Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio wrote:Celina, udało Ci się przełożyć wizytę u doc. Paśnika? Masz już kogoś na swoje miejsce? 🙂
nie, Ivanka napisała że chce na kwiecień, więc to odłożyłam, nie pisałam, nie wiem co robić, nie umiem się za to zabrać 😥 to jakby....taki koniec, to jest głupia wizyta z której nic nie wyciągnę (bo nic się nie zmieniło od października), nie wyciągnę też za miesiąc i dwa, dopiero gdzieś na jesień (wtedy będą pewnie nowe zapisy), ale to że tam nie pójdę jest takie...jakbym kończyła jakiś etap i się poddała? nie wiem, to głupie.
boje się, że już nigdy się do niego nie dostanę, że to wszystko pryśnie, że mi się nigdy nie uda 😯 taki oto mój mózg wspaniały ❤️👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Z niespodzianką chciałam tak samo... I już tyle było okazji, że miała być wielka niespodzianka dla mojego męża, że aż mi przykro wspominać - a to prezent na rocznicę, a to dzień taty, za każdym razem sobie wyobrażałam jak się wspólnie będziemy cieszyć. A tak to zero spontanu. Robię testy jak najszybciej, żeby mój mąż mógł mi zrobić zastrzyk w brzuch jak pojawi się chociaż cień.
Celina, to może trzymaj ten termin do końca! Przecież ta wizyta też ma sens jak w kwietniu masz zacząć starania na całego 🙂 w razie czego myślę, że jak dzień wcześniej zdecydujesz, że nie chcesz tej wizyty to i tak się znajdzie ktoś chętny! W razie czego ja chętnie przyjmę termin, chociaż kibicuję Ci, żebyś Ty poszła na wizytę ❤️ -
Celina z tym testem to i u nas tak jest ostatnio jak zaskoczyło to powiedzialam mojemu P że test pozytywny i zamiast się cieszyć to się razem martwiliśmy czy wszystko ok.
A może jest jakaś dziewczyna na forum albo na fb na grupie która chciałaby się zamienić na termin? -
Kasio wrote:Z niespodzianką chciałam tak samo... I już tyle było okazji, że miała być wielka niespodzianka dla mojego męża, że aż mi przykro wspominać - a to prezent na rocznicę, a to dzień taty, za każdym razem sobie wyobrażałam jak się wspólnie będziemy cieszyć. A tak to zero spontanu. Robię testy jak najszybciej, żeby mój mąż mógł mi zrobić zastrzyk w brzuch jak pojawi się chociaż cień.
Celina, to może trzymaj ten termin do końca! Przecież ta wizyta też ma sens jak w kwietniu masz zacząć starania na całego 🙂 w razie czego myślę, że jak dzień wcześniej zdecydujesz, że nie chcesz tej wizyty to i tak się znajdzie ktoś chętny! W razie czego ja chętnie przyjmę termin, chociaż kibicuję Ci, żebyś Ty poszła na wizytę ❤️
Kasio, ale po co mam iść? 🙈 mam wizytę na 1 marca, nie potrzebuje nowych zaleceń, bo przecież jeszcze nawet nie zaczęłam stosować starych 🤦🏻♀️
na październik mi tego nie przełożą, bo nie ma zapisów jeszcze, zamieniać się najpierw z tą potem z tamtą, potem znowu się zamieniać i tak do jesieni - to nie na moją głowę, więc pewnie po prostu nie pójdę. może napiszę zaraz maila dla pewności.
po prostu wiem, że na następny "wyścig szczurów na wizytę" nie będę miała siły, allo badać nie będę, bo nie byłam w ciąży, do ewentualnych szczepień nie jestem przekonana a klinika podejrzewam że zleci accofil do ewentualnego IVF.
wydaje mi się, że doszłam do końca z diagnostyką iiii ciężko mi to powiedzieć głośno, ale albo ten zestaw, który mam, albo to chyba koniec 🤷🏻♀️👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
słodki jeżu, nie wiem po co tak smęce 🙈👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:słodki jeżu, nie wiem po co tak smęce 🙈
-
Blondyna.B wrote:Żeby się wygadać bo komu jak nie Nam?
mój mózg jest zakręcony jak frytki z MC, zwoje mi się czasem przegrzewają od myślenia🤯. zazdroszczę ludziom, którzy nie myślą albo potrafią mózg wyłączyć, ja jestem po prostu zmęczona myśleniem i ciężko mi coś z tym zrobić🤦🏻♀️👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Pomożecie?
odebralam wyniki badan i sie martwie
PROLAKTYNA 20,23
P/C P. PLEMNIKOWE met. IIF - OBECNE przeciwciała przeciwko wici plemnika.
