Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio pięknie!!!!
Kasio lubi tę wiadomość
-
Kasio wrote:Ufff, dzwonili!
Póki co mamy 9 zarodków, 3 są idealne, pozostałe bardzo dobrej klasy 🙂
Kolejny telefon w niedzielę dopiero
Super kochana 😄Kasio lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Aneta:) wrote:Hej! Jestem tu nowa. Staramy się o dzidzie juz prawie 2 lata dzis dostałam O... z nadzieją oczywiście że nie dostanę, ale niestety ja już nie wiem
Dwa lata to już kawałek czasu, macie za sobą jakąś diagnostykę? Chodzisz do zwykłego gina czy do kliniki? -
Paulina gratulacje 😊 ☘️☘️ Domyśliłam się, jak trafiłyśmy na siebie na fioletowym wątku, ale siedziała cichuto 😊
Kasio piękny wynik
Margott przykro mi z powodu takiej diagnozy… Też mam pcos ze wszystkimi objawami. Jaki lekarz ma plan?
Sesyjko kciuki za wizytę ☘️
Kasio, Sesyjka lubią tę wiadomość
-
Matleena89 wrote:Paulina gratulacje 😊 ☘️☘️ Domyśliłam się, jak trafiłyśmy na siebie na fioletowym wątku, ale siedziała cichuto 😊
Kasio piękny wynik
Margott przykro mi z powodu takiej diagnozy… Też mam pcos ze wszystkimi objawami. Jaki lekarz ma plan?
Matleena jak się czujesz? Jak sytuacja? Podczytywałam na innym wątku, że coś się zaczynało dziać u Ciebie… jak sobie radzisz?
-
Paulina1106 wrote:Matleena jak się czujesz? Jak sytuacja? Podczytywałam na innym wątku, że coś się zaczynało dziać u Ciebie… jak sobie radzisz?
Dziękuję, że pytasz... Niedzielny wieczór był koszmarny, tak silnych skurczy dostałam i krwawienia, że mąż chciał mnie do szpitala wieźć. W poniedziałek rano już nic mi nie było, lekkie krwawienie tylko. Umówiłam się na najbliższy poniedziałek do gin. i zobaczymy, co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 10:44
-
Matleena89 wrote:Paulina gratulacje 😊 ☘️☘️ Domyśliłam się, jak trafiłyśmy na siebie na fioletowym wątku, ale siedziała cichuto 😊
Kasio piękny wynik
Bo głównie to poszłam na taki przegląd i cytologie jak co roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 14:24
Hej tu Ladinola pod nowym nickiem. 😁 Planowane ponowne starania w drugiej połowie 2023. 🙏
👼 18.08.2014 biochem.
👼 04.02.2015 10tc pozamaciczna
👼 01.10.2018 7tc
👼 01.05.2019 biochem.
👼 29.04.2020 7tc
❌ nieprawidłowy kariotyp u mnie -
Margott dieta w takim przypadku obowiązkowa, choć po sobie wiem, że w praktyce, to różnie bywa... Masz jakiegoś innego lekarza?
Kasio betę zrobię w poniedziałek, przed wizytą u gin. Żeby mieć pełnym obraz.
Staram się odpychać od siebie myśli o całej tej sytuacji. Praca pomaga. Wczoraj siostra mojego męża napisała sms z pytaniem jak się trzymam i jak się czuję. Nie mamy jakiegoś bliższego kontaktu i nie wiem nawet, co jej odpisać. Nie chce mi się właściwie nic odpowiadać. Tym bardziej, że wiem, że niezależnie od tego, co napiszę, to potem wszystko powie swoim rodzicom 😡 -
Kasio wrote:Mathleena, bardzo mi przykro że przechodzisz przez takie ciężkie chwile 😢 a sprawdzasz betę czy coś zaczęło spadać?
Margott, a nie masz swojego lekarza od niepłodności? Skąd jesteś? Może będziemy mogły kogoś polecić 🙂
Więc teraz mój organizm jest też rozjechany przez stres.
Wezmę się za siebie pod każdym kątem i spróbujemy w drugiej połowie 2023. Wiadomo, że teraz jest szansa bo akurat dni płodne jak mąż będzie na urlopie i przez to trochę korci żeby spróbować ale... Ale lepiej dać sobie jeszcze czas, jakbym w tym stanie znowu straciła ciążę to mogłoby być ciężko. Dlatego najpierw muszę nabrać siły na walkę. ☺️Hej tu Ladinola pod nowym nickiem. 😁 Planowane ponowne starania w drugiej połowie 2023. 🙏
👼 18.08.2014 biochem.
👼 01.10.2018 7tc
👼 01.05.2019 biochem.
👼 29.04.2020 7tc
Matleena89 wrote:Margott dieta w takim przypadku obowiązkowa, choć po sobie wiem, że w praktyce, to różnie bywa... Masz jakiegoś innego lekarza?
Kasio betę zrobię w poniedziałek, przed wizytą u gin. Żeby mieć pełnym obraz.
