Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 17 lipca 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi!!!! ale super!!!! graty!!!! aż mam ciary hehehe leć na betkę :)

    Akceptacja!
  • Assunta Autorytet
    Postów: 882 105

    Wysłany: 17 lipca 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam test nie jest z porannego moczu. Trzymajcie kciuki za betę proszę, żeby tym razem rosła jak na drożdżach.

    dfa19d09523e9ac6med.jpg
    Gratulacje !!! I trzymam kciuki za pozytywne badania :)

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 17 lipca 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Multi!!!! ale super!!!! graty!!!! aż mam ciary hehehe leć na betkę :)
    Dziś już nie dam rady. Jutro i w piątek . Zobaczymy co się będzie działo. Oprócz delikatnie wrażliwych cycków i jakoś subtelnych objawów nic mi się nie dzieje. Czekam co dalej

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 13:37

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 17 lipca 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina oooooooooOoooogromne gratulacje;) takie wiadomości mogłabym czytać codziennie;) cudownie;))) musi być dobrze;)!!!

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 17 lipca 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi..aż mi się uśmiech na twarzy pojawił jak zobaczyłam ten piekny test!! gratuluję i daj znać jak beta! :)

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 17 lipca 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina ależ ja się cieszę! :* po prostu cudowna nowina!:) trzymam teraz kciuki za piękny przyrost bety!:*

    Dziewczyny trzymam tez kciuki za reszte, oby jak najwiecej z nas - Staraczek z 2017 r. przeszło na drugą stronę mocy;)

    Multiwitamina, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 17 lipca 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny:*

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 17 lipca 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dziękuję Dziewczyny:*

    Zdradz sekret jak tego uczyniliscie:) z czym się zmagaliscie? O pierwsze dzieciątko?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 17 lipca 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Zdradz sekret jak tego uczyniliscie:) z czym się zmagaliscie? O pierwsze dzieciątko?
    O pierwsze . 9cs. 3 albo 4 owulacja .
    Stwierdzone Pcos i brak owulacji właśnie. Mam nadzieję że wystarczyło obniżyć tsh i prolaktyne . Lekarz mi powiedział że pęcherzyk nie pęk i z tego ciąży nie będzie. Bardzo podobna sytułacjie miałam w marcu. Pęcherzyk miał nie pęknąć a wyszła ciąża, ale biochemiczna. Jutro razem z beta chce proga i tsh zmierzyć.
    Myślicie że tarczyca mogła pójść w górę w takim krótkim czasie?

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 18 lipca 2018, 05:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jadę na betę ale poranny test optymistycznie nie nastawia mnie do życia. Kreska zamiast być mocniejsza to jest taka jak wczoraj. No ale zobaczymy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 07:38

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Myślicie że tarczyca mogła pójść w górę w takim krótkim czasie?

    Niestety tak, trzeba ją badać często (TSH) w ciąży i przeważnie większą dawkę leku się bierze :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Niestety tak, trzeba ją badać często (TSH) w ciąży i przeważnie większą dawkę leku się bierze :)
    Właśnie zrobiłam z beta i progiem i czekam na wynik.
    A jeszcze jak to jest z prolaktyna? W ciąży nadal się bierze leki czy ten jeden hormon utrudnia w zajsciu, a nie w donoszeniu? Poprzednim razem w 21dc miałam ja prawie na granicy normy, po biochemicznej pojechała prawie do 40 i spadła na bromku. Kurczę nie było mi sensu robić bo stres i tak by jej wiarygodnej nie pokazał

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę u gina o 16:20 :) Trzymajcie kciuki, żeby nie było żadnych torbieli, a zdarzyło mi się już to w naturalnym cyklu.
    W sumie to już piaty naturalny cykl, a ostatnio u gina byłam w marcu, szok ;)

    Co najlepsze, nawet mój wykres twierdzi, że była owulacja. Chętnie skonfrontuję algorytmy OF z rzeczywistością.
    Tym bardziej, że pierwszy raz w historii starań miałam plamienia śródcykliczne i wtedy własnie mi się skojarzyło, że jakaś torbiel może schodzi opóźniona kilka dni po @.

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prolaktynie niestety nie mam pojęcia :(

    a o której wyniki Multiwitamina?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:26

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a masz ucisk przy jajnikach? Zwłaszcza jak chodzisz? Mnie napierdzielalo i to zdrowo, zwłaszcza jak chodziłam ( a byłam wtedy w zakopanym) 3 nospy dziwnie brać musiałam...
    Beta koło 14. Prog jutro

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Assunta Autorytet
    Postów: 882 105

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    U mnie beta negatywna, czekam na @ i telefon do lekarza o ustalenie terminu laparoskopii, dalej szukamy diagnozy niepowodzeń !!!

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 18 lipca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    Hej,

    U mnie beta negatywna, czekam na @ i telefon do lekarza o ustalenie terminu laparoskopii, dalej szukamy diagnozy niepowodzeń !!!
    Powodzenia przy lapro i szybkiego terminu ! Może samo to Ci pomoże pójść do przodu .

    Assunta lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 18 lipca 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Właśnie zrobiłam z beta i progiem i czekam na wynik.
    A jeszcze jak to jest z prolaktyna? W ciąży nadal się bierze leki czy ten jeden hormon utrudnia w zajsciu, a nie w donoszeniu? Poprzednim razem w 21dc miałam ja prawie na granicy normy, po biochemicznej pojechała prawie do 40 i spadła na bromku. Kurczę nie było mi sensu robić bo stres i tak by jej wiarygodnej nie pokazał

    Multi, po pierwsze mocno trzymam kciuki za betę! Testem i intensywnością kreski się nie przejmuj bo one różnie wychodza, zależy od egzemplarza, dobrze ze jest ;) natomiast co do prolaktyny to mi gin kazał odstawić od razu Bromka jak wyjdą dwie kreski ale ja brałam jedna tabletkę dziennie, jak ktoś bierze więcej to ma stopniowo oddawać, po pół odejmować

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6585 3788

    Wysłany: 18 lipca 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko pół. Dziś jak będę miała wynik to się skontaktuje z lekarzem.

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 18 lipca 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    Hej,

    U mnie beta negatywna, czekam na @ i telefon do lekarza o ustalenie terminu laparoskopii, dalej szukamy diagnozy niepowodzeń !!!
    Assunta musi w końcu być dobrze, mam nadzieję że będę dla Ciebie szybko przykładem że laparo pomaga;) Mam dwie koleżanki które po laparo w ciągu 3 miesięcy doczekały się szczęśliwych ciąż;) Jedna miała tylko diagnostyczną. A może tak jak dziewczyny piszą, wystarczy że termin zaklepiesz i coś zaskoczy;) Tego Ci życzę!!!

    Multiwitamina zaciskam kciuki;) Mogłabyś jeszcze napisać z jakiej prolaktyny i tsh startowałaś?

    SylwiaLu powodzenia na wizycie, daj koniecznie znać;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:20

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego