Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, miło poczytać co u Was!
Celina brawo za wypracowany sukces, mam nadzieję że synek zaraz też załapie o co chodzi! Ja miałam to super szczęście że moje kp było i jest tym mitycznym naturalnym odruchem, więc podwójnie podziwiam mamy walczące o laktację. A powiedz jak dajecie radę ze spaniem itp, dzieci śpią w podobnych cyklach czy na zmianę, przez co wy nie śpicie w ogóle?
Sayena piękne wieści i glutek 🥰
Zagadko jak tam studia?
Noemi i Laura to już dojrzałe panny 😍 Ivanka, Blondyna, dziewczynki idą do żłobka? Udało się dostać do państwowych? Ja też wracam do pracy od połowy stycznia na 4 dni po 5 godzin (rozkładam 3 miesiące urlopu na 6 miesięcy połowy etatu), ale mam babcię która przejmie opiekę, trochę się obawiam jak to będzie...
Klaudynka jaka poważna 🥰
My dzisiaj znaleźliśmy czubek pierwszego ząbka 😍 ostatnie noce były tak fatalne że szkoda słów, a tu dzisiaj niespodzianka. Poza tym ta mała kluska jest przeslodka, codziennie umie coś nowego, przysięgam! Nauczył się wołać mama więc totalna mamoza teraz, chwilowo ćwiczy bicie brawo, podłapuje jak działają zabawki... no i rozszerzenie diety chyba przebiegło całkiem nieźle, bo mam malego Tadka zjadka na pokladzie! 😊Blondyna.B, Kasio lubią tę wiadomość
36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Borówka ale super u Was 😍
Tak, Noemi idzie do żłobka ale na ten moment do żadnego z 7 czy 8 które patrzyłam się nie dostała i marne szanse, że 5-6 dzieci zrezygnuje (takie mniej więcej mamy miejsca). Niestety będziemy szukać prywatnego i rodzice będą się nam do niego dokładać bo inaczej byśmy nie dali rady 😔 a tak będziemy ciągnąć do września albo do momentu kiedy się dostanie do państwowego -
Ivanka, mnie ogromnie przygnębia to, jak wszyscy pytają się czemu nie kp tylko kpi.
Sprawia to, że czuję się gorszą mamą... Tak jakby kp było jedyną słuszną drogą. Nieważne, że tak się nauczyły w szpitalu i teraz najzwyczajniej jest mi trudno ich przestawić. Denerwuje się i ja i one. No cóz...
Sayena, Jejciu to już po prenatalnych. Kiedy to zleciało? 🤷4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Zielone.Słońce wrote:Ivanka, mnie ogromnie przygnębia to, jak wszyscy pytają się czemu nie kp tylko kpi.
Sprawia to, że czuję się gorszą mamą... Tak jakby kp było jedyną słuszną drogą. Nieważne, że tak się nauczyły w szpitalu i teraz najzwyczajniej jest mi trudno ich przestawić. Denerwuje się i ja i one. No cóz...
Sayena, Jejciu to już po prenatalnych. Kiedy to zleciało? 🤷
Szczerze ja się kompletnie tym nie przejmuje, bo przecież źle nie chce dla niej .. a jest tak uśmiechniętym dzieckiem że napewno jej ta mieszanka nie szkodzi, kpi było przez 3 miesiące.
Jesteś najlepszą matka dla swoich dzieci, inni nic nie wiedzą jak jest , może mają inne doświadczenia, niech spadają!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2023, 18:47
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Zielone wiem o czym mówisz też się nasluchalam "ściągasz? A po co? To już lepiej daj mm. A w ogóle to przy piersi dziecko tworzy więź z matką" taa jakby tylko karmienie piersią pozwalało na tworzenie więzi z dzieckiem a jak nie karmisz piersią to dziecko nie wie że jesteś jego mamą 🤦♀️ na takie komentarze trzeba mieć wywalone po prostu jesteś super mamą robisz wszystko jak umiesz najlepiej, dajesz z siebie tyle ile możesz i chłopcy nie chcieliby nigdy innej mamy 😘
Tak na marginesie polecam grupę na fb ch*jowe madki tam są normalne mamy nie takie żywcem wyrwane z instagrama 😉Sesyjka, Matleena89 lubią tę wiadomość
-
BorówkowaGłowa wrote:
Celina brawo za wypracowany sukces, mam nadzieję że synek zaraz też załapie o co chodzi! Ja miałam to super szczęście że moje kp było i jest tym mitycznym naturalnym odruchem, więc podwójnie podziwiam mamy walczące o laktację. A powiedz jak dajecie radę ze spaniem itp, dzieci śpią w podobnych cyklach czy na zmianę, przez co wy nie śpicie w ogóle?