Staram się odpychać od siebie myśli o całej tej sytuacji. Praca pomaga. Wczoraj siostra mojego męża napisała sms z pytaniem jak się trzymam i jak się czuję. Nie mamy jakiegoś bliższego kontaktu i nie wiem nawet, co jej odpisać. Nie chce mi się właściwie nic odpowiadać. Tym bardziej, że wiem, że niezależnie od tego, co napiszę, to potem wszystko powie swoim rodzicom 😡Hej tu Ladinola pod nowym nickiem. 😁 Planowane ponowne starania w drugiej połowie 2023. 🙏
👼 18.08.2014 biochem.
👼 01.10.2018 7tc
👼 01.05.2019 biochem.
👼 29.04.2020 7tc
Mathleena, przytulam mocno, nie odpisuj nawet siostrze męża jak nie czujesz się na siłach opowiadać o swoim samopoczuciu! Myśl przede wszystkim o sobie! 😘
Margott, a nie myślałaś o in vitro z badaniem zarodków? Albo też się zastanawiam że Twój nieprawidłowy kariotyp też musiał się skądś wziąć - może oddziedziczyłaś go po którymś z rodziców? Wtedy jak widać - da się mieć zdrowe dziecko 🙂Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Mathleena, przykro mi że to przechodzisz , nie wiem nawet co powiedzieć.. mysl teraz o sobie, spokoju , inni nie są wazni w tym momencie.
Matleena89 lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Kasio wrote:Mathleena, przytulam mocno, nie odpisuj nawet siostrze męża jak nie czujesz się na siłach opowiadać o swoim samopoczuciu! Myśl przede wszystkim o sobie! 😘
Margott, a nie myślałaś o in vitro z badaniem zarodków? Albo też się zastanawiam że Twój nieprawidłowy kariotyp też musiał się skądś wziąć - może oddziedziczyłaś go po którymś z rodziców? Wtedy jak widać - da się mieć zdrowe dziecko 🙂
Po moim wyniku od razu byli badani moi rodzice i mam to po mamie, moja mama teoretycznie nie poroniła nigdy, ale może miała poronienia ale tak wcześnie nie robiło się wtedy testów i nie szło się do lekarza więc mogła uznawać to jako spóźnioną bolesną miesiączkę. Więc ja jestem wg pani genetyk cudem a cuda czasem się zdarzają więc dlatego chcemy spróbować jeszcze naturalnie.
Mamy w planach przeprowadzkę do Holandii a tam in vitro jest w ramach ubezpieczenia i ewentualnie tam byśmy próbowali.Hej tu Ladinola pod nowym nickiem. 😁 Planowane ponowne starania w drugiej połowie 2023. 🙏
👼 18.08.2014 biochem.
👼 01.10.2018 7tc
👼 01.05.2019 biochem.
👼 29.04.2020 7tc
Margott,
SERIO? 🤯 w Holandii takie cuda? 🤯👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Margott,
SERIO? 🤯 w Holandii takie cuda? 🤯Hej tu Ladinola pod nowym nickiem. 😁 Planowane ponowne starania w drugiej połowie 2023. 🙏
👼 18.08.2014 biochem.
👼 01.10.2018 7tc
👼 01.05.2019 biochem.
👼 29.04.2020 7tc
Margott, trzymam kciuki żeby holenderskie in vitro nie było Ci potrzebne, żebyś doczekała naturalnego cudu 😘 nasze mamy na bank nie testowały tak szybko jak my, moja się dziwiła że przed spóźnieniem okresu może coś wyjść 😅
Jak tam Dziewczyny weekend? Choinki ubrane? 🎄
Blondyna, jak Wam się żyje w trójkę? 😘 Jak się czujesz?
Mathleena, jak u Ciebie? 🙁
Sesyjko, masz już jakieś pierwsze ciążowe objawy?
Zagadko, co u Ciebie?
Ivanka, OlaOla - która z Was pierwsza do rozpakowania? 🤗 Jak się czujecie na końcówce ciąży?Margott lubi tę wiadomość
-
My jutro kupimy i ubieramy🌲 , a u Was Kasio już stoi? Jak sie czujesz?
Objawy w sumie te same od początku: senność i kłucie co jakiś czas w podbrzuszu, zapachy bardziej wyczuwam, no i ciezszy oddech, ale nie są one aż tak bardzo uciążliwe. Mam nadzieję, że we wtorek będzie wszystsko ok na wizycie 🥺
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja ubieram choinkę jutro 😁🎄
Ogólnie samopoczucie super oprócz koszmarnej zgagi 😖 wczoraj miałam ostatnia oficjalną wizytę u prowadzącego przed świętami mam jeszcze się zgłosić do szpitala na usg i jeśli będzie ok to święta w domu a jeśli nie to oddzial. Ogólnie wczoraj mój gin powiedział że przed terminem i tak będę leżeć na obserwacji więc trzymajcie kciuki żeby położyli mnie już po nowym roku 🤞
Z dobrych wieści Laura waży już ponad 2700 gram i ma dłuuugie nogi pewnie po mnie 😉
Sesyjka miałam bardzo podobne objawy zmęczenie, zapachy, ciezki oddech u mnie był jeszcze meeega głód 🤭
Kasio jutro będą dzwonić z Gamety? ✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 21:00
Kremówka, Kate1811 lubią tę wiadomość