że Ci nerwy puszczają. Straszne jest, że w niektórych przypadkach dopiero pieniądze na wizycie prywatnej cokolwiek mogą zdziałać 😞
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Blondyna.B wrote:Celina to już jest szczyt bezczelności i pokazuje jak nasz NFZ działa 🤬
Siedź tam albo wparuj jej między pacjentkami i niech coś załatwi i ustali. Tu brakuje słów...
Ile czasu czekasz i jeszcze źle kierują - ręce opadają..
Silna babka z Ciebie ale w pełni rozumiem, że już nawet Tobie brakuje sił. Cały czas trzymam kciuki za szybki i pozytywny finał sprawy ❤️🤞
Przypomniało mi się, że kiedyś koleżanki w pracy wymieniały się jakimiś kontaktami do Mińska Mazowieckiego do ginekologa właśnie od różnych zabiegów ale nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło - może poszperaj coś się dowiedzieć. Do Mińska w sumie blisko od nas
Ciekawe o jakiego ginekologa chodzi, bo ja nic nie kojarzę a z Mińska jestem. W razie czego służę pomocą 😀Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
👰♀️ M. - 29 lat, 🤵♂️ P. - 32 lata
2022 i 2023
6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔
🍀In vitro to HiT🍀
07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
09.23 - FET, 4AB 🍍
06.06.25, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój -
Sayena wrote:Ciekawe o jakiego ginekologa chodzi, bo ja nic nie kojarzę a z Mińska jestem. W razie czego służę pomocą 😀
-
Ladinola fajnie że napisałaś, już się zastanawiałam co u Ciebie! Pewnie, że nie ma coś takiego jak stabilizacja, bo zawsze coś się niespodziewanego wydarzy. A myślisz o jakichś konkretnych studiach?
Celina współczuję przeżyć i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy! Jak czytałam Twoje historie (i innych dziewczyn w sumie też) to zrobiłam się bardzo przewrażliwiona i teraz z jedna sprawą dzwonię dosłownie po trzy razy, żeby się upewnić czy na pewno dobrze zrozumiałam 🙈Ladinola, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Celina co to się zadziało o matko 😳😳 ja po prostu nie wierzę, co z tym NFZ się dzieje, jak oni nas traktują.
Dobrze, że Twoja Pani Dr Cię trochę uspokoiła, trzeba jej wierzyć na słowo, jedyna nadzieja.
Po Waszych ostatnich przeżyciach z NFZ tzn Twoich i Kremówki aż się boję co się stanie z moja i męża wizyta u genetyka na którą czekamy od któregoś września i już szczerze mówiąc odliczam do niej...
Ladinola, myślałam właśnie co u Ciebie... To prawda, nigdy nie będzie idealnego momentu. Trzymam mocno kciuki, za Wasz plan i że wszystko się ułoży.
Blondyna, no takie wieści to lubimy, wyniki męża petarda 😈😈Ladinola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy mogłabym Was prosić o pomoc? Czy dobrze wybrałam badania? Na miejscu dokupię jeszcze homocysteinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:21
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Celina ja chyba bym nie wytrzymała🤬 🤬 oni sobie jaja robią...
To pokazuje jak świetnie działa nasz system zdrowotny...
Współczuję Ci przeżyć...
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
nick nieaktualnyKasio wrote:Ladinola fajnie że napisałaś, już się zastanawiałam co u Ciebie! Pewnie, że nie ma coś takiego jak stabilizacja, bo zawsze coś się niespodziewanego wydarzy. A myślisz o jakichś konkretnych studiach?
Celina współczuję przeżyć i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy! Jak czytałam Twoje historie (i innych dziewczyn w sumie też) to zrobiłam się bardzo przewrażliwiona i teraz z jedna sprawą dzwonię dosłownie po trzy razy, żeby się upewnić czy na pewno dobrze zrozumiałam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:36
-
Ladinola fajnie ze jesteś, rozumiem że podjęcie decyzji o przerwie w staraniach musi być dla Was ciężkie faktycznie nigdy nie ma dobrego momentu a stabilizacja też nie musi być na zawsze. Co do studiów oczywiście to Twoja decyzja ale jeśli wybierz kierunek tylko z rozsadku to możesz nie miec serca zeby skończyć a dobrych seksuologów jest bardzo mało...
Ladinola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvanka93 wrote:Ladinola fajnie ze jesteś, rozumiem że podjęcie decyzji o przerwie w staraniach musi być dla Was ciężkie faktycznie nigdy nie ma dobrego momentu a stabilizacja też nie musi być na zawsze. Co do studiów oczywiście to Twoja decyzja ale jeśli wybierz kierunek tylko z rozsadku to możesz nie miec serca zeby skończyć a dobrych seksuologów jest bardzo mało...
W zawodzie prawnika zanim zacznę pracę to też muszę trochę popracować za pół darmo żeby doświadczenia nabrać. -
Ladinola super, że się odezwałaś ale rozumiem rzadsze wchodzenie na forum szczególnie jak zawieszacie starania. Życzę Wam jak najlepiej 🤞☺️
Wrócisz do zdrowia psychicznego, podejmiecie decyzję co dalej czy wyjedziecie czy nie no i studia. Myślę, że jak pójdziesz tylko za kasą i rozsądkiem to możesz potem żałować ale z drugiej strony przecież są różne kursy, krótsze studia jeśli chodzi o psychologię. Ciężki orzech do zgryzienia ale wiem, że podejmiesz najlepszą dla siebie decyzję ☺️Ladinola lubi tę wiadomość
-
Olaola wrote:
Te przeciwciała z jakiegoś konkretnego powodu robisz czy po prostu wynalazłaś takie badanie i chcesz zrobić? -
Ola jeśli będziesz robiła zabieg to układ krzepnięcia robią w szpitalu przed.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Blondyna.B wrote:Do układu krzepnięcia warto jeszcze fibrynogen i d-dimer no i jak mówisz homocysteina
Te przeciwciała z jakiegoś konkretnego powodu robisz czy po prostu wynalazłaś takie badanie i chcesz zrobić?
Dzięki! Gdzieś mi uciekł ten fibrynogen, bo miałam dołożyć do koszyka. D-dimery robiłam nie dawno i były okay, więc nie wiem czy powtarzać 🤔
Przeciwciała przeciwjajnikowe robię, bo mam już jedną chorobę autoimmunologiczną i chcę sprawdzić, czy mój organizm nie atakuje komórki jajowej.
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Sesyjka wrote:Ola jeśli będziesz robiła zabieg to układ krzepnięcia robią w szpitalu przed.
Sesyjka właśnie mnie szpital SPSK żadnych badań nie zlecał ani przy pierwszym HSG, ani teraz jak będę miała sHSG, tylko mam sobie zrobić we własnym zakresie 😔
Może tylko w przypadku operacji zlecają?
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️