bywa różnie, ostatnio mają synchro więc wszystko razem. ale ostatnio nocki to jest bardzo głośny płaczący żart, więc nie śpimy w ogóle 🙈👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Zielone,
chwilę byłam kpi, w sumie randkuje z laktatorem do dziś... i uważam że to chyba jeszcze trudniejsze niż kp.
zresztą, co ja gadam, każda droga jest tak samo trudna, każda ma tyle plusow co minusów. nie ma tu trudniej łatwiej, bo każda matka, dziecko i sytuacja wymaga czegoś innego 😉
ja sobie teraz karmię jak dzieci chcą, przy kpi co 1.5-2h MUSIAŁAM usiąść z laktatorem. czasem nie mogłam czegoś z dzieckiem zrobić, bo CZAS LAKTATORA. okej, mogłam się odciągać gdzie chce, mąż karmił tyle samo co ja, fajnie. ale od mycia tego wszystkiego miałam palce starte do krwi a w miesiąc miałam 3 kilkudniowe zastoje, bo spałam 4 godziny ciągiem 🤦🏻♀️
teraz jestem "krową mleczna" może rzadziej, bo na żądanie, ale za to mąż może co najwyżej popatrzeć. albo pospać. albo wyjść z domu sam. nie nakarmi za mnie. ale jak któreś płacze, to wyciągam cyca i hejo, bez zabawy w podgrzewacze, butelki i inne graty.
mm super - nakarmić może każdy, nie trzeba się odciągać, suty są jak kiedyś a nie jak przeorane kombajnem, nie ma zastojów, możesz się napić wina. mozesz wyjść z domu bez sprzętu i nie brzeczysz jak chodzący wibrator. ale wycieczka z zestawem mm dla dwójki na kilka godzin to dla mnie było logistycznie tak trudne, że pisałam na kartce co trzeba mieć 🙈
spróbowałam wszystkiego, nie wiem co wybiorę w sumie. są karmienia że mówię "daj im butelkę, nie wstanę, nie dam rady" i tyle. są takie, że oksytocyna wylewa mi się uszami, bo oglądam dzieci i sie wzruszam.
ale nie było osoby, która nie zapytała mnie czy karmię i jak karmię. każdy uznawał, że rozmowa o moich cyckach, laktacji i mleku to ŚWIETNY temat na small talk 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2023, 22:20
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Zielone pamiętaj, że jesteś najlepszą matką dla swoich dzieci i to jest najważniejsze. A komentarze reszty świata, która sądzi, że wie lepiej trzeba wpuścić jednym uchem, a drugim wypuścić. Nie ma niestety innej metody.