Jakie jest postępowanie na te przeciwciała? Jakies leki ?Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Blondyna.B wrote:\
Mam to samo... wszystko ok co tylko robię a nic z tego nie ma albo jest ale nie na długo
Nie chcę wchodzić na ten moment w immunologię, dam sobie jeszcze czas
Ja nigdy w ciążę nie zaszłam, nigdy nie było II na teście, mimo dobrych wyników które mam dlatego myślę, że przyczyna mogła być mechaniczna czyli ten polip, który blokował zagnieżdżenie. W imuuno i genetykę też nie wchodziłam.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Upatrywała bym się na Twoim miejscu szukania przyczyny strat, bo jednak w ciążę zachodzisz.. Oczywiście daj sobie czas , jeśli potrzebujesz..
Ja nigdy w ciążę nie zaszłam, nigdy nie było II na teście, mimo dobrych wyników które mam dlatego myślę, że przyczyna mogła być mechaniczna czyli ten polip, który blokował zagnieżdżenie. W imuuno i genetykę też nie wchodziłam. -
celina550 wrote:słodki jeżu, nie wiem po co tak smęce 🙈
Eee tam, wcale nie smęcisz! 🙂 A poza tym dobrze się wygadać! A kliniki zlecają accofil przy in vitro? Myślałam, że tylko immonolog przepisze. Hmm więc teraz nie wiem czy jest sens iść w immunologię, może od razu in vitro? 🤔 -
Blondyna.B wrote:A jakie w takim razie warto badania dalej pociągnąć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 15:12
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Kasio wrote:Blondyna, a kariotypy badaliście?
-
Blondyna.B wrote:Nie, mimo że już na NFZ się należy to odpuściliśmy. Tyle czekania na wyniki i kasy do wydania
może to pomoże, faktycznie piszą o kariotypach i trombofilii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 15:19
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Kasio wrote:Eee tam, wcale nie smęcisz! 🙂 A poza tym dobrze się wygadać! A kliniki zlecają accofil przy in vitro? Myślałam, że tylko immonolog przepisze. Hmm więc teraz nie wiem czy jest sens iść w immunologię, może od razu in vitro? 🤔
Tak czy siak zlecają to na podstawie badań/zaleceń immunologa. a immunolog wystawi zalecenia na podstawie badań, więc...badania tak czy siak 🤷🏻♀️ a potem trzeba znaleźć lekarza, który akceptuje immuno (nie jest to takie proste) i do niego uderzać 😉
Blondyna, ja bym się na Twoim miejscu zapisała na ten kariotypy na NFZ, co Ci szkodzi. Jak Ci nie zależy na czasie, to przecież możesz poczekać (najszybciej chyba w Międzylesiu znalazłam). Prywatnie 700zl za parę płaciłam w czwartek.👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Blondyna, ja bym się na Twoim miejscu zapisała na ten kariotypy na NFZ, co Ci szkodzi. Jak Ci nie zależy na czasie, to przecież możesz poczekać (najszybciej chyba w Międzylesiu znalazłam). Prywatnie 700zl za parę płaciłam w czwartek.
Po prostu to odrzuca... -
Blondyna.B wrote:Najgorsza jest ta droga... Trzeba iść po skierowanie do genetyka na NFZ, tam skierowanie na badanie i nie wiadomo ile czekania. Nawet nie mam kiedy dzwonić pytać o terminy na wizytę a terminy mega odległe
Po prostu to odrzuca...
Ja ją niby nawet przeszłam (ale ja, mój M nie ma skierowania), ale zachciało mi się na cito a nie za pół roku, więc zapłaciłam 🤷🏻♀️👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Ja też prywatnie robiłam kariotypy, stwierdziliśmy z mężem, że nie ma sensu czekać, aż spełni się warunki NFZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 15:41
-
Celina, a jak myślisz - który pakiet?
Badanie KIR - 547 zł
Badanie HLA-C - 447 zł
Pakiet KIR + HLA-C (1 osoba) - 914 zł
Pakiet KIR + HLA-C (u kobiety) + HLA-C u mężczyzny - 1337 zł.
Myślałam że kir u kobiety się robi, a hla-c u faceta a tu jest jakoś inaczej 🤯
Blondyna, a co mówi Twój lekarz? Mówi, żeby robić kariotypy czy na razie żeby starać się bez dalszych badań?