Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena89 wrote:Paulina jeszcze wszystko przed Wami 😉 Iza trochę dłużej pobędzie jedynaczką. U nas też zaczęło się od brwi i nikt nie wpadł na to, że to to 🤦♀️ Potem uszy, a teraz głowa i tu jest najtrudniej...
-
Bubu kciuki jutro na pokładzie cały czas będą ❤️
-
Jutro będę w ciąży najbardziej od prawie 3 lat 🥹
Zagadka919 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Paulina1106 wrote:A apropos uczuć do dziecka- mi się od razu włączył protokół „miłość bez granic” i chyba poszło to trochę w drugą stronę- bo jestem z nią 24h/7, nie mam potrzeby być sama, uczę ją spać w łóżeczku bo „wypada” i serce mi pęka, jak ją odkładam bo kocham z nią spać i się przytulać, no trochę na łeb mi się rzuciło, ale cóż poradzę jak to sama słodycz jest😍
Byliśmy u fizjo i musimy z nią sporo ćwiczyć, bo nie przewraca się na brzuszek jeszcze, więc z dziecka wiecznie uśmiechniętego stała się bardziej "marudna",bo nie lubi tych ćwiczeń póki co..
Nie zdążyłam niestety zobaczyć Waszych fotek 😪
Co do emocji po porodzie, u mnie po cc było ciężko, potem bolesci brzuszkowe małej też ciężko znosiłam ale od 3 miesiąca jest super, mam mega pogodne dziecko 🥰
No i też się nie zabezpieczamy, a powinniśmy bo ja może i bym chciała jeszcze jedno dziecko, ale czuję, że to już za późno, bo po pierwszym chciałabym odpocząć trochę popodrozowac jak podrośnie a nie kolejne pieluchy, no
i boję się wad genetycznych, rozłąki z córką, mam dużo obaw.. Za dużo żeby się zdecydować.
Bubu, super wiadomość 🥳🥳 mocno kibicuje, oj bardzo mocno trzymam kciuki ✊✊🍀🍀🍀
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Bubu, będę zaciskać kciuki 🥹🥹🤞🏼🍀
Co do ciemieniuchy, też długo mieliśmy z nią problem, nic za bardzo nie pomagało - synek od początku miał dużo włosów. W końcu położna podsunęła nam szalony pomysł smarowania główki zwykłym masłem na godzinkę-dwie przed myciem. Później oczywiście wyczesywanie. Byłam sceptyczna, ale i zdesperowana. Pomogło 😳😳 Także przekazuję dalej🙃KaJa lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:Bubu, będę zaciskać kciuki 🥹🥹🤞🏼🍀
Co do ciemieniuchy, też długo mieliśmy z nią problem, nic za bardzo nie pomagało - synek od początku miał dużo włosów. W końcu położna podsunęła nam szalony pomysł smarowania główki zwykłym masłem na godzinkę-dwie przed myciem. Później oczywiście wyczesywanie. Byłam sceptyczna, ale i zdesperowana. Pomogło 😳😳 Także przekazuję dalej🙃
Jak mi się cierpliwość skończy, to pewnie wypróbuję 😂 -
Bubu jutro będziesz w ciąży i niech tak już zostanie do listopada ✊️🍀❤️
Co do ciemieniuchy Laura też troszkę miała nam pomógł linomag (na godzinę przed myciem nasmarowac i czapeczka) normalnie płatami schodziła a też nie było łatwo bo Laura też z tych włochatych 🙈 później używaliśmy szamponu w piance z musteli zapobiegającemu nawrotom.
Sparky co u Ciebie? Jak Oliwier? 😊 -
Ivanka, ogólnie dobrze, tylko te ciągłe choroby żłobkowe już mnie powoli wykańczają 🙈 Obecnie oboje z małym mamy grypę A 🤡 Do pracy chodzę w kratkę i czekam z utęsknieniem na wiosnę. A tak poza tym, od jakiegoś miesiąca Oli już sam chodzi, ma coraz więcej swoich określeń na wszystko i można się z nim już naprawdę fajnie dogadać 😀 Nosi już ubranka na 92 cm 😳 A w ciąży mnie straszyli, że będzie malutki 🤪
A tu mój kawaler na shoppingu 😀
https://ibb.co/6sdhRR6Sesyjka, Blondyna.B, Zagadka919, Ivanka93 lubią tę wiadomość
-
Sparky, ale słodziak ❤😍
Sparky lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Hej dziewczyny, witam się z Wami z piątej gęstości zwanej powrotem do pracy... mimo że pracuję tylko na pół etatu i jeszcze zdalnie to czas tak leci że nie ogarniam 🙈 dopiero co była niedziela wieczór a już jest prawie sobota, pytam się jak?! 🙈 Ale jest fajnie, mały się z babcią zaadaptował, ja też mniej więcej wracam na tory zawodowe (zespół za mną ewidentnie tęsknił), a mamy też jeszcze trochę czasu dla siebie, niestety upływa on głównie na gotowaniu czy sprzątaniu i ogólnie na nadrabianiu... no i oczywiście jeszcze jego wysokość doktorat z dedlajnem na kwiecień-maj... mąż rzuca pracę, samochod popsuty na amen, jest u nas nazwijmy to intensywnie.