Ja jeszcze nie zdarzyłam urodzić, a już zaczynają się komentarze innych. Ze skrajności w skrajność 🙄🤷♀️ -
Cześć Weteranki ☺️ wróciłam z kursu ☺️ jest mnie 5 kg mniej ale chcę iść za ciosem i jeszcze 5 zrzucić ☺️ doszliśmy w końcu do regulaminu programu in vitro i po długich rozmowach z UM dowiedzieliśmy się, że nie musimy zwracać kwoty dofinansowania nawet jeśli nie wyrobimy się z transferem (a nie wyrobimy się bo jeszcze nie mam wyników kontrolnej biopsji, które miały być na cito 🤷🏼♀️ biopsja była w poprzednią sobotę 25.11) ☺️ bo regulamin mówi, że koniec procedury jest wtedy kiedy są zamrożone zarodki czyli 1 punkt finansowania to stymulacja + leki + wizyty + badania, 2 punkt to punkcja, imsi, zamrożenie zarodków i koniec procedury ☺️ transfer leży po naszej stronie. W związku z tym czekamy na najbardziej odpowiedni moment zarówno ten medyczny (wyeliminowanie zapalenia endometrium), fizyczny i przede wszystkim psychiczny. Nadal jest mi z tym wszystkim ciężko, źle .. ale staram się jakoś to wszystko ułożyć. Zabiorę tego malucha bo to jednak nasz maluch, ale jest mi strasznie przykro i źle z tym że w niego nie wierzę ... I dlatego nie jestem gotowa na transfer 😞 komu mam się wygadać jak nie Wam 😞 Wy zrozumiecie moje położenie ...34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Bubu cieszę się że Cię "widzę" gratuluję zrzucenia wagi 🥳🥳 super ze nie musicie zwracać kasy to by było po prostu niesprawiedliwe. Mam nadzieję że niedługo wszystko się ułoży i będzie już tylko dobrze 🤞🤞 ja wierzę w tego Twojego maluszka i mam nadzieje ze niedługo i Ty uwierzysz 😘
-
Bubu miło Cię znowu widzieć Gratuluję zrzucenia wagi. Cieszę się, że nie musicie zwracać dofinansowania. Mam nadzieję, że wkrótce wszystko się ułoży i wyjdziecie na prostą 🍀
-
BuBu90 wrote:Cześć Weteranki ☺️ wróciłam z kursu ☺️ jest mnie 5 kg mniej ale chcę iść za ciosem i jeszcze 5 zrzucić ☺️ doszliśmy w końcu do regulaminu programu in vitro i po długich rozmowach z UM dowiedzieliśmy się, że nie musimy zwracać kwoty dofinansowania nawet jeśli nie wyrobimy się z transferem (a nie wyrobimy się bo jeszcze nie mam wyników kontrolnej biopsji, które miały być na cito 🤷🏼♀️ biopsja była w poprzednią sobotę 25.11) ☺️ bo regulamin mówi, że koniec procedury jest wtedy kiedy są zamrożone zarodki czyli 1 punkt finansowania to stymulacja + leki + wizyty + badania, 2 punkt to punkcja, imsi, zamrożenie zarodków i koniec procedury ☺️ transfer leży po naszej stronie. W związku z tym czekamy na najbardziej odpowiedni moment zarówno ten medyczny (wyeliminowanie zapalenia endometrium), fizyczny i przede wszystkim psychiczny. Nadal jest mi z tym wszystkim ciężko, źle .. ale staram się jakoś to wszystko ułożyć. Zabiorę tego malucha bo to jednak nasz maluch, ale jest mi strasznie przykro i źle z tym że w niego nie wierzę ... I dlatego nie jestem gotowa na transfer 😞 komu mam się wygadać jak nie Wam 😞 Wy zrozumiecie moje położenie ...
bubu,
nie musisz wierzyć, my zrobimy to za Ciebie ❤️
większość z nas tu zna emocje braku wiary - w cykl, w transfer, w IUI, tak po prostu po jakimś czasie jest i nie trzeba się z tego tłumaczyć 🤷🏻♀️👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Dziewczyny dziś o 20 przyszedł na świat mój największy skarb Kasia ❤️
Zagadka919, Sayena, Ivanka93, BuBu90, Sparky, Blondyna.B, Księgowa, Emii, Sesyjka, Sol35, Kasio, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 08:42
Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
Zagadko ja też widzę na obu 🥰
Matlena gratulacje ! ❤️
Czekamy Zagadko 🥰 trzymam kciuki żeby ciemniało ❤️ i czyżbym została ostatnią weteranką bez ciąży jeżeli u Zagadki ten cień nie okazał się fabryczny ? Mocno zaciskam kciuki Zagadko!!!!34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