Co do rodzeństwa to mąż chwilę po porodzie już mnie męczył o siostrę, cwaniaczek bo to nie on rodził i nie on musiał wszystko odłożyć na bok dla rodzicielstwa 😉 ja miałam mocne postanowienie że chcę wrócić do pracy na kilka miesięcy, stanęło na tym że zaczniemy starania jak mały skończy roczek. Boję się jak to będzie i że znów się nie będzie udawać, ale z drugiej strony jak nie uważaliśmy to bałam się że się udało i że z moich planów na powrót do pracy nici... ach, dylematy.
Paulina, Sesyjka - ja się naczytałam mądrych książek o śnie dziecka i bardzo chciałam nauczyć malego spać w łóżeczku, kończyło się na moich nerwach i jego rozpaczliwym płaczu. Okazuje się że im jest starszy tym bardziej kocha niezależność i nie ma problemów z przebywaniem w łóżeczku, potrafi w nim przespać drzemkę lub między karmieniami bez pobudek, a jak się go usypia na rękach to sam schodzi bo mu niewygodnie. I myślę sobie po czasie po co był ten stres z mojej strony... A tego małego ciepłego ciałka do przytulania już mi nikt nigdy nie odda 🥹 oczywiście zróbcie to co dla Was najlepsze, tylko chciałam dać znać że czasem najlepszym lekarstwem jest czas.
Bubu, to już jutro ❤️ trzymam kciuki kochana za szczęśliwa implantację 🥰
Zagadko, co u Ciebie dobrego w tym cyklu? No i jak poszla pierwsza sesja?
Już kiedyś pytałam, ale czy ktoś może wie co u Eweliny26?
Buziaki dla wszystkich staraczek, mam i dzidziulków 😊36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Bubu trzymany od rana kciuki z Izą!!!!
Co do tego masełka- musi coś w tym być bo ja Izie głowę smarowałam olejem migdałowym który mam do pielęgnacji- więc chyba po prostu trzeba czymś tlustym, potem głowę myłam, smarowałam znów i uwaga- wyczesywałam miękką szczoteczką do zębów delikatnie i wtedy pozbyłyśmy się najgorszego dziadostwa, teraz ma taką mega delikatą, pewnie przejdzie z czasem;p
Sparky jaki Oli jest przystojny!!! I jaki to już duży chłopczyk!
Borówkowa Ty już wróciłaś do pracy?? Tzn kiedy to się stało, że Twój bobas już ma 10 miesięcy🫣! mega podziwiam! Oj dużo się u Was dzieje! Super, że babcia pomaga:)
Sparky lubi tę wiadomość
-
Ale fajnie tutaj wejść rano i zobaczyć tyle wiadomości 😍😍
Bubu 💪🙏🙏
Borówkowa dziękuję że pytasz, akurat mój cykl wczoraj się zaczął. W przyszłym tygodniu idę zrobić te listę badań dodatkowych, a mąż w środę badał nasienie więc na dniach będą wyniki. Mieliśmy już nie badać, ale sam z tym wyskoczył, więc ja nie protestuje, bo jak będzie złe to łatwiej będzie podjąć jakieś radykalne kroki i nowe decyzję. Sesja na szczęście zakończona sukcesem, ale okupione to było stresem 🤭
Dobrego weekendu kochane 🧡
Sol35, Sparky lubią tę wiadomość
-
Bubu, kciuki ✊✊✊♥️♥️♥️♥️Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
👰♀️ M. - 29 lat, 🤵♂️ P. - 32 lata
2022 i 2023
6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔
🍀In vitro to HiT🍀
07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
09.23 - FET, 4AB 🍍
06.06.25, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój -
Cześć ciocie ❤️ jestem tu gdzie mamusia zaznaczyła ❤️ bardzo ładnie się rozmrozilem, jestem bardzo ładnym zarodkiem, nacięli mi otoczkę żeby mi trochę ułatwić wyjście i dali mi taki specjalny klej żeby mi było lepiej się przyczepić do mamusi😍 trzymajcie za mnie kciuki ❤️
Ja czuję się dobrze, czuję delikatne skurcze ale jestem obstawiona lekami rozkurczowymi ☺️Sayena, Sparky, Zagadka919, Ivanka93, Kasio, Matleena89, Blondyna.B, Sesyjka, luthienn, Jeżynka, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Bubu ❤️❤️❤️ zawsze wzruszają mnie takie fotki 🥹
A teraz słówko do kropka trzymaj się tam dzielnie mamusi czekan na Twoje zdjęcie za 9 miesięcy 🍀❤️
Sparky przystojniak z Oliwiera 😍 mi też mo2ili że Laura będzie drobna a nosi rozmiar 86 i w żłobku jest jednym z większych dzieci i jednym z najmłodszych 🤭 nas też dopadło choróbsko od środy Laura nie chodzi do żłobka bo ma straszny kaszel no i glia po pas...
Tu Laura na balu karnawałowym:
Borowkowa no to intensywnie u Was a jak Wini zaakceptował mm?
Emii co u Ciebie?
Zagadko gratuluje zdanej sesji 🥳 i trzymam kciuki za badania ✊️🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 13:43
Zagadka919, Sol35, Blondyna.B, Sparky, Sesyjka, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